Keresés

Részletes keresés

csoer Creative Commons License 6 napja 0 0 8767

Nem tudom milyen fajta, már rég volt.

Wonderful fajtát nem ismerem.

A lényeg, közel másfél hónapig virágzott, iszonyú sok virág volt rajta

és nekem 10 db egymagamnak bőven elég lesz.

Előzmény: AmazingGecko (8765)
AmazingGecko Creative Commons License 6 napja 0 0 8766

'Wonderful' is a vigorous cultivar which was originally identified as a cutting in Florida in the late 1800s. It is noted for having exceptionally large fruit with a superb tangy flavor. This is the cultivar that is most commonly grown commercially for sale in grocery stores. Plants mature to 20' tall, but may easily be pruned shorter. Showy, trumpet-shaped, light red summer flowers give rise to red oblate fruit (5-6" diameter but often the size of a softball) with juicy, deep red pulp.

Species plants require dry, somewhat arid conditions with high temperatures (90°F+) in order to produce fruit. Species plants will not produce any fruit when grown in areas such as St. Louis (although some cultivars such as ‘Nana’ may fruit). Deer tend to avoid this plant. Potential disease problems include leaf spots, fruit blotch and rots. Potential insect problems include scale, stem borers, caterpillars, whitefly and mealybugs.

AmazingGecko Creative Commons License 6 napja 0 0 8765

De szép! Milyen fajta?

A Wonderful fajtáról mi a véleményed?

Előzmény: csoer (8764)
csoer Creative Commons License 6 napja 0 0 8764

Gránátalmát leszedtem a mai nap, mert fagyok várhatók.

A teljes mennyiség 2 kg, a legnagyobb 40 dkg-os.

csoer Creative Commons License 2024.11.04 0 0 8763

Igen, az enyém már több mint tíz éves, körülbelül 4-5 méter magas, hatalmas bokor.

De a lényeg, írtad, hogy "Párszor visszafagyott szinte tövig". Akkor hiába 15 éves, ha évről évre visszafagy.

Én minden télire betakartam, soha nem kapta el a fagy. Minden évben termett, de most jóval nagyobb gyümölcsöket is nevelt. Jelenleg még fán van, napokban szedem le.

Előzmény: megfullad (8762)
megfullad Creative Commons License 2024.11.03 0 0 8762

15 évesen túl fiatal???

Előzmény: csoer (8761)
csoer Creative Commons License 2024.11.03 0 0 8761

túl fiatal

Előzmény: megfullad (8759)
AmazingGecko Creative Commons License 2024.11.01 0 1 8760

Eszméletlen hasznos videó a Paw Paw neveléséről!

https://www.youtube.com/watch?v=GYZxumlbh60

megfullad Creative Commons License 2024.11.01 0 0 8759

Dícsértessék!

Kb. 12-15 éve vettem egy elvileg termő gránátalmafát valamelyik kertészetben. Kiültettem a kertbe. Párszor visszafagyott szinte tövig, de mindig kihajtott. Most egy nagyon szép, 2,5 méteres bokor. 3 éve minden évben virágzik, de a virágok lehullanak, termés semmi.

Mi lehet az oka? Bár teljesen egészséges, szép növény, de az ágak nem túl vastagok. Arra gondoltam, hogy a terméseket meg se tudnák tartani, talán ezért nem terem még. Rendszeresen öntözöm, de trágyázni, tápoldatozni nem szoktam. Teljes napon van.

AmazingGecko Creative Commons License 2024.10.31 0 0 8758

Magról kelt vagy oltott nemes?

Előzmény: csoer (8757)
csoer Creative Commons License 2024.10.31 0 0 8757

Végre megkezdi a virágzását a Japán naspolya.

Rengeteg helyen fürtökben van.

Fővárosi Fűvészkertben találkoztam vele először novemberben és fantasztikus illata van.

Eléggé bolond egy növény, tél kezdetén kezd virágozni és télen terem, de gyönyörű.

55judit Creative Commons License 2024.10.29 0 0 8756

Nem ez volt a kérdés.

Előzmény: AmazingGecko (8755)
AmazingGecko Creative Commons License 2024.10.29 0 0 8755
Előzmény: 55judit (8754)
55judit Creative Commons License 2024.10.29 0 0 8754

Van valakinek Yuzu citrom fája?

Szerintem nekem ízlene, és mivel kis termetű, a téli elhelyezését is meg tudnám oldani.

AmazingGecko Creative Commons License 2024.10.26 0 0 8753

20 ezer ft körül van egy oltott avokádófa. Nem olcsó, de egyértelműen megéri. Ha jól van tartva és szépen fejlődik, akkor pár év alatt visszahozza az árát. Ha nincs rá pénzed, akkor esetleg megkérhetsz egy gyűjtőt, hogy oltson be neked egy-két magoncot. Az nyilván kisebb méretű lesz, de pár ezerért megkaphatod.

Előzmény: 55judit (8752)
55judit Creative Commons License 2024.10.26 0 0 8752

Már találtam is választ a kérdésemre. Egyértelmű nem.

Előzmény: 55judit (8751)
55judit Creative Commons License 2024.10.26 0 0 8751

Boltban vásárolt avokádó magjából hány év alatt termő példány? Egyáltalán érdemes várni rá?

AmazingGecko Creative Commons License 2024.10.17 0 0 8750

Érdekelne részletesen, mert én is tervezek mangó oltányokat venni, de fogalmam sincs melyik fajtának mi az előnye és hátránya. De gondolom rossz fajta nincs, csak hát ki mit preferál. Nekem legfontosabb a gyümölcs minősége. Az nem zavar, ha esetleg csak kicsit (1-2 évvel) később fordul termőre.

