Keresés

Részletes keresés

jenő1 Creative Commons License 2006.12.12 0 0 75

sziasztok


van 3 lány kutyám, és 1 ivartalanított fiú ő kb 3 éves (nemtudom mikor ivartalanították, mert befogadott kutya, két hónapja fogadtuk be állatorvosnak megmutattuk ő is azt mondta hogy ivartalanított) a lány kutyák most tüzelnek, és a fiú kutya udvarol nekik, de a lány kutyáknak néha ez már elég nyűgös. Nekem azt mondták hogy az ivartalanított fiú kutya tudomást sem vesz a tüzelő lány kutyákrol. DE AZ ÉN KUTYÁM MÉGIS UDVAROL. tERMÉSZETES EZ? VAGY ROSSZUL IVARTALANÍTOTTÁK VALAMIKOR?

válaszotokat elörre is köszönöm

kismacskáim Creative Commons License 2006.09.29 0 0 74
Nem bizony!
Fklari Creative Commons License 2005.03.04 0 0 73
Sziasztok!

Az általam említett cikknek bemásolom ide egy részét. A cikk alapvetően nem az ivartalanításról szól, hanem az emlődaganatok megelőzéséről! E szerint NEM KELL MEGVÁRNI AZ ELSŐ TÜZELÉST, sőt!!!




"A nőstény állatokban a petefészek-működés elindulásakor, vagyis az első ivarzáskor termelődő női nemi hormonok (ösztrogén, progeszteron) hatására fejlődnek ki az addig fej-letlen emlőmirigyek. A női nemi hormonok hatására osztódnak illetve növekednek az emlő-mirigy hámsejtjei."
"A petefészek-működés kiiktatásával tehát kézenfekvő, hogy az ivartalanítás egyértel-műen minimálisra csökkenti az emlődaganatok kialakulásának esélyét. Amennyiben az ivar-talanítást az első ivarzás előtt végezzük az emlődaganat kialakulásának az esélye 0,5%, a má-sodik ivarzás előtt 8%, míg még később már 26%. A fiatal korban végzett ivartalanítás mellett tehát, részben a mirigyállomány sorvadása miatt is, alig fordul elő emlőtumor. A tumorképződés kockázata annál nagyobb, minél idősebb korban történt meg az ivartalanítás."
Előzmény: Anzika (71)
Pinkikutya Creative Commons License 2005.03.01 0 0 72

én is szeretem a kutyát a lakásban, együtt tv-zni vele, meg egyéb, ettől függetlenül nálunk a kutyák napközben kint vannak a kertben, ahol elég jól érzik magukat.

Az más kérdés, hogy az én kutyám már nagyobb korában került hozzám, és egészen odáig kerti kutya volt. Az, hogy az ember napközben kint hagyja a kertben a kutyáját, az nem kizárás. Vagy mondhatnám azt, hogy ha van egy kert, ahol szabad szaladgálni, akkor én nem zárnám be a kutyát órákra a négy fal közé.

De tulképpen ez a topik nem azért született, hogy azon legyen a vita, hogy ki tartja lakásban a kutyát, és ki engedi ki a kertbe.

 

Előzmény: Anzika (71)
Anzika Creative Commons License 2005.02.28 0 0 71

Nekem szuka kutyám van. Nem kellett soha szélsőséges időpontokban sétáltatnom, soha nem fedezte be az "utca bikája". Vele voltam. 3 évig együtt élt egy lakásban a kan kutyámmal.

Nem az ivartalanítással van gondom, de nem mindenáron kell ivartalanítani. Nem egyformán tartunk kutyát. Én soha nem tartanék az udvarra kizárva kutyát. Más a kutyához való viszonyunk, így nekem nem okoz gondot a kutyámra való figyelés.

Attól, hogy ivartalanítva van egy kutya, attól még minden nehézség nélkül lehet belőle kóbor kutya. Nem az ivartalanítás hiánya miatt lesz kóborrá egy szerencsétlen kutyi, hanem a gazdája felelőtlensége miatt.

