Keresés

Részletes keresés

pozo Creative Commons License 2019.01.09 0 0 12631

Szia!

 

Lyme-kórra vizsgáltak?

Előzmény: Nika71 (12630)
Nika71 Creative Commons License 2019.01.09 0 0 12630

Sziasztok! 

 

Kb. Félúton járok a topic végig olvasásában.

 

Nekem több éve vannak mozgásszervi problémáim, a CT, MRI többek között gerincsérvet, kopásokat, meszesedést, kisízületi artrózist, gerincferdülést mutatott stb. de érdemi kivizsgálásom sokáig nem volt.

Utóbbi 2-3 évben erősödtek és szinte mindennapossá váltak az ízületi gyulladásaim, hol a csuklóm és a kézujjaim, hol a bokám és lábujjaim fájnak, vagy a nyakamnál gyullad be valami... Olyan mintha vándor ízületi gyulladásaim lennének, emellett minden reggel úgy kelek, hogy be kell "járatódnom", mert merev és fájdalmas az egész gerincem, és a lábaim.

A reumatológus akit megkerestem vetetett le labort, ahol D vitaminhiány mutatkozott, és a Crp enyhén emelkedett volt. HLA B 27 értékem pozitív lett.  Csontszintigráfiára is elküldött, ami kimutatta a csukló és boka ízületben a gyulladást, valamint kezdődő csípőízületi gyulladást, és degeneratív folyamatot a többi helyen.  Az orvos mondta ne foglalkozzam annyit magammal, fiatal vagyok még, stb (47 éves). De elküldött egy Ct vizsgálatra, ahol sacroileitis nem igazolódott. Azt mondta, az elmondott panaszaim SPA-ra utalnak, de nekem biztos, hogy nem az van, különben is, a netről néztem a tüneteket? (...)

A CT vizsgálat után, felkerestem egy másik orvost, aki tetőtől talpig megvizsgált, és befektetett kivizsgálásra és terápiára. Sajnos a 4 napos ünnepek miatt 6 nap lett belőle, de azalatt az idő alatt is egyre jobb és jobb lett, pár hónapig. Mostanra megint fáj hol itt, hol ott, szinte ugyanez a helyzet van, de gyógyszerekkel kordában lehet tartani, vagy elmúlik 3-5 nap alatt a fájdalom és persze tornázok is, ha nem is rendszeresen. 

 

Január végén lesz egy medence MRI vizsgálatom, ami gondolom egyértelművé teszi, vagy nem, hogy nekem SPA betegségem van e. Egy doki szerint a CT korai fázist nem is mutatja ki, ezért kell mennem MRI-re. 

 

Szóval itt tartok, nem tudom közétek tartozok e, de fájdalmak megélésében néha úgy gondolom igen. A többi a jövő titka. :)

 

Kár h nem pörög a topic, régen sokan voltatok itt. Nagyon sok hasznos tudnivalóra tettem szert. 

 

Minden jót, jó Egészséget kívánok mindenkinek, aki olvas vélelenül. :)

 

Mazsol9 Creative Commons License 2018.12.17 0 0 12629

Sziasztok! Szeretném kérdezni, hogy LDN-nel (kis dózisú naltrexon-nal) van-e vkinek tapasztalata? Köszi!

ghepard Creative Commons License 2018.09.18 0 0 12628

egy évig próbálkoztunk az ágyhoz kötött kíméléssel, nagyon nem jött be...

Hát most már legalább tudod, hogy mozogni kell - az élet maga a mozgás, ha elhagyod, akkor....

Előzmény: szilvih13 (12627)
szilvih13 Creative Commons License 2018.09.14 0 0 12627

Kedves Maule, és Mindenki!

Régen nem jelentkeztem, de jó híreim vannak. Lányom 2 hetes kórházi kezelésen volt júniusban, és annyira jól helyre rakták, hogy azóta nincs tünete. (kopp-kopp) Persze valószínűleg az okok közé tartozik a vegetáriánus étrend, a halolaj,-D-vitamin, kurkuma trió, és a rengeteg úszás, és vízben mozgás, amit csinált a nyáron. 

Most aggodalmasan nézünk az ősz elé, olyan nagyon jó lenne, ha nem jönnének elő újra a tünetek!

Egyébként a kórházban sok SPA-s és sokízületes tinivel találkoztunk, sokan biológiai terápián voltak közülük, úgyhogy egyáltalán nem olyan gyakori ez a kórkép gyerekkorban, mint sokan gondolják.

