Keresés

Részletes keresés

Bálint Eladom Creative Commons License 2016.04.25 0 0 119

Sziasztok!

BGF pénzügy számvitel szak és KRF-es jegyzetek,könyvek eladók.

A könyvek jó állapotúak, néhány helyen bejegyzések,aláhúzások vannak.Van amelyik teljesen új,ki sem volt nyitva,van 1-2 ahol a lapok kiesnek Akit komolyan érdekel érdeklődjön email-ben:

eladombalint@gmail.com

Ár: 2000-4000 Ft

Köszönöm.

Vikusz1977 Creative Commons License 2009.09.07 0 0 117
Hátha benéz ide még valaki...
Mennyire nehéz manapság az iskola? Mikor kezdik kiszórni az embereket?
Egy nekem fontos "ismerősöm" jár oda, most végezte el a második félévet.
Az első félévben a matek nem sikerült, most meg a számvitel. A többi sem lett annyira jó.
Ezekből kell újra mennie. Kicsit féltem, nem tudom mik kilátások egy átlagos képességű embernek az iskolában.
Vikusz
In_truder Creative Commons License 2007.12.14 0 0 116

jos? :-)))))

erről eszembe jut az Annie Hall egyik jelenete, de inkább nem mesélem el :-)))))

Metamorfeusz Creative Commons License 2007.12.12 0 0 115
Apropó: nem csak Pénzügyi Számviteli Főiskola hanem Pénzügyi és Számviteli Főiskola -bocsánat a pontatlanságért
Metamorfeusz Creative Commons License 2007.12.12 0 0 114

Szevasztok!

Volna egy kérdésem, hátha tudja valaki a választ.

Miért olyan arrogánsak a BGF alkalmazottai a diákokkal? Mennyit engedhet meg magának egy közalkalmazott? Meddíg lehet még visszaélni a diákokkal?

Én távoktatáson járok a PSZF-re (Pénzügyi Számviteli Főiskola, BGF (Budapesti Gazdasági Főiskola)  sújos százezreket fizetek ki nekik tandíjra. Ugyanakkor, ha felhívom őket, akkor 1-rohadt kérdésre sem igazán képesek/hajlandók válaszolni. (ha igan akkor azti vagy unott vagy arrogáns stílusban.) A diákokkal akár sokat fizetnek akár nem akor is úgy beszélnek velünk mint a leg utolsó szemét csőcselékkel. Én a PSZF Matematika tanszéken (Módszertani Intézeti Tanszéki Osztály) hívtam fel a Nágel Bélánét (valamilyen Kati) akinek tanszéki előadóként volt megadva a telefonszáma és hihetetlenül arrogás volt a nő. Szóval nem értem. Én perkálom a sok lóvét. Elhiszem, hogy az ott dolgozók túlterheltek és ők azok akik keveset kapnak ebből a pénzből, de ebből fizetik nekik a béren felüli jutalmakat és egyebeket. Szóval belőlünk élnek. És akkor he egy kérdésre szeretnék választ kapni akkor össze vissza hivatkoznak másokra, magyarázzák hogy miért nem akarnak segíteni,  meg húzzák a szájukat és semki sem szivesen válaszol ha válaszol valaki egyáltalán. 

Szóval az a  kérdésem, hogy miért van ez? Kinek és hová  megy az a sok pénz a mit ki kell fizetnünk tandíjként? És szerintetek nem várható el annyit, ennyi pénzért, hogy normális hagvéttelben válaszoljanek nekem? Én megértem a túlterhetséget is lásd: Kiégési szindróma http://hu.wikipedia.org/wiki/Ki%C3%A9g%C3%A9si_ szindr%C3%B3ma csak azt nem értem, hogy  ha valaki utálja az embereket az szerintetek miért nem keres magának másik szakmát vagy másik munkát? Foglalkozzon inkább gépekkel ne emberekkel.

Azt mondják, hogy a PSZF-első a Gazdasági sulik közül. Hogy lehet ez? Annyira sok  hiba van az iskola működésében és annyi sok gáz dolog a diákok felé. Vagy ez direkt van, hogy aki a sok akadály és alulinformáltság is rátermettséget és problémamegoldóképességet fejlesszen bennünk?

