Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.04.15 -1 0 54

Köszi, nem ismertem őket és az írót sem! Kíváncsi vagyok, hogy a későbbiekben mi lett az íróval és merre felé haladt.

Előzmény: marcony (53)
marcony Creative Commons License 2016.04.15 -1 0 53

L L Vaszilijev: Az Emberi Lélek (pszichikum) Titokzatos Jelenségei

A másik: Telepátia

Előzmény: Törölt nick (51)
pk1 Creative Commons License 2016.04.15 0 1 52

"léteznek olyan jelenségek, amelyek realisztikus ésszel nem értelmezhetők."

Lehet (csak egy olyat mutatna már valaki). Ez azonban csak annyit bizonyít, hogy a világ részleges megértési is elég az élethez. Isten létéről/nemlétéről semmit nem mond. Nincs tehát ideológiai bukfenc abban, hogy a szovjetek is megnézték (aztán nem találtak semmit).

Előzmény: marcony (50)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.14 -1 0 51

És mi a címe a két könyvnek?

Előzmény: marcony (50)
marcony Creative Commons License 2016.04.14 -1 0 50

Tiszteletem!

Azt nem tudom szellemek vannak-e vagy sem.

Azonban léteznek olyan jelenségek, amelyek realisztikus ésszel nem értelmezhetők.

Az Istentagadó Szovjetunióban, egy Vaszilijev nevű professzor intézetvezetőnek, idehaza is kiadtak két kis könyvét, amelyekben olyan kérdéseket feszegetett és kísérleteket is leírt, mint a pl. tárgyak gondolati úton való mozgatása. Stb.

Ezek dolgok noha ellentétesek voltak az akkori ottani ideológiával, mégis kutatták, hogy hasznosak lehetnek-e hadászati szempontból.

A könyveket olvastam, Vaszilijev élő személy volt, egy rokonával dolgoztam együtt.

Üdv:

M

Hoaxvadász Creative Commons License 2016.03.18 -1 1 48

Szellemek nincsenek.

Pont.

Fentiekből adódóan az összes szellemfotó kamu.

Pont.

A példád viszont nem jó: autentikus régészeti leletek ugyanis bizonyítottan léteznek.

Szemben a szellemekkel.

Szívesen!

Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.17 -2 0 47

Egyetértek. Olyan mintha azt mondanám, hogy mivel a piltdowni ősember lelet csalás volt, az utánna lévő összes régészeti lelet és csont is az lett volna.

Ostoba általánosítás.

Előzmény: Törölt nick (45)
Hoaxvadász Creative Commons License 2016.03.13 -2 2 44

Na, ezért kamu az összes szellemfotó

Ijesztőek, parák, borsódzik az ember háta a látványuktól. Pedig kamu az összes. Elmondjuk, hogy készültek. Tovább »

forrás: velvet.hu

marcony Creative Commons License 2016.03.13 0 0 43

Nem oly rég megjelent egy könyv. Farkas Ottó. Kísértetárnyék.

Tudomásom szerint ezzel a témával foglalkozik, olyan formában, hogy összegyűjtötte a helyi és még fellelhető mondákat.

Előzmény: E.A. .sk (42)
E.A. .sk Creative Commons License 2016.02.19 0 0 42

Kedves Szellemeskedjünk topik látogatók!

A portálocskámra feltettem a Hogyan csináljunk Szellemeket? - Avagy hogyan lehet a tudósok laboratóriumában Szellemeket megidézni? második részét, aminek az a címe, hogy Hogyan csináljunk Isteneket? - Avagy hogyan lehet a tudósok laboratóriumában Isteneket megidézni? . Van még egy ajánlott tanuýlmányom az a címe, hogy Az abszolút bölcsesség ! - az aranyötletek könyve alapján. . Olvassátok el, és írjátok meg ide a véleményeteket róla!

E.A. .sk Creative Commons License 2016.01.08 0 0 41

Kedves balatoni vasút !

Nagyon örülök, hogy hozzászóltál a Szellemeskedjünk topikhoz. Mindjárt megmagyarázom neked, hogy miről is van szó. Először is a szellem fogalmat több értelemben használják. Leggyakrabban a spirituális szellemekre gondolnak. Te is biztosan erre a szellem értelmezésre gondoltál, amikor azt írod, hogy nem hisszel a szellemekben. Igazad van, és én sem hiszek a spirituális szellemekben. De használják más értelemben is a szellem fogalmat. Pl. Descartes naturalista dualizmusa szerint a világ anyagiakra és szellemiekre bontható fel, ahol a szellemiek lényegében az elmét, a szoftvert, a matematikai formalizmust jelentik. Használják még a kultúra szellemisége értelemben is, amikor pl. az irodalom jelenti a szellemiséget.

