Keresés

Részletes keresés

Demokrapia Creative Commons License 2011.05.14 0 0 50

Marhaság! A szlávok gyilkolták nem egyszer egymást. Elég az orosz - lengyel viszonyra gondolni, vagy a délszláv háborúra. De a nagyvilágban polgárháborúk is voltak. Ilyen értelemben a magyarság még pozitívan is kijön az összehasonlításokból.

Előzmény: Törölt nick (46)
Augustine Creative Commons License 2011.05.14 0 0 48

Ezt a faszságot mindenhová beteszi valaki. A velenceiek meg állandóan kedveskedve mérgezték egymást. :DDD A korabeli magyarok igazi úriemberek voltak a velenceiekhez képest.

Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.15 0 0 46

http://modoros.blog.hu/2011/03/15/buvalbaszott_nemzetem?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

 

Sírva vigad a magyar. Ez van, sajnos ilyen egy búvalbaszott nemzet vagyunk mi. Létezik persze az a legendás mélyszláv bánat is, az az igazi keserűség - de hát azok mégis többnyire fiatal, győztes, szerencsésebb nemzetek. Ha össznemzeti érdekről van szó, azonnal összezárnak. Itt meg? Két magyar háromfelé húz. Dögöljön meg a szomszéd tehene is. Ez a mentalitás uralkodik errefelé sajnos már kerek egy évezrede.

Lehettem volna valaki más Creative Commons License 2011.03.13 0 0 45

Most jár le....

 

Állítólag a sámánok átkozták el az országot 1000 évre amikor st István bevezette a kereszténységet....

 

 

Amerigo61 Creative Commons License 2010.06.11 0 0 43

A HÍD eddigi legnagyobb "eredménye" az, hogy megosztotta a felvidéki magyarokat: az egy, nagyjából 10% támogatottsággal, biztos parlamenti részvétellel bíró párt helyett most lett kettő, nagyjából 5%-os. Könnyen lehet, hogy egyikük sem jut be a szlovák parlamentbe, ergo a felvidéki magyarság képviselet nélkül marad.

Erre Bugár azt mondja, hogy megérte ... (neki nyilvánvalóan).

Előzmény: Kiss G. Eszter (42)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2010.06.11 0 0 42
Bugár Béla szerint most lehet változtatni - INTERJÚ
2010. jún. 07. | 09:16

A Hídat nem egész egy éve hozták létre. Ha visszatekint a maguk mögött hagyott közel egy évre,hogyanlátja,megérte?

Szerintem igen. Ha ma kellene csinálnom, ugyanezt csinálnám. Az más kérdés, hogy megérte-e olyan közeget teremteni az MKP részéről, hogy aki nem az MKP-ra szavaz, nem jó magyar. Hogy megérte-e majdnem megteremteni azt a szembenállást a szlovákiai magyarok közt, ami Magyarországra jellemző. Mi – különböző okok miatt – nem tudtunk megegyezni.


MNO
A Híd nem magyar párt

Arra a felvetésre, hogy az új magyar kormány miért éppen az MKP-val tárgyal, s nem a Híddal is, Csáky azt mondta, hogy a magyar fél, akárcsak az MKP, a Hidat nem tartja magyar pártnak. A Híd „nem magyar párt” – jelentette ki. Úgy fogalmazott: „Mi az EPP tagjai vagyunk, tehát már 16-17 éve a Fidesz partnerei”. A Fidesz képviselői és Orbán Viktor is „személyesen egyértelműen támogatásukról – ma politikai támogatásukról – biztosították az MKP-t” – hangsúlyozta Csáky.

Semjén Zsolt hangsúlyozta: „Akkor tudunk előrelépni, ha a szlovákiai magyarok elmennek választani. Magyarország és Európa most Szlovákiára szegezik figyelmüket. Most a felvidéki magyarok döntésétől függ, hogy elmenjenek választani és az MKP-t válasszák”. Szerinte a Híd sosem volt magyar párt. Azt mondta, csak az MKP jelentette ki világosan, hogy magyar párt.


