Keresés

Részletes keresés

HakapesziM Creative Commons License 2019.10.15 0 0 12652

Diagnózist nem, de tapasztalatokat igen. Van egy ilyen okosság, internet a neve. Ezen mindenféle ember a legkülönbözőbb témában megosztja véleményét, gondolatait, kérdéseket tesznek fel egymásnak, információkat gyűjtenek. Közben természetesen szakemberhez is fordulnak, vizsgálatokon esnek át.
Persze, lehet, hogy nem itt kéne megkérdeznem, hanem teszem azt az amatőrcsillagászok vagy postagalamb tenyésztők fórumán.

Előzmény: Maule (12651)
Maule Creative Commons License 2019.10.15 0 0 12651

Komolyan? Internet forumon keresel diagnozist?

Előzmény: HakapesziM (12649)
HakapesziM Creative Commons License 2019.09.22 0 0 12649

Üdvözlök mindenkit.

 

Teljesen tanácstalan vagyok. Szerteágazó tüneteim vannak, a jövő héten vár rám pár vizsgálat, addig is próbálok tájékozódni.

 

Kamionsofőr vagyok, a derekam mindig is fájt. Közben hasi panaszaim is vannak, vissza - visszatérő hasmenés, hasi diszkomfortérzés vagy hat hete. Annyit valahogy érzek - megindokolni nem tudom miért - de érzem, hogy összefügg az ágyéktáji derékfájdalmammal. Nyugalomban, illetve bizonyos testhelyzetekben jelentkezik a fájás, hajnalban felébredek rá. Pár évig a bal vállam is fájt piszokul, az most mintha szünetelne. Helyette a derekam sajog, közben hasi puffadás, néha hasmenés.

Az érzés nem új, évekkel ezelőtt is éreztem hasonlót, derékfájdalom + puffadás, néha visszatér ez a tünet, aztán egy - két évig semmi. Most viszont nagyon elkapott, dolgozni sem tudok. A testmozgás kifejezetten jólesik, étvágyam is lenne - de a mintegy Damoklész - kardjaként fejem felett függő hasmenés miatt nem merek úgy enni, mint szoktam, főleg, mikor dolgozom, nekem nincs akkor és úgy hozzáférésem WC - hez mint másoknak. Nem is iszom, 20 év napi szintű alkoholivás után tiszta vagyok.

 

 

Tudom, tudom, alapos kivizsgálás szükséges - ami meg is kezdődik a holnapi nappal - de ilyen gerinc - környéki gyulladás okozott már valakinek ilyesféle tüneteket?

Alica90 Creative Commons License 2019.09.13 0 0 12649

Sziasztok! Új vagyok a csoportban, 6 éve kezdődött nálam a sacroileitis ball oldalon most 1 éve mar a jobb oldalon is. Amikor kiderült gyulladas csökkentőt szedtem. Fēl év szedés utánn eldöntöttem, hogy nem fogok szedni semmilyen gyógyszert , nem is szedek....heti 3x5x sportolok. Van olyan időszak amikor faj nagyon és van amikor csak kicsit...mert ugye ez minden napos ....megtanultam a fajdalommal élni...

Most viszont abban a helyzetben vagyok hogy csaladot szeretnénk  a férjemmel már 6 éve. Közben kiderült hogy a férjemnél komoly problémák vannak és csak lombikkal lehet babank. Közben volt 2 sikertelen lombik. Most a 3. lombik elótt szeretném magam ""rendbe"" tenni ...sajnos a gyulladás is befolyásolja a teherbe esést...

Bechterev specialistát keresek , ha tudtok nagyon jót kérlek segítsetek.

A másik kérdésem pedig, hogy aki bechterev melett esett teherbe , hogyan viselkedett a betegség a terhesség alatt.

Szép napot nektek. 

 

 

warzone Creative Commons License 2019.08.06 0 0 12648

Szia!