Most rohangálok gyógyúszás és gyógytorna ügyben, mert az bebizonyosodott, hogy a mozgás az alapvető fontosságú, egy évig próbálkoztunk az ágyhoz kötött kíméléssel, nagyon nem jött be...

Örülök, hogy a többi fórumtárs is jól van, biztos jövök még hírekkel....

ghepard Creative Commons License 2018.09.11 0 0 12626

Hát azt elég gyorsan megtudnád, hogy mennyi energia hiányozna, ha mondjuk úgy kb 3 percig nem lélegeznél. Már ha sikerülne.

 

Pedig már sok tanulmány van amellett, hogy egy kis bőjt javít a dolgokon - még a rákos eseteknél is javulás várható. Ugyanez a helyzet szerintem a légzésnél is. Ha el tudsz lenni kevesebbel is, az jobbá tesz és tovább is élhetsz aránylag egészségesebben is - erre is már vannak manulmányok. Mikor kezdtem 2003-ben, még ne találtam semmit....

Előzmény: Maule (12625)
Maule Creative Commons License 2018.09.09 -1 0 12625

 Mi meg sose szamoltuk energiat, cask 2 cseszenyi kotelezo sotetzoldet, ha az megvolt, jok voltunk. Legzesbol energia is kicsit fura nekem. En a kajaban hiszek, ugye? Probaltuk ezt a bojtolest, de Bechterew dokik szolnak ellene. Fogyokuranak probaltuk, de allitolag nem jo gyulladasnak. 

Előzmény: ghepard (12620)
Maule Creative Commons License 2018.09.09 -1 0 12624

Nagyszeru!

Előzmény: ghepard (12621)
pisti072 Creative Commons License 2018.08.17 0 0 12623

Nem.

Előzmény: jocoka24 (12622)
jocoka24 Creative Commons License 2018.08.17 0 0 12622

Sziasztok!

 

Olyan kérdésem lenne hogy SPA-s ként adhatok e vért?

humira injekciót kapok.

Köszönettel

 

J

ghepard Creative Commons License 2018.08.10 0 0 12621

Minden elismerésem, ehhez kell belső erő. Én inkább eszem ami épp van. Nos a természetben meg szinte mindennek megvan az ideje. Nálunk például gyümölcsökből első a cseresznye, aztán a meggy, majd barack, mindenféle szilva, alma, körte, szőlő stb. Persze lehet venni ezt azt, de ha már van kint is, akkor magamnak nem veszek semmit. Málnát meg epret termesztek is (a többi említettet megtalálom még ma is a termésszetben), jövőre megint megpróbálom  a görögdinnyét is. Zöldségből is jópárat - nos és ezek egész más izűek, mint az üzletiek. A feleségem mindig alig tudja kivárni, hogy meglegyen a kertecskében az első uborka, paradicsom, paprika stb.

Előzmény: Maule (12616)
ghepard Creative Commons License 2018.08.10 0 0 12620

Mert szerintem az a fontos. Mennyit tudsz kinyerni ebbő abból, hogy aztán használni tudd a mozgáshoz. S ne feledd azt se, hogy a legtöbb energiát nem a kajából nyered, hanem a légzésből . Számomra a légzés még fonfosabb, mint a kaja. Ezért azt még jobban edzem, mint a kajálást/emésztést/felszívódást. Lélegezni mindig kell, kajálni itt ott - mint írtam, talán elég lenne egyszer egy nap.

 

Én nem számolom sose, hogy ez vagy az a kaja mennyi energiát tartalmaz. Megeszem és úgy próbálok tenni, hogy a lehető legtöbbet ki tudjak nyerni belőle és felhasználni és elhasználni. Hogy a következő évéskor tényleg éhes legyek és a test tárt karokkal várja. Ha nem vagyok éhes, akkor nem eszek, hiába van itt az ideje - előbb le kkell adni ami bennem van, csak aztán jöhet a következő.

Előzmény: Maule (12615)
ghepard Creative Commons License 2018.08.10 0 0 12619

Minden elismerísem, én mondjuk nem tudnék ezzel bíbelődni. Szerencsére nekem is van feleségem és az főz ezt azt - nekem tök mindegy, hogy mit, semmivel sincs gondom.

