Keresés

Részletes keresés

dena12 Creative Commons License 2016.04.02 0 0 26

sziasztok,

szeretném ajánlani mindenkinek az alábbi oldalt, csodaszép ékszereik vannak elérhető áron, és 5.000 FT feletti vásárlásnál már ingyenes a szállítás is!

Gyors, segítőkész csapat, 1-2 munkanapon belül megkaptam amit rendeltem:)

www.dekobrill.hu

vagy

https://www.facebook.com/Dekobrill-615929945208039/

Zsike94 Creative Commons License 2014.03.24 0 0 25
Sziasztok.A minap lövettem ki a fülporcomat egy hirtelen ötlettől vezérelve.Igazság szerint rájöttem,h nekem egyáltalán nem áll jól,de a hölgy aki lőtte azt mondta,hogy 4hétig hagyjam benne.De nekem nem tettszik és ki akarom venni.Szerintetek mik lennének a következményei annak,ha 2-3 nap múlva kivenném?
Bobcat1991 Creative Commons License 2009.08.30 0 0 24
hali. szeretnék fülbevalót (de nem ilyen hűde menő vagyok és csak az egyik fülemben van, vagy hatalmas kristályfülbevaló) henem kilüvetném mindkettőt és valamifeketét raknék bele. és az lenne a kérdésem h a kilövés után mennyi idő amíg begyógyul a fül, meg h mennyi idő után lehet huzamosabb időre kivenni, mert én nem akarom állandóan hordani hanem mondjuk hordom 2 hétig, aztán 1 hónapig nem. na előre köszi a választ csőő
kis_rosszaság Creative Commons License 2009.04.22 0 0 23
dsfhtrhtgb:Szia biztos marad szerintem valami de nem hiszem h. nagyon feltűnő lenne
kis_rosszaság Creative Commons License 2009.04.22 0 0 22
sziasztok nekem 8 lövésem van és mindegyiknél tökéletesen rendbe volt minden se fájdalom se semmi gond valaki nem tud 1 jó oldalt ahol arany vagy ezüst bevonatú fülbevalókat lehet rendelni jó áron? legyen szíves az irjon nekem előre is köszönöm!
dsfhtrhtgb Creative Commons License 2009.04.13 0 0 21
helloo.
kérdésem: hogyha ott lövetem ki a fülem ahol már porc van és egyszer majd megunom a fülbevalót és úgy döntök hogy kiszedem végleg akkor majd az szépen be fog forrni vagy marad majd ott egy heg?
K.E.D. Creative Commons License 2009.02.26 0 0 20

Hello mindenkinek!

Minthogy a topik címe, a fülbevaló és a gondok, igy erről irok itt:)

Hát kezdjük az alapoknál:

-Ha valaki elhatározza, hogy ő kiakarja lövetni/szúratni a fülét/füleit, akkor előtte érdemes szemrevételezni magunk is. Első a fémallergia, a tiszta aranyat és a titánt kivéve bármilyen fémre allergiásak lehetünk. Főleg a nikkel és a nikkel ötvözeteire lehetünk allergiásak.(Ha valaki az, akkor bizsu gyűrű,karkötő,nyak-,boka-,köldök láncok enyhe, vagy akár heves bőrpírt is okozhatnak.) Aki allergiás, az kérjen titán ékszert a fülébe.(De akár műanyagot is)

-határozzuk el, hogy lövetni vagy szúratni fogjuk magunk füleit. Ehez pár tanács(gondolat). Lövésnél a fülbevalót lövik át a fül cimpáján, vagy porcán, míg szúrásnál tűvel(Branül tűvel ált.) szúrják át. A cimpa résznél a gyógyulást nézve mindegy, de porcnál a lövetés lassaban gyógyul. Szúrás fájdalmasabb, de ki lehet birni, mig a lövés olyan gyors, hogy a fájdalmat nem érezzük (Studex lövőpisztoly.pl). Anyagiakról anyit tudok  mondani, hogy ékszerfüggő a lövés is, szúrás is, de szúrásnál több dolgot is kérhetünk(Patkó, karika stb.), míg lövésnél csak a hátulkapcsos (aszem delfinkapocs a neve) pontfülbevalót lőnek be.(STudex új technológiáva karikát is) Lövés ára 1200-3000ft (fülbevaló) és a lövés ára jelképes, kb 500-1000 ft, de valahol ez 0ft. Szúrás lyukanként 3000ft is lehet, picitt több.