 

A kutya ivartalanításánál a jelenleg elfogadott módszer a teljes kipakolás. A lekötés műhibának számít. Célszerű megvárni az első tüzelést, de ezt orvosa válogatja.

 

Előzmény: Pinkikutya (69)
Szpidi99 Creative Commons License 2005.02.28 0 0 70

Pinki!

A Rexnél miután fél napig szórakoztam azzal hogy felhívjam, símán elküldtek és eszük ágában sem volt kijönni menteni. És nem ez az első eset, hogy nem segítenek. A sokadik.

Előzmény: Pinkikutya (67)
Pinkikutya Creative Commons License 2005.02.28 0 0 69
erre én csak azt mondom, hogy ha egy kertes háznál van egy lány kutya, akit tüzeléskor kizárólag szélsőséges időszakokban sétáltatnak, hogy nehogy össze fussanak fiúcskákkal, aztán napközben, amikor az ember dolgozik, bemászik hozzá az utca "bikája", akkor nem hiszem, hogy a szuka gazdája lenne felelős ha vemhes lesz a kutya. mert hát nem hiszem, hogy sokan vannak olyanok, akik este bent altatják a kutyát, nappal meg felpakolják a buszra, és elviszik magukkal, csak azért, hogy a kutya gazdája nehogy az legyen, hogy: " egy évben 2 hetet képtelen vigyázni a kuyájára".
Előzmény: Anzika (64)
Pinkikutya Creative Commons License 2005.02.28 0 0 68

Igen. ezzel én is így vagyok. Nem hiszem, hogy az ivartalanítás állatkínzás volna, sőt. ha szembe állítjuk azt, hogy egyszer, kiskorába megműttetem a kutyámat, ami a tudomány jelenlegi állása szerint még jó hatással is lehet, mint hogy megelletem a kutyámat, és aztán vízbe ölöm a 6 kölyköt.

vagy kiteszem utcára megfagyni, éhen halni.

Ráadásul hallottunk már olyanról, hogy egy tacskót megszerelmeskedett egy nagy kutya, és a kicsi abba pusztult el, hogy egy kölyke is nagyobb volt az ő méhénél, és a vemhesség első felében a három kölök kinőtte az anyját.

Előzmény: Szpidi99 (61)
Pinkikutya Creative Commons License 2005.02.28 0 0 67

Üdvözöllek itt is!

 

Sajnos a menhelyek nagyon tömve vannak, a sok felelőtlen gazdinak hála, akik megelletik a kutyájukat, és aztán a kölyköket az utcára teszik, vagy csak úgy megunják a kutyát.

A Rex a múlt évben 12 egy hetesnél fiatalabb kölköt fogadott be, 6 ember nevelte őket fel kettesével leosztva, otthon. szoptatták őket négy óránként, mígnem felnőttek, és örökbe lehetett őket adni.

Sajnos tényleg tele vannak a menhelyek, de pl szintén a Rex-nél van állatmentő, aki sűrgősségi esetekkel is foglalkozik, sőt, előfordult hogy bejelentésre ment ki.

 

Előzmény: Szpidi99 (66)
Szpidi99 Creative Commons License 2005.02.26 0 0 66
Tavaly, párzásidőben találtunk egy kutyát. Az úttest közepén futott az autók közt, de ha bezártuk is kiszökött és futott kifelé a városból tovább az autók között, Mindenhol kiplakátoztuk fotóva, neten is, Rexnél is stb. Nagyon sokba került a telefonálás, amíg Pest környékét is beleértve minden u.n. állatmenhely v. mentő helyet,, akik épp az adó 1% miatt benne voltak az ujságban, végig telefonáltunk. Egy sem akadt, aki befogadta volna. Akkor miért is adjuk az 1%-ot?? Sőt a fele tulajdonképpen semmmilyen állatelhelyezéssel nem foglalkozott. kb. 10-12 helyet sikerült elérnünk. A nyáron kb 3- 5 napig lógott egy kölyök cica egy villanyoszlopon drótk között. Akkor szóltak nekem.  Nem tudtuk leszedni. Senki nem akadt aki leszedte volna. Kezdtük a tűzoltókkal és az elérhető állatmenhelyekkel, egy nagynevű szervezetnél meg egyenesen durván utasítottak el. Még a legrendesebbek a tudakozónál voltak, ahol összeszedték az összes olyan telefonszámot, ami hasznosítható -lett volna, Ez is az 1 %. Sürgősségi állatmentésre se jut belőle? Akkkor kik és mire használják fel a jóhiszeműen befizetett összegeket.  Persze tisztelet a kivételnek, mert sok menyhely van, de az tele van és főleg állatbarátok tartják fent. Csak a pénz javát nem ők kapják.
Szpidi99 Creative Commons License 2005.02.26 0 0 65

