Egyre inkább megfigyelhető, hogy majd' mindegyik párt mondanivalójának igazolásaként hamis történelmi tényekből indul ki. Természetesen ennek az lehet az oka, hogy az elmúlt 150 év történelmét nem sikerült még a társadalomnak megfelelően értékelnie.
Ilyen alapon az összes horvátországi falunak is használhatnánk az eredeti magyar nevét, csak az a baj, hogy azokat már senki sem ismeri (különösen Magyarországon nem).
Amúgy én azt mondom, hogy magyarul és az adott ország államnyelvén is fel kellene tüntetni a neveket a magyar térképeken, menetrendekben.
Tudom, a tanult réteg engem ilyen szempontból bolondnak tart. " ebben nem tévedsz. Pedig nekem csak érettségim van. Mohácsi diadal, Mohácsi vereség, nézőpont kérdése. " ebben igazad van. nekünk vereség, a töröknek győzelem. Nemrégen még azt tanították, hogy a délszláv népek évszázados vágya hozta létre Jugoszláviát" ami igaz is. csak a szerb imperializmus idegenítette el őket Szerbiától, Jugoszlávia vezető hatalmától. A Balti országok népeinek vágya volt egyesülni a szláv népekkel!" na ezt most hallom először életemben, pedig azért olvastam ezt azt, meg iskolába is jártam valaha. Akkor is elvisszük a demokráciát Irakba! Pedig ez ugyanaz, mint amit az oroszok tettek velünk 1956 - ban." hát nem. ez ugyanaz, amit az amerikaiaktól és az ENSZ-től elvártunk volna '56-ban. Hogy bejöjjenek és megakadályozzák a diktatúrát. Nem tették meg. Irakban igen. A helyzet és főleg az események háttere persze más, de mutatis mutandis ugyanarról van szó.
Magyarországon az első történelem hamisítás 1000 körül történt. Jött a sok hittérítő nyugateurópából, és megsemmisítettek minden történelmi bizonyítékot, a kereszténységre hivatkozva. Állítólag 1000 körül a Léván tartott dokumentumokat Ázsiába menekítették a megsemmisítés elől.(Ezek voltak az Arvisurák.)
Mindenki kezdjen azt amit akar a fent leírtakkal kapcsolatban- én így tudom. Tudom, a tanult réteg engem ilyen szempontból bolondnak tart.
Mohácsi diadal, Mohácsi vereség, nézőpont kérdése.
Nemrégen még azt tanították, hogy a délszláv népek évszázados vágya hozta létre Jugoszláviát. Ki mert ellene szólni? Amelyik akadémikus ellene szólt volna, úgy rúgták volna fenéken, hogy csak na! Ugyanezek tanítanak most is!
Hogy tanították? A Balti országok népeinek vágya volt egyesülni a szláv népekkel!
Akik ezt tanították, azok ma is tanítanak. Most persze ők azt mondják, amit a hatalom, különben megint az a fránya megélhetés.
Magyarország ellenségei csak egyfajta képpen nézhetik trianont, az autonómiát.
Az országunk ugyanúgy működik, mint 1990 előtt.
Akkor is elvisszük a demokráciát Irakba! Pedig ez ugyanaz, mint amit az oroszok tettek velünk 1956 - ban. Katonailag megszálltak, hatalomra tették a bábkormányukat, látszólagos demokráciát csináltak, aholis megszavazhattuk a kormányunkat. Törvényes miniszterelnököt bebörtönözték. Kádár megígérte, mihelyt a helyzet normalizálódik, az országot elhagyja a szovjet hadsereg.
Nem egészen. arrol volt szó, hogy a valaha huzamosabban magyar területeken, amelyek Magyarország részei voltak, sztem nyugodtan lehet a történelmi magyar neveket használni, ehhez veszem még az olyan neveket, amelyek nem magyar helységek nevei, mégis a történelem során kaptak magyar nevet: Varsó, Bécs, Krakkó, Drezda stb. ezeket is így írjuk nem? akkor mért ne írhatnán Fiumét, Zengge, Cattarot, Raguzát? csak azért mert a horvátok másképp hívják? hívják ha akarják. ők horvátok. Mi meg magyarok vagyunk. De érvényes ez mindenütt, nem csak dalmáciában. Ezzel a témát a magam részéről lezártam. Én továbbra is Fiuméba, vagy Abbáziába fogok utazni.
Hát légy erős, nem volt magyar szállásterület. A gyepű része volt. Vagyis elvadult határőrvidék a szomszéd országrész Ostarrichi, és Magyarország között. amúgy pedig valami falucska volt a latín Vindobona helyén és valszeg frankok lakták.
Nem hinném,pont valamelyik napja olvastam hogy a bécs szavunk őse is egy ilyen tevékenységhez kötődik.Eleve a környék magyar szállásterület volt,logikus hogy van magyar neve is.
Az arányát nem csökkentette de a számát kb. megfelezte- tehát Demszky elvtárs hazudott egy öblöset..." ez jellemző a jobboldalra. Lehet, hogy rosszul tudod, lehet hogy Demszky tévedett, de az biztos, hogy nem hazudott szándékosan. Nem látod, hogy magadról állítasz így ki egy meglehetősen rossz bizonyítványt?
A közlekedésben úgy kell a neveket használni, hogy azt mindenki megértse. Tehát fel kell tüntetni magyarul (ha van neki magyar neve) és a hivatalos nevén is.
Nevetséges ez a nevek terén folytatott revizionista utóvédharc.
Ha jól tudom a bécs egy ősi szavunk(mára már kihalt) valamiféle kemencére,amiben faszenet készítettek a bécsi medence hatalmas erdőségeiben.Onnan kapta a magyar nevét,de lehet hogy rosszul tudom.
aha. És Bécs mit jelent? Mivelhogy csak magyarul hívják így. Mért kéne magyar jelentésének lennie? a történelemben úgy alakult, hogy Dalmácia a Magyar Királyság része volt, és városneveit az olaszból vettük át. Mivelhogy a lakosság az olasz nyelv egy változatát, a dalmátot beszélte. A történelmi hagyományok alapján aztán nálunk a Cattaro, Fiume, Veglia, Zengg, Raguza nevek terjedtek el. ha nem muszáj én ezen nem változtatnék. Nekem továbbra is ezek a nevek a mérvadóak. A horvátok nevezzék úgy, ahogy jólesik nekik. Vagy akkor te ezentúl Debretinbe mész le mert románul úgy hívják?