 

Biológiai kezelést próbáltad? Nekem 20 év Bechterew után egyenlőre ez mükszik:). Kinek mi:)

Előzmény: János1976 (12646)
Maule Creative Commons License 2019.08.06 0 0 12647

Gyulladas elkerulese a cel! Az internet tele mara a gyulladascsokkento etkezessel, mikor en kezdtem itt tizeneve, en voltam az egyetlen, aki a 6 teniszlabdanyi szines zoldet propagalt, mert nekunk bejott. Meg mindig bejon, ajanlom mindenkinek a zoldseget, mert gyogyit. Ami sotetzoldet le tudtok nyelni, egyetek meg,. Kaposztak, rukkola, petrezselyem, brokkoli, barmi, ami zold, zold, zold, az gyulladast csokkent. Hozza, ami sarga, piros, kek, lila, segit. Eteletek fele, ha zold, masik fele, ha szines, es adtok hozza sarga kurkumat es szoper gyulladascsokkento gyombert, eteletek gyogyszer lesz. Ha raereztek, mennyire segit a kaja, mustarzoldet fogtok a kertetekben nevelni, mint en.  Nem arrol fogtok posztolni, mi nem megoldhato. Ha tanulsz a betegsegrol, nem fog a hus es tej sem izleni., mert kiderul, hus  es tejtermek a gyulladas. 

Előzmény: János1976 (12646)
János1976 Creative Commons License 2019.08.02 0 1 12646

Sziasztok!

 

Sima gerincröntgen kimutatja. Igaz akkor már torzulás, ferdeség is megfigyelhető. A fájdalom erőteljesebb, amikor még kialakulóban van a csontosodás. Ez autóimmun betegség. A szervezet túlvédekezik az izületi gyulladás ellen. A csontosodással a gerincvelőt védi ez ellen. A gyulladás elkerülése a cél! Rendkívül mérsékelt életmóddal védhető jól. Lehetőség szerint egészséges környezet, kíméletes életmód. Ha ezek nincsenek, akkor nem megoldható! A gyógyszerek csak tünetmentesítenek. (és nem szabad elfelejteni az autóimmunitás okozta ellenhatást sem) Nekem 2016-ban diagnosztizálták. Reumatológus gyógytornát javallt, amitől (mivel intenzív terhelés) úgy begyulladtak az ízületek, óriási fájdalmakkal, hogy 3 hónap teljes pihenés tudta csak helyrehozni. Fájdalom csillapítás nem lehetett, mert a bechterew kísérőbetegsége, a tüdőtágulat, majd abban az aszpergilózis kezelése, ami (kb. 8,3 millióba került) ezt megakadályozta. A bechterew kísérő betegségei: szivárványhártya gyulladás, tüdőtágulat, szívbillentyű problémák, sömör, keringési zavarok. Nagyon súlyos betegség, mivel a vezérlő gerincet érinti és emiatt  kihat sok más szervre is. Mindezek ellenére kíméletesen, odafigyelve élhető. Mozgok. (kertesháznál van mit). Segítek tanáccsal, ha tudok bárkinek.

monikkkk Creative Commons License 2019.06.25 0 0 12645

Sziasztok. 

 

Tudja e valaki hogy ennél a betegségnel miért csak a bal oldalam dagadt be? Bal arc kéz vall láb boka ujj.

 

Koszi előre is 

Maule Creative Commons License 2019.06.22 0 0 12644

Nalunk ujkent bejon egy marijuana krem. En oreg testemre hasznalt egy cbd krem, de ferj Bechterew hatara nem volt hatassal. 

Helyi marijuana bolt az cirka patika es ekszerbolt kevereke, es eladok ismerik a termekeiket. Szal kikerdeztuk oket gyulladasrol, es ajalnottak egy Wonder Rub  nevu termeket. 200 mg cbd, 270 mg THC 60 mg CBG 5 mg CBN. Ha este faj ember, es ezt rakenem, reggelre nincs fajdalom. 50x bejott idaig. 

Ja es volt " szerencsem" megtapasztalni magyarorszagi egeszsegugyet, 5 nap korhazat, szornyu volt. Egeszsegbiztositasom kimenekitett az orszagbol. 