Előzmény: Maule (12614)
ghepard Creative Commons License 2018.08.10 0 0 12618

Hát felfelé dombnak hegynek bicajjal nagyon kegyetlen - az inkább olyan 50 kilós figuráknak való, vagy még azoknak se. Szerintem normálisan tekerhetne, az talán még annyira se megerőltető, mint a gyaloglás. Persze a legjobb talán az úszás - a kisebb súly és a vízszintes helyzet miatt.

Előzmény: Maule (12613)
ghepard Creative Commons License 2018.08.10 0 0 12617

Hát igyekszem a magam módján s majd elválik, hogy mi sül ki ebből. Persze a kaja árthat is meg hasznos is lehet. No meg az is lehet, hogy ugyanaz a falat egyszer hasznos lesz, de mondjuk máskor meg pont nem ajánlatos.

 

Azért mondom az energiát, mert az kell ahhoz, hogy jól létezzél, ha nincs energiád, akkor hiába vannak benned az anyagok. A saját jó és hasznos baktériumainkkal én is jóban próbálok lenni, azok nagyon fontosak, kell az olyan táplálék is, amit szeretnek.

Előzmény: Maule (12612)
Maule Creative Commons License 2018.08.10 -1 0 12616

Bacon receptet irtam mar? Evekig kerestem, hogyan lehet  a szalonna izt raszorni etelre, ez lett a nyero. Kokusz pehely? Angolul shaved coconut kell hozza, nem reszelek. Igazi vekony kokuszhus darabok. 

Masfel cseszenyi belole, 1 evokanalnyi nagyon forro kokuszzsiron atforgat. Elotte osszekever 2 evokanal tamari, 1 evokanal juharszirup, 1/2 teaskanal folyekony fustolt iz (liquid smoke)  1/2 teaskanal fustolt paprika, 1/2 teaskanal hagymapor. ugyanennyi chipotle powder es feketebors. I teaskanal sumac. Forro, piritott kokuszra raszor, 1 percig meg keverget a forro tuzon. Ha nem eleg ropogos, sutobe par percre meg berak. 

Amikor eloszor csinaltam, ember megolelt: yes, megtalaltam az izt, ami neki hianyzott. 

 

Igazi piritos vagy egy vekony szelet edeskrumpli, megpiritva. Ra avokado. Ra ez a bacon, es jalapeno. Ott a bacon ize, akinek az hianyzik.  

 

Maule Creative Commons License 2018.08.10 -1 0 12615

Miert az energiara koncentralsz? Olvasok vissza, mindig ide kotsz ki. En a sotetzold zoldet szamolom, hogy legyen 2 teniszlabdanyi, es hozza vmi kek-sarga- lila. legalabb 1 brokkoli-karfiol-articsoka fele zoldseg naponta. Vmi diofele, kb 10 szem mandula vagy dio. Vmi nagyon sotetzold, minden nap. ha nem eszunk salatat, szedek egy csokor rukkolat a cserepeimbol, es raszorom az etelunkre. Nehez a 2 csesze sotetzold, de torekedni lehet ra. 

Előzmény: ghepard (12608)
Maule Creative Commons License 2018.08.09 -1 0 12614

En szeretem a konyhamat. Tegnap csinaltam hazi granolat (kb muzli) bacon-t kokuszbol (fantasztikus) vegan snicker bar-t (maga az egeszseg) es zabbol keszult energia-szeleteket, kesobbi fogyasztasra, es articsoka-spenot martogatost, kaposzta-kendermag martogatost (szeretjuk ezeket a snack-eket)  egyutt egy fozocskes baratnommel. Egyutt fozunk, egyutt mosogatunk, mindenbol duplat, igy kevesebb a melo. 5 ora elvezetes baratnos munka egyutt. Friss es nyers yes, de kell a gourmet plusz nekunk, hogy elvezet legyen enni. Zoldseg igen unalmas tud lenni, ha nincs melle szosz. En es baratnom kitalaljuk, hogyan elvezet 2 csesze sotetzoldet es 2 csesze masik szineset orommel enni. Energiara kevesebb a szuksegunk, mint asvanyi anyagokra, rostra, vitaminra, bioflavinra, gyulladascsokkento zoldsegre. Ezekbol klassz kajat csinalni a cel. Talaltam ezt a lanyt, aki pont ugy hisz etel gyogyito erejeben, mint en. Sokszor mondjuk, hogy ha baratnore lett volna tarskereso website, regen megtalaltuk volna mar egymast. Hetente 1x2x egyutt fozunk. Bonyolult recepteket neha, ferjeink megjelennek ebedre :) 

Mindket ferj tudja, hogy a legszerencsesebb pasik a vilagon. 

