Keresés

Részletes keresés

Saughassy Creative Commons License 2012.05.17 0 0 1275

Hogy az embert már aludni sem hagyják...mindig ez az óbégatási kényszer, ha egy kicsit is csend van. :)

Előzmény: t-boy65 (1274)
t-boy65 Creative Commons License 2012.05.17 0 0 1274

Ez a topic MEGHALT! Nyugodjatok békében. :-)

pdani Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1271

A garázs és a tárolók tulajdonviszonyai szerintem sosem voltak kérdésesek, a mieink mindig is tisztán a mieink voltak.

Előzmény: Saughassy (1268)
Saughassy Creative Commons License 2011.04.04 0 0 1270

Ha van meg kerdes, csak tessek. :)

Előzmény: gizellalakas (1269)
gizellalakas Creative Commons License 2011.03.15 0 0 1269

Köszönöm szépen a válaszokat, további minden jót!

Előzmény: Saughassy (1268)
Saughassy Creative Commons License 2011.03.07 0 0 1268

Hello!

 

Csak cimszavakban, remelem megbocsatjatok, de dolgozni is kell neha. :)

 

- A ferhouse mukodteti a hazat, ez a legtobb amit el lehet mondani. Ha nagyon baszogatjak oket, akkor kicsit tobbre is kepesek. Felmerult mar, hogy megerik-e a penzuket, de szerintem a viszonylagos nyuginak koszonhetoen ezt senki sem feszegeti komolyabban mostanaban

 

- Tovabbra is van nehany nagy tartozonk, de nincs kozvetlen eletveszely. Innen is csokoltatom oket, egyikuk sem az a fajta, akinek napi megelhetesi gondjai lennenek. Sebaj, nekunk van penzunk finanszirozni az "elveiket"...

 

- A tarolofeltoresek tudtommal igen, de ez csak ido kerdese szerintem. Autolopasrol sem tudok.

 

- A kamerakat mar nagyon regen....leloptak. :)

 

- A porzast ugy tunik bebuktuk, innen is koszonjuk Radanyi Co. -nak az "elsorangu" munkat. Par havonta finanszirozunk egy porszivozast. 

 

- A szemet nem all mar, bar most megint kezdjuk kihizni a kukakat, draga mulatsag lesz, ha rendelni kell meg1et. Lustak az emberek, es butak...

 

- Tulajdoni helyzettel nem tudom mi lett vegul

 

- Az emelok tudtommal produkaltak mar meghibasodast, de azt hiszem tomeghalal nem volt.

 

- Mi nem vagyunk nagy tarsasagi emberek, nem nyilatkoznek masok neveben. A kisgyerekesek azert osszetartanak, latok kozos setakat a parkban. Reszemrol barkivel szivesen megyek gorkorizni. :) Mi kb 3-4 csaladdal tartjuk igy-ugy a kapcsolatot, de szegyenszemre meg a szomszeddal sem sikerult evek alatt osszehozni egy forralt borozast. Nem az o hibajukbol, teszem hozza. :)

 

- Altalaban ugy tunik, hogy a B epuletben kevesebb a repedes, de szerintem mostanra megallapodott az epulet, az altalanos minoseg a kisebb problemakat leszamitva szerintem meg mindig jobb, mint a legtobb "uj epitesuben". Errol persze a beazo tarolo tulajoknak es a szomszed hangjaitol megoruloknek mas a velemenye, de jol kell valasztani. :)

 

Mi semmilyen zajt nem hallunk a szomszedoktol, hala az egnek. Lift mellett inkabb ne vegyetek, a saroklakasok a legjobbak szerintem, a haloszoba ott mindentol tavol van, lehet zajongani vagy eppen aludni ha masok teszik ezt. A bejarati ajtok zajszigetelese nulla, szoval az eloszobas nagy elony, ha egybol a nappaliba nyilik, ott aludni nem fogtok...

Előzmény: gizellalakas (1267)
gizellalakas Creative Commons License 2011.03.07 0 0 1267

Kedves Lakók!

