Keresés

Részletes keresés

szám egy képleten? Creative Commons License 2006.08.19 0 0 109
Előzmény: geszthi (108)
geszthi Creative Commons License 2006.08.19 0 0 108
szám egy képleten? válasz | megnéz | könyvjelző 2006.08.19 22:54:22 (63)

Ez a leminősítés nem tükrözi gazdasági versenyképességünk javulását, mert olyan nincs.

Ez a leminősítés nem tükrözi gazdasági növekedésünk emelkedését, ugyanis az csökken.

Ez a leminősítés nem tükrözi az infláció csökkenését, ugyanis az nő.

Ez a leminősítés nem tükrözi a hiánycsökkenést, ugyanis az még évekig nem fog csökkeni a megszorítások ellenére.

Ez a leminősítés nem tükröz semmi valós pozitív gazdasági folyamatot.

Csak azt tükrözi, hogy megszorítások következtében a külföldi tőke érdeke még jobban érvényesíthető lesz a hazai munkavállalókkal, fogyasztókkal és a belföldi versenytársakkal szemben.
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.19 0 0 107

Ez nem most vót.

Mostanra jól benne vagyunk a slamasztikában.

Megbízhatósági indexünk gyengült --> több kamat, a gatyónk rámegy

Kinek jó ez?

Előzmény: nisnis (106)
nisnis Creative Commons License 2005.12.07 0 0 106
"A leminősítéssel egyidejűleg negatívról stabilra emelte a kilátásokat a Fitch".

Ahha értem jó cég ez a Fitch.
Előzmény: Turulmadár (-)
breien Creative Commons License 2005.01.14 0 0 105

Hát  igen,  az  ifjúi  vér.  Annyira  öreg  nem  vagyok,  hogy  ne  emlékeznék még  erre.  Ha  megfogadsz  egy  jó  tanácsot  / nekem  használt  annakidején /  mielőtt  cselekszel,  számolj  tízig.  Nekem  annyi  elég  volt  annakidején,  hogy  lehiggadjak.

Az  értelmes  vitának,  a  tiszta  fej,  s  a  higgadság  használ. 

Sok  sikert  a  vitához,  s  a  vizsgáidhoz.

Előzmény: tschaffer (83)
tschaffer Creative Commons License 2005.01.14 0 0 104
Smafu. Majdnem teljesen pontos. Ugy tudom az istentagadoknak nem utaljak vissza a penzt. :))) Masodik resz altalanossagban nezve ez igy nagyon szep es jo es egyet lehet vele erteni, de helyi es koltseg szinten ez mar nincs igy. PL. adott egy telepules amit az egy kozepiskola ami ott van kiszolgal teljes mertekben. Egyhaz ingatlanoz jut es ugy gondolja o is csinal egy iskolat. 2 iskola ugyanakkora (max kicsit magasabb) letszamra. Tanar kell ide is oda is, az iskolak fenntartasa az egyhazie is koltsegekkel jar. 2 iskola sokkal tobb penzbe kerul mint egy. Miert nem lehet megegyezni hogy mondjuk a a es b osztaly vilagi nevelest kap, a c es d meg hittan es egyeb orakat is? Ez soha nem merul fel. Most ha csunya akarnek lenni ugy is nezhetnem, hogy az egyhaz az ingatlanal nem nagyon tudott mit kezdeni az egyhazkozsegnek a fenntartasra nem volt penze, ezert csinlatak belole iskolat hisz akkor rogton allam adja hozza a penzt a fentartastol a tanarok fizeteseig. Mondom helyi szinten nem egyszeru. De en elfogult vagyok mert en nem szeretem az egyhazat. Pedig aki keresztelt a rokonom, elsoaldoztam ahogy minden idosebb testverem. Csak (lehet kivetelesen) talalkoztam az egyhaz egy ket nagyon mocskos huzasaval es embertelensegevel amiert nalam alaposan meg kell dolgozniuk hogy egyenlitsenek.
Előzmény: smafu (102)
smafu Creative Commons License 2005.01.14 0 0 103

""Az egyhaz a hivok aranyaban reszesul a penzbol"

Azért ez sem igaz teljes mértékben, hisz az Hitgyüli pl jóval több állami támogatást kap a többi egyházhoz viszonyítva /hívő alapján.

Ez valóban probléma. Az okoknak semmi köze a hithez, viszont annál inkább a kormányhoz, kiváltképp az SZDSZ-hez.

Előzmény: smafu (102)
smafu Creative Commons License 2005.01.14 0 0 102

"az egyhaz penzeleset is fizeti az aki nem is hivo.", és az "Az egyhaz a hivok aranyaban reszesul a penzbol", mondataid némiképpen ellentmondni látszanak egymásnak. Viszont segítségül közlöm, hogy a második rész, a helyes észrevétel.

A kórházak, iskolák, társasházak pedig ugyanúgy pályáznak, pályázhatnak állami pénzre pedig az önkormányzati feladatkörökhöz tartozik a fentartásuk.

