Keresés

Részletes keresés

Luigi50 Creative Commons License 2018.06.25 0 0 78

Székesfehérváron keresek Dremer 3000-be szénkefét ? Valaki ? Tippek ? 

petike23 Creative Commons License 2012.02.19 0 0 77

Szervusztok !

 

Dremel multiszerszámhoz fúróállványt használ valaki ?

Illetve lehet kapni más, praktikusabb (vagy olcsóbb) állványt hozzá ?

petike23 Creative Commons License 2011.04.08 0 0 76

Szoktam otthon fúrni-faragni, de kompresszorom nincs.

Plusz egy komolyabb géphez kell egy adott nyomás, levegőmennyíség, és a levegőt illik olajozni - legalábbis az ipari gépeknél.

Az elektromos cuccnak az az előnye, hogy bárhol bedugod a konnektorba, megy.

Előzmény: Yogi (75)
Yogi Creative Commons License 2011.04.08 0 0 75

Ehhez szerintem a sima háztartási kompresszor is elég. Inkább az a baj, azért nem használtam én sem, mert a kompresszorhoz viszont műhely is kell.

Előzmény: petike23 (74)
petike23 Creative Commons License 2011.04.08 0 0 74

Jo cuccok, csak kell hozzájuk táplevegő.

Előzmény: Yogi (73)
Yogi Creative Commons License 2011.04.08 0 0 73

Sőt, barkácskészülékben is van ilyen pneumatikus, épp tegnap adtam el a sajátomat:

 

Előzmény: petike23 (72)
petike23 Creative Commons License 2011.04.08 0 0 72

Ilyen csiszolószerszámokat használnak az iparban is, csak nem elektromos, hanem táplevegős meghajtással.

A forgási sebességük többszöröse(!) a Dremel, Proxxon, stb. szerszámokkal elérhetőnek, ennek megfelelően ezek a kiegészítők (csapos korund, és nemeskorund kövek, gyémántos, és CBN csiszolók, HSS, és vídia marók, stb.) nagyobb terhelésre vannak méretezve, és többet kibírnak, mint a Dremelhez adottak.

 

A gyémántost a nagy súrlódási hőtől azért illik védeni.

 

Ha mész be hozzájuk, annyit tegyél meg (mindennyiunk érdekében), hogy bíztasd meg őket, tegyék fel a netre a katalógusukat !

Előzmény: mami64 (71)
mami64 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 71

Köszönöm szépen! Ha minden igaz, holnap lesz időm bemenni, és megnézem őket. Én nem ragaszkodtam a Dremelhez eddíg sem, csak azt hittem, hogy ők gyártják azt a formát, amire szükségem lenne. Remélem megtalálom amit keresek.

Üdv !

Előzmény: petike23 (70)
petike23 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 70

A Nóniusz már Uránusz névre hallgat, www.uranusz.hu. (Noszlopy u. 16/B)

A csiszolóeszköz-katalógusuk sajnos nincs fenn a neten, telefon, vagy személyesen be kell menni.

Üdv; P.

Előzmény: mami64 (69)
mami64 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 69

Köszi a gyors választ, remélem ott lesz olyan fajta, amilyen nekem kell.

petike23 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 68

Már korábban írtam; a Nóniusz Szerszámáruházban ezernyi fajta ilyen kiegészítő van (Garant, Holex), 1-2e Ft-os áron.

Minőségben jobbak, mint a Dremelhez adottak.

A gyémántszemcsés mellett a CBN (köbös bórnitrid) is nagyon jó ! Edzett acélhoz pl.

 

üdv; Péter

Előzmény: mami64 (67)
mami64 Creative Commons License 2011.04.05 0 0 67

Sziasztok!

Keresek Dremel géphez 7120 gyémántfejes gravírozószárat. Kereskedelmi forgalomba már nincs, nem gyártják. Ha valakinek van elfekvőbe, és nincs rá szüksége, kérem segítsen!!!

Köszi

makosrepas_ Creative Commons License 2011.01.27 0 0 66

Sziasztok!

