Keresés

Részletes keresés

Jb21 Creative Commons License 2023.01.23 0 0 435

AEG mosógépünk EFO hibajelzést produkál. Tudna valaki segíteni hogy mire készüljek?

Előre is köszi 

István Veszelszki Creative Commons License 2022.11.05 0 0 434

Ennyire befülledt ez a csoport?

István Veszelszki Creative Commons License 2022.10.23 0 0 433

Üdv Mindenkinek !

AEG L98690FL Készüléknél a diagnosztikai programot hogyan kell elindítani, hova kell tekerni mit kell nyomni? Válaszotokat előre is köszönöm!

Horváth Péter.. Creative Commons License 2022.10.03 0 0 432

Sziasztok. Van egy aeg L76680nwd mosógépem ami csapágyas lett. A szerelők kb 100 ezres javítási díjat mondtak, mert állítólag nem lehet csak az üsttel együtt cserélni azt a csapágyat. Van e valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban.  Milyen csapágy való bele, és lehet e vajon külön csapágyat cserélni? Továbbá még olyan kérdésem is lenne, hogy meddig lehet így használni?

Pisa Creative Commons License 2022.03.25 0 0 431

AEG LTX7E273E mosógép alig több, mint két éves, csapágyas. 170 000 Ft volt 2019-ben. A fenntarthatóság jegyében. Előtte Siemens volt, 13 évig bírta, soha nem volt vele ilyen probléma.

NAR Creative Commons License 2021.12.23 0 0 430

Hello!

Új AEG mosógépből kitekertem a fém "utazócsavarokat", de a három gumi/műanyag tartóból egyet (ezen a videón jól látszik) sehogy sem bírok kiszedni, nem jön ki magától, fogóval erőltetve sem - van valakinek ötlete, hogy lehet kiszedni, illetve mekkora baj, ha nem tudom kiszedni?

Hetpottyos Creative Commons License 2021.10.27 0 0 429

 

Idő közben nálunk is vannak fejlemények: mi lemondtunk az AEG márkáról. A nyár eleji bejegyzésem után kb. 1 héttel ismét jelentkezett a probléma. Sajnos mivel a szerviz egyáltalán nem tudta, hogy mi lehet a probléma oka, így egyetlen megoldást láttak: be kell szállítani a gépet a szervizbe és ott mélyebben megvizsgálják. Nem nagyon szerettük volna ezt a verziót (a szállítással, szervizben tárolással kapcsolatban volt ellenérzésünk, hogy esetleg megsérül a gép), de más megoldás nem látszott arra, hogy a végére járjunk a dolognak. Végül 30 nap alatt nem sikerült a szerviznek a végére járnia a problémának, próbálkoztak ezt-azt kicserélni, de minden alkatrész nem érkezett meg ennyi idő alatt, kicsit erélyeskedtünk, így kaptunk egy csereutalványt, amit egy másik márkára váltottunk be. Ez elől töltős és tökéletesen működik. 

Az AEG becsületére legyen mondva, hogy kb. 1,5 hónapig gép nélkül voltunk (csere készüléket nem tudott adni a szerviz), de minden mosási számlát kifizettek és a gép vásárláskori szállítási költségét is állták, tehát pénzügyi hátrány nem ért bennünket, csak a "kaland"-al kapcsolatos ügyintézés, miegyéb okozott néhány ősz hajszálat.

Egyetlen dolgot sajnálok: az AEG gőzölős funkcióját, amivel sok-sok vasalástól szabadított meg. Sajnos a többi márka ezt nem tudja, csak fertőtlenítő gőzölés van, ami hosszú ideig futó programot jelent...

De amit kaptunk cserébe: egy nagyságrendekkel csendesebb, okos gépet, ami gyönyörűen mos. Kár, hogy ezt nem az AEG-től.....

Előzmény: andfer (428)
andfer Creative Commons License 2021.06.11 0 0 428

Örvendetes hír.