Ha neked is rossz tapasztalataid vannak a PSZF-el akkor légyszíves oszd meg itt a fórumban! Ha a matematika tanszékkel van bajod akkor okvetlenül oszd meg itt de megadom a tanszéki csoportvezető telefonszámát is:

Tanszéki Osztályvezető:

Dr. Molnár Sándor

Munkakör: főiskolai docens, osztályvezető Tudományos fokozat: Phd Közvetlen telefonszám: 469 66 96 Közvetlen faxszám: 469 66 34 Telefon mellék: 6901 Szoba: I.em. 117.

Szerintem ha minél többen reklamálunk talán történik valami változás, ebből már elég volt! Ez így nem mehet tobább!!!

Matt Creative Commons License 2005.11.04 0 0 113
lyól elsüjjett......:o(
BONNIE Creative Commons License 2005.06.15 0 0 112
BONNIE Creative Commons License 2005.06.15 0 0 111
hat akkor most en is egek.... mit kell/lehet/erdemes rola tudni?
Előzmény: Hengergóc (110)
Hengergóc Creative Commons License 2005.06.15 0 0 110

Köszi mindkettőtöknek!

Az elnök Rotyis József volt (azért az égő, hogy a csoporttársaimnak semmit nem mondott ez a név), a belső tag a konzulensem volt (Sztanóné), a külső tag Tasnádi Márta, controllingból Sándorné, Informatikából Benkőné. Szerintem nagyon jó bizottság volt, nagyon rendesek voltak.

Előzmény: BONNIE (108)
Matt Creative Commons License 2005.06.15 0 0 109
GRATULA!
Előzmény: Hengergóc (107)
BONNIE Creative Commons License 2005.06.15 0 0 108

gratula!

ki volt a bizottsagban? es ki volt a suli reszerol a konzulensed?

Előzmény: Hengergóc (107)
Hengergóc Creative Commons License 2005.06.15 0 0 107

Heló!

Nektek biztos hülyeség, meg felesleges szívatás, de örömmel közlöm (nekem ugyanis ez nagy öröm), hogy a mai napon leállamvizsgáztam! A feleletemre ötöst kaptam, a szakdolgozat és a védés négyes lett.

Én azért csak örülök ennek, és nektek is hasonló jókat kívánok!

Hengergóc Creative Commons License 2005.06.04 0 0 106
Távon.
Előzmény: Törölt nick (104)
Hengergóc Creative Commons License 2005.06.03 0 0 105
Az olyan, hogy akinek alapból megvan a nyelvvizsgája, annak nem kell beugró kollokvium. Így szerencsére én sem tudom, mi kell hozzá...
Előzmény: Matt (103)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.03 0 0 104

gondolom nappalin.

tavon azert kicsit mas a helyzet.

Előzmény: Hengergóc (101)
Matt Creative Commons License 2005.06.03 0 0 103
hamár nyelv: az milyen, hogy azt sem tudod h a beugró kollokviumra mi kell pontosan? :))))
Előzmény: Törölt nick (102)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.11 0 0 102

gratulálok az állásodhoz.

angol és németet szerintem egész tűrhető szintig. A nyelvérzékem kifejezetten katasztrófális, elég erről csak annyit, hogy 2. végén oroszból, 4. végén latinból akartak megbuktatni ;( Sajnos a régi viszonyokban az általános iskolában kötelező jelleggel oroszt, a gimiben meg latint tanultam.

Egyébként nagyon úgy nézem, hogy nem én vagyok az országban az egyedüli ember, aki az iskolában nem volt képes megtanulni legalább egy nyelvet. Azok akik most érettségiznek, azok kötelező jelleggel min. 9 évet tanultak mondjuk angolt, és min. 4 évet mondjuk németet. Aztán erre még rájön 4 v. 5 év további nyelvtanulás az egyetemen - és még ez az eresztés között is lesz, akinek nem lesz meg 1 db nyavalyás középfokú nyelvvizsga.

Kicsit nagyképűségnek hangzik, de végülis a végzettségemnek és elképzeléseimnek megfelelő állást a nyelvtudásomnak és az eszemnek köszönhetően találtam, nempedig mindaz, amit kötelező jelleggel az különfélle iskolákban el kellett sajátítanunk, megszereznünk. (a diploma mint papír)

Valószínű, hogy a mentalításom nem ül minden embernél. Viszont abból nem engedek, amit a saját bőrömön igencsak megszenvedtem : barom dolgokkal foglalják le az ember idejét, meg szivatják, így az embernek nem lesz lehetősége azokat a dolgokat elsajátítani, amikre a munkája, a későbbi élete során szüksége lesz.