Én a Szellemeket szintén egy speciális értelemben használom, mégpedig úgy, hogy minden nagybetűs Szellem, aminek intenciója van, amiben kimutatható intenció. Az intenció akaratot, szándékot jelent, de több más szinonimája is lehetséges. Vagyis nálam a Szellem terminus technikus fogalom. Pl. azok a körlevelek, amelyek arra kérnek, hogy másold le őket és küld tovább az ismerőseidnek Szellemek, mert a kérés az intenció szinonimája. A tanulmányomban még több ilyen terminus technikus Szellem fajtáról van összefoglalóan írva, nézd csak meg, biztosan érdekesnek fogod találni.

Az én Szellem értelmezésem kísérletileg vizsgálhat, mérhető és tapasztalható, ezért ha nem hiszel a Szellemek én általam való értelmezésében, akkor nem gondolkodol tudományosan. Hiszen nem minden a materializmus, mert pl. a pszichológia tárgya a dualizmus értelmében nem anyagi, és mégis tudományosan lehet foglalkozni a pszichológiával. Kíváncsi vagyok, hogy megértettél-e engem, és kérlek, hogy miután elolvastad a tanulmányomat írd meg a véleményedet ide róla?

Azt írod, hogy te csak a szemednek hisszel. Könnyen lehet olyan dolgokra hivatkozni amelyek nem láthatók, bár láthatóvá tehetők, pl. a mágnesestér se látható, a röngensugárzás se látható, a szoftver se látható, a boldogság se látható, ...stb. közvetlenül, csak ha manipuláljuk őket.

Tudod az a mondás járja képletesen, hogy mivel a materialisták nem hisznek a lélekben, ezért a materialistáknak a fejük felet vákuum van. És azt is mondják viccesen, hogy amikor a materialisták megszülettek, akkor materialisták a Földi inercia rendszerben a gravitációs tér mentén a fejükre estek. Hogy félreértés ne essék, énmagam a naturalista dualizmus híve vagyok.

Előzmény: Törölt nick (40)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.06 0 0 40

Szellemek nincsenek,én soha nem hittem bennük mert én csak a szememnek hiszek .

E.A. .sk Creative Commons License 2015.11.16 0 0 39
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.06.16 0 0 37
Ki minek nevezi. Más kultúra - más szokás.
Előzmény: ghostmaster (36)
ghostmaster Creative Commons License 2007.06.16 0 0 36
drslump, ez egy tipikus "shadow people" jelenség. ld ezt a fórumot: Árnyemberek
dead man walking Creative Commons License 2007.06.12 0 0 35
Frasertől az Aranyág jó könyv ebben a témában, könyvtárakban is gyakori.
Előzmény: drslump (34)
drslump Creative Commons License 2007.06.12 0 0 34
Nagyon is erdekelne mit tudnal meg a temaban kideriteni. Faradozasaidat elore is koszonom. En egyenlore csak a buddhista felfogasat ismerem  az elet utani allapotoknak, a bardonak, de a tema mas aspektusai is nagyon nagyon erdekelnek.
Előzmény: Zicherman Istvan (32)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.06.11 0 0 33
Amúgy az érzés ugyan az, amit írtam.
Ismerős. Még gyermekkoromból.
Előzmény: drslump (31)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.06.11 0 0 32
Szláv területeken a mai napig ÉLŐ hagyomány, hogy ezt megteszik, ha házrajáró szellemről, stb. van szó. P.l. elhúnyt rokon visszatérő szelleme, amit a gyerekek vagy beteg családtagok látni vélnek, vagy az ilyen - ahogyan nevezik - ,,csend-hercegek" látogatásánál. Olyankor kést is szoktak szúrni a bejárati ajtó félfájába, hogy ,,elvágja a házhoz vezető fonalakat".
Állítólag működik. A jótanácsot egy vajákos orosz haveromtól kaptam (meg magam is többször láttam házaknál). Hiszek neki, mert nagyon sok praktikus pszichológiai és népgyógyászati dolgot megtanított.

Ha bővebben érdekel a téma - utánnanézek/kérdezek.
Előzmény: drslump (31)
drslump Creative Commons License 2007.06.11 0 0 31

Nemigazan. Inkabb csak egyszeruen elemi panik tort ram. Maga a nyers rettenet.

Miert szurjak tut az ablakkeretbe? errol mondanal azert valmivel tobbet?

Előzmény: Zicherman Istvan (30)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.06.09 0 0 30
Kérdés:
amikor ,,összefutottál" azzal az ,,izével" az ajtóban - volt olyan érzésed,hogy nem kapsz levegőt és elgyengülsz?
Előzmény: drslump (24)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.06.09 0 0 29
Szúrj be pár tűt az ablakkeretbe és az ajtókeretbe.
drslump Creative Commons License 2007.06.08 0 0 28

Jol van, akkor most nem lesz gyerekem egy ideig meg :) es nem nezem meg az Omen-t sem :)

Valakinek szellemes sztorija? Vagy legalabb amit masok meseltek neki?

