Keresés

Részletes keresés

Miguel Santos Creative Commons License 2005.02.16 0 0 151

hát azt azért nem hiszem, hogy az USA az EU-val szemben katonai erejét felhasználva fog zsarolni.

 

legfeljebb csak közvetve: alias a katona politikát tekintve - EU miért nem támogatja az USA egyik másik katonai akcióját

 

gazdasági konfrontációk viszont szerintem egyre inkább előtérbe fognak kerülni

az USA (valamint érdekszövetsége) és az EU között jópár gazdasági ütközet lezajlott, elég csak mondjuk a banán ügyre gondolni

 

az USA elsősorban a WTO-n keresztül akar szerintem odacsapni az eu-nak így burkoltan

Előzmény: sanyi (149)
fakalap99 Creative Commons License 2005.02.15 0 0 150

Ezen meg csodalkoztok??? KGST. Tudassal??Biztosok !!

 

 

sanyi Creative Commons License 2005.02.15 0 0 149

Meglepetést keltettek Schröder NATO reformelképzelései

2005. február 14. - EUvonal

Meglepett arcok fogadták Gerhard Schröder, német kancellár beszédét a NATO jövőbeli szerepéről. A meglepetést nem csak az okozta, hogy Schröder elképzeléseiről még Jaap de Hoop Scheffer, NATO főtitkár sem tudott, hanem az is, hogy a beszédet a kancellár betegsége miatt Peter Struck német védelmi miniszter olvasta fel. Washington azonnal visszautasította a javaslatokat.

 

Nem telik bele sok ido, es az USA katonai erejet felhasznalva fogja zsarolni az EU-t. Vajon ez Oroszorszagnak jo lesz vagy sem? Lehet e ra szamitani? Mi a helyzet az cionista halozatokkal az EU-ban, ki lehet e vedeni? Egyaltalan lehet e az USA elleneben cselekedni?

Előzmény: Miguel Santos (148)
Miguel Santos Creative Commons License 2005.02.15 0 0 148

A CIA a NATO esteleges széteséséről nem szólt, pedig most inkább az van kilátásban:

 

Meglepetést keltettek Schröder NATO reformelképzelései

2005. február 14. - EUvonal

Meglepett arcok fogadták Gerhard Schröder, német kancellár beszédét a NATO jövőbeli szerepéről. A meglepetést nem csak az okozta, hogy Schröder elképzeléseiről még Jaap de Hoop Scheffer, NATO főtitkár sem tudott, hanem az is, hogy a beszédet a kancellár betegsége miatt Peter Struck német védelmi miniszter olvasta fel. Washington azonnal visszautasította a javaslatokat.

Schröder úgy fogalmazott, hogy a szövetségesek már nem elsődlegesen a NATO-ban konzultálják meg és koordinálják stratégiai elképzeléseiket. A német kancellár megjegyezte, hogy a stratégiai párbeszédben nem tükröződik vissza Európa növekvő súlya.

 

Az új szervezeti formával kapcsolatos elképzeléseket tekintélyes személyekből álló testületnek kellene kidolgoznia 2006-ra, s olyan emberekre gondolnak, mint idősebb George Bush, volt amerikai elnök, Helmut Schmidt volt nyugatnémet kancellár, vagy George Robertson, aki egykor a NATO élén állt.

 

A német kancellár megjegyezte, hogy a stratégiai párbeszédben nem tükröződik vissza Európa növekvő súlya.

 

Az új szervezeti formával kapcsolatos elképzeléseket tekintélyes személyekből álló testületnek kellene kidolgoznia 2006-ra, s olyan emberekre gondolnak, mint idősebb George Bush, volt amerikai elnök, Helmut Schmidt volt nyugatnémet kancellár, vagy George Robertson, aki egykor a NATO élén állt.

Profán Béni Creative Commons License 2005.01.23 0 0 147

Gyakorlatilag az utobbi 2-3 ev folyamatait extrapolalja linearisan 2020-ra,

Van az 10-15 év is.

 semmi uj trend, gondolat nem talalhato benne

ahhoz képest még van, akinek meglepi.

 

Előzmény: Első Polgár (141)
geszthi Creative Commons License 2005.01.22 0 0 145
Ha az olvassa a kulfoldi sajtot, akkor mit ad isten eppen most (mult pentek) lathato , hogy ez az egesz CIA jelentes az alabbi kaliforniai egyetemi jelentesbol varialodik.

Most akkor ez is CIA provokacio? Ugye nem. Szoval nem csinaltak mast, szvsz, osszegeztek a talahato jelenteseket es ez jott ki belole.