2007.november 21

Az egymás ellen kampányoló jelöltek az utolsó napokban lerománozták egymást.

Tőkés László "magyar nemzetiségű román vezetőknek" nevezte az RMDSZ-eseket. Kelemen Hunor, a párt ügyvezető elnöke azzal vágott vissza, hogy Ladislau és nem László néven indul Tőkés. (Ennek az az oka, hogy Tőkés László születésekor kötelező volt román nevet adni a gyerekeknek. Azóta már van lehetőség a hivatalos névváltoztatásra, de Tőkés nem élt vele.) Kelemen azt is felrótta Tőkésnek, hogy román pártokkal szövetkezik. Arra gondolt, hogy független jelöltek nem küldhetnek megfigyelőket a választási bizottságokba, ezért különböző román pártok képviselőit kérte fel, hogy figyeljenek szavazatszámláláskor az ő voksaira is.

Előzmény: Kiss G. Eszter (41)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.10.19 0 0 41
Ott sem jobb a helyzet :-(

Bukórepülés és „már-már paranoiás állapotok” Szlovákiában?
„Otthagyták a zászlót, becsapták társaikat és választóikat”
2009. október 17. 14:13
MNO - PK

A Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke szerint az utóbbi években Szlovákia a politikai kultúra, az igazságszolgáltatás és a közpénzek kezelése terén „bukórepülést” produkál, míg a magyar–szlovák viszonylatban néha már-már paranoiás állapotok uralkodnak.

Elmondta: az MKP nyolcéves kormányzati szerepvállalása idején a viszonylagos hatalmi pozíciók „néhány volt kollégánkat megrészegítették”, s akadtak olyanok is, akik a közösség szolgálata helyett az egyéni érdekeket részesítették előnyben. A bírálat azoknak a parlamenti képviselőknek szólt, akik kiléptek az MKP-ból, és Híd-Most néven új pártot alapítottak.

Csáky úgy vélte, hogy „ráadásul olyan lépést tettek meg, amelyet 1990 óta egyetlen magyar politikus sem Szlovákiában: otthagyták a zászlót, becsapták társaikat és választóikat. Nagyon rossz megosztottságot vittek a szlovákiai magyar társadalomba, gyöngítették közösségünk érdekképviseletét.”

geszthi Creative Commons License 2008.08.16 0 0 39
Fegyelmi bizottság előtt a női tőrcsapat
2008. augusztus 16., szombat 19:15 | Frissítve: 18 perce

A női tőrözők szerencsés sorsolást kaptak, az amerikaiakat kellett volna megverniük a döntőbe jutásért, de nem tudták megoldani a feladatot. A csapat egysége korábban megbomlott, Bernát Zoltán kapitány nem árulta el, mi történt a meccs alatt vagy előtt, de a Magyar Olimpiai Bizottság fegyelmi bizottsága elé került az ügy. "Három és fél év munkája ment tönkre" - ismerte be a kapitány.


A magyar női tőrválogatott egysége már hetekkel az olimpia előtt megbomlott [1], mert a Franciaországban nevelkedett, nemrégiben honosított junior világbajnok, Újlaky Virginie nem nyugodott bele, hogy nem vívhat egyéniben, és ő lesz a csapat tartalékja.
vz55 Creative Commons License 2008.07.27 0 0 38
Az MR1 Kossuth adón hallottam, hogy valahol Pest megyében lesz egy ak.ment. fesztivál, indukciós hurokkal. Részt vesz az újra összeállt Tolcsvay trió is.Ma vettem meg egy liberális lapot. (Magyar Nemzet Képeslap) és sokminden szerepel benne, pl. székek alatt húzúdó kábel, de Tolcsvayék nem. Meg az, hogy hol volt.Hívtam Bélát, éppen most. Válasza: ne húzd fel magad, egy újság azt közöl, amit akar.Mit mondhatok erre én: KÁR
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.27 0 0 37
Csak össze ne keverje Torontót Torontállal...
Előzmény: Törölt nick (32)
geszthi Creative Commons License 2008.07.27 0 0 36
Féregként kezeli magyar ellenfeleit Tőkés püspök a flashjátékban
2007. október 18., csütörtök 14:11