A mosógép csapágyak cseréje után szépen működik a mosógép. Nagyon halk.
Az ember bízik a márkában. :-)

Előzmény: Hetpottyos (427)
Hetpottyos Creative Commons License 2021.06.10 0 0 427

Közben 2 héttel ezelőtt kicserélték az ékszíjat és a lengés csillapítókat. Azóta jó sokszor mostunk már, mindenféle programmal és úgy tűnik, elhárult a hiba :-). Nagyon örülünk neki, mert egyébként mi elégedettek vagyunk a géppel :-)

Előzmény: andfer (425)
GÁBOR Creative Commons License 2021.06.04 0 0 426

Most kihozták egy tesztbe hogy a 160+ ezer Ft-os AEG a legjobb mosógép ami kapható. Biztos lenne hozzáfűzni valója az itt forumózók nagy többségének is!

andfer Creative Commons License 2021.05.22 0 0 425

Szia!

Sajnos még prémium kategóriás mosógépeknél is előfordulhatnak hibák. Nekem a 3 napos cserében kellett ugyan ezt a típust cseréltetnem, mivel a dob belső világítása nem működött. A bolt (Media Markt) le akarta tagadni, hogy ilyen szolgáltatással rendelkezik a mosógép. Hiába hivatkoztam, mivel webáruházas vásárlás volt, hogy még az áruház is ez az opciót feltüntette, a használati útmutatóban is benne az erre való utalás. Két hétig tartott a 3 napos csere. Az áruház a készülék jellemzőiből kivette a dobvilágítást közben. Az Electrolux még fotót is küldött, hogy a belső világítás része a mosógépnek. Végül egy Media Mark áruházi „bizottsága” kiszállt a Mamut II. áruházban elő áruházba és személyesen is meggyőződött erről. Addig meg gyűlt a mosnivaló rendületlenül.

Nekem Electorlux mosógépem volt előzőleg. Több mint 10 évig működött. Sajnos a benne levő betonsúly szétporladt. Elhatároztam, legközelebb Miele mosógépet vásárolok.

A javításnál szerencsém volt, mert vásárlásnál regisztráltam, így a kötelező gyári jótálláson felül kaptam még plusz további 3 év gyártói garanciát, így az Electroluxnál van 4 év garancia a mosógépen és kötöttem ezen felül egy év plusz biztosítás.

Itt kell megjegyezni, hogy a magyar jogi szabályozásban a garancia, mint fogalom nincs értelmezve, csak jótállást írnak elő a jogszabályok.

A fogyasztóvédelem, ha valami gond van, a jótállási jegyen, most már értékhatártól függő jótállási időtartamig tud illetékességből jogi segítséget nyújtani. A többi a gyártó jó indulatán és a vásárló türelmén múlik. Vagyis marad a békéltető testület, de ha annak végkifejleményét a kereskedő nem fogadja, el, akkor az ajánlás marad és mehet a vásárló a bíróságra. Ami nem kis idő (ügyvéd, pénz) és közben gyűlnek a mosnivalók.

Kifelejtettem az előző hozzászólásomból, hasznosak a gabalyodás elkerülése érdekében a mosózsákok (pulóver, sál, kusza ruhadarabok esetében).

A javítás költségére (kiszállás, munkadíj) kb. 12-13 ezer Ft-ot lehet kalkulálni, alkatrészek árait pedig meg lehet nézni a https://shop.electrolux.hu/ weboldalon.

Tanácsos nem magára hagyni a mosógépet, mert ha nem kívánt zajhatás és egyéb rendkívüli esemény fellép, közbe lehet avatkozni.

Előzmény: Hetpottyos (424)
Hetpottyos Creative Commons License 2021.05.22 0 0 424

Köszönöm az információt. Nekünk is épp ez a modell van. Most éppen ott tartunk, hogy a szerelő a helyszínen megállapította, hogy a lengéscsillapítók rendben vannak. Megbeszéli a szervizmérnökkel mi lehet a gond. Visszajelzésük alapján lengéscsillapítót és ékszíjat szeretnének cserélni, de úgy látjuk, csak próbálkoznak. Jó lenne, ha nem cserélnék ki találomra az összes alkatrészt, hátha egyszer jó lesz alapon.