A Gizella Kert-ben tervezünk lakás vásárolni a közeljövőben, és a fórumot végiglapozva felmerült bennem pár kérdés, amit -ha nem bánjátok- szeretnék feltenni:


  • Rendeződött-e mostanra a társasház helyzete a közös képviselővel kapcsolatban? Olvastam, hogy eleinte sok gond volt, de amióta a Ferhouse átvette az épületet, többnyire rendeződtek a dolgok. 
  • Sikerült-e rendezi a közös költség tartozásokat? (Nem értem, hogy miért nem lehet vagy lehetett a nem fizetőknél elzárni a ki nem fizetett szolgáltatásokat (Pl.: melegvíz), hiszen a normál szolgáltatók (Pl.: ELMŰ) is ezt teszik...) 
  • Megszűntek-e mostanra a besurranó lopások, sikerült-e megnyugtató megoldást találni ezekre a biztonsági problémákra?
  • Láttam, hogy az A épület bejáratánál van néhány kamera tartó állvány, de kamera nélkül. Hová tűntek ezek a kamerák?
  • Lett-e azóta megoldás a garázsbeton porzására, illetve a hasonló, garanciális problémákra (Pl.: hulló vakolat, rosszul záró ablakok, stb.)?
  • Sikerült-e mostanra megnövelni a szemétszállítási kapacitást annyira, hogy ne álljon rendszeresen a szemét a tárolókban? 
  • Hogy néz ki pontosan a garázs illetve a tárolók tulajdoni helyzete? Valami olyasmit olvastam, hogy közös tulajdon, viszont akkor nem értem, hogy mi alapján vannak kiosztva az egyes helyek?
  • Volt-e az utóbbi években probléma a garázsbeálló emelőszerkezetekkel? Megbízhatóan működnek, vagy lehet rá számítani, hogy hamarosan komolyabb költségeket okoznak majd a tulajdonosoknak? 
  • Úgy általában milyen az élet a társasházban, milyen a lakóközösség, vannak e közös programok (pl.: bográcsozás a kertben), vagy épp ellenkezőleg, gyakoriak konfliktusok, viták, stb.


A válaszokat előre is köszönöm!
Tudom, hogy elég sok kérdés így elsőre, de minden válasznak örülnék, mert elég komoly döntésről van szó, és minden információ számít.

pampalini7 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1266

'A' épület. Rémisztő, nekem rándult görcsbe a gyomrom néha. Remélem kap segítséget a nő. A borzasztó, hogy amúgy külsőre teljesen jól szituált családnak tűnik...

Előzmény: Saughassy (1265)
Saughassy Creative Commons License 2011.03.01 0 0 1265

Egyaltalan A vagy B épulet? Nem irigylem a kicsit, ha tenyleg ez a helyzet. :/

Előzmény: pampalini7 (1264)
pampalini7 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 1264

Van itt valaki? Ismeritek a 3. emeleti családot ahol a "hölgy"(Z.B) elég gyakran önkívületi állapotban üvölt a kislányával és borzasztó szavakkal illeti szegény picit? Ha valaki jóban van velük, kérem, hogy egy pszichológust javasoljon neki, komoly gondjai lehetnek és szívem szakad meg azért kicsi lányért, nagyon sérülni fog.  (apropó a férj még velük él egyáltalán?)

Saughassy Creative Commons License 2010.05.24 0 0 1263
Mi figyelunk, de hala az egnek azert mostanaban nyugisabb az elet. :)
Előzmény: vélemény_ (1262)
vélemény_ Creative Commons License 2010.05.23 0 0 1262
Létezik még a fórum?
t-boy65 Creative Commons License 2010.02.15 0 0 1261
Vegyenek csak villany radiátort,hiszen a villanyt az áramszolgáltató plombált merője méri:)
Ha meg lopják? ... mármint az áramot,akkor két verzió képzelhető el.
-1.eset; a plombát vagy a Hensel azaz a Óra szekrényt kell buherálniuk,ez kész bukta és az ELMÜ megbüntizi őket,az sima ügy ki lesznek kapcsolva és a villany bünti befizetése alatt megspórolják a közös költség tartozást :P
- 2.eset; ez cikibb a házra nézve,mert,ha a közös villannyal garázdálkodnak,azaz a közöst lopják az a szolgáltatót nem érdekli,különösen,mivel mért áramot vételeznek.
Tehát a lebuktatásuk után szakértő,vagy szakértők szakvélemény(ei),és polgári peres ügy.
De szerintem a 6 és a 900.000HUF tartozást is simán be lehet hajtatni.:)
Ja a házban van ELMÜ-s,úgy tudom...
Saughassy Creative Commons License 2010.02.13 0 0 1260
Úgy látszik megint a régi lemez, két korábbi dobogós tartozónk ismét harcba indult az aranyéremért. K. úr közel 900.000-el, R. úr 600.000 körüli összeggel tartozik.
Értem én, hogy pang a gazdaság, de azért mégis... szegény gazdagok.