Ugye ön nem az a fajta előítéletes csonka-magyarországi, aki az erdélyieket csak hímzett kisködmönben, rohadt nagy baltával tudja elképzelni, ahogy hülye vicceket mesélnek a szekéren ülve? Ha esetleg mégis, akkor lepődjön meg ezen a csodálatos politikai flashjátékon, amiben a játékos Tőkés László püspök bőrébe bújva próbálhat eljutni az Európai Parlamentbe.

A játék a politikus EP-választási weboldalán található. Az erdélyieknek gyakran tulajdonított ravaszság csak úgy csöpög ebből a meghökkentő politko-szürrealista művészi alkotásból. Isten csavaros eszű szolgája a játékban az RMDSZ-es ellenfeleivel küzd meg, akik csótányszerű bogár képében materializálódnak, de kegyeleti okokból cserebogárnak hívják őket.
Előzmény: geszthi (35)
geszthi Creative Commons License 2008.07.27 0 0 35
A két romániai magyar párt nem egyezkedik többet
MTI - ugyelet@mail.index.hu

2008. 07. 26., 18:59 | Frissítve: 13 órája

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) lezárta a párbeszédet a Magyar Polgári Párttal (MPP) a választási együttműködésről - jelentette ki Markó Béla, az RMDSZ elnöke szombaton Marosvásárhelyen, az MPP viszont nem ismeri el, hogy elutasította volna a tárgyalópartner ajánlatát, a felek között közvetítő Tőkés László pedig még bízik egy újabb találkozó és az egyezség létrejöttében.

A felek között továbbra is közvetíteni kívánó Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke szerint azonban feltétlenül szükség van a két szervezet közötti megegyezésre. "Hosszú ideig Markó Béla akadályozta a megegyezést, aki most viszont nyitottságot tanúsít, ezúttal viszont Szász Jenő akadályozza" - mondta Tőkés, kifejezve reményét, hogy az MPP-elnök a jövőben nem lesz már akadálya az egyezségnek. A püspök meghívta hétfőre Nagyváradra az MPP elnökségének tagjait egy megbeszélésre.


Előzmény: geszthi (23)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.15 0 0 33
Miért kellene, hogy 2 magyar ugyanazt gondolja? Miért kellene, hogy két magyar mindegyike gyurcsányista legyen., Nem turáni átok ez, csak elege van a népnek az mszpből. Neked meg olyan egyszerű a lelked, hogy csak az mszpben vagy képes gondolkoni.
Előzmény: geszthi (-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.15 0 0 32
MI VAN,

te az ÚJVILÁGBÓL "Geszthikulálsz" ide??!

Onnan könnyű....

Képzelem, Torontóban mekkora probléma lehet Morva Kriszta ....:)))))

Ahol egyébként a VALÓDI HUNGARISTÁK menedéket leltek....
Előzmény: geszthi (14)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.15 0 0 31
Frászt.

A "turáni átok" - régebben mondták, "rossz szomszédség, török átok"- a minduntalan

egymás ellen kardcsörtetően, provokatívan, néha véresen,csalárdul, hitszegően viselkedő közép-ázsiai nemzetségek, törzsek
magatartását, ZSIGEREIKBEn, génjeikben, vérükben lévő "emberkedését" jelenti.

Ma is így van ez, Ujgurföldtől és Mongóliától a Kaukázusig ÉS BIZONY a Kárpát-medencéig.....
Előzmény: geszthi (8)
orpheline Creative Commons License 2008.06.15 0 0 30
Azt mondod itt nem is voltak csak 330 an MTV gyujtpgatni meg utana az utcan kesobb is randalirozni?