Előzmény: Maule (12643)
Maule Creative Commons License 2019.06.22 0 0 12643

Nekem fura, hogy etkezes meg mindig nem fo temaja a topiknak, ritkan jovok ide, de minalunk meg mindig a gyulladascsokkento kaja a fo tema. A sotetzoldet enni, a legfontosabb. Nekem kitalani, hogyan fozni mustar zoldet, mas keseru zoldeket becsempeszni kajaba, az en kihivasom, probalom a recepteket ra. Kozben elvezem segiteni gyerekeimet vegan unokakat nevelni, hogyan enni  eleg feherjet, kalciumot, vasat. 

 

richard35 Creative Commons License 2019.03.27 0 1 12642

Szia Pizzafutár28!

 

Komolyabb vizsgálatok nélkül ezt kijelenteni felelőtlenség!

Mik kellenek hozzá? Röntgen....csontszintiográfia...vérvizsgálat,főleg HLA-B27 génvizsgálat(bár ennek jelenléte önmagában még nem jelent ilyen irányú diagnózist...)

Nem írtad,milyen orvosnál voltál?

 

Komoly,gyógyíthatatlan betegség..de elég jól kontrollálható...

 

Mindenképp egy átfogó kivizsgálás szükséges,ha esetleg kell kontakt(szegedi specialista) szívesen megadok elérhetőséget is!

 

Üdv.: Ricsi

 

 

Előzmény: Pizzafutar28 (12640)
balage60 Creative Commons License 2019.03.18 0 2 12641

Szia!

Ez így kicsit vicces. Ahhoz, hogy bizonyítottan SPA-d van CT, MRI kell, meg olyan panaszok mint a derék, hát, nyak, izomfájdalmak valamelyike kell. Nagyon jó reumatológusnak kell lenni aki vizsgálatok nélkül megállapítja (vagy nem).Vannak azért látható jelek a gerincen, ami azt jelenti, hogy elsimult, egyenessé vált.   Ami nagyon jellegzetes a hajnali deréktáji izommerevség. Olyan mintha satuba szorítanák. Meg persze mozgások beszűkülése. Ez eléggé eltérő egyénenként változó lehet. Vérből is megállapítható a dolog.

Reumás doktort javasolnék a javából. Még fontos, hogy a fájdalmak mozgásra, tornára csillapodnak.

Üdv.

Előzmény: Pizzafutar28 (12640)
Pizzafutar28 Creative Commons License 2019.03.17 0 0 12640

Sziasztok. A minap hatfajassal elmentem az orvoshoz mire o vizsgalatok nelkul azt mondta h Bechterew betegsegem van. A tuneteim: fajdalom a hatam kozepen, leginkabb izom jelegunek erzem, de ez sem allando par napig faj majd par napig teljesen rendben van mindez ugy hogy gyogyszert sem kapok. Mit gondoltok? Valoban lehet ez Bechterew? 

Akinek tenyleg, bizonyitottan ilyen betegsege van milyen tunetekre lett anno figyelmes? 

jocoka24 Creative Commons License 2019.03.03 0 0 12639

Sziasztok!

 

Az a kérdésem lenne hogy spa-s ként igényelhetek e 90 os utazási kedvezmény kártyát?

Köszönettel:

J

Myrson Creative Commons License 2019.02.28 0 0 12638

Szia szia,

ne haragudj, hogy zavarlak. A jövőmet tekintve Nekem is ilyen problémám lenne és nem tudom mitévő legyek!

Érdeklődni szeretnék, hogy sikerült-e megoldani EU-n belül a Humira felvételét, a folyamatos monitorozást, vizsgálatokat stb.?

Hogyha esetleg tudnánk pár szót váltani privátban, akkor légy szíves írj egy sort az e-mailemre: miklosfoldi@gmail.com

Köszi szépen, Miki

Előzmény: easy1977 (12394)
Rencsikevok Creative Commons License 2019.02.24 0 0 12637

Kedves leo48  kérlek ird le nekem a dr nevèt teljesen énis olvastam arrol az anyukàrol sajnos a sogoromnàl most derult ki h bechterew koros nagyon elvagyunk keseredve 😪

Nika71 Creative Commons License 2019.01.13 0 0 12636

HLA B27 meghatározást néztek nálad?

 

Ez a idő sem kedvez állapotunknak. :/ 

 

Egyébként az autoimmun labor nálam is negatív lett.

