Keresés

Részletes keresés

nisnis Creative Commons License 2005.12.06 0 0 151
Orbán damaszkuszi útjának újabb állomásához érkezett, átveszi a trükkös kanálhajlitgató Uri Geller szerepét
Maurice Ronet Creative Commons License 2005.01.15 0 0 150
Akkor, amikor Saul damaszkuszi útját felemlegettem, nem a változás előjelét kívántam minősíteni. Egyszerűen csak magát a változás tényét, ami nevezhető 180 fokosnak, meglehetősen radikálisnak.
Előzmény: Renessaince (149)
Renessaince Creative Commons License 2005.01.14 0 0 149
Nem arról van szó, hogy Saulus vallást váltott, hanem addig üldözte a keresztényeket, utána pedig maga is azzá vált. A valódi lényeg az, hogy megtért, rendes ember lett. Ha valaki úgy érti, hogy Viktor eddig "üldözte" a kommunistákat, most pedig főtitkárabb akar lenni a főtitkárnál, akkor talán beszélhetünk damaszkuszi útról. Persze szerintem ebben az esetben sem, mert ő nem lett rendes ember, éppen ellenkezőleg.
Előzmény: Maurice Ronet (78)
Maurice Ronet Creative Commons License 2005.01.14 0 0 148
Papa,

Ezért írtam én is, hogy:
-Az a taktikám, hogy nincsen taktikám. ;-))
Előzmény: gyere a papához (147)
gyere a papához Creative Commons License 2005.01.14 0 0 147

Persze a végén az csak vicc volt. Én a Fidesz vezetését egy gátlástalan tolvajbandának tartom, akik a hatalom és a pénz megszerzésére törekednek bármi áron. Politikai elveik (a politikai ideológia fogalmának értelmében) nincsenek, viszont ha az elvtelenség is egyfajta elvnek számít, akkor "vannak" (Az az elvem, hogy nincs semmilyen elvem). Szóval csak így értettem.

Előzmény: Maurice Ronet (141)
Maurice Ronet Creative Commons License 2005.01.13 0 0 146
"Sajnos ezt a kesztyűt Gyurcsány Ferenc felvette azzal, amikor a "hazafiatlan*** bitang" szóösszetételt használta."

***javítva -> nemzetietlen

Bocsánat a pontatlan idézetért. Fejből ment, és kissé összezavart már a "rossz magyar ember" megannyi szinonímájának felbukkanása a politikai nyelvezetben.
Előzmény: Maurice Ronet (145)
Maurice Ronet Creative Commons License 2005.01.13 0 0 145
Sajnos ezt a kesztyűt Gyurcsány Ferenc felvette azzal, amikor a "hazafiatlan bitang" szóösszetételt használta.

Vagy egy korábbi bejegyzésemben taglalt taktikát alkalmazza:

"Persze lehet, hogy ez a megfelelő startégia. Mert valljuk be, ha az MSZP azt mondja, fekete, akkor a FIDESZ-MPSZ juszt is fehéret mond majd. Vagyis így megvan annak az esélye, hogy idővel leszoktatjuk őket az ilyen szóhasználatról azzal, hogy mi is használjuk őket (a lelkiismeretünkkel persze nehéz lesz elszámolni). Kicsit nyakatekert a logikám, de lehet, hogy helytálló :-))"
Előzmény: Törölt nick (144)
Maurice Ronet Creative Commons License 2005.01.13 0 0 143
Orbán Viktor még mindig a "damaszkuszi úton"
...

Nos, ezzel nem a bécsi kiruccanásra gondoltam :-)
Előzmény: Törölt nick (136)
Maurice Ronet Creative Commons License 2005.01.13 0 0 142
Igen, jóval kevesebbért is megkaptuk már a hazaárulózást. Ezért nem is értettem, miért kellett ezt a kesztyűt a baloldalon felvenni :-(

Persze lehet, hogy ez a megfelelő startégia. Mert valljuk be, ha az MSZP azt mondja, fekete, akkor a FIDESZ-MPSZ juszt is fehéret mond majd. Vagyis így megvan annak az esélye, hogy idővel leszoktatjuk őket az ilyen szóhasználatról azzal, hogy mi is használjuk őket (a lelkiismeretünkkel persze nehéz lesz elszámolni). Kicsit nyakatekert a logikám, de lehet, hogy helytálló :-))
Előzmény: Törölt nick (140)
Maurice Ronet Creative Commons License 2005.01.13 0 0 141
Papa,

a végkövetkeztetésed kicsit olyan, mint amikor azt mondja valaki:
-Az a taktikám, hogy nincsen taktikám.

