Most egy másik utasítás, nevezetesen a hézagnélküli vágányok létesítésére karbantartására kiadott D12/H utasítás sínvándorlásgátló kengyelek felszerelésére vonatkozó kérdésem lenne.
Az utasítás értelmében sínvándorlásgátló szerkezetet kell felszerelni a váltó tősínjeihez (kitérő elején levő speciális sínek a csúcssínek mellett) csatlakozó vágány sínszálaira, ha és amennyiben 50 m-en belül hevederes illesztés van.
Na most ezt hogyan kell értelmezni?
Ha a kitérő elején a váltó tősín és normál pályasín csatlakozási ponttól számított 50 M -en belül van hevederes illesztés, akár a kitérő közbenső részén is, akkor kell sínvándorlásgátló a megelőző pályasínen?
Nincs valakinek a képen látható masinának a belsejéről (elrendezéséről) fotója vagy rajza? Kérem aki tud segítsen ebben. Előre is köszönöm. asatchem@gmail.com
A DM motorok a Kőér utcába szinte soha nem tévedtek be. Amíg az erősáramú terület a gépészethez tartozott, a LJ VVF ilyen szerkezeteit zömmel Püspökladányba hordták, az elég nagyevő ZIL 130-as benzinmotorjaik miatt annyi benzint felpakolva rájuk, hogy ha robbant volna, a lomot nehéz lett volna összevadászni...
Az lehet de Én ezt konkrét dologra értettem.Most pl. nézhetem azt amit a keleti bejárat előtt láttam hogy kb 24m-esre lánggal darabolták a bontott sineket.(bontás után,nem beépítés előtt.....)
Gondolom majd a kétéltű kupacba hordja és gondolom ugy szállítják el.
Most amit majd gyártunk az 54-es vissznyeremény használt... ez felmérés után lánggal van kiszabva a 120m-es bontottakból a használható darabok. Sokkal nagyobb idő igénye lenne ha robellal v. fűrésszel lenne szabva mert akkor be kellene a görgősorba tenni,mert egyébként befeszülne vágáskor... ez már régi tapasztalat. Viszont a (precizen) lángvágottal sincs probléma mert a hegesztőgép programaja is "tudja" a lángvágott illesztést... nem 25-30mm-t hanem 40mm-t tol össze anyagában..no mind1 :az ide lángvágott sinek nem barbár munkát igényel,ezt tudni kell minőségben elvégezni.
...aki+ azt hiszi hogy olyan könnyű ,mondjuk 54 sínt szépen összevágni ugy hogy ne kelljen félóráig köszörülni az először ne óbégasson hanem próbálja+...nem könnyű
Annyira tetszik hogy itt némelyek csak a másik fikázásához értenek.
Majd teszek fel képet hogy lehet pontosan lánggal egyenesen,pontosan vágni (össze)hegesztéshez.Persze akkor is van utó munka(köszörülés,gépi kefélés,bár az főleg a kontakt miatt kel), hozzáteszem Én nem tudok gyönyörűen láng vágni,max a hegesztőgéphez konyítok ,de azért nem tudom megszokni hogy a mávnál csak a mv-k értenek itt mindenhez,a többi meg nem is ember.
El tudom képzelni. Gondolom a méhtelepi aprítási színvonal... Forgácsolóként dolgoztam már 300mm-es lemezből vágott cuccal, a szokásos 5...8mm-ert hagyták rá, az oldalferdeség is 3mm alatt volt. Reve, ráfolyás, minden egyéb letakarítva és nem igényelt különösebb odafigyelést, hogy a "hősokkot" kapott foltok is a forgácsba távozzanak... :)