Ez a kocsi most hol található, ha még meg van? Illetve lehet -e egyáltalán körbefotózni
Szeretném megcsinálni ezt is modellben.... De ha van valakinek még képe róla, megoszthatná velem. A topikon található 4-5 képet már lementettem magamnak....
Ez másmilyen gép, ő egy Duomatic 07-32-est keresett, a villamosos képen meg egy Beaver 4-73 W van. Találtam egy fotót erről a típusról, kicsit modernebb kivitelben (ha megnézed a fekete-fehér képet, olyan, mintha elöl nem lenne fülkéje - lehet, hogy a "nagyszobából" vezették az előkocsit is?).
Kora reggeli személyvonatról leugorva kaptam le, hogy milyen gép húzta éshogy merrefelé milyen céllal ment azt meg nem mondom. De legalább sikerült1 régi vágyamat teljesítsem, anno 2005 - 2007-ben volt Szekszárd-on 1 Nohab [M61 006] még eredeti narancssárga festésben +1 zöld Bobó [A25 016] a fényképen látható, ehhez hasonló munkásvonat - pályafenntartási szerelvény kíséretében a sötötétben és arról nem sikerült fotót készítsek.
H-FKGJK 95 55 9424 631-7 [KIAG 634] Decs-en ► PFT-s menet - Pályafenntartási Szerelvény ● PFT szerelvény [2025 11 22] Kitérőszabályozó gép - aláverő gép [9424 631] Mert ha ők nem lennének akkor a vasúti pálya is olyan lenne.
Nélkülük nem volna biztonságos és járható 1 vasútvonal sem.
Nekem kimondottan a vasúti kocsi tetszik, olyan lakóvonat beütés.
Aki ismer az tudja, hogy én graffiti ellenes vagyok bár itt kivételesen maga a:
graffiti-k teszik mégjobban virharverté a vagon-t [H-FKGJK Ypl 99 55 9520 002-4] Köszi az infót: Sipos Norbert.
Van esetleg valakinek képe erről a fajta aláverőről ? Túrtam a nettet, topikot, de nem találtam. Állítólag nálunk is volt két ilyen. Bár hasonlót találtam, de ugyan ilyet nem. ASA-221 ASA-222
El tudom képzelni, hogy a korabeli jegyvizsgálók között mennyire népszerű lehetett ez a kocsitípus a leszálló - közismerten igen fegyelmezett olasz - utasok után szükségesé váló ajtócsukogatás miatt. Ugyanis ezek az ajtók kifele nyíltak, így indulás előtt feltétlenül be kellett őket csukogatni, ellentétben a kocsivégi és befele nyíló ajtókkal.
Érdekes egyébként, mert Dél-Angliában is elég népszerű maradt ez az oldalgombolós megoldás. A 423-as (4-VEP) sorozozatú villamos motorvonatok még a 21. század legelején is napi forgalomban voltak. A linken látható egy beltéri kép, ez a motorvonat is átjárható volt.
A sok oldalajtó megtévesztő, ezek középfolyosós kocsik voltak, a sok oldalajtó a gyors utascsere miatt volt. Az én sejtésem szerint már utasszállító korában megkapta a végajtókat a peronnal (eredetileg ott ajtó nélküli utasszakasz volt), és megszüntették az oldalsó ajtókat. De mondom ez csak egy tipp, csodálkoznék ha előkerülne róla kép. Az eredeti elrendezés szerintem nagyon idegen az itteni viszonyokhoz, az a pár kocsi nagyon kilógott volna a sorból, az utasok sem hinném, hogy megbarátkoztak volna velük. (Az olaszoknál ebből volt kb. 1500, meg volt 3-tengelyes is.)
Ha utasszállításra használták, akkor meg kellett hagyni őket, hiszen nem hosszátjárós kocsi volt. Ha egyből segélykocsiként vették használatba, akkor bizonyára kiütötték a fülkék közötti válaszfalak zömét.
A Cz 36.583 az eredeti Centoporte kocsi száma, ami 1935-ben "keletkezett" a múlt század elején épült Bz 258.832 vasvázasításával.
@Lee kapitány: a sok ajtót megszüntették, mert nem volt rá szükség. :D Azt nem tudom, hogy amikor még közforgalomban üzemelt a MÁV-nál akkor megvoltak-e még?