 

Azt megtudnátok mondani, hogy akár a Skil-hez, vagy éppen a Dremel klónokhoz használható valamelyik Dremel kiegészítő? A felsőmaróra, maróasztalra, körkivágóra,...stb. gondolok. Vagy annyira más a Dremel kialakítása, hogy csak ez passzol bele?

 

Köszi.

petike23 Creative Commons License 2011.01.27 0 0 65

Már alább én is írtam, hogy a kínai kiegészítők használhatatlanul sz.rok.

Nóniusz a megoldás.

Előzmény: Yogi (64)
Yogi Creative Commons License 2011.01.27 0 0 64

Nekem is pont ilyen Ferm gépem van, sok éve használom, néha szinte ipari jelleggel, de eddig még nem volt semmi baja, illetve most kezdett el zörögni - majd jól szét is szedem, hátha még menthető.

Egyébként én éppen fordítva gondolom: rengeteg no-name kiegészígőm van, ládaszám állnak a különböző csiszoló-, vágó- és marófejek, drótkefék, fúrók, de a legtöbbjük használhatatlan. A kínai drótkorong például percek alatt széthullik. Szóval szerintem sokszor bizony ezekből megéri a jobbat, drágábbat megvenni.

Előzmény: ---Lasali--- (60)
petike23 Creative Commons License 2011.01.26 0 0 63

A Dremeleket is már Mexikóban gyártják.

Szerintem jobb minőségűek, mint a kínai gépek, de nem annyival, amennyivel drágábbak.

Amerikában a Dremel "a" márka, mint ahogy elemlámpában a MagLite.

Nem hiszem, hogy a Dremelben több csapágy lenne, mint a klónjaiban.

 

Az igazán jó minőségűek a levegős (=nem árammal, hanem táplevegővel működő) ipari kisgépek; azok jóval nagyobb fordulatszámúak, de sokkal többe is kerülnek.

 

A Nóniusz (utódjánál) kapható csapos köveket, marókat, stb. is ahhoz méretezik.

 

Üdv; Péter

Előzmény: ---Lasali--- (62)
---Lasali--- Creative Commons License 2011.01.26 0 0 62

Üdv.

 

Örülök hogy írtál, azt hittem nem fog senkise válaszolni. Eléggé kihaltak ezek a dremeles topic ok, prohardveren 2005 be írtak be utoljára azt hiszem :D

 

Számomra kicsit érthetetlen hogy neked hogy bírta ki a gép :D

 

Egyébként nekem a tokmánnyal probléma különösebben nem volt, igazából ezen nevettem is hogy mindennel volt csak az nem tűnt fel hogy gyenge lenne :D

Szóval ez a tokmány probléma nem tántorítana vissza a dremeltől.

 

Keményebb munkáról most nem nagyon beszélhetünk, amikor a FERM -et vettük akkor volt egy nagyobb project, de kilátásba nincs másik amihez kéne állandó használatra ilyen kisgép. Csak úgy hobby felhasználásra most hiányozni fog hogy tönkre ment.

 

Igazából én csak arról akartam információt szerezni, hogy a dremel gépeknek milyen a belső felépítése, és hogy mennyit bírnak, csapágyozás, motor, szénkefék, kapcsolók, teljesítmény állító.

Mert ez alapján a kép alapján amit találtam belsejéről, furcsállom hogy ennyire minőségi, tartós készüléknek van beállítva a köztudatban. Pl tv műsorokban is szoktam látni régebben, national geographic ba pl valami régészek ilyenekkel dolgoztak egy műhelyben, ott azért hosszas szöszmötölős munkákban kell tartósan teljesítenie. Sokat forogni üresben stb, amit a FERM ből kiindulva ez a 2 ipari csapágyas felépítés nem sokáig bír ki.

 

Szóval a lényeg hogy ha megvásárolnék egy dremel-t, amiről mindenki áhitozik akkor mennyire készüljek fel arra hogy a vártakkal ellentétben ő is sem tart az örök életnek :D

Ilyen kínai dolgokat nem szeretnék venni, ezeket egyszer megveszi az ember, ráfázik, aztán utána keres valami minőségi terméket ami nem hagyja cserben.