:-)
Előzmény: gyere a papához (135)
Maurice Ronet Creative Commons License 2005.01.13 0 0 139
Mint egy esetleges későbbi sportminiszter javaslom, írjuk ki a Nemzeti Bajnokságot a parlamenti frakciók között.

Hogy minden frakció indulhasson, 2 alapvető szabályt el kellene fogadnunk:
-a mérkőzések (illeszkedve a képviselők stílusához) kispályás rendszerben kerüljenek lefolytatásra
-legyen megengedett a villámkapus poszt is, de alapfelállás az 5+1 fő legyen.

Talán egy ilyen sportesemény alkalmas lenne az egymás iránti s a magukban megbúvó indulatok levezetésére.

A küzdelem kimenetelét megsejtve, a sárga ill. piros lapok alkalmazásának mellőzését is javaslom.
Előzmény: Uránusz (138)
Uránusz Creative Commons License 2005.01.13 0 0 138

Én tőlem toporzékolhat is... csakhogy ne külföldön tegye!!!

Toporzékoljon otthon, illetve ott se mert jobb ha a gyerek otthon nem ilyesmit tanul...

Menjen valami dühöngőbe inkább!

Vagy esetleg csináljon valamit másképpen, hogy elkerülje a toporzékolást... vagy lehetetlent kérek?!

:)

Előzmény: Törölt nick (136)
Maurice Ronet Creative Commons License 2005.01.13 0 0 137
Szerintem még csak nem is kell ilyen súlyos szavakat használni, mint "hazaáruló" vagy "hazafiatlan bitang".

Egyszerűen csak tudomásul kellene venni, hogy külhonban Magyarországot képviseljük, és apránként így alakul(t) ki rólunk egy bizonyos vélemény. Jelenleg Orbán Viktor kifejezetten árt hazánk nemzetközi megítélésének, még akkor is, ha általa vélt jogos problémákról zengedez.

A családom magánügyeit sem szoktam kiteregetni a szomszédnak, még akkor sem, ha esetleg igazam lenne.


SZERINTEM
Előzmény: Törölt nick (136)
gyere a papához Creative Commons License 2005.01.13 0 0 135

Szerintem az önmagában nem gond, ha valaki ideológiát vált. Ugyan mint mondtam, érett, okos, gondolkodó embereknél (hiszen ha ilyen, akkor nem véletlenül, és megalapozatlanul vall valamit), és az ideológiai megrázkódtatásoktól mentes időkben (mert ha éppen világrendszerek omlanak össze, akkor más a helyzet) az ilyen váltás meglehetősen szokatlan dolog, de nincs vele semmi baj. Az ilyen emberről legfeljebb azt gondoljuk, hogy nem valami következetes, vagy megfontolt, súlyosabb esetben forog mint a szélkakas, de emberileg érthető dolog, ha néha változik a véleményünk. A lényeg itt az idő, és a mennyiség. Milyen időtartam alatt, mekkorát változik? De ezt nem kell tovább taglalni.

Orbán sleppjének ideológiai őszinteségéről és sem vagyok meggyőződve, én azonban most egy másik, a pálfordulás, sőt még az őszinteség-megjátszás problematikánál is fontosabb dolgogra gondolok. Nevezetesen arra, hogy ugyan az sem teljesen lényegtelen, hogy egy, az országot vezető (vezetni pályázó) gárda ideológiailag mennyire megalapozott, és elkötelezett, -hiszen pl. képzeljünk el egy olyan csapatot, akik ebből a szempontból teljesen semlegesek, bármilyen eszme hirdetését bevállalnák a politikai hatalom megszerzésének érdekében (nem is tudom, hogy most kikről beszéltem ;-) )-, hanem ennél még sokkal fontosabb az, hogy ha van nekik ideológiájuk, akkor az milyen is. Persze a gyakorlat mindig sokkal zavarosabb (főleg ha szándékosan összezavarják), mert láthattuk a közelmúltban, hogy a gátlástalan, és elvtelen politikai pragmatizmus hogyan ölt ideológiai álruhát (a "király meztelen" speciális esete). Nos... tehát pont az nem mindegy -és ezt ma explicite "nem illik" hangoztatni-, hogy az a jótét kormányzó erő (vagyis hát az a pár meghatározó embere) konkrétan milyen ideológiai alapokon áll. Ugyanis -most szerintem itt újat mondok-, a politikai ideológiák erkölcsi, emberiességi, humanitárius szempontokból nem egyenrangúak. És most persze nem gyakorlati politikáról van szó - ezt csak a gyengébbek kedvéért mondom. Hanem arról, hogy a politikai ideológiák nagyon különbözőféleképpen próbálják megoldani a problémákat, annak függvényében, hogy mit "gondolnak", a jóról, a rosszról, a hasznosról, az igazságosságról, meg hasonlókról. Még csak azt se mondanám -mert hát már itt kezdődik a különbség köztük-, hogy az emberiség problémáit úgy egyben szeretnék rendezni - de ezt most befejezem, messzire vezetne. Ugye, van amelyik csak a saját nép problémáira gondol, és még olyan is lehet (tényleg, ez csak most ugrott be ilyen kontextusban! ;-))) amelyik a saját slepp problémáira. Hát, lehet hogy revideálnom kell, és Orbánéknak mégis csak van valamiféle ideológiája. ;-)