Ez azért van, mert a pályázatokban nincs kikötve, hogy egyházak, önkormányzatok, +SZabó Pista nem indulhatnak rajta, nagyon helyesen.

Cál, pályázat, nyertes, pénz összefüggés ismert az EU-s norma alapján is,  többek között. Azaz ez a rész baromira független az egyházaktól.

Előzmény: tschaffer (100)
tschaffer Creative Commons License 2005.01.14 0 0 101
Emlekszik meg valaki arra amikor az MSZP-s kormany alatt esni kezdett a tozsde? Akkor bolcs fideszesek bizonyittekkent lobogtattak hogy ime ez is mutatja a gazdasag tonkremenetelet! Bizony en emlekszem :) Ime ma: BUX 156,31 pontos növekedéssel, 15.220,34 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken. Egyebkent a teljes gazdasagrol ez nagyon keveset mond erre velemenyt alapozni onmagaban butasag. Ugyhogy nagyon bolcsen a fideszesek most nem veregetik vallon az mszp-t hogy milyen ugyes. Aki viszont elhiszi magarol hogy baromi ugyes :) Hmm kettos merce :) Ui.: bocs mostanaban tobbet bantom a fideszt igerem az egyensuly neveben az mszp is megkapja :))) Mivel egyiket sem szeretem.
tschaffer Creative Commons License 2005.01.14 0 0 100
Meridian. Lakastamogatasi rendszert is fizette es fizeti aki csak keres de nem lesz penze lakasra, ugynigy az egyhaz penzeleset is fizeti az aki nem is hivo. De nezzuk mas szemmel, az autosok benzinben rengeteg adot fizetnek tobbet mint amennyi autopalya epul akkor az hova megy? Az egyhaz a hivok aranyaban reszesul a penzbol, es megis mindenre penzt ker (a templomfelujitastol kezdve mindenre), akkor az a penz hova megy? Bar az autos pelda mar eleve onellentmondas hisz nem lehet igaz hogy az autosok tobbet fizetnek mint amennyi epul es az hogy meg mas is fizeti kemenyen. Tehat valahol azert valasszuk szet a dolgokat mindent meg lehet kozeliteni 2-3-4-sot tobb nezopontbol is.
Előzmény: Meridian (97)
Meridian Creative Commons License 2005.01.14 0 0 99
autója
Előzmény: Meridian (97)
smafu Creative Commons License 2005.01.14 0 0 98

Arra azért felhívnám a figyelmet, hogy ha nem akarod, hogy bármelyik párt is visszaéljen a gyengeségeddel, és hivatkozzon rád, akkor menj szavazni, bárhogy is döntessz !

Ne úgy ahogyan a többség az EU vagy a KÁP kérdésben !

Előzmény: tschaffer (96)
Meridian Creative Commons License 2005.01.14 0 0 97
Az a szomorú, hogy ezt az is fizeti akinek nincs is autólya...
Előzmény: elemes2 (94)
tschaffer Creative Commons License 2005.01.14 0 0 96
Meridian mar mar azthittem hogy egy tisztan lato fuggetlen gondolkodasu embertarsamra lelek, erre egy ilyen egyoldalu propaganda es szitokszoveget levagni. Na de kerlek! En amellett vagyok hogy ez sem jobb mint a masik, es a masik sem jobb mint ez. Akkor meg miert farasztod magad csak az egyik szidasaval? Sot szidassal egyaltalan. Hisz szepen valtogatjak egymast amediaba bele nyomnak egyki harcot hogy legyen cirkusza nepnek, de ha a sajat lovejukrol van szo akkor mint ket cinkos osszekacsinatanak. Ugyan mar kerem! Mindketto rossz, tehet 2 valasztasunk marad, 1 hagyni hadd jatszanak velunk, 2 csinalni egy ertelmesen gondolkodo partot es lenyomni oket a valasztasokon, vagy az azutani valasztasokon vagy az azutanin, orokke nem el meg a 2 nagy partunk a nep atveresebol. Az igazsag gyoz elobb vagy utobb.
Előzmény: Meridian (93)
smafu Creative Commons License 2005.01.14 0 0 95
Hogy mennyivel többet kell fizetni azt az M5 óta tudjuk. Európa legdrágább autópályája. Bár a most épülők ezt még megdönthetik. ;)
Előzmény: elemes2 (94)
elemes2 Creative Commons License 2005.01.14 0 0 94
az autopalyaepitessel, fokent az ideivel meg a jovo evivel az a gond, hogy hitelbol epitik, de a hitelt olyan modon veszi fel a kormany, hogy ne kelljen beleszamitani a hivatalos adossagallomanyba. de torleszteni persze attol meg kell.
Előzmény: Meridian (90)
Meridian Creative Commons License 2005.01.14 0 0 93
Azt akartam mondani, csak lemaradt: azt kapják amit érdemelnek. Aki szelet vet, az vihart arat...