Előzmény: petike23 (61)
petike23 Creative Commons License 2011.01.26 0 0 61

Szervusz,

 

én is hasonló Ferm gépet nyúztam, méghozzá elég kemény melóra. Bírta.

A szerszámot csak röviden (kb. 8mm) tudtam befogni (mert szükség volt a kinyúló hosszra), és mivel nagy erővel kellett nyomnom is, ezért alaposan meg kellett tépnem a tokmányt.

 

Annyi történt, hogy amikor egyszer-egyszer megcsúszott a maró szára a tokmányban, elkezdte szétcsiszolni a befogópatront (ami nikkelezett réz).

 

(Mellesleg a Drémelnek is aluminium a befogópatronja.. :-(

 

Vettem hozzá Proxxon befogópatront, és szorítót (szerszámacél), azzal tökéletesen működik.

 

De hangsúlyozom, én elég dúrva munkára használtam, és annyit nyúztam, amennyi után már nyugodtan tönkremehet.

 

Úgyhogy nálam jól vizsgázott a kínai klón.

 

Szerintem a Proxxon gépek jobbak, mint a Dremel (legalábbis a befogótokmányból kiindulva..), de én sajnálnék egy ~20e ft-os gépet keményebb munkára.

 

A Noniusznál lehet nagyon jó csiszolókat venni (Holex, garant: ipari minőség!), olcsón.

Előzmény: ---Lasali--- (60)
---Lasali--- Creative Commons License 2011.01.26 0 0 60

Sziasztok!

 

A felől érdeklődnék, hogy valakinek döglött-e be már Dremel gépe?

Gondolkozom, hogy veszek egy 300 ast, mert már 14 ezer forint alatt lehet kapni. Engem nem érdekelnek a tartozékok meg ilyenek, csak a gépet adják minél olcsóbban, többit meg után gyártottba olcsóért meg lehet hozzá venni, azok úgyis fogyó eszközök.

 

Ma döglött be a FERM FCT300 asom. Apám régen, amikor egy elég egyedi munkán dolgozott, akkor ezekből 2-3 at elfogyasztott, aztán mindig cserélte az OBI ba. Végül az utolsó működő darab került hozzám. Már eléggé lehasználtan, mondjuk nem kell azt gondolni hogy ez olyan sokat ment…

Hibajelenségek, mialatt használtam:

Szénkefe terén botrányos, szikrázik, nem akar elindulni, kézzel kellett megforgatnom, hogy felpörögjön, akadozva ment, iszonyatosan melegedett, egyszer megégette a kezem is… pedig csak műanyagot martam, csiszoltam, fúrtam. Halálosan idegesítő volt egyébként, pár perc múlva le kellett állítanom mert nem bírtam fogni, aztán utána 10-15 percig használhatatlan volt, mert nem hogy hűlt volna, hanem inkább átmelegedett az egész háza, szóval hozzányúltál 10 perc pihentetés után és még jobban égetett :D.  Itt jut eszembe a hűtő ventillátoráról is szólni pár szót, valami dilettáns tervezhette, kb semmit nem hűt, amikor már kibírhatatlanul forró a gép, akkor még alig langyos levegőt fúj, már ha fúj, mert kb olyan mint a motorcsónakok, full gázzal kell indítani hogy elkapjon valamit légáramlatot és egyáltalán fújja a levegőt…

Volt, hogy kiszedtem belőle a szénkefét és egyenesre csiszoltam a végét, mert össze vissza volt kopva, utána mikor bekopott, akkor viszonylag normálisan üzemelt, de max 10 percet :D

 

Egyébként iszonyat rezgett, valamit szépen finoman leköszörülni vele vagy gravírozni lehetetlenség volt, elugrált a francba, ütött, minden baja volt.

Halálát egyébként szerintem a túlmelegedés okozta, mert működött végig, aztán eltettem, 1 hét után előszedtem most meg meg sem nyikkan, szerintem a tekercs szállt el.