Teljesen abnormális ez a működés. Ugyanazokat a ruhákat és ugyanolyan összetételben, mennyiségben mossuk, mint az előző gépnél (az is AEG volt) és abban 13 évig egyszer sem fordult elő hasonló probléma, sohasem . Nem gondolom, hogy bármilyen esetben is a kedves felhasználónak ott kellene állnia gép mellett, hogy egyengesse a ruhákat a gépben, az az idő a régi Hajdú mosógépeknél lejárt.... Remélem nálunk is sikerül megoldani a problémát minél hamarabb. De kicsit elgondolkodtató, hogy a prémium kategóriás (legalábbis az ára alapján) gépet milyen minőségű alkatrészekből állítják össze.

Előzmény: andfer (423)
andfer Creative Commons License 2021.05.22 0 0 423

Megnéztem a linkelt videót. Nagyon ritkán nálam is előfordult hasonló eset. Ilyenkor a bele tett ruhák nagyon összegabalyodhatnak. Például a mosógépbe tett paplanhuzat és több kisebb ruha esetében egy gombóc képződhet. A nagyobb darab ruha teljesen becsomagolja a kisebb ruhát, és olyanok lehetnek a mosandó ruhák, mint egy labda. Előfordult már olyan eset is, hogy a hosszú ujjú pólók, és hasonló ruhát ujjai összetekerednek.

Természetesen nálam sem volt túlterhelve a mosógép (félig sem volt ruhával).

Az ilyen összegabalyodás elkerülése végett kifordítom a hosszú ujjú ruhákat úgy, hogy az ujjai belül legyenek. (Néha a mosás végeztével visszafordul a kifordított ruha.) Nagyobb daraboknál nem teszek bele kisebb ruhát, hanem igyekszem a hasonló nagyságút beletenni. Törülközők esetén igyekszem hasonló nagyságúakat egyszerre mosni. Vagyis igyekszem, hogy jól kiegyensúlyozott legyen a ruhatöltet.
Ilyen összegabalyodás esetén, vagyis amikor így dübörög a mosógép, akkor leállítom és szétszedem a ruhagombócot. Igaz, a centrifugálásra magától is szétesnek a ruhagombócok legtöbbször, de inkább nem terhelem a gépet nagy dübörgés esetén.

Egy normál 40 fokos pamut mosás esetén mosás közben elkezdett zakatolni a mosógép, mint a vonat. Ruhák összegabalyodására gondoltam, de nem volt semmi ilyen. Első öblítés utáni centrifugálásnál leállítottam a mosógépet, kiszedtem a ruhákat. Telefonáltam a szerviznek. Először a lengéscsillapítóra gondoltam. A szerelővel történt beszélgetésnél még felmerült az inverteres motor hibája is. A helyszíni szemlekor megállapította a szerelő, hogy csapágyhibás. Mindkét oldalra rendelt csapágyat a szerelő, amit a helyszínen kb. egy óra hossza munkával beépített. Azóta semmi baja a mosógépnek. Az alkatrész három napon belül megérkezett.
Mosógép típusa: AEG LTX7C373E

Előzmény: Hetpottyos (422)
Hetpottyos Creative Commons License 2021.05.21 0 0 422

Sziasztok, Érdeklődnék, hogy más is találkozott-e már hasonló problémával, ami a mellékelt videóban látható a 7000-es szériás felültöltős mosógépen. A víz leengedés és centrifugálás kezdet között a gép megpróbálja elegyengetni a ruhát. Viszont a még elégtelenül elhelyezett ruhával elindul a centrifuga és konkrétan a dob erősen veri a gép oldalát. A gép nincs megterhelve, a ruha mennyisége nem haladja meg az adott programhoz előírt ruha tömegét. Ha volt ilyen probléma, azt hogyan oldották meg? 