Előzmény: soltika (130)
Maurice Ronet Creative Commons License 2005.01.13 0 0 134
Észleltem-Olvastam

Reakcióm:
"Orbán Viktortól be kellene vonni az útlevelet!!!

Jön-megy a világban, és már külföldön is rémképeket fest. Rontja az ország hitelét. Szánalmas kis törpe, aki kígyót-békát kiabál és visszaköpköd a saját fészkébe. Ilyen egy alkalmatlan embert.

Nem arról kéne inkább beszélnie, hogy mint ellenzéki politikai erő mit tesznek az országért?!

Bár ha abból indulok ki, hogy nőben is létezik olyan, akit hiába próbálnak lebeszélni az éppen aktuális udvarlójáról, mégis vele jár, akkor még nincsen minden veszve.

De azért jó lene szólni Orbán Viktornak, hogy felelősséggel tartozik a külföldi magatartásáért, mivel Magyarországot képviseli a személyes megjelenésében is és a beszédeivel is."
Előzmény: Vajk (132)
soltika Creative Commons License 2005.01.13 0 0 133
Hát, Karácsony előtt ő dicsekedett el az MN-ben a sváb faterkájával és azzal hogy tulajdonképpen nem is Zsolt a bejegyzett neve. :-)))
Előzmény: Maurice Ronet (131)
Vajk Creative Commons License 2005.01.13 0 0 132

szerintem meg egyáltalán nem szempont, hogy honnan jött. Önmaga hülye és önmaga gerinctelen.

Nem az ősök.

Egy kis Ovi adalék, érdemes elolvasni a legújabb kinyilatkoztatását:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9119443&la=41102738

Előzmény: Maurice Ronet (131)
Maurice Ronet Creative Commons License 2005.01.13 0 0 131
Azért Bayer svábságáról még nem lettem meggyőzve. Szerintem ha jobban körülnéznénk a családfa termésein, akkor a Síp utcai zsinagógáig is eljuthatnánk. Így azután végképpen nem érthető a magatartása és főleg visszatetsző.
Előzmény: soltika (130)
soltika Creative Commons License 2005.01.13 0 0 130
Hi, már nem azért a 2 Forintért de ugyanilyen a Vik körüli slep is, kicsit röhejes amikor a sváb Bayer magyarkodik, a zsidó Lovas zsidózik no és amikor a valamikor volt kommunista Bencsik, Tőkéczky komcsizik.
A hívei is egy külön téma, a legtöbbnek halvány lila segédfogalma sincs az olyan szavak jelentéséről hogy konzervativizmus, jobboldaliság vagy kereszténység. A legtöbbjük a kádári langyosvizet kívánná, a főnök csak ezt ismerte fel és ezt adja nekik.Ezzel nem azt akarom mondani hogy ők is ugyanolyan becstelen emberek mint a Vik, csak szegények nem gondolkoznak és hiányzik nekik egy olyan figura aki eljátsza a jól bevált kádári iránymutató apafigurát.
Előzmény: gyere a papához (118)
Maurice Ronet Creative Commons License 2005.01.13 0 0 129
"Ámen.És jobbulást:-)"

Látom, komoly érvrendszered van :-)
Előzmény: kruder (128)
kruder Creative Commons License 2005.01.13 0 0 128

Ámen.És jobbulást:-)

Előzmény: Maurice Ronet (127)
Maurice Ronet Creative Commons License 2005.01.13 0 0 127
Nem hegyezem magamat. Meglepődsz, ha azt írom, ezek a tények?! A tények meg csak önmagukban lévő, makacs dolgok. Nem kell őket még külön is hegyezni.