Next generation may be doomed to live in 'global Somalia'
By Steve Connor, Science Editor

21 January 2005

An environmental collapse that would transform the world into a "global Somalia" could begin in 50 years if we fail to do anything about it, a world authority on the rise and fall of civilisations warned yesterday. Professor Jared Diamond, of the University of California, Los Angeles, said society was on the brink of irreversible decline unless 12 major environmental problems were tackled.

Professor Diamond, who was in London to publicise his book Collapse: How Societies Chose to Fail or Survive, said there were several possibilities if exploitation of the planet and its resources continued at the present rate. "The worst-case scenario can range from an apocalypse to something greyer. An apocalpyse would include fighting in dead earnest [over natural resources]," he said.

"... A gentle-worst-case scenario is that Brazil becomes poorer and Mexico becomes poorer and in Europe poverty spreads. Instead of eastern Europe catching up to western Europe, western Europe declines towards eastern Europe."
zebUlon Creative Commons License 2005.01.22 0 0 144
Bagoly monnya verebnek , naffejű ! :-))))))

zebUlon
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.01.22 0 0 143
Minden modern társadalom a szabadság és a szolidaritás közötti optimális arányt kivánja megtalálni.
Előzmény: shadowcruiser (75)
Hy Creative Commons License 2005.01.22 0 0 142

Dehogy múlik azon a 200 kilóméteren!

Egy diktatúra berendezkedésétől függően addig műxik, míg emblematikus figuráját a többség elfogadja, és kiszolgálói fönn tudják tartani hatalmát!

 

A békés átmenetet kizárólag a diktatúr állapota határozza meg!

Erre tökéletes példa 1989-90-es évek KözépEUrópája! Jól elemezhető hogyan, miként tűntek el a "szocialista" diktatúrák!

 

Az É-Koreai is előbb utóbb összeomlik, csak az a kérdés, hogyan?

Puccs-sorozat, hatalmi harcok árán, vagy a befolyással rendelkező meggazdultak elsipircelnek?

Valszeg Castro távozása után a Kubai rendszer is csöndesen átadja a helyét egy valamiféle demokráciának, amiből azután töbpárti rendszer alakul ki.

/Én ebben bízom nagyon, vannak kubai ismerőseim./

Előzmény: rtsrulez (138)
Első Polgár Creative Commons License 2005.01.22 0 0 141
Na, vegigolvastam az eredeti forrast. Hat nem egy nagy durranas. Gyakorlatilag az utobbi 2-3 ev folyamatait extrapolalja linearisan 2020-ra, semmi uj trend, gondolat nem talalhato benne.
Az Index cikkerol meg az a velemenyem, hogy valoszinuleg egy elszallt bolcseszhallgato irta hot masnaposan 2-3 ora alvas utan, 2 hanyas kozott, miutan itt-ott beleolvasott az eredeti szovegbe. Egy nagy nulla.
Első Polgár Creative Commons License 2005.01.22 0 0 140
az általa megszabott árfolyamon

ez jo....
Előzmény: Törölt nick (112)
Első Polgár Creative Commons License 2005.01.22 0 0 139
jaj hagyjatok mar ezt az olajelszamolasos butasagot.
Szaddam atall euro alapu olajelszamolasra, aztan vesz belole termekeket Azsiaban, az azsiaiak meg szepen atvaltjak az eurot dollarra es befeketetik amaerikai allamkotvenybe.... ugyanott vagy.
Előzmény: Törölt nick (79)
rtsrulez Creative Commons License 2005.01.22 0 0 138
Ez igaz, de ezzel csak azt eri el, hogy ezentul $-ert lesz a CHF vagy az EUR vagy a GBP, es azert lesz a hus....

Egyebkent a suttogopropaganda Kubaban nem beibdult, aki nem TELJESEN hulye kubaban az mar tudja mirol van szo, ne felejtsd el hogy kvazi minden kubainak el az USA-ban (legalabb) egy testvere vagy gyereke.... De unokatestvere mar szinte tuti...

Eppen ez az amiert meg megvan a kubai szocializmus. A forradalomnal egyszerubb es biztonsagosabb kiutja is van azoknak akiknek mar vegkepp tele lesz vele a tokuk... SZVSZ ha Kuba 200 merfolddel tavolabb lenne az oceanon az USA-tol, mar regen nincs ott semmifele szocializmus, regen felkoncoltak volna Castroekat azok akik igy inkabb csak ateveztek az USA-ba ...



Előzmény: Hy (137)
Hy Creative Commons License 2005.01.22 0 0 137

Francost!

1*ű politikai presztizsharc!