Lehet, hogy tényleg le kellene kapcsolni a fűtést, úgy is ők vannak felül, hamarabb kezdenek fázni. Bár nyakam rá, hogy vennének három villanykonvektort és cserébe az áramot is lekapcsolnák. Az pedig már nem olyan vicces.
Saughassy Creative Commons License 2009.11.06 0 0 1259
Reszvet. :(

addig is: - Pizzat hoztam, beengedne?
...es leginkabb a garazskapu, bar mostanaban mintha javult volna a helyzet.
Előzmény: bobcsa_1 (1258)
bobcsa_1 Creative Commons License 2009.11.04 0 0 1258
Tájékoztatásul:

A drága jóemberek továbbra is látogatják házunkat esténként. A garázsban lezárt bringámat megfújták nov. 3 éjszaka. Roppant kíváncsi vagyok hogy jutottak be, de "érthető " okokból ez rejtély marad (lásd: 2009. márc. 27-i közgyűlés 5. pont idevágó része).



Cecza Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1257
Veszélyes hulladékgyűjtés Zuglóban
2009.10.10 08:00 - 2009.10.10 13:00
Budapest főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzata – a lakossági igényekhez igazodva – ebben az évben is biztosítja a kerület polgárainak a háztartásukban keletkező veszélyes hulladékok díjmentes leadásának lehetőségét. A gyűjtést a Palota Környezetvédelmi Kft. végzi két helyszínen.

A GYŰJTÉS IDŐPONTJA 2009. OKTÓBER 10-ÉN 8 ÓRA ÉS 13 ÓRA KÖZÖTT :

1. Helyszín: Nagy Lajos király útja- Kerékgyártó út kereszteződése
2. Helyszín: Vezér utca- Füredi út kereszteződése / parkolóban/

Leadható veszélyes hulladékok: pl. akkumulátor, gumiabroncs, fáradtolaj, használt étkezési olaj, háztartási vegyszerek, fotovegyszerek, növényvédőszerek, festékmaradékok, oldószermaradékok, rossz fénycsövek stb.

Kérjük Zugló polgárait, hogy éljenek a lehetőséggel, elősegítve ezen hulladékok megfelelő ártalmatlanításának, kezelésének lehetőségét.


Budapest főváros XIV. kerület
Zugló Önkormányzata
Saughassy Creative Commons License 2009.10.04 0 0 1256
Gozom sincs, de nekem is feltunt, hogy valtozik a vendegkor. :/
Előzmény: hkgaba (1255)
hkgaba Creative Commons License 2009.09.07 0 0 1255
Ja, persze nem "nyügis" a környékünk, hanem nyUgis.

És csak még egy kérdés:
Hol kell az ilyen dolgokat intézni?
hkgaba Creative Commons License 2009.09.07 0 0 1254
Sziasztok!

Azt tudom, hogy nem vagyok az egyedüli, akit zavar a Cserei köz legújabb "vendégköre". Egyre gyakrabban vannak itt a "fiatalok", és egyre többen is talán.
Az új "vendégek" megjelenése lőtt még azon morfondíroztam, hogy vhogy intézni kellene az önkorm-nál új, normális padokat a közbe. Azóta viszont inkább azon gondolkodom, hogy ezt a 2 meglevő roggyant padot is TELJESEN meg kellene szűntetni, hisz amilyen állapotban vannak, mi nem nagyon hiszem, hogy használnánk, őket viszont ez az állapot nem zavarja.
Szerintetek nincs rá esély, hogy ha SEMMIFÉLE ülő alkalmatosság nem lenne, akkor leszoknának a nyügis kis környékünkről?
Én nem szívesen megyek ki/jövök haza, amikor itt vannak.