Igen, azt. Nem voltak többen...... csak a bámészkodókkal rúgott a létszám 5-6 ezerre...:o))
Előzmény: geszthi (28)
lolka_bolka Creative Commons License 2008.06.15 0 0 29
http://mek.oszk.hu/00500/00583/html/ady30.htm

Ady Endre: Turáni erkölcsök

Klerikális lapok nagy gaudiummal közölnek egy levelet. A levelet állítólag választási harc idején írta a margittai kerület országgyűlési képviselője, kinek mandátuma fölött pár nap múlva ítélkezni fognak. A klerikális lapok zsidóbélyegzésre használják föl a levelet s ítéleteket mondanak a zsidó erkölcsökről. A levélben ugyanis a zsidó erkölcsökre apellálva, kérik a voksot. Persze, ha katolikus néppárti ember a keresztény erkölcsökre hivatkozva tenné ugyanezt, nem volna mi baj sem. De most nem erről lesz szó. Hiszen ha erkölcsökről beszélnénk, azon kellene kezdenünk, hogy az etikát a zsidóság adta az egész világnak, s keresztény világfelfogás voltaképpen nincs is, csupán zsidó-keresztény. De - mondjuk - nem erről lesz szó.

Szó lesz arról, hogy micsoda gyönyörű erkölcsök virítanak nálunk a politikában általában, de kiválóképpen a választások idején. Ezek az erkölcsök nem zsidó és nem keresztény erkölcsök. Ezer szerencsénk, hogy a vérbeli magyarság, a magyar parasztság lángja, [!] ezeket az erkölcsöket még nem szedte magára. Ez is meg fog történni. Tegnap a képviselőházban egy kuruc követ úr, olyan régi táblabíró szabású alak, lehetetlennek mondta a tiszta választást.

- Csak nem kívánhatjuk, hogy a szegény választó polgár ingyen szeresse a hazát s még tíz-húsz forintot se kapjon a választás idején.

Hát ilyen az úri, magyar erkölcs. Tessék csak békét hagyni a zsidó erkölcsöknek. Tessék inkább a turáni fajtában kutatgatni. Mióta Árpád apánk Zalánt meg akarta vásárolni, azóta a magyar fórum mindig vásár. Max Harden, a kemény német kritikusi elme azt vallja, hogy korruptabb nációja nemigen van a világnak, mint a magyar. És korruptak voltunk az egész barbárság s most talán még inkább azok vagyunk: a félbarbárság korszakában.

Ha kultúrember végignéz egy magyar választási harcot, bizonyosan fölfordul a gyomra. Egy-egy választás arra vall, hogy annyi képességünk sincs a modern parlamentáris élethez, mint a boxereknek. Minden magyar választás az intelligencia és érettség csődje. Maguk a politikus urak akarják és csinálják, hogy így legyen. Mondta-e vagy nem egy Habsburgi főherceg, de igaz: Magyarországot csak korrupcióval lehet kormányozni.

Az is minden intelligens ember hite lesz nemsokára, hogy Magyarországon át kell engedni a politikát teljesen az alantas elméjűeknek. A mai magyar parlament nívója már azt bizonyítja, hogy ez a hit majdnem teljesen győzedelmeskedett.

Ne tessék zsidó erkölcsökről beszélni. Ennél nincs gyengébb klerikális fogás. A turáni erkölcsök révén mi magyar náció állunk legmagasabb fokain - az erkölcstelenségnek...

Nagyváradi Napló 1902. december 13.

geszthi Creative Commons License 2008.06.15 0 0 28
Azt mondod itt nem is voltak csak 330 an MTV gyujtpgatni meg utana az utcan kesobb is randalirozni?

Es nem is uszit az orszag fele ellen a masik? Nem is futyulnek, dobalnak allandoan meg allami megemlkezesek alatt is, sot kulfoldon is?
Előzmény: orpheline (27)
orpheline Creative Commons License 2008.06.15 0 0 27
"..orszag egyik fele az utcan randalirozik es harci uszitasokat folytat a masik fele ellen?.."