Megkísérli visszaszorítani hogy egyre többen ráébredjenek, mégsem olyan jó az a "karenválszocializmus", mint a pártporpaganda állítja!

Tudod, milyen sz.r egy diktatúrista rendszer számára, ha megindul a bizonyított suttogópropaganda?

Ebbe omlott össze az NDK, utána a többi és végül a nagy SzÚ!

Ennek akar gátat vetni +annak, hogy $-ért van hús, és egyebek a boltban, peso-ért semmi.

Előzmény: rtsrulez (135)
rtsrulez Creative Commons License 2005.01.22 0 0 136
"Nézzük meg a GDP-t.Természetes hogy izgatja az amikat.Ez nem 25 db ország GDP-je összeadva,hanem egy 25 tagú Unió-é."

Amig az a 25db orszag nem tud megallapodni hogy mit csinaljon azzal a 25 db GDP-vel kozosen, marpedig jelenleg ihajdenemtudnak megallapodni, addig az 25db kulon GDP.

Majd ha a 25db orszag nem ugy gondol egymasra hogy mi mi vagyunk, hogy lehetne a masik 24-et megszivatni hogy mi kapjuk a lovet, hanem egysegesen, akkor lesz 1 db GDP.

Na ez meg innen minimum 50 ev. De lehet hogy tobb. Egyseges nyelv nelkul peldaul marha nehez lesz (bar nem TELJESEN lehetetlen) . Beszeld ra a franciakat hogy mostantol legyen nalluk az angol vagy a nemet a hivatalos nyelv. Vagy a nemeteket hogy nalluk legyen a francia... Sok sikert...
Előzmény: Törölt nick (124)
rtsrulez Creative Commons License 2005.01.22 0 0 135
"Ugye most is ott tartunk, hogy Kubában Castro betiltotta a dollárt. Ébresztő!!!"

1, Ha jol tudom nem tiltotta be. Csak a dollarral fizetesre rakott extra felarat a dollaros boltokban.
2, Ha Pedro Gonzales a szomszed Carlos Sanchez TV-jet meg akarja venni, ez ezert dollarral akar fizetni, a Carlos nem fog ra extra adot kerni ;-)
3, Az X millio kubai mielott hazakuldi a penzt a jovoben atvaltja mondjuk Svajci Frankra, es azt kuldi. Mit fog ez a dollarnak artani? A bankok jol jarnak, mert lesz 2 extra atvaltas, Castro nem jar sehogy, de lehet hogy O legalabb elhiszi hogy most aztan jolbetett az USA-nak... A kubai emigransok fizetnek ket extra atvaltasi koltseget a bankoknak, aztan kesz.
Előzmény: BoRó (119)
rtsrulez Creative Commons License 2005.01.22 0 0 134
Ez a postites dolog ottan hibadzik, hogy elfelejtetted azt az 'aprocska' dolgot, amit pedig kozgazdasagban nem illenek, hogy a munka erteket teremt....

Azaz ahhoz hogy a postites dolgod akar csak kozelitoleg is meghatarozza mi fog tortenni, az adott dobozok termelekenyszegenek fuggvenyeben kell bele olyan postiteket tenned, amiert a tobbiek hajlandoak ezt azt adni....

Ugyhogy ez az peldad a gazdasagi folyamatok olyan szintu tulegyszerusitese volt, mint ha ballisztikai feladatmegoldaskor elfeledkezunk a gravitazio megleterol...

Szoval ezek utan en a helyedben nem dicsekednek tovabb a kulonbozo kozgazdasagi elmeleteimmel, vagy ha igen, akkor megprobalkoznek vele a kabareban...
Előzmény: Törölt nick (115)
rtsrulez Creative Commons License 2005.01.22 0 0 133
"Grasham törvény: A rossz pénz kiszorítja a jó pénzt.

Amit persze szó szerint a nemesfémből készült pénzekre írtak le, de klf áttételek alapján ma is müxik. Mertugyanis a "jó pénz"-t mindneki tartalékolásra használja, amíg a "rossz" meg forog.."

Na ezt azert gondold vegig meg1szer. Merthogy ilyen alapon a roman lej lenne a vilagvaluta (vagy a mongol tugrik? nem tudom...).

Eleve az elmelet arra alapoz, hogy a rosz penzt kell forgatni, mert annak a vasarloereje csokken. Na most ha az USA- beli inflaciot megnezed, akkor azt veszed eszre, hogy olyan nagyon nem csokken a $ vasarloereje...
Előzmény: Antisystem (110)
Hy Creative Commons License 2005.01.22 0 0 132
Beiktatási támogatólevél Bushnak a gyengélkedő Dollár szebbítésére.
Előzmény: Probatbicol (-)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.22 0 0 130

A fityisz, maszop tagság miatt:

 

FITY-MA

Előzmény: Törölt nick (129)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.22 0 0 128

Hahó!!