Anzika!

Sajnos sokkal több rossz tapasztalattal rendelkezem, int gondolnád:(

 Tudok olyan esetet is, hogy a fajta tiszta törzskönyvezett kiskutyákat próbálták bekönyörögni az egyik menhelyre, mert kiment a divatból és a gazdája ingyen sem tudta senkinek odaadni. De van kidobva, Maine- Coon cica és perzsa is. Tehát az eladott v. elajándékozott állatok is kerülnek utcára. A menhelyeken is válogathatsz szinte bármelyik fajta kutyából. Az egy más kérdés, hogy a kutyák nyakába nem tesznek legalábbb telefonszámot tartalmazó bilétát és a párzáskor elkóbort állatok egy része nem talál haza, pedig lenne gazdája. Tegnap is az erdő szélén egy kaukázusi gyönyörű, de lefogyot kutya próbálta lehajtott fejjel tudatosítani velem, ogy nem bántana, csak szegődhessen mellém. Nagyon sajnáltam, de nem hozhattam a 2 mellé haza, mert ennyit tarthatunk szabályosan.

Egyébként én igyekeztem udvariasan kommunikálni.

 

Előzmény: Anzika (64)
Anzika Creative Commons License 2005.02.26 0 0 64

  Ne haragudj, de az ilyen álságos állatszeretet miatt vannak a nylonzacskóba kitett 3 hetes kisállatok az erdőben, és egyszerre 6 nemkivánt kiskutya megfagyva szintén az erdő szélén

 

Nem az álságos állatszeretettől lesz vemhes a kutya, hanem a kutyájukra szaró nemtörődöm gazdák miatt. Milyen gazda az, aki egy évben 2 hetet képtelen vigyázni a kuyájára.

Azért meg, hogy ne tudjon elkóborolni, le kell vagdosni a lábait. Nem? 

Előzmény: Szpidi99 (61)
sere Creative Commons License 2005.02.25 0 0 63

Szia!

 

Engem érdekelne az a cikk, amit említettél. Megköszönném, ha az itteni címemre elküldenéd.

Előzmény: Fklari (24)
Szpidi99 Creative Commons License 2005.02.24 0 0 62

Fklari!

Van egy szuper immunerősítő szer a Vetri DMG csepp, ami utolsó stádiumban levő állatnak is jó életminőséget biztosít az utolsó napokig kb 2 hét min. szedés után. A cicám így ment el 1 este alatt, öregen. Persze ez szer nem elsősorban ezt célozza, de nagyon sok állatot rendbe hozott már. Állatgyógyszetárban van. Én ha lehet és ha nagyon muszáj, csak itthon altatok el és úgy hogy előbb egy mütéti altatót kérek és aztán a másikat:(

Előzmény: Fklari (59)
Szpidi99 Creative Commons License 2005.02.24 0 0 61

Kunkorcsiga!

Ne haragudj, de az ilyen álságos állatszeretet miatt vannak a nylonzacskóba kitett 3 hetes kisállatok az erdőben, és egyszerre 6 nemkivánt kiskutya megfagyva szintén az erdő szélén.