A szerelő megállapította, hogy nincs baja a lengéscsillapítónak, minden megfelelő a gépben. De a szerviz mérnök látatlanban lengéscsillapítót szeretne cserélni. 

Más is találkozott már a problémával? 

 

Itt látható a videó, hogy milyen extrém mozgásban a dob:

https://wsi.li/dl/cA33Pswy79C5qptan/

 

 

hungarianprosztó Creative Commons License 2021.04.28 0 0 421

Mi is így jártunk.

Négy év után lett "gazdasági totalkáros" a mosógép.

A sors iróniája, hogy visszaüzemeltük a régi gépet, ami helyet vettük. Mert arról kiderült, hogy csak az ékszíj esett le róla, amúgy még használható.

Így most kapott egy új szíjat, és tinédzserkorúként mossa tovább a ruhákat.

 

Előzmény: cápaFeri (419)
István Kertész Creative Commons License 2020.11.17 0 0 420

Mit jelez az EAG 42240 LAVAMAT mosógép, ha működése közben a Tető lámpa nem folyamatosan világít?

cápaFeri Creative Commons License 2020.10.17 0 0 419

L72470FLE

Mikor megvettük, éppen a 7 évesen tönkrement Zanussit cseréltük. Azt mondta a szerelő, bár úgy néz ki, mint egy új mosógép, de a panel adta be a kulcsot, nem gazdaságos a javítása. (szerinte beprogramozott üzemóraszám után öngyilkosak lesznek: "Vegyél újat mert éhenhalunk" gyártói szlogennel)
Tényleg vigyáztunk rá, rendszeresen tisztítottuk, nem terheltük túl, stb.
Vegyünk újat! Ezt az AEG mosógépet majdnem kétszer drágábban adták, mint a Zanussit, gondoltuk 10 évre legalább tervezhetünk vele.
De nem...5 évesen pár óra alatt elhalálozott. Bár erre is nagyon vigyáztunk, még annyit sem bírt ki mint a Zanussi! Az utóbbi napokban kicsit zajosabb lett dobforgás közben. Tegnap éppen pár póló volt benne, amikor feltűnt, hogy nagyon csendben van, már végeznie kellett volna. Se hibaüzenet, semmi. Fél óra lett volna hátra a mosásából. Lekapcsoltuk, próbáltunk legalább egy öblítést csináltatni vele, vagy centrifugázzon ki. Elkezdett öblíteni, szivattyúzott is, de egyre több víz lett a dobban. Megint megállt. Jött a kegyelemdöfés, elkezdett amperszag terjengeni körülötte, majd halvány füst is megjelent. Kikapcs, kihúz. Egy óra alatt a szűrőnél leeregettük a vizet, hogy legalább a ruhákhoz férjünk hozzá a fürdő elúsztatása nélkül. Még szerencse, hogy otthon voltunk és nem leégett lakásra megyünk haza!
Vehetünk megint egy újat...lassan mosodába is olcsóbb lesz eljárni, mert ha 5 évre elosztom az árát, ott sem fizetnék többet!
Nagy csalódás volt ez a gép!

geosol Creative Commons License 2020.01.06 0 0 418

Szia!

Látom, hogy nincs válasz.

Én is kérdezek? :)

Szűrő ki van tisztítva?  Az, amelyik a leürítendő vizet szűri.

Előzmény: Lovaszsolesz (417)
Lovaszsolesz Creative Commons License 2019.12.01 0 0 417

Sziasztok! Öregnek mondható" kitűnően működő AEG öko lavamat 970-es mosógépem van.Ingyen kaptam szénkefés volt,meg a tisztító csavarja volt szétmálva".Csodálatosan mos,kitűnő a belseje külseje.A KÉRDÉSEM:Létezik az,hogy a mosások után nem fejezi be a utomatikusan a programot? A vizet benttartja,és kapcsolni kell a centrifugára. Akkor végigcsinálja.Van aki azt mondja,hogy ez normális,vannak ilyen tipusok.Véleményeket kérnék.   20-évnél idősebb gép szerintem,lehet ez ilyen? 

