Keresés

Részletes keresés

danka99 Creative Commons License 2005.02.06 0 0 4

Osztom a véleményed. Én nem is ellenzem az álattartást, sőt! Nekem is vannak halaim :)

A probléma csak azokkal van akik, szinte kényszerből tartjájk a kutyán mondjuk, és nem törődnek se vele, sem azokkal akik a mocskaikba lépnek. Nálunk kirakták ezeket a fekete kutyagumigyűjtő edényeket, fekete zacsikkal. Úgy látom müködik, persze csak szerényen, de fogyatkoznak a kakik az utcárú.

Előzmény: naillight (3)
naillight Creative Commons License 2005.02.05 0 0 3

istenem, a kutyaszar-témára annyi topik van, aki akar mehet oda gyalázkodni, mást ugyse igen olvasok a "panaszkodotol" csakhogy kurva eb, meg fasz gazda(jo ez igaz) meg hogy mit csinálna a kutyával/gazdával.

 

3 macskánk van. lakásban lakunk, de a hátsó teraszon ki tudnak menni az udvarra. akkor, amikor csak kikéreckednek. aztán hazajönnek, kajálnak, alszanak, és jönnek nyervákolni meg ölbeülni hogy vakarjuk őket egy félórácsát-órácskát. velünk alszanak-önszántukból. ez rabszolgatartás lenne? lehet, de ezesetben mi vagyunk a rabszolgák, nem a makkák.

 

meredek kijelenteni azt szerintem, hogy a hobbiállat-tartás rabszolgatartás. nem a nem megfelelő körülmények között és módon tartott állatok számára valóban az.

 

madarat kalitkába zárni tényleg hülyeség. bár ez függ a madá-kalitkaméret viszonyától és attól, hogy a madár mennyit van kiengedve

émethjuhászt, bernipásztort panelban tartani szintén az

de ez nem ok arra, hogy az egész hobbiállat tartást elitéljük, elítéljétek.

 

"szerintem".

danka99 Creative Commons License 2005.02.04 0 0 2

Nem biztos, hogy rossz helyen van! Hátha így szembesülnek a "bűneikkel".

Ez kicsit erős szó, de amikor reggel megyek le a kocsimhoz és azon bosszúskodom, hogy valamelyik rohadt kutya megint oldalbapisálta az autót és ezt megkoronázva még egy adagba bele is lépek, hát ezt már-már direk hadüzenetnek tekinthetnénk.

Gondoltam arra is, hogy egy kamerával felveszem, melyik paraszt tulaj nézi végig, hogy egy autót a kurv@ ebe lepiszkítson. mert nem lennék rest, emberi fekáliával az ő autóját bekenni. Amúgy nem vagyok ilyen harcos, de valamit ki kéne találni ezek ellen. Plussz az is elgondolkodtató, hogy miért a gyerekeknek kell egy rácsokkal körbekerített téren játszani, míg a kutyák kint szaladgálhatnak a nagy tereken.

Előzmény: lébenkanál (1)
lébenkanál Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1
Thas!

Igazad van, enni kell valamit. Mégis... "állatvédők" vannak, de növényvédők nincsenek. (Hacsak nem a permetező szőlősgazda, a műtrágyázó földműves, akiket a környezetvédők szidnak.:))
Én vagyok az igazi állatvédő és állatbarát! Minden állat éljen természetes környezetében! A természetben nem létező állatfajták tenyésztése bűn! Ez tulajdonképpen egy lassú genetikai beavatkozás, semmiben sem erkölcsösebb a génsebészetnél. (Lásd: palotapincsi, 1/2 kilós csupasz patkányszerű kutya stb.)

Üdv!

Ps.: rossz helyen van ez a topic, mert a sok hobbiállat tartó között nem lelhet megértésre.
Előzmény: Thas (0)
Thas Creative Commons License 2005.01.21 0 0 0
0, nulla :)

1, Enni kell valamit, ha sem növényi sem állati táplálékot nem veszel magadhoz akkor éhenhalsz. Közvetett módon az egyéb állati/növényi nyersanagy is ilyen (papír, tüzifa, ruhák stb.)

2, Annak idején mi a macskáinkat késő összel egy kartondobozban a ház előtt találtuk. Ha nem fogadtuk volna be őket akkor megfagynak és elpusztulnak. Szóval lehet hogy most "rabszolgaságban élnek", de legalább élnek (és tegyük hozzá nem is rosszul).

Üdv.: Thas
Előzmény: Pilátus (-)
Pilátus Creative Commons License 2005.01.21 0 0 topiknyitó
Szabad-e kalitkában tartani madarat? Szabad-e nap 8-10 órára lakásba zárni kutyát, majd naponta kétszer 10-10 percre kivinni az utcára és otthagyni a piszkát, szabad-e lovagolni? Szabad-e kedvenceink élősdijeit kiirtani (azok is élőlények)? A hobbiállat-tartás színtiszta engedélyezett rabszolgatartás! A rabszolgákat is munkára és szórakozás céljából tartották.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!