Előzmény: Hengergóc (101)
Hengergóc Creative Commons License 2005.05.10 0 0 101

Az jó. És hány nyelvet sikerült már elsajátítanod?

Azért én örülök, hogy szép szorgalmasan megcsinálgattam mindent, amellett, hogy van főállásom, + saját cégem, + családom gyerekkel. Az igaz, hogy nyelveket már nem kellett külön tanulnom, az megvolt előtte.

Egyébként valamit valamiért. De én egyáltalán nem éreztem áldozatnak, hogy a tanulással kellett foglalkoznom. Most egy kicsit sok volt a vége, a szakdolgozat miatt nem tudtam folyamatosan készülni, de azért majd túlélem. Ja, és még 3,57-nél rosszabb átlagom nem volt, uv-m pedig egy (analízis). És márciusban sikerült egy végzettségemnek és elképzeléseimnek megfelelő állást találnom, úgyhogy egy boldog emberrel beszélsz.  

Előzmény: Törölt nick (100)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.09 0 0 100

Én meg az az idő alatt pl. megtanulok rendesen angolul v. németül v. mondjuk franciául. Mert az a helyzet, hogy kitörölheti a seggét ma egy diplomás ember, ha nem tud nyelvet rendesen.

Sajnos ha valaki szépen szorgalmasan megcsinálja mindazt amit a PSZF csak szivatásnak szán, annak nem jut ideje tanulásra, magánéletre, egyátalán arra, hogy normális életet éljen. Sajnos.

Előzmény: Hengergóc (99)
Hengergóc Creative Commons License 2005.05.09 0 0 99

Szerintem meg az egésznek nincs semmi értelme, ha nem te csinálod és egyáltalán nem normális reakció mással megcsináltatni.

De az a szerencse, hogy nem vagyunk egyformák.

Én már ezt a kis időt (egy hónap) a saját kis értékrendemben fogom átvészelni.

Előzmény: Törölt nick (98)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.09 0 0 98

a lényeg az eredmény, azaz hogy meg legyen csinálva, és nem az hogy TE magad csináld meg. Persze nyilván magaddal cseszel csak ki, ha az összes házidolgozatot mással csináltatod, más vizsgázik helyetted stb. stb. ilyen alapon akár vehetsz is egy diplomát a kinai piacon..

Szerintem teljesen elfogadható dolog az, hogy a tanulmányaid alatt te azzal foglalkozol, ami téged érdekel, illetve ha valami csöppet sem a te területed, akkor annak elkéred a jegyzetét, vagy megcsináltatod a házit mással stb. 

Persze előfordulhat, hogy senkinek sincs kedve ahhoz a dologhoz - ekkor marad az adok kapok dolog. De mondjuk ha te pénzügyes vagy, és te a számvitel házit akarod megcsináltatod valamelyik számvitelessel, akkor arra a normális reakció az, hogy megcsinálja neked....

Előzmény: Hengergóc (95)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.09 0 0 97

Leonardo program? Minek.

Itthon is úgy keresel szakmai gyakorlatot, hogy addig járod a cégeket, ameddig valaki be nem fogad, ugyanezt kell külföldön is csinálnod.

A Leonardo program révén persze könnyebb találnod külföldön céget. De bátran megkeresheted a Leonardo irodát. Keress rájuk az interneten, és érdeklődd meg, hogy mik a határidők náluk.

Előzmény: BONNIE (96)
BONNIE Creative Commons License 2005.05.06 0 0 96

vszeg azert van hatarido, mert az egesz a Leonardo-programon keresztul zajlik, de ez csak az en sanda gyanum...

a masik, ami szinten pszf, szinten "rugalmassag". bevezettek a kreditrsz-t, vagy valami ahhoz hasonlo izet, innentol kezdve nem feltetlenul "oszi" a feleves szakmai gyakorlat, megis foggal korommel ragaszkodtak hozza, h az leygen.

Előzmény: Törölt nick (94)
Hengergóc Creative Commons License 2005.05.06 0 0 95

A műegyetemet nem ismerem, ehhez nem tudok hozzászólni.