 

Megvan a pártunk neve, csak rád vártam a megalakulással!

Előzmény: Törölt nick (127)
kiski Creative Commons License 2005.01.22 0 0 125
mi köze ehhez a gdp-nek?
Előzmény: Törölt nick (124)
Antisystem Creative Commons License 2005.01.22 0 0 123

 Tehát a jó usa a mi faszunkkal veri a csalánt, és igaza is van, ha hagyjuk.

Pontosan erről van szó egy jó ideje...már szerintem...

A jó USA tanult Bokassától, aki még a golyót is kifizettette az ellenségeivel, amivel agyonlőtte őket....

 

ÜdV

Előzmény: kiski (120)
kiski Creative Commons License 2005.01.22 0 0 122
Összehasonlításképp: ha te úgy döntesz, hogy bojkottálod a sarki kisközértet, hány napon belül kapna a fejéhez az a dög kereskedő, hogy ebbe tönkre fog menni?
Előzmény: Törölt nick (121)
kiski Creative Commons License 2005.01.22 0 0 120

Igen, csakhogy most az óccsó dollárral az usa kezdi hazaszívni a cihadollárt. Vajh miért? Ugye ez az egyetlen módszer, hogy ez a pénz ne legyen inflációgerjesztő hatású, de ez még nem lenne ok.

 

Valszeg az usa piaca telítődött, beállt a termelő és vásárlóerő egyensúlya, ami viszont gazdasági stagnálást eredményez. Tehát a jó usa a mi faszunkkal veri a csalánt, és igaza is van, ha hagyjuk.

 

Mondjuk így az euróövezeten kívül igen nagyon megrokkannánk, ha hirtelen leértékelnék az eurót vagy 40%-kal, hogy nagyjából reális dollár-euró árfolyam alakuljon ki. (Áh, nem kell aggódni, Járai büszkén kiállna és örülne a jó erős forintnak.)

Előzmény: Antisystem (117)
BoRó Creative Commons License 2005.01.22 0 0 119
Ugye most is ott tartunk, hogy Kubában Castro betiltotta a dollárt. Ébresztő!!!
Előzmény: Törölt nick (116)
BoRó Creative Commons License 2005.01.22 0 0 118
Megmosolyogtató feltételezések az EU világméretű diadaláról. :-) Csak egy a bökkenő ezzel az elmélettel (a gyakorlattal több van): vagy minden ország (vagy legalábbis nagyon sok) áll át egyik pillanatról a másikra az euro alapú elszámolásra, vagy a magányos partizánok kénytelenek lesznek lemondani a dollár nyújtotta kooperatív előnyökről - márpedig ez biztos és nagy veszteség. Az EU is csak azért tudta ezt meglépni, mert a.) többen léptek egyszerre és előbb-utóbb minden EU-tagállamban eurot fognak használni b.) mert a kereskedelme erősen belterjes c.) mert hosszasan volt egy Amerikával versengő gazdasági tömörülésen belül előkészítve. Egy diktátor persze úgy dönt ahogy akar, szembemehet a józan ésszel és határozhat az országának érdekei ellen is, ha a harag vezérli. De ezt az alapállást ne tegyük már általános mintává, mert nem az.
Antisystem Creative Commons License 2005.01.22 0 0 117

Ha az USA-ba, akkor persze. Ha meg a párnacihában van, akkor nem termel profitot. A megoldás: ne az usában forogjon.

 

ÜdV

Előzmény: kiski (113)
kiski Creative Commons License 2005.01.22 0 0 114

Ostap, kérlek, ha lehet ne csinálj itt ilyen körmönfont összeesküvést, mert a Rócsild és a Rokkefeller kinyírat téged!

Előzmény: Törölt nick (112)
kiski Creative Commons License 2005.01.22 0 0 113

A cihapénz kérlek szépen a következőképpen születik:

 

1 kinyomtatja az Usa.

2 valaki termelt valamit az usában egyszer és ezért cserébe megkapta.

3. hazaküldte a mamának.

4. az usa nyomott helyette másikat hazai használatra

3. mert a mama eltette és soha nem nyúlt hozzá, illetve a másik mamával cserélte káposztára. De jellemzően ez a pénz soha nem kerül vissza az Usába.

 

Ha ez hirtelen visszaáramlana az usa gazdaságába, akkor ott olyan infláció gerjedne, hogy csoportokat szervezne rá az Ibusz.

Előzmény: Antisystem (110)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!