Keresés

Részletes keresés

Turcsiorrú.004 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 17
Legutóbb a kormány a képviselők szondáztathatóságára tett javaslatot. Több ellenzéki máris kormányzati pótcselekvést emleget, mert szerintük elvben ma is kötelező a szonda megfújása és nagyon kevés vitatott eset fordul elő.

Nem tudom, mit értettek alatta, hogy 'elvben' ma is kötelező lenne, amikor legutóbb - balesetekor - Áder János saját elhatározásából modott le a mentelmi jogáról.
Az is különösen kellemetlen, ha 'nagyon kevés vitatott eset' előfordul az alig négyszáz képviselő körében. Éppen azoknak kell(ene) példát mutatni, akik a társadalmi szamárlétra legfelső fokán vannak - ehelyett ez különös úri kiváltságokkal jár együtt.
Jóllehet a tegnapi javaslat a szondázás ügyében nem tartozik a gazdaság sürgető rendezése érdekében szükséges teendők fővonalához, mégiscsak a balesetmentességről és így az élet tiszteletéről is szól. Nem tudom, Ti ezt hogy látjátok, de szerintem ezen nem lett volna ildomos kötözködni - még akkor sem, ha az ellenzék úgy gondolja, azért van ott, hogy mindent ellenezzen.
Mindezt elkötelezett konzervatívként írom.

Sajnos így jutottunk oda is, hogy míg a Horn-kormány - a Gál Zoltán-féle baleset után - megszigorította a megkülönböztető jelzések használatát, a Fidesz-kormány (P. Sándor) bevezette, hogy amely kormányzati személy ezt igénybe szeretné venni, ám tegye. És ha már úgyis mód van rá, miért is ne éljünk vele (vissza). Hiszen buli van, gyerekek, méginkább: buli lesz, csak érjünk oda időben!
Odaérni nem sikerült. Az eredmény: egy házasulandó pár meghalt...
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2005.01.15 0 0 16

"És ezt egy ügyészségi szóvivő mondta? "

Szar ügy. Én meg itt vagyok állás nélkül. ;)

Előzmény: kiski (10)
elemes2 Creative Commons License 2005.01.15 0 0 15
ezzel jol demonstralta, hogy a szovivok nem jogaszok, es gyakran improvizalnak :-)

ez a holgy a fovarosi ugyeszseg szovivoje volt, de nezd meg pl a fougyeszseg szovivojenek az elozo foglalkozasat.
Előzmény: kiski (10)
kiski Creative Commons License 2005.01.15 0 0 14
Nincs neki
Előzmény: Molaf (12)
armagnac Creative Commons License 2005.01.15 0 0 13
+a diplomaták
Előzmény: Törölt nick (7)
Molaf Creative Commons License 2005.01.14 0 0 12
Tehát Gyurcsánynak sincsen mentelmi joga?
surmi Creative Commons License 2005.01.14 0 0 11
1997. évi LXXIX. tv.
És nincsen nekik.
Legalábbis pusztán minszterségükből fakadóan nem illeti meg őket.

surmi
Előzmény: elemes2 (9)
kiski Creative Commons License 2005.01.14 0 0 10

És ezt egy ügyészségi szóvivő mondta? Az jognak az ő fellegvárából. Vicces.

elemes2 Creative Commons License 2005.01.14 0 0 9
biztos-biztos?

van valami kulon torveny a miniszerek jogazasarol (az, amelynek kapcsan vita volt megyo lemondasi idejerol), nekem nincs jogataram.
Előzmény: Kovács Béla Sándor (8)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2005.01.14 0 0 8
Nincs mentelmi joguk. A hölgyet az téveszthette meg, hogy korábban a miniszterek jellemzően országgyűlési képviselők is voltak. (A mostani kormány többségére - köztük Draskovicsra - ez nem áll.)
Előzmény: Jo Tunder (-)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.14 0 0 7

Legjobb tudomásom szerint mentelmi joga a képviselQknek, balkotmánybíróknak, bíróknak ügyészeknek van,  a köztársasági elnök meg egyszerqen sérthetetlen.

MiniszterekrQl nem tudok.

Jo Tunder Creative Commons License 2005.01.14 0 0 6

Senki többet ?
Turulmadár Creative Commons License 2005.01.14 0 0 5
Szvsz csak a képviselőket illeti meg, a minisztereket nem. Előbbieket a nép választja, utóbbiakat nem.
Előzmény: ALBI (4)
ALBI Creative Commons License 2005.01.14 0 0 4
Mivel egy kicsit lemaradtam, leírom: én úgy tudom minden parlamenti képviselőnek a minisztereket is megilleti a mentelmi jog!
Szóljatok ha másképp van.
Előzmény: ALBI (1)
Jo Tunder Creative Commons License 2005.01.14 0 0 3

Elolvastam az Alkotmányt, és a kormánytagok jogállásáról szóló törvény vonatkozó részét (továbbá olvastam arról, hogy megbukott 1997-ben az a kezdeményezés, hogy a minisztereknek mentelmi joga legyen)
tájékozódási futó Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2
Hehe:)))
ALBI Creative Commons License 2005.01.14 0 0 1
Gy0rsan egy nulla,addig is 0lvasd az alk0tmányt!
tájékozódási futó Creative Commons License 2005.01.14 0 0 0
Csak azért írok be, nehogy más kinullázzon. Mert a kérdés - háttérösszefüggéseivel együtt - jó:)
Jo Tunder Creative Commons License 2005.01.14 0 0 topiknyitó
Kérdésre válaszolva Dobos Gabriella elmondta azt is: a minisztereket mentelmi jog illeti meg, tehát amíg az Országgyűlés nem adja ki a kormány valamelyik tagját, addig nem indulhat ellene nyomozás. A főügyészség az ORFK Nemzeti Nyomozó Iroda gazdaságvédelmi főosztályát bízta meg a nyomozás lefolytatásával. (MTI)

Dobos Gabriella szóvivő a Fővárosi Főügyészség sajtótájékoztatóján közölte, hogy a minisztereket mentelmi jog illeti meg. Arról van szó, hogy Draskovics minisztert feljelentették.
Én szeretném tudni, hogy a Fővárori Főügyészség mi alapján vélelmezi, hogy a minisztereknek mentelmi joga van Magyarországon. Én nem állítom,hogy nincs mentelmi joga a minisztereknek, de szeretném tudni, hogy hol van ez leírva.
Nem vagyok jogász, nekem ezt nem kell tudnom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!