Javaslom elolvasásra "gyere a papához" - "2005.01.13 09:54:44 (118)" beírását.

Szerintem tényszerű.

A topiknyitóban tett véleményem szándékosan sarkított, de még így is közel áll a valósághoz.
Előzmény: kruder (125)
Maurice Ronet Creative Commons License 2005.01.13 0 0 126
Hja, és a realitás érzékemről annyit, nincsen még ez az ország felkészülve arra, hogy további ezreket tudjon eltartani, ezért nemmel szavaztam.

A seggünk kintvan a gatyából Mátyás király óta, de leállunk nemzetesdit játszani. Örökkön örökké, mert mindig akad egy JEL, aki elhitet velünk olyanokat, amik nem is léteznek. Illetve léteznek, csak ahhoz előbb nem álmodni kell, hanem cselekedni.

Ilyen szájmagyarokból lesz itthon mindig elég. Sajnos én a dolgos kezeket nem látom a magasba lendülni, csak mindenféle új nacionalistáét.

Munkaalapú gazdaság... Ehh... Orbán Viktor feltalálta a csőben a lukat! Gratulálok!
Előzmény: elemes2 (121)
kruder Creative Commons License 2005.01.13 0 0 125

Fél Magyarország "damaszkuszi úton" van 89-90 óta, de főleg a politikusok és fanclubjuk.

Az meg egyéni fóbiád, hogy OV-re hegyezed magad. De ebből ki lehet kupálódni:-)

Maurice Ronet Creative Commons License 2005.01.13 0 0 124
"maurice,

nem tudom mifele vallalkozo lehetsz, ha ezzel a realitaserzekkel szemleled a vilagot.
ha orban es gyurcsany nem kampanyol, 15% reszvetel sem lett volna."

AHAM.

Akkor meg nem inkább az lett volna a helyes, hogy ne kampányoljon egyikőjük se?!

Persze nem kötözködésből írom, de politikailag Orbánék kezdték előbb behúzni a FIDESZ-MPSZ zászlaja alá a Patrubány Miklós által előterjesztett állampolgárság kérdését. Gyurcsányék reakciója a jósolható ellenkező pólus volt.

Még mindig nem értem, hogy egy nemzeti ügyben mi szükség van a politikára, a politikusokra és a vagdalkozásra?!

Ha a Gyurcsány-Orbán nélkül nem érte volna el a 15%-ot a résztvétel, akkor nem érte volna el. Sag' schon! Valószínűleg akkor annyit ért volna ez az egész felvetés Patrubány részéről.
Előzmény: elemes2 (121)
gyere a papához Creative Commons License 2005.01.13 0 0 123
Potomság. Nem volt fárasztó. ;-)
Előzmény: Maurice Ronet (120)
Maurice Ronet Creative Commons License 2005.01.13 0 0 122
Ingajárat!
Előzmény: Spurius Titus Mamma (115)
elemes2 Creative Commons License 2005.01.13 0 0 121
Amart,

Az hogy jól csinálta a Te szubjektív véleményed

hadd ismeteljem: objektive osszehasonlithato parameterek alapjan csinalta jobban. ellenzeki pozicioban pedig nem, tudom milyen karokozasra gondolsz.

maurice,

nem tudom mifele vallalkozo lehetsz, ha ezzel a realitaserzekkel szemleled a vilagot.
ha orban es gyurcsany nem kampanyol, 15% reszvetel sem lett volna.
Előzmény: Amart (114)
Maurice Ronet Creative Commons License 2005.01.13 0 0 120
Nos, ez eddig az egyik legkimerítőbb hozzáfűzés.

Őszintén köszönöm, hogy vetted a fáradtságot, és megírtad!
Előzmény: gyere a papához (118)
afoki Creative Commons License 2005.01.13 0 0 119

Mert Orbán hónapjai szerintem meg vannak számlálva.

 

Számolgass.

 

1 bárányfelhő

2 bárányfelhő

3 bárányfelhő

...

 

Elalszik kis balázs.

Előzmény: katangatangó (105)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!