-Lövést  minden második kozmetikus vállal, szúrást kevesebb helyen. Esetleg ha valaki maga akarja kilőni fülét, orrát, akor keresse fel a nagyvárosokban található studex, vagy boshdal(rem. igy irják) boltokat, és ott lehet venni kapszulát hozzá.

-Most már határozottak vagyunk, és el is indulunk teszem azt lövetni. Beérünk egy kozmetikába, és megmondjuk, miért is jöttünk(fémallergiát ekkor kell jelezni). Lövés előtt fertőtlenitenek(a gépet is lehet), és jelőlöfilcel(speckós) bejelöli a kozmetikus, hogy szerinte hová lőné. Megkérdez minket is róla, mi is oda gondoltuk e(szolni kell ha nem :) ), ha oda akkor "betölti" a lövő pisztolyt, és a fülünknél elsüti. A másodperc töredéke alatt lett egy lyuk a fülünkön.

-Érdemes venni(ha nem jár mellé) fertőtlenitőt. Igen, ez alkoholos folyadék, és sok helyen azért mondják, hogy ne kenjük ilyennel, mert szárít!

-Frissen szúrt vagy lőtt fülbevalót minimum 2 hétig ne vegyük ki(porcban 1-2 hónapig), és addig kezelgessük (betadine is jó,Kodan,Tetran is). Naponta balra-jobbra forgasuk el, de csak 180°-ot(félkört). Higéniára figyeljünk, Friss ékszert, piercinget ne áztassunk, ne szolizunk vele.Kezünkel nappal ne nyulkáljunk hozzá. Első csereékszert öblitsük le fertőtlenitő oldattal.(samponnal vigyázni kell) HA BEGYULLAD, ÉS HIÁBA KEZELJÜK, NEM MÚLIK, AKKOR MENJÜNK ORVOSHOZ, DE A FÜLBEVALÓT NE SZEDJÜK KI.(doki=bőrgyógyász, esetleg sebész, de az már komolydolog, pl kiszakadás)

-Kisgyereknél ha kilövetjük a fülét, akkor ne ijedjünk meg, nem a fájdalom miatt sírnak, hanem a hanghatás, stress miatt(ne feldjük, ők érzékenyebbek)

Ha kérdésetek van, irjatok nekem mailt a solexion@freemail.hu cimre (hetente válaszolok is)

Eperturmix89 Creative Commons License 2008.10.05 0 0 19

Sziasztok!

Valaki nemtudja véletlenül, hol lehet Adidas fülbevalót venni? Ilyen kis ezüstre gondolok, már mindent körbejártam, de aztmondják nincs, védett vagy pedig csináltatni kell ékszeressel... Ha tényleg így van, tudnátok ajánlani vkit aki olcsón és jól dolgozik? :) Köszii

Szentendre_22 Creative Commons License 2005.02.23 0 0 18
sziasztok! ahol hagytam összenőni, ott el kell tűnnie a nyomának v. az nem tűnik el de ettől nyugodtan lővethetem újra? Mert nekem még mindig van ott egy kis piros pont, holott teljesen begyógyult
Szentendre_22 Creative Commons License 2005.02.11 0 0 17
nekem is olyan van aminak háta van...Mi propelleresnak hívjuk, mert olyan a háta..:-))) A bal fülemen már csak egy piros pont van, a jobb fülemen már alakul, úgy tettem vissza a fülbevalót, hogy a lehető leglazábbra s ez úgy látszik használt.
Előzmény: nettomazsola (14)
Gombócartúrné Creative Commons License 2005.01.28 0 0 16
... pontosabban félig 9-szer - de az fájt is, amikor egy bemenetre az egy kimenet mellé a gyulladt fülembe csináltam egy másik kimenetet :)
Előzmény: Gombócartúrné (15)
Gombócartúrné Creative Commons License 2005.01.28 0 0 15

A hátas fülbevalóval nekem is volt egy időben ilyen gondom.

Amúgy a topicindítónak: valszeg tényleg rossz helyen lettél szúrva. Nekem a bal fülemben a 3. lyuk csinált így, kb. 2-3  hétig bírtam az állandó gyulladást, kivettem, újraszurattam, azóta semmi baja.