Az elmúlt 2 évben szinte lehetetlen volt cicát és kutyát gazdához juttatni a környezetemben.

Aki egyszer rávette magát az ivartalanításra, persze jó helyen megtéve ezt, annak nem kell többet az előnyeit ecsetelni, akár kutyáról, akár macskáról van szó. Minden esetre erre nem a legmelegebb nyári időt javaslom. A legöregebb ivartalanított cicám 17 évig élt, és ma is él egy menhelyi, min. 17 éves nagytestű ivartalanított kutyám. Nyugodtabbak, nem csavarognak és a hozzájuk látogatók sem bosszantják a környezetet.

Ja és mind az ivarérés előtti időszakban lett mütve, így nem is változott meg az alkatuk sem. A sokat eljáró és később ivartalanított ellustul, amikor hirtelen leszokik a sok mozgásról.

Előzmény: kunkorcsiga (53)
Pinkikutya Creative Commons License 2005.02.08 0 0 60
nekünk sajna nem volt "körzeti orvosunk", így nem is tudtunk kit kihívni.
Előzmény: Fklari (59)
Fklari Creative Commons License 2005.02.08 0 0 59
Én úgy gondolom, hogy ha eljön ennek az ideje, azt szeretném, ha a saját állatorvosom otthon, Gino megszokott környezetében tenné ezt, még akkor is, ha nekem az nagyon fájdalmas lesz. Azt gondolom, a jó állatorvos egyik ismérve, ha ezt így is bevállalja. Mivel az én kutyám már nem fiatal, gyakran gondolok erre...
Előzmény: Pinkikutya (58)
Pinkikutya Creative Commons License 2005.02.08 0 0 58

Egyszer a kutyánkat el kellett altatni, mert daganatos volt, szívbeteg, és izületes. nem akartunk tőle így megválni, de egyik nap már annyira rosszul volt, hogy meg sem bírt mozdulni. így a szobába bevittük neki az enni valót, és az ivós tálját, hogy ha szüksége van rá, akkor tudjon inni. egy kicsit csóvált még, de már nem sokat. Egy hónapig erős fájdalom csillapítokon élt már, és az első két mancsával vonszolta magát néha.

 

Szóval úgy döntöttük, hogy elaltatjuk, arra megfelelő volt a hely, de ha van más lehetőség, inkább nem viszem oda a kutyámat.

Előzmény: Fklari (57)
Fklari Creative Commons License 2005.02.08 0 0 57
Hát, én se vinnék állatot a Lehel útra sem, esetleg komoly kényszer hatására :o(
Előzmény: Pinkikutya (56)
Pinkikutya Creative Commons License 2005.02.03 0 0 56

23-ban. Ő ott nálunk elég népszerű, rengetegen járnak hozzá. persze én csak október óta ismerem, meg hát ugye az agyába sem látok bele, nem tudom mit csináln jól, mit nem, de eddíg jók voltak a tapasztalatok.

 

egy kutyámat egyszer már nekem is hazavágta valaki, nem nevezem nevén, egy régi úszóból lett állat orvos, aki a Lehel úti 0-24-es ben dolgozott. a kutya egy hétig bírta élve a keze alatt ... :o(

Előzmény: Fklari (55)
Fklari Creative Commons License 2005.02.03 0 0 55
Erről csak annyit, hogy nálunk például a "hivatalos" kerületi állatorvos erősen kerülendő, én állatot gyógyítás céljából rá nem bíznék! (Egyébként azon túl, hogy nekem is kezelte már félre állatomat, másoktól is sok rosszat hallottam már róla...) Persze vannak rendes és megbízható hatósági állatorvosok is. Te melyik kerületben laksz?
Előzmény: Pinkikutya (49)
Fklari Creative Commons License 2005.02.03 0 0 54
Ha elolvasnád a többi hozzászólást is, akkor kiderülhetne, hogy az ivartalanítás nem csak a nem kívánt vemhesség megakadályozását szolgálja, hanem egyéb előnyökkel is jár.
Előzmény: kunkorcsiga (53)
kunkorcsiga Creative Commons License 2005.02.02 0 0 53

Mivel a kutyák nem a teljes tüzelési időszakban fogékonyak, csak kb. az utolsó héten, szerintem az is megoldás lehet, hogy erre a rövid időszakra - ha megoldható - el kell különíteni a kutyákat. Pl. kennelbe tenni addig. Szerintem még mindíg barátibb megoldás, mint a műtét.