Szétszedtem, mutatok róla képet:

 

Csapágyazása borzalmas, egy-egy csapágy van benne, SNH márkájú, (barátom megfejtette minek a rövidítése lehet: Soha Ne Használd) ki vannak kopva, lötyög mind a kettő, meg lehet pörgetni kézzel, pörög mint a lendkerék miközben szépen „kutyorognak” benne a golyók…ettől volt a gépnek olyan „gyönyörű” hangja is… lényegébe kukázható lenne mindkettő. Egyiknek levettem a tömítését megnézni zsír terén mi a helyzet, megmutatva meg lett neki, de amúgy nulla…

 

Kerestem Dremelekről képet, szétszedve. Egyet találtam. Itt is azt írta a fószer hogy túlmelegedés miatt halhatott meg:

 

 

Igen érdekes számomra hogy a felépítése közel megegyező az én FERM gépemmel. Viszont akkor felmerül a kérdés hogy a Dremel hogy lehet jobb? Én arra számítottam, hogy legalább a tokmány mögött dupla a csapágyazás, stb…

Persze tudom hogy felépítéstől függetlenül lehet minőségbeli eltérés… de hát akkor is… mindenki isteníti ezeket a gépeket, miközben belül kb ugyan az mint ez az ipari hulladék FERM? DeWALT kár hogy nem gyárt ilyen gépeket…

 

creative labs Creative Commons License 2010.11.17 0 0 59

Hali!

igen valaki tud róla:D...

épp ma vettem egyet

pár hónap múlva, mikor már valamelyest hasznmáltam is szívesen megosztom tapasztalataimat, engem is izgat..:D Légyszíves figyelmeztess!:)

Első kézbevétel kellemes benyomású volt, valahogy proxon 50e jut róla eszembe, igaz, biztosan nem éri el a szintjét, 5500ért nem lehet csodára számítani.

viszont nem rossz masinának ígérkezik, 3 év garanciával.. Precizen fut kb 7000 U/min-ig, efölött viszont elég zajos, de semmi vész ha lejár garancia kibeilagolom és csendes lesz. SKIL 1415-ömmel ugyanezt tettem: burkolat kopogó pontjain puha szivacsgumi darabot illesztettem a motor és a műanyag közé és lőn: 3-4. fokozatig öröm hallgatni azt a finom fütyülést, de ehhez a csapágyak zsírzása is kellett, magas hőtűrésű gépzsírral (fűkaszához való, gazdaboltokban kapható szürke színű tubusos OleoMac)

 Visszatérve a Parkside toolhoz, egész jó koffert mellékelnek hozzá, azon belül egy szerszámtartó doboz lapul, mely fel van töltve elég jó minőségű szerszámokkal, érdekesség, h összes 2,4mmes befogású :)

na de majd meglátjuk jöjjön a próba

 

további szép estét

s.berci Creative Commons License 2010.10.26 0 0 58
Sziasztok!

Okt 31től lesz a Lidlben többfunkciós gép akció, Parkside márka, 5000-20000 fordulatos, 5500-ért.

Tud erről a típusról valaki valamit? Érdemes megvenni?
petike23 Creative Commons License 2010.06.01 0 0 57
Szervusztok,

használ valaki Dremel Versatip kézi gázforrasztót ?
eMPet Creative Commons License 2010.03.18 0 0 56

Szia!

 

Még nem késtél el, a télen leült a beszerzési program (no meg ezzel a barkács is), talán most a tavasszal végleg elszánom magamat rá.

Előzmény: creative labs (55)
creative labs Creative Commons License 2010.02.09 0 0 55
hy
még egy érv a 1415 mellett: + markolatot aadnak hozzá, amit más hasonlónál még nem láttam, sokszor nagyon hasznos lehet. Megjegyzem a SKIL olcsó termékei közül, amelyik megfordult a kezemben, még mind megülhetetlennek bizonyult:)