Előzmény: Daily Telegraph (27)
Daily Telegraph Creative Commons License 2007.06.08 0 0 27
Az a "dokumkentum" film arról szólt, hogy a szellem fokozatosan átvette a hatalmat a gyerek felett. Először ilyen képzelt barátnak hitték a szülei. Ám a helyzet egyre durvult, a gyerek végül senki mással nem törődött, csak a "barátjával". Egész álló nap vele beszélgetett, vele játszott. Egyre furcsább dolgai voltak, a szüleire támadt, megölte a család kedvenc háziállatát. Egy ismerős kislánnyal kettesben játszott, mire egyszercsak a kislány kétségbeesve rohant a szüleihez és soha több nem volt hajlandó a gyerekkel játszani. Azanyja meg volt győződve arról, hogy szellem uralja a gyereket. Azért ne vedd túl komolyan ezt az egészet. Szerintem - ha tényleg így történt - lehetett valami pszichés zavar is a gyerek esetében.
Előzmény: drslump (26)
drslump Creative Commons License 2007.06.07 0 0 26
Nem keseritettel el, de azert elmeseled hogy mikepp tette tonkre a csalad eletet? Koszi
Előzmény: Daily Telegraph (25)
Daily Telegraph Creative Commons License 2007.06.05 0 0 25
Nem akarlak elkeseríteni, de az alant említett Discoveryn sugárzott filmben az volt, hogy ugyanígy néhány hónapra eltűnt a lény, majd visszatért, csak onnantól "gonosszá" vált és tönkretette a család életét.
drslump Creative Commons License 2007.06.01 0 0 24
Az en sztorim. A hazunk korul 3 temeto is van, bar lehet hogy ennek semmi koze az egeszhez. Bekoltozesunk utan par honappal parommal fekete elsuhano dolgokat vettunk eszre a szemunk sarkabol. Kis oklomnyi fekete valami, vagy elrohano kisallatmeretu valami, tukorbol ajto mogott elsuhano ember meretu valami, es meg ilyenek. Jokat mulattunk hogy mekkora hulyeseg. De a dolog egyre rosszab lett, en speciel elkezdtem eleg kellemetlenul erezni amgamat a hazban, konkreatn egyedul feltem neha. Ja, es a kutya aki olyan lusta hogy eleteben eddig osszesen 3-szor ugatott, akkor is a labdat, az ejszaka kozepen tobbszor felpattant es a sotet sarkokat ugatta. Aztan egyik este nagyon nagy vihar volt. Olyan eso volt hogy nem lehetett latni a kert veget. Arra ebredtem az este kozepen, hogy a parom jon vissza mosdobol. Gondoltam kihasznalom az alkalmat, es en is meglatogatom a wc-t, igy is tettem, kimentem, elvegeztem a dolgom, es jottem volna vissza a sotetben, be a haloszobaba, amikor is azt latom hogy a baratnom ott al az ajtoban, elzarva az utat. Gondoltam hogy valyon mi tortenhetett, amikor rajottem, hogy az aki az ajtoban all, sokkal magasabb mint a baratnom,, es annak ellenere hogy nincs teljesen sotet ez a torzo olyan sotet fekete hogy olyat meg nem lattam az eletemben. Konkretan negykezlab vonyitva kusztam be az agyba a takaro ala... Nem sokat aludtam utanna. Reggel a baratnom azt meselte, hogy o arra ebredt az este hogy valaki kint a kertben all az ablak elottt hattal neki, egy ferfi, aztan pedig lassan megfordul, a falon keresztu berohan a szobaba. Nagyon-nagyon para volt ez az este. Aztan gondolkodtunk hogy mi legyen, mert ez igy egy kicsit kemeny, aztan abban maradtunk hogy fustolo+gyertya kombo, plusz alazatosan megkertuk a lenyt, hogy barcsak elhuzna es nem minket paraztatana, mert mi nem bantjuk. Azota nem tortent semmi, ez kb 6-7 honapja tortent. Szerencsetlen szellemek, nekik milyen sz*ar lehet mar.
atapata Creative Commons License 2007.05.08 0 0 23

Üdvölet  a topicnyitónak!

A kiváncsiság hozott be ide,felkeltette érdeklődésem amit idáig olvastam.

Mint érdeklődö sűrün benézek,előitéletek nélkűl,ha hallok vagy tapasztalok hasonlókat megosztom  veletek.Addig is sikereket kívánok a téma érdekes és hasznos kibontásához.

------- Creative Commons License 2007.05.07 0 0 22
huuuuúúú:))
Daily Telegraph Creative Commons License 2007.04.11 0 0 21
Látta valaki a Discovery-n a szellemjárás c. filmet ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!