 

Friss laborom szerint a CRP több lett mint 2 hónappal ezelőtt, akkor 4,34 volt, most 9,4. 

Előzmény: Zoo82 (12635)
Zoo82 Creative Commons License 2019.01.11 0 0 12635

Ugyanìgy vagyok en is , vandorol hol itt hol ott a fàjdalom, reggel a legroszabb, boka , csuklo, konyok,  valamikor forro az alkarom , duzzadt , de faj a csipom , nyakam,  voltam  mr , nyaki es lumbalis is, vannak elvaltozasok , de nemveszes, jah es bordaim is  fajnak ha oldalt fekszem, volt rontgen, meg kismedencei  mr is,  most elmentem reumatologia , me4t gyanakodtam Rarthitiszre,  doki aztmondta nemtartja valoszinű, vèrvizsgálat , 30 nap aztmondta megcsinaltattam fizetosbe 15 ert de 2 nap kesz volt....negativ RF, CCP, lenyegebe minden , crp kicsit magasabb de 6 alatt...

Előzmény: Nika71 (12630)
Nika71 Creative Commons License 2019.01.10 0 0 12634

Köszönöm szépen a tanácsot! Megvárom mi lesz ennek a vége, és utánajárok.

Előzmény: pozo (12633)
pozo Creative Commons License 2019.01.09 0 0 12633

Érdemes kizárni a lyme-kórt.

Erre két lehetőség van:

 

1. Elmész a bőrgyógyászatra és beutalót kérsz laborvizsgálatra. Esetedben csak a WesterBlot (WB) IgG-t érdemes vizsgáltatni. Ez a vizsgálat ingyenes, kb. 1 hónap múlva kész a lelet.

 

2. Elmész magánlaborba és kéred a WB IgG vizsgálatot. Ez fizetős (kb. 10 ezer Ft), de 2-3 nap alatt kész a lelet.

Előzmény: Nika71 (12632)
Nika71 Creative Commons License 2019.01.09 0 0 12632

Szia! Nem, ez az első komolyabb vizsgálatsorozatom. :/

 

 

Előzmény: pozo (12631)
pozo Creative Commons License 2019.01.09 0 0 12631

Szia!

 

Lyme-kórra vizsgáltak?

Előzmény: Nika71 (12630)
Nika71 Creative Commons License 2019.01.09 0 0 12630

Sziasztok! 

 

Kb. Félúton járok a topic végig olvasásában.

 

Nekem több éve vannak mozgásszervi problémáim, a CT, MRI többek között gerincsérvet, kopásokat, meszesedést, kisízületi artrózist, gerincferdülést mutatott stb. de érdemi kivizsgálásom sokáig nem volt.

Utóbbi 2-3 évben erősödtek és szinte mindennapossá váltak az ízületi gyulladásaim, hol a csuklóm és a kézujjaim, hol a bokám és lábujjaim fájnak, vagy a nyakamnál gyullad be valami... Olyan mintha vándor ízületi gyulladásaim lennének, emellett minden reggel úgy kelek, hogy be kell "járatódnom", mert merev és fájdalmas az egész gerincem, és a lábaim.

A reumatológus akit megkerestem vetetett le labort, ahol D vitaminhiány mutatkozott, és a Crp enyhén emelkedett volt. HLA B 27 értékem pozitív lett.  Csontszintigráfiára is elküldött, ami kimutatta a csukló és boka ízületben a gyulladást, valamint kezdődő csípőízületi gyulladást, és degeneratív folyamatot a többi helyen.  Az orvos mondta ne foglalkozzam annyit magammal, fiatal vagyok még, stb (47 éves). De elküldött egy Ct vizsgálatra, ahol sacroileitis nem igazolódott. Azt mondta, az elmondott panaszaim SPA-ra utalnak, de nekem biztos, hogy nem az van, különben is, a netről néztem a tüneteket? (...)

A CT vizsgálat után, felkerestem egy másik orvost, aki tetőtől talpig megvizsgált, és befektetett kivizsgálásra és terápiára. Sajnos a 4 napos ünnepek miatt 6 nap lett belőle, de azalatt az idő alatt is egyre jobb és jobb lett, pár hónapig. Mostanra megint fáj hol itt, hol ott, szinte ugyanez a helyzet van, de gyógyszerekkel kordában lehet tartani, vagy elmúlik 3-5 nap alatt a fájdalom és persze tornázok is, ha nem is rendszeresen. 