Pinkikutya Creative Commons License 2005.02.02 0 0 52

Értem én. nem gondoltam hogy le akarod húzni a dokinkat. :o)

Lehet hogy nem szívesen ivartalanít, de amikor legutóbb ott voltunk a kutyákkal, akkor épp egy macskánál várták az altató hatását, hogy ivartalanítani tudja. persze nem értek hozzá, nem tudom mennyire más egy kutyát ivartalanítani mint macsekot.

Már az is megfordult a fejemben, hogy lehet hogy konzervatív típus, és a jól bevált dolgokban hisz. bár ő sem idős.

Előzmény: OUTsider (51)
OUTsider Creative Commons License 2005.02.01 0 0 51
Tényleg nem akarom bántani a dokitokat, van ilyen, hogy bizonyos dolgokat nem tud olyan jól valaki, de nem szívesen vallja be. Egy lánykutya ivartalanítása ma már rutinműtét, de azért nem kis beavatkozás. Kis kutya, kis operációs terület, ha valakinek nincs ebben gyakorlata, elhiszem, hogy nem szívesen csinálja. Nem véletlen, hogy pl. az egyetemen sem az általános sebész ivartalanít, hanem a kutya"nőgyógyász". A kerületi állatorvos egy csomó mindenhez, bizonyára sokkal-sokkal jobban ért, gondolom ivartalanítani sokkal kevesebbet kell neki, mint pl, belgyógyászati diagnózist felállítani. Ezzel semmiképpen nem akartam a szakértelmét megkérdőjelezni, csak az "ellenállására" kerestem magyarázatot.
Előzmény: Pinkikutya (50)
Pinkikutya Creative Commons License 2005.02.01 0 0 50
vagy ha nem is önkörmányzati doki, de valami kerületi akárki.
Előzmény: Pinkikutya (49)
Pinkikutya Creative Commons License 2005.02.01 0 0 49

De ha ő az önkormányzat dokija is, akkor már csak elvárná aaz ember, hogy jó is legyen.

Egyébként egy szavunk nem lehet rá. kiskutya október óta jár hozzá, volt már nagyon beteg, egy hétig minden nap kellett mennünk. kapott rakás féreghajtót, és megkapta az össze oltását, és mindezért összesen 2000 Ft-ot kért.

Valszeg mástóln nem ennyit kér, de díjazza nagyon, hogy a sintér telepről hoztuk ki a kicsit.

Előzmény: Fklari (48)
Fklari Creative Commons License 2005.02.01 0 0 48
Bocs, domermama!!!
Előzmény: Fklari (47)
Fklari Creative Commons License 2005.02.01 0 0 47
Szerintem is ez a jó megoldás! Egyébként lehet, hogy nem rossz doki, csak dobermamának lehet igaza, hogy esetleg nem túl jó sebész. Ahova én járok, ott pl két doki van, az egyik szuper jó diagnoszta, ő nem is operál egyáltalán, a másik fantasztikus sebész, ő kevesebbet rendel, és a nehzebbh eseteket a kollégájához irányítja. De sok dokinak nincs igazán nagy sebészi gyakorlata, viszont akkor inkább ne az én kutyámon gyakoroljon.
Előzmény: Pinkikutya (46)
Pinkikutya Creative Commons License 2005.02.01 0 0 46
hát, hezitálásról nincs szó, mindenképp túl akarunk rajta esni. valószínű kikérünk még egy doki véleményét. a mostani orvosunk elég jónak tűnik ettől eltekintve.
Előzmény: domemama (45)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!