Matracot Creative Commons License 2019.07.13 0 0 416

Sziasztok!

 

A L7FBE48S gépre, lehet "ráépíteni" szárítógépet például a T8DBG48S?

Törpefalva Creative Commons License 2019.06.21 0 0 415

Sziasztok!

AEG lavamat 62640 - es előltöltős gépem van. Miután beállítom a kívánt programot, becsukom az ajtót, csak a pillanatkapcsoló gombnál villog, semmit nem csinál. Villanyszerelő látta, elindult de nem csinált rajta, elindult. 3 mosás után megint csak villog a pillanatkapcsoló. Segítségét előre is köszönöm! 

buksib Creative Commons License 2019.06.20 0 0 414

Sziasztok

Segitsetek szakik..Aeg Lavamat felültöltős 46000...inditaskor nem megforgatja lassan a dobot hanem felpörgeti 3mpig es leál..hiba nincs csak a pause villog..szij ok

Köszi

Lajos Dihen Creative Commons License 2019.03.25 0 0 413

Szia. Sikerült megoldani a dolgot? Mi is hasonló problémát tapasztaltunk az új mosógépünknél is nem tudjuk mi a baj vele. 

Előzmény: Hné Weisz BriGitta (406)
M.Tímea Creative Commons License 2019.02.14 0 0 412

Hello,

 

Tönkrement a mosógépem.

Ilyet szeretnénk venni AEG L6FBI48S elöltöltős mosógép.

 

Van valaki, aki legalább 5 éve ilyet használ és megosztaná velem a tapasztalatait.?!

Szárítóba AEG-nk van és azzal meg vagyok elégedve.

 

Jó lenne ha a következő mosógép kitartana 10 évig, mert már unom, hogy 5 év után mindegyiknek valami baja lesz.

 

Válaszotok előre is köszönöm.

 

ÜDv

Tímea

Sailor8 Creative Commons License 2019.02.02 0 0 411

Tisztelet Mindenkinek!

AEG Lavamat 74850A tip. mosógépünk 8,5 év használat után meghibásodott, a javítás drága lett volna, így új állja a helyét (AEG). A gépben a "csillag" törött el, ami miatt nagy hangja lett, szerelő, alkatrész+jav. ára sok, így lett új. A gép eddíg ezenfelül 1X egy szivattyú cserén esett át 1 éve, de teljesen tökéletesen működött.

Ha vkinek szüksége lenne donornak a többi alkatrésze miatt, reális áron megválnánk tőle. 

Érd.: 06303009687

SzJné Creative Commons License 2019.01.28 0 0 410

Üdv Mindenkinek!

Tudom, hogy ez egy mosogép oldal, de sütőt nem találtam! Valaki tudna segiteni, hogy sütőről hol tudnék beszélgetni?

 

caterina3 Creative Commons License 2018.12.29 0 0 409

Köszönöm szépen. Meg kellene próbálni felhívni a szakszervizt ünnep után, hátha van valami ötletük, mi okozhatja.

Előzmény: Hné Weisz BriGitta (408)
Hné Weisz BriGitta Creative Commons License 2018.12.29 0 0 408

Igen középre kell önteni.

Eleinte kiürítette, de ezt az öblítőt nem akarja.

caterina3 Creative Commons License 2018.12.28 0 0 407

Szia! Mi most vettünk pár napja egy AEG LTX6G271E gépet. A leírás sajnos finoman szólva hiányos, például nem szerepel benne, hogy az öblítőt hová kell önteni. Ránézésre ilyen a mosószer-adagolója, mint a tiéd. Ebben középre öntöd, vagy hová?

Előzmény: Hné Weisz BriGitta (406)
Hné Weisz BriGitta Creative Commons License 2018.12.28 -1 0 406

AEG Lavamat L61060TLE típusú mosógépem van.

Az a problémám vele, hogy nem üríti ki az öblítőt.

Van valakinek tapasztalata ezen a téren?

Mit csináljak vele?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!