Segítséget szeretnék kérni, GCC vágóplotter eddig tökéletesen működött, de most alig vágja a fóliát. Új kést raktam bele a kés bevan állítva jól, még is nagyon nagy erővel kell vágnom ennek ellenére csak szinte karcolja a fóliát pedig ezzel a beállítással át kellene vágnia az egészet. Van valakinek ötlete mi lehet a baj?
Az a lezer csak 1 lazer pointer, nem egy szenzor. a kes es lezer tavolsagot a programba tudod beallitani, es egyesevel ramutogatni a regisztraciokra. ezutan a plotter sokszor megzavarodik. Csak, hogy rovidre fogjam az a lezer csak azert van ott hogy vakitson. (ha erted mire gondolok)
Sziasztok! Segítséget szeretnék abban kérni,hogy hogyan tudnék szebb nyomtatási minőséget elérni a Roland SG-540 típusú nyomtató-vágóplotterrel? Textilre vasalható fóliára nyomtatok vele, de a nyomtatási minőség egyszerűen silány, szemcsés, még a vektorgrafikus ábráknál is. Ha sima papírra vagy matricára nyomtatok, akkor is. Mit állítsak be, hogy tűéles képeket tudjak nyomtatni, magas minőségben? Köszönöm szépen előre is !
Nincs mit. Oramatról tudni érdemes (de írják az oldalukon is), hogy csak adószámos számlára adnak anyagot (mai világban nem is értem...), szóval, ha nem vagy számlaképes, készülj fel valami ismerősöd cégadataival.
Sziasztok, inkább grafikai jellegű, mint plottert érintő kérdésem lenne, de hátha benne vagytok a témában:
magyar közlekedési táblák betűtípusa...
Utánaolvasva megtaláltam a karaktereket meghatározó előírást, viszont mindösszesen egy netes forrásban olvastam, hogy ez a fontkészlet megvásárolható. A műszaki előírás létrehozója azonban ilyen digitális formával nem foglalkozik, egyéb helyen pedig nem találtam meg.
Tudtok esetleg ilyen forrást, vagy aki ilyeneket készít, az mindenki magának rajzolta meg a karaktereket?
Van esetleg tapasztalata valakinek, hogy egy Camm-1 CX 24-es Roland gépet milyen beállításokkal / driverrel lehet használni Centronics / USB átalaktó kábellel Win7 (32bit) rendszeren? Mindennemű információt nagyon köszönök.
Ruhára vasalható matricákat készítek. A webáruházban lehet választani pár betűtípus közül. Néha megrendelnek olyan szöveget ami márkajelzés. Pl Calvin Klein, Ariel betűtípussal. Most csak mondtam valamit. Tehát nem a logot rendelik, csak a szöveget.
Mennyire lehet ebből bajom, ha elkészítem? Mivel nem az eredeti logót, vagy szöveget készítem, így szerintem nem lehet, de nektek mi a véleményetek?
Köszönöm, kipróbálom mindenképp. Annyit sikerült a Graphtech-es szervizes srác telefonos instrukciója alapján megcsinálnom, ha pl. Corel-ből kiexportálok egy plt file-t, akkor a Graphtech saját Cutting Master 2-jével tudom vágni. Ugyan még nem tökéletesek az íves vágások néhol, de az lehet állítólag kés hibából adódóan is... ezt majd leteszteli a helyszínen... kíváncsian várom. Ugyanakkor mivel elkészült az első feliratom, adódott egy másik problémám is egyből, amivel nem tudom, hogy találkozott-e már vki... Vettem egy Galaxy press gépet, ami állítólag az egyik legjobb ebben a kategóriában. Egy SD PU Flex filiát használtam. Erre 155-165 celsius hőfoknál 10-13 másodperces időt javasolt a forgalmazó. Egy Fruit of the Loom 100% cotton pólóra alig ragadt fel a felirat. Ezt még melegen kell lehúzni és mivel 3 színből állt az elsőt kvázi háromszor is rámelegítette a lehúzás után (persze tettem fölé ilyenkor szilikonpapírt), de a pólón még most is érzem a feliratnál, hogy ha nagyon akarnám simán le tudnám "piszkálni"... Ez gondolom annyira nem normális :(
A Lower Left a 0 pontot határozza meg (írtam, a Corelnél is a bal alsó sarok az alap), ez jó kell legyen. Az az érzésem, hogy valami értelmezési gondja van a jószágnak - és ez valószínűleg az USB csatolással függ össze.
Mivel az LPT-s próbát nem tudod megcsinálni (pedig az mindent eldönthetne), így távolról úgy érzem kevés vagyok - talán mégis egy Graphtek-es szakembert kellene hívjál. Az ilyen problémákat általában csak helyben lehet megoldani.