Egyébként én csak arról beszélek, hogy ne legyen valaki büszke arra, hogy mással csináltatja meg a házidolgozatot. Ennyi.

Nekem egyébként leégne a pofámról a bőr, ha mindig mástól kunyiznék jegyzetet, és azt sem szeretem, ha baleknak néznek. Szerintem ez csak oda-vissza alapon működik.

Előzmény: Törölt nick (93)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.06 0 0 94

oda kell menni ahhoz, amelyik illetékes, aztán meg kell kérdezni, hogy MIÉRT VAN HATÁRIDEJE?

Mert alapjáva véve semmi oka sincsen, csak az illető kitalált éppen egy napot erre. Ha az illető nem tud erre értelmes választ adni, akkor tanszékvezető, dékán a sorrend.

De valószinűleg az fog kiderülni, hogy "a fejétől bűzlik a hal".

Előzmény: BONNIE (92)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.06 0 0 93

ebben tévedsz.

én a műegyetemen nem fecséreltem az időmet az előadásokra járással. Az anyagot többnyire a gyarkorlaton is meg lehetett tanulni, a zh-kra meg vizsgákra pedig 2-3 nap tanulás többnyire elegendő volt.

Nyilván ilyenkor szükséges volt az előadásanyag fénymásolására - jellemzően ez úgy működött, hogy 3-4 jól jegyzetelő ember jegyszetéből tanult a fél évfolyam...

De volt, hogy ez nem működött. Mert pl. az illető nem volt hajlandó kölcsönadni a jegyzetét, vagy a tanár megszopatott a ZH-n...

Az egyetem végére egyre világossá vált, hogy sem az efféle tanerők, sem az ilyen diákok (akik utálták a jegyzetüket kölcsönadni), nem a jobbak közé tartoztak.

Sőt munkahelyen is előbbutóbb kiderül, hogy vannak olyan emberek, akik talán túl sok mindent is megcsinálnak, vagypedig áskálódnak, esetleg visszatartanak információkat. Egyikkel sem túl jó dolgozni...

Előzmény: Hengergóc (91)
BONNIE Creative Commons License 2005.05.06 0 0 92

egyaltlan nem kapcsolodik az eddigiekhez, de jol peldazza szeretvetisztelt iskolank hozzaallasat a dolgokhoz a kovetkezo szosszenet.

lehetoseg nyilik a szakmai gyakorlatot kulfoldon is eltolteni, jelenik meg a hir majus 3-an. jelentkezesi hatarido: majus 6. neptun ertesit a fentiekrol: majus 9-en. aranyos, nem?

Hengergóc Creative Commons License 2005.05.06 0 0 91

Igen, van ilyen is, felnőtt embereknek bármikor közbejöhet munkahelyi vagy családi probléma. De tedd a kezed a szívedre: az esetek nagy részében korántsem erről van szó. Rengetegen játszanak rá a dologra, és elvárják, hogy mások vigyék őket a hátukon végig. Semmit nem csinálnak meg maguktól, órákra nem járnak be stb. A többiek támogatására alapoznak és ez az, ami baromi ellenszenves. A rendszer hibája, hogy ők ugyanúgy elvégzik ezt a  sulit, és ebből csak azt szűröm le, hogy még mindig nem elég szigorú a követelmény.

Csak az vigasztal, hogy az ilyenek a munkaerőpiacon nem versenytársak.

Előzmény: Matt (90)
Matt Creative Commons License 2005.05.06 0 0 90
őszintén tudok gratulálni. teljesen komolyan.
de van olyan hogy valakinek nem úgy sül el az ideje - pusztán erről volt szó.
egyébként kifejezetten örülök hogy van a topicban ellenvélemény is.
Előzmény: Hengergóc (89)
Hengergóc Creative Commons License 2005.05.06 0 0 89

Akkor rokonlelkek vagyunk: én is szívesen segítek, megbeszéljük a megoldásokat természetesen.  Komplett kidolgozott szigorlati tételsorokkal is elláttam már az évfolyamot. De az a minimum, hogy legalább mindneki másolja be a házikat, az esszéket meg dolgozza ki magának.

Sumákság és puskázás nélkül, egyetlen analízis uv-val állok most az államvizsga előtt.

Előzmény: Matt (88)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!