Neked esküszöm elgurult a gyógyszered....:o))

300 Félmajom uszít pár ezer Tobzoska ellen.....
Előzmény: geszthi (20)
orpheline Creative Commons License 2008.06.15 0 0 26
"..hanem azokra, akiknek példát kellene mutatniuk, az elitekre. .."

nyugodtan írhattad volna a söpredéket is....
Előzmény: afoki (1)
geszthi Creative Commons License 2008.06.15 0 0 25
Most meg Erdelyben ...
geszthi Creative Commons License 2008.05.15 0 0 24
Milyen erdekes, hogy mindegy anyaorszag, Amerika, Erdely vagy Felvidek. Ahol ket magyarnal tobb el egyutt ott mukodesbe lep a Turani atok.

geszthi Creative Commons License 2008.05.15 0 0 23
Ez is Gyurcsany miatt van ugye?

A szétesés határán a szlovákiai magyar párt
Index
2008. 05. 15., 16:52 | Frissítve: 2 órája

Kölcsönösen egymást gyalázza a Magyar Koalíció Pártjának régi és új pártelitje. Csáky Pál és Bugár Béla hatalmi harca a párt szétesésével fenyeget. A régi szlovák koalíciós partnerek is elfordultak az MKP-tól.

Bugár Béla azt mondta csütörtökön SME című szlovák lap online kiadásának, hogy Csáky Pál elnöki tevénysége a Magyar Koalíció Pártja végét jelentheti. Az MKP-t megosztó belső viták a szétesés szélére sodorták a szervezetet.
Előzmény: nyugatioldal (22)
nyugatioldal Creative Commons License 2008.04.15 0 0 22

Egyébként Eszti, már ne haragudj, de ez aranyos kis mosdató t0piknak tűnik: arra akarsz kenegetni, hogy nem Feriék a hülék, hanem a nép eredetétől fogva az.

 

nyugatioldal Creative Commons License 2008.04.15 0 0 21
Pl. lemondasz kezdésnek.
Előzmény: geszthi (20)
geszthi Creative Commons License 2008.04.15 0 0 20
Mit tudsz csinalni, haz orszag egyik fele az utcan randalirozik es harci uszitasokat folytat a masik fele ellen?

Előzmény: Törölt nick (19)
mac.m Creative Commons License 2008.03.06 0 0 18
Hú basszus, elsőre úgy olvastam, hogy leorbánozták egymást...
Előzmény: geszthi (16)
geszthi Creative Commons License 2008.03.06 0 0 17
Itt lathatja Vasmadar, hogy biza nincs menekves. Ez geneticus hungaricus barhol a vilagon :-(
geszthi Creative Commons License 2007.11.23 0 0 16
Lam az erdelyiek sem kulonbbek. Vegul is ok is magyarbol vannak :-0


Az egymás ellen kampányoló jelöltek az utolsó napokban lerománozták egymást.

Tőkés László "magyar nemzetiségű román vezetőknek" nevezte az RMDSZ-eseket. Kelemen Hunor, a párt ügyvezető elnöke azzal vágott vissza, hogy Ladislau és nem László néven indul Tőkés. (Ennek az az oka, hogy Tőkés László születésekor kötelező volt román nevet adni a gyerekeknek. Azóta már van lehetőség a hivatalos névváltoztatásra, de Tőkés nem élt vele.) Kelemen azt is felrótta Tőkésnek, hogy román pártokkal szövetkezik. Arra gondolt, hogy független jelöltek nem küldhetnek megfigyelőket a választási bizottságokba, ezért különböző román pártok képviselőit kérte fel, hogy figyeljenek szavazatszámláláskor az ő voksaira is.
meret99 Creative Commons License 2007.09.21 0 0 15

"....ahol csak harom magyar is osszejon? "

Főleg, ha a háromból csak egy a magyar! Ahogy lenni szokott:(

Előzmény: geszthi (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!