Vélemény?
pdani Creative Commons License 2009.08.18 0 0 1253
Szólj, ha kaptál választ! Meg ha bármiben tudunk segíteni.
Kérdés, hogy ezek a telkek önkormányzati tulajdonban vannak egyáltalán?
Előzmény: PhilIvey (1251)
Saughassy Creative Commons License 2009.08.10 0 0 1252
Kb. egy honapja az "A" epuletbol osszefutottam valakivel a Stadionoknal, korizas kozben. Ki a fene volt az, mert tobbesben mindig viccesebb es azota se talalkoztunk. :)
PhilIvey Creative Commons License 2009.08.03 0 0 1251

Sziasztok,

 

Az alábbi bejelentést tettem a zuglói önkormányzat honlapján:

 

Tisztelt Hivatal,

Több problémát szeretnék bejelenteni:
1. A Gizella út - Cserei utca sarkon lévő kiürített telken folyamatosan gyűlik a szemét. Két helyről is bedobálják a szemetet, amelyet jelenleg kóbor macskák, kutyák és patkányok próbálnak feldolgozni.
2. A Cserei utca Gizella út és Ilka utca közti részén már az utcán is gyülemlik a szemét, valamint az előbb említett telek és egy másik tőle 20 méterre lévőre is folyamatosan rakják a szemetet.
3. Ugyanezen területen van egy üres ház, aminek ablakain keresztül szemetet halmoznak fel, illetve hajléktalanok laknak bent.

Kérem szépen a fenti helyek takarítását és hogy ne kelljen egy hónapon belül újra írni, javasolnám azt is, hogy próbálják megoldani ezen területeken az üres telkek és házak biztosabb lekerítését. Az üres épületek ablakát falazzák be, mint ahogy az néhány háznál meg is történt a környéken. A drótkerítést egy perc alatt felnyitja bárki, ezért tartósabb megoldást kellene találni. A IX. kerületben láttam kb. 3 méter magas, erős préselt falapokkal védeni az ilyen telkeket, amelyen sem átmászni nem lehet, sem egykönnyen feltörni,mert a telek felől vannak összekötve az elemek (pl. ilyen van a IX. Thaly K. utcában).

Kérem szíves intézkedésüket lakókörnyezetünk élhetővé tételéhez.
Köszönettel.

 

Próbálom egyre durvább környezetünket valahogy élhetővé tenni. Lassan már nem merek vendéget hívni a Cserei utca miatt...

Kérem támogassatok, ha szükséges, várom a választ és az intézkedést.

 

Saughassy Creative Commons License 2009.05.11 0 0 1250
A kerdes jo, egy baratomat erdekelne itt hosszu tavra alberlet. Sehol senki?
Előzmény: elazar (1249)
elazar Creative Commons License 2009.05.05 0 0 1249

Szép jó napot mindenkinek!

Jövő héten négy éjszakára szükségem lenne egy kiadó szobára vagy kis lakásra. Vendégeim jönnek, az én egy szobás lakásomra túl sokan.

Ha véletlen valaki tudna ilyet a házban, megkérem magánban az editlazar@hotmail.com-ra írjon nekem.

Köszönöm!

És elnézést, hogy magánügyemet tettem a listára.

Edith

pdani Creative Commons License 2009.03.17 0 0 1248
Ti szoktátok számolgatni a közös költség egyenlegeteket? Én most csak azért kezdtem bele, mert megörültem, hogy idén megérkezett az első olyan kimutatás, ami a befizetéseket is tartalmazza... (De ez már kétszer is! :-D)
Év végén volt 17 ezer tartozásom, január első napjaiban be is toltam egy ötvenest, hogy a januári kötelezettségekkel együtt is jó legyek. De most azt látom, hogy a 2009-es nyitó tartozásom 24 ezer! Vajon mi történt az éjféli 12 harangütés alatt, hogy ekkorát ugrott az összeg?
Viszont így elővettem a korábbiakat és kiderült, hogy már a 17 ezer is több, mint kellene lennie (szerintem). Rákérdeztem egy hosszú levélben a Ferhouse-nál, de egyelőre semmi válasz.

t-boy65 Creative Commons License 2009.01.05 0 0 1247
A "Kert"a téli álmát alussza,Gizella közben a ház rendjét vigyázza!
Gizella a Frau HAUS MAISTER neve?
Cecza Creative Commons License 2008.11.11 0 0 1246
Elárverezik a távfűtést nem fizetők lakását

250 millió forintos tartozást akar beszedni közel 4 ezer ügyfelétől a nyíregyházi távhőszolgáltató. A Nyírtávhő úgy döntött, hogy aki semmit sem törleszt, annak elárverezik a lakását.
Saughassy Creative Commons License 2008.10.31 0 0 1245
Élünk és figyelünk.:)
Előzmény: t-boy65 (1244)
t-boy65 Creative Commons License 2008.10.31 0 0 1244
Úgy látszik mindenki elköltözött!
Vagy csak minden rendben megy,és nem a neten beszélődnek netán a ház dolgai?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!