Előzmény: AmazingGecko (8749)
AmazingGecko Creative Commons License 2024.10.17 0 0 8749

És a többi 6-7 fajtával mi volt a bajod?

Előzmény: csoer (8748)
csoer Creative Commons License 2024.10.17 0 0 8748

Igen.

Első helyezett részemről a  Mangifera Indica Gleen és a második az Osteen.

Mindegy magyarázat nélkül, közel 8-10-ből választottam.

Csak kevés részlet: minél korábban váljon termővé, igazolta a választásomat.

Előzmény: AmazingGecko (8747)
AmazingGecko Creative Commons License 2024.10.15 0 0 8747

A citrusespalma oldalról rendelted? Melyik mangófajtákat tartod a legjobbnak?

Előzmény: csoer (8746)
csoer Creative Commons License 2024.10.15 0 0 8746

A mangónak is igen sok fajtája van. És nem mindegy melyik fajta.

Semmi bajom a Banánfa oldallal, de ahonnan vettem, ott több fajtából lehetett választani.

Nem tudom hány évesek, a kertészetek külföldről hozatják, szerintem ők sem tudják pontosan.

Mivel oltott és termő, csak saccolni tudom, hogy közel 4 évesek.

Mint a legtöbb gyümölcstermő növény, az első termés nem sok szokott lenni.

Rengeteget virágzott és koponyánként kettőt termett.

Ez vólt az első termésük, számomra szép teljesítmény.

Előzmény: AmazingGecko (8745)
AmazingGecko Creative Commons License 2024.10.15 -1 0 8745

Mi a baj a banánfa oldallal? Megbízhatatlanok? Annyi biztos, hogy nagyon drágák.

Tőlük akartam rendelni nemrég, de pont azok a növények nem voltak készleten, amiket rendelni akartam.

A mangó fáid hány évesek és tövenként kb. hány db-ot teremnek?

Előzmény: csoer (8743)
55judit Creative Commons License 2024.10.15 0 0 8744

Fájdítsad még a szívemet!

Ha másfél méteres mangó terem, az még én is el tudnám helyezni bent. Szűken de meglennék. Hol lehet olyan törpét kapni mint a tied? 

Előzmény: csoer (8743)
csoer Creative Commons License 2024.10.15 0 0 8743

Sajnálom hogy nincs helyed a tartására.

A gyümölcse ízét nem lehet hasonlítani az itthon vásárolt mangó gyümölcshöz, mert sokszorosan zamatosabb, finomabb.

Hiszen ezt teljesen éretten szedem le.

Kettő fácskám is van, közel 1,5 méteresek, nyár elején rengeteget virágoztak és élvezték a forró nyarat.

Szerencsére nem a Banánfa.hu -tól szereztem be.

Onnan papajám, teám és csoki pudingom van.

A papaja most kezd virágozni.

Én is elültettem a mangó magot, de a lényeg hogy a saját gyümölcsöm magját. Így tudom, hogy törpe mangó és bármikor be tudom oltani is.

Előzmény: 55judit (8740)
beetee Creative Commons License 2024.10.14 0 1 8742

banánfa.hu-n előrendelhetsz, értesítenek. (egyébként fel is hívhatod, van-e valami elfekvőbe.. én jártam nála, még az is lehet, hogy esélyes)

Egyébként ne csodálkozz, szezon vége van. Minden kertészet kiárulta, amit ki tudott, nem éri meg nekik beteletetni a növényeket. Tavasszal hozatnak új készletet. 

Kicsit későn ébredsz... :)
Meg neked se lenne egyszerű egyből teleltetéssel indítani az új növénnyel.

Előzmény: AmazingGecko (8741)
AmazingGecko Creative Commons License 2024.10.14 0 0 8741

Több helyen árulnak, pontosabban hirdetnek oltott mangófákat, több fajtát is, de sehol sincs készleten... Nem értem akkor miért hirdetik? Pedig szívesen vennék, mert bár aranyáron vannak, de ha teremni fog, akkor megéri.

55judit Creative Commons License 2024.10.14 0 0 8740

Ó, de csodálatos! Irigykedve nézem hogy van helyed ilyen mennyei gyümölcsöket nevelni.

A Mangó is nagy helyet foglal igaz? Mindegy, úgyis tudom mit válaszolsz. Ami nem fér el ablakpárkányon, azt nem tarthatok. Egyszer ettem mangót, nagyon finom volt. 1-2 éve csak éretlent látok ha lehet kapni, pedig vennék még egyet biztos. Elültetném a magját is. :)

Előzmény: csoer (8739)
csoer Creative Commons License 2024.10.14 0 0 8739

Az előzőnél kissé kisebb mangó gyümölcs is beérett.

Saját mangó gyümölcsből kihajtott mangó magonc

AmazingGecko Creative Commons License 2024.10.12 0 0 8738

Sziasztok!

Egy helyen úgy árulják a pawpawot, hogy "Sunflower nemes magonc".  Ez mit jelent?

Az oltott/szemzett/dugványozott növényre szokták írni, hogy nemes. A magonc viszont általában nem nemes, habár tudom, hogy ritka esetben az is lehet jó minőségű.

Szóval érdemes Sunflower nemes magoncot venni vagy inkább keressek oltottat, még ha kicsit drágább is?

Nekem a minőség a legfontosabb.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!