 

Január végén lesz egy medence MRI vizsgálatom, ami gondolom egyértelművé teszi, vagy nem, hogy nekem SPA betegségem van e. Egy doki szerint a CT korai fázist nem is mutatja ki, ezért kell mennem MRI-re. 

 

Szóval itt tartok, nem tudom közétek tartozok e, de fájdalmak megélésében néha úgy gondolom igen. A többi a jövő titka. :)

 

Kár h nem pörög a topic, régen sokan voltatok itt. Nagyon sok hasznos tudnivalóra tettem szert. 

 

Minden jót, jó Egészséget kívánok mindenkinek, aki olvas vélelenül. :)

 

Mazsol9 Creative Commons License 2018.12.17 0 0 12629

Sziasztok! Szeretném kérdezni, hogy LDN-nel (kis dózisú naltrexon-nal) van-e vkinek tapasztalata? Köszi!

ghepard Creative Commons License 2018.09.18 0 0 12628

egy évig próbálkoztunk az ágyhoz kötött kíméléssel, nagyon nem jött be...

Hát most már legalább tudod, hogy mozogni kell - az élet maga a mozgás, ha elhagyod, akkor....

Előzmény: szilvih13 (12627)
szilvih13 Creative Commons License 2018.09.14 0 0 12627

Kedves Maule, és Mindenki!

Régen nem jelentkeztem, de jó híreim vannak. Lányom 2 hetes kórházi kezelésen volt júniusban, és annyira jól helyre rakták, hogy azóta nincs tünete. (kopp-kopp) Persze valószínűleg az okok közé tartozik a vegetáriánus étrend, a halolaj,-D-vitamin, kurkuma trió, és a rengeteg úszás, és vízben mozgás, amit csinált a nyáron. 

Most aggodalmasan nézünk az ősz elé, olyan nagyon jó lenne, ha nem jönnének elő újra a tünetek!

Egyébként a kórházban sok SPA-s és sokízületes tinivel találkoztunk, sokan biológiai terápián voltak közülük, úgyhogy egyáltalán nem olyan gyakori ez a kórkép gyerekkorban, mint sokan gondolják.

Most rohangálok gyógyúszás és gyógytorna ügyben, mert az bebizonyosodott, hogy a mozgás az alapvető fontosságú, egy évig próbálkoztunk az ágyhoz kötött kíméléssel, nagyon nem jött be...

Örülök, hogy a többi fórumtárs is jól van, biztos jövök még hírekkel....

ghepard Creative Commons License 2018.09.11 0 0 12626

Hát azt elég gyorsan megtudnád, hogy mennyi energia hiányozna, ha mondjuk úgy kb 3 percig nem lélegeznél. Már ha sikerülne.

 

Pedig már sok tanulmány van amellett, hogy egy kis bőjt javít a dolgokon - még a rákos eseteknél is javulás várható. Ugyanez a helyzet szerintem a légzésnél is. Ha el tudsz lenni kevesebbel is, az jobbá tesz és tovább is élhetsz aránylag egészségesebben is - erre is már vannak manulmányok. Mikor kezdtem 2003-ben, még ne találtam semmit....

Előzmény: Maule (12625)
Maule Creative Commons License 2018.09.09 -1 0 12625

 Mi meg sose szamoltuk energiat, cask 2 cseszenyi kotelezo sotetzoldet, ha az megvolt, jok voltunk. Legzesbol energia is kicsit fura nekem. En a kajaban hiszek, ugye? Probaltuk ezt a bojtolest, de Bechterew dokik szolnak ellene. Fogyokuranak probaltuk, de allitolag nem jo gyulladasnak. 

Előzmény: ghepard (12620)
Maule Creative Commons License 2018.09.09 -1 0 12624

Nagyszeru!

Előzmény: ghepard (12621)
pisti072 Creative Commons License 2018.08.17 0 0 12623

Nem.

Előzmény: jocoka24 (12622)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!