(amúgy érdekes, 4 lyukam van, de ez 8-szor lett szúrva:)

Előzmény: nettomazsola (14)
nettomazsola Creative Commons License 2005.01.27 0 0 14
22 eve lovettem az elsot es a bal fulemben van meg 3? 4? mittudomen.
namost az elso a mai napig begyullad!

en azt vettem eszre, h nem birja, ha olyan fulbevalo van benne aminek "hata" van.
csak azt amit "csak ugy" at kell dugni ... jaj hogy mondjam?, szoval mint a szaloncukorakasztokampo. az okes. v a karika.

de nagyon erzekeny ...

kaptam arany fulbevalot, (hatasat) es 3 nap mulva az egesz fulem begennyesedett.
vettem vmi antiallergias trutyit .... be kell kenni a fulbevalot, varni mig megszarad es akkor berakni.
szart nem er.
Előzmény: Szentendre_22 (-)
Harmafriss Creative Commons License 2005.01.27 0 0 13
Minden ok?
Előzmény: Szentendre_22 (12)
Szentendre_22 Creative Commons License 2005.01.19 0 0 12
kivettem kora este, s ahogy néztem most mintha már össze is nőtt volna
Előzmény: Harmafriss (11)
Harmafriss Creative Commons License 2005.01.19 0 0 11
Ha jól begyógyult. Mondjuk max. 1 hónap szerintem.
Én többet vártam, mert olyan rosszul lettem az elvenben vájkálva (nem tudtam visszatenni) hogy el ment a kedvem egy időre.
Az ujjad 10 nap alatt begyógyul, csak gondoltam, ha nagyon be van gyulladva. Kenegesd! Kamillával is moshatod. Ha nem gyógyulna, akkor mindenképp mutasd meg orvosnak, a füleden (de sehol) nem szabad ilyen sokáig fenntartani gyulladt sebet. Nagyobb bajt is okozhatna.
Előzmény: Szentendre_22 (9)
Szentendre_22 Creative Commons License 2005.01.19 0 0 9
köszi! s mennyi idő után lehet újralővetni?
Előzmény: Harmafriss (8)
Harmafriss Creative Commons License 2005.01.19 0 0 8
Nekem az egyik rossz helyen volt, sosem gyógyult be. Kivettem, beforrt, újralövettem, bármit hordhatok. Naponta cserélgetem a bizsukat.
Kend be Tetránnal, Betadinnal!
Fülit addig felejtsd el!
úrnő Creative Commons License 2005.01.19 0 0 7

Figya!

Vedd ki! (húúú, de okosat mondtam...)

Nem lehet, hogy csak a lyuk van rossz helyen?

Szerintem, ha allergia volna, akkor a másik is reagálna.

Menj el orvoshoz, és ha mindenképpen fülbevalót szeretnél, lövesd újra. (Ha bebizonyosdik, hogy nincs allergia)

Én fülbevalómániás vagyok, százonpár fülbevalóm van, kevés köztük a nemesfém.
Szerencsés vagyok, mert ilyen problémám soha nem volt, pedig 16 évesen lövettem be magam először...

Előzmény: Szentendre_22 (6)
Szentendre_22 Creative Commons License 2005.01.19 0 0 6
arany volt benn! s a másik fülemnél nem okozott gondot
Előzmény: Törölt nick (5)
KAAEL Creative Commons License 2005.01.19 0 0 4
Szia,
mindenképpen vedd ki, várd meg amig meggyógyul (esetleg kenheted a sebet fertőtlenitő krémmel, vagy folyadékka) és csak ha már semmi baja, akkor tedd vissza a fülbevalódat azt is kifőzve, fertőtlenitve. Sajnos kiújulhat, akkor allergiás vagy az anyagára, másikkal próbálkozhatsz, de lehet hogy már semmilyet sem fogsz birni. Ha netán fémallergiás leszel, akkor egyéb ékszert sem nagyon fogsz tudni hordani.
kaael
Előzmény: Szentendre_22 (3)
Szentendre_22 Creative Commons License 2005.01.19 0 0 3
milyen (sebés, fülész) orvos foglalkozik ezzel a problémávla?
Előzmény: hoppaaa (2)
hoppaaa Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2
Nem normális. Lehet, hogy nem birja a fülbevaló anyagát. Sürgősen orvoshoz kellene fordulnia.
Szentendre_22 Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1
bővebben?
Előzmény: _ Liar _ (0)
_ Liar _ Creative Commons License 2005.01.19 0 0 0
0
Szentendre_22 Creative Commons License 2005.01.19 0 0 topiknyitó
sziasztok! szerintetek normális az ha valakinek fülbelövés után fél évvel fáj az egyik füle a fülbevaló miatt, ha mondjuk hozzáérnek akár a fülcimpájához s vérzik ha kiszedik a fülbevalót? mit lehetne tenni ez ellen? köszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!