SzépNapotMindenkinek
creative labs Creative Commons License 2010.02.09 0 0 54
hy eMPet!
1 hónap késéssel kapcsolódtam , de ha még nem vetted meg, akkor egy véleményt engedj meg:
talán elfogult vagyok kissé a 1415sömmell, de annyi mindent kibírt már..
Nem a legkönnyebb gép, de a burkolat alatt zaj miatt hézagolva, -Proxxont leszámítva- véleményem szerint csendesebb a Dremelnél. Különben meg Dremel tarozékokat javasol az eszközhöz a cég.
Úgy gondolom elég, ha az éppen aktuális művelethez vásárolok szerszámokat, nem kell egyszerre nagy összeget elkölteni.
A 28910 kódszámú Proxxon fejkészlettel kezdtem, mivel sokoldalú dolgokat tartalmaz, majd a praktikerben jutottam hozzá 600Ftért egy NoName 18 db-os csomagdoz mely, csupán 2hibás szárat tartalmazott, a többi 16 meglepően jó minőségű az árához képest.

További Kellemes Napot
eMPet Creative Commons License 2010.01.10 0 0 53
Köszi, még nem döntöttem el, hogy mit veszek, de a két ünnep között e nélkül is megoldottam a feladatot. Ezzel max kényelmesebb és gyorsabb lenne...
Előzmény: petike23 (52)
petike23 Creative Commons License 2010.01.03 0 0 52

Helló,

közben megnéztem a skil 1415-öt, amit írtál; ugyanaz, mint amit én is ajánlottam (valóban 125W-os, nem 135), csak más külsővel.

Ugyanett kapod Budget, Ferm,.. néven.

 

A hozzá adott kiegészítők elég vacakok, főleg a vágókorongok (nagyon hamar szétesnek), a (rózsaszín) korund csiszolókövek nagyon durvák, viszont maga a gép jó.

 

Üdv; Péter

Előzmény: eMPet (50)
petike23 Creative Commons License 2010.01.03 0 0 51

Szia,

 

szvsz a Proxxon jobb, mint a Dremel (pl. acélból vannak a befogóhüvelyek), igaz, drágább is. (Ne a trafósat vedd, hanem a 230V-ról működőt !!)

Ami jó még, az a 135? Wattos kínai gép (több néven árulják).

 

Tartozékok: a kínaiak sz*rok, a Dremelek és Proxxonok jók, de drágák, a legjobbak a Nóniusznál kapható ipari felhasználású (Garant, Holex) kiegészítők; marok, csiszolók, polírozók, vágók, és nagyon kellemes áruk van !!

(Pl. keménykorund csiszoló 2-300 Ft, gyémántos/CBN csiszoló 1-2-3e Ft, stb.)

Nagyobb fordulatszámot bírnak, mint amit a Dremel/Proxxon tud (tápegős ipari gépekhez használják)

 

Én egy 135 Wattos kínai gépet vennék (5-6e Ft), és egy tizesért vásárolnék hozzá kiegészítőket a Nóniuszban, meg 2500 Ft-ért egy profi Proxxon befogópatron sorozatot (pl. Conrad)

Üdv; Péter

Előzmény: eMPet (50)
eMPet Creative Commons License 2009.12.29 0 0 50

Szépjóestét!

 

Olvasgattam viszafelé is a fórumot, dremel / skil / einhell / egyébgagyikínai multiszerszám ügyében, szeretnék venni én is egyet.

Elsőnek a dremel jön be, köszönhetően a sokfajta kiegszítőjének, de a skil 1415-öse is elgondolkodtat.

Vasútmodellezem, fémvágás, plexilap-alakítás, "műanyagház" átalakítás, némi favágással, plusz esetleg kisebb egyéb otthoni barkácscélra.

 

Kérdéseim tapasztaltabb olvtársakhoz az alábbiak:

 

Skilnél kevesebb gyári tartozékot látok, egyéb valami más márkákétól felhasználható hozzá? (korong, fúró...)

 

Dremelnél tetszik a párhuzam- és körvezető, ilyen mintha a skilnél nem lenne, vagy?

 

Dremel vs Skil csatában, mint egységsugarú otthoni barkácsolónak melyiket ajánljátok?

petike23 Creative Commons License 2009.10.22 0 0 49
"Személyes tapasztalatom szerint a Dremel tokmány sokkal precizebb, mint a proxxon"

Viszont a Proxxon tokmánya acél, nem pedig nikkelezett rézötvözet..
Előzmény: creative labs (46)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!