Olyan a fogadj isten, mint az adjon isten...

nem kellett volna Kovács eftásnak éskompániájának a nyálát vernie 2001 decemberében a 23 milliós romány invázióval...
Előzmény: tschaffer (89)
tschaffer Creative Commons License 2005.01.14 0 0 92
Nezd valamibol ossze kell szedniuk a kepviselourak lakhatastamogatasara a penzt. Es az ilyen jotekony ugyekben nagy egyetertesben vannak.
Előzmény: Meridian (90)
smafu Creative Commons License 2005.01.14 0 0 91

Az ostoba magyarázkodása Gyurcsányéknak sokkal szomorúbb.

Ti. hogy tudatosan növelik majd duplájára a ciklus alatt az államadósságot, hisz az később megtérül.

A Gyurcsány haverjain kívül másra természetesen ez nem vonatkozik.

Viszont a nagy tudatosságba kíváncsi vagyok bekalkulálták-e, az EU szankcióit, pénzelvonás, befagyasztás, amire remek kilátásaink vannak hála az MSZP-nek.

Előzmény: Turulmadár (-)
Meridian Creative Commons License 2005.01.14 0 0 90
Az autopályaépítés amúgy megér párszót... nem elég hogy egymásra licitálva ígérgetnek, most még az történik, amikor építenek, egyre jobban emelik a matrica árát... holott a hosszabb pálya több település bekötését eredméynezi, ésigy több autós hazsnálja a pályát, azaz több az eladott matrica is...

De ez a kormány extra adót szed be azzal, hoyg a matricát is emeli, az inflációt meghalaód mértékben... még az inflációkövető emelés elfogadható lenne. De +15%? Az már nem!
Előzmény: tschaffer (87)
tschaffer Creative Commons License 2005.01.14 0 0 89
De a kulcsmondat az elso 3 szo! "Mivel volt jobb?" Semmivel, akkor most mi legyen legyen ez a rossz vagy az a rossz? Vagy varjuk a sultgalambot?
Előzmény: Meridian (86)
Renessaince Creative Commons License 2005.01.14 0 0 88

Az ország lett lemínősítve, nem a kormány. Ezt úgy értem, hogy amíg jelentős tömegek fogékonyak a (szociális) demagógiára, addig ez az ország nem fog tudni 5-ről a 6-ra lépni. Nem hiszem, hogy bárki is komolyan gondolja, hogy a Fitchnél jobban szeretik a demagóg "néptribun"-t a patríciusnál!

tschaffer Creative Commons License 2005.01.14 0 0 87
Eleg csak az autopalyara gondolni mindenki hogy igergeti a kilometereket. Ha minden kormannyal lefuttatnam azt amit igertek de nem epitettek hat lehet fogy maratoni futokbol allna minden kormany. :)
Előzmény: Meridian (86)
Meridian Creative Commons License 2005.01.14 0 0 86
Mivel volt különb a LOP-STOP! vagy a a mi rendbetesszük az egészségügyet, létbiztonság, jogbiztonság stb. jóléti rendszerváltás, lassan mondva nem lesz gázáremelés, 800km autópályát építünk, stb.???
Előzmény: Amart (45)
Meridian Creative Commons License 2005.01.14 0 0 85
Szép dolog a hit... neked hasznos is. Gondolva arra, h mi lesz itt 2006-ban...?
Előzmény: geszthi (37)
Meridian Creative Commons License 2005.01.14 0 0 84
Mivan, felébredtél? Vagy mi a bajod?
Ez bizony a valóság, ellenzék ide vagy ellenzék oda...!
Előzmény: Amart (5)
tschaffer Creative Commons License 2005.01.14 0 0 83
Le most kicsit jobban belemerultem a meloba az segit :) Eddig vizsgaztam ami neha kihozza belolem hogy tulreagalaok dolgokat, de meg var a szigorlat es az allamvizsga. De most mar ok :) Meg kicsit ujra ra kellett jonnom hogy az emberek egy rezsevel nem lehet vitazni, csak vitatkozni :) Hmm lehet csinalok egy oldalt az ertelmesen vitatkozoknak, ki tudja.
Előzmény: breien (81)
RogerWilco Creative Commons License 2005.01.14 0 0 82
Amit az elözö koala csinált 98-02 között, az több mint siralmas volt, azt is kibírtuk.

(az idézet egyébként Öjelségétöl származott, szerinte erös a gazdaság)
Előzmény: Törölt nick (79)
breien Creative Commons License 2005.01.14 0 0 81
Remélem,  megnyugodtál.  /  márcsak  azért,  mivel  nagyon  jól  indítottál  ezen  a topicon,  s  kár  lenne  érte /
Előzmény: tschaffer (80)
tschaffer Creative Commons License 2005.01.14 0 0 80
Nem fontos. Meg az is lehet hogy hirtlen felindulasbol felreertettelek.
Előzmény: breien (78)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!