Előzmény: ghepard (12611)
Maule Creative Commons License 2018.08.09 -1 0 12613

Mindenki mas. Ferj jol birta a bicajt, 200 merfoldet is csakazertis, par eve. De egyszer hegynek felfele vmit elcseszett a gerincen, talan 3 eve. Irany Bechterew doki, mert ugye az lehet csak, kapott megint felesleges szteroidokat, hetekig vizsgaltak, aztan MRI es kiderult, Bechterewtol fuggetlen gerinc-ideg. Kapott epiduralt, fajdalom elmult. Kivalo orvos es gyogytornasz. Mondtak neki, biciklit innentol csak finoman, vizszintes terepen pliz. Ne nyomja a hegynek felfele-t. Bicikli - az elorehajolo poz - neki gerincnek nem jo, bar a mozgas jo. Setat inkabb, uszast inkabb. De itt 3 bicikli log a garazsban, 1 osszecsukhato verseny, 1 verseny, 1 terep. Nem, meg nem adjuk el oket. 

Előzmény: ghepard (12609)
Maule Creative Commons License 2018.08.09 -1 0 12612

Ha mindketten kitalaltatok, hogyan ne Bechterew pup, valszeg te is profi vagy. Mi ugy hisszuk; minden falat arthat vagy segithet. Nemcsak Bechterew az elet, bar a fo fokusz a gyulladascsokkento etel. De szamit egesz szervezet egeszsege, es mi a zoldsegevest talaltuk ki, en szeretek zoldseget fozni.  Sok energiat teszek a fozocskebe, es orvosaink jovahagyjak. 10 eve meg megmosolyogtak a Bechterewes dokik, aztan embert reklamoztak, mint csodat, mostanra ez a teljesen normalis, ok is ezt az etrendet javasoljak. Aztan, ha kolonoszkopia, megdicsernek, es csakigy tovabb. Ha rakmegelozes: ma az a tanacs, amit tizeneve irok, hogy zoldseg, ne hus. Ha agy egeszsege, ha vese egeszsege, ha belrendszer egeszsege, mindenre a tanacs a zoldsegeves. Energia meg urites kozt nem teljesen ertem az uzenetet :) enyem az lenne, hogy rost eteti a jo bakteriumokat a belben, es ha ok jokat esznek (zoldseget) akkor jol vagyunk. 

Előzmény: ghepard (12608)
ghepard Creative Commons License 2018.08.01 0 0 12611

Minden elismerésem, hogy el tudsz bíbelődni ezekkel a kajákkal. Én inkább megeszem úgy ahogy vannak (frissen, nyersen) a zöldségeket és a gyümölcsöket. No meg amit megfőz a feleségem, vagy készen megveszünk az üzletekből, vagy ami az üzemi konyhán éppen van. Energia mindegyikben van, csak ki kell nyerni.

Előzmény: Maule (12607)
ghepard Creative Commons License 2018.08.01 0 0 12610

Nekem sokszor megvan a 18-19 óra is két evés között, 12-13 órakor ebéd, majd másnap reggel 7 órakor reggeli. Majd délben megint ebéd és másnap megint reggeli. Júniustól decemberig ez három nap hetente, mert minden hétfőn még szabin vagyok. Melónapokkor meg a kis vacsora 16 órakor. Már jó mideje megy az agyamban, hogy majd egyszer rámegyek a hétvégi egyetlen kajára naponta (reggel, vagy még nem is tudom, hogy az mikor lenne) - de egyenlőre csak az agyamban forog ez a gondolat...

 

Én mondjuk nem utálok futni, de most úgy vagyok vele, hogy minek fussak ha futás nélkül még jobb, mint futással volt. Nem kerget, nem hajszol senki - inkább bicajozok egy kicsit. Gyalogolni viszont mindenképpen kell is (napi adagom olyan 6-8 km, de néha 10 is megvan), mert ide oda el kell menni.

Előzmény: Maule (12606)
ghepard Creative Commons License 2018.08.01 0 0 12609

Triatlon az kemény sport. Régen és is sokat próbára tettem a testem türőképességét. Már jó ideje (14 éve kb) inkább azon vagyok, hogy hogyan ne nyírjam ki idő előtt, de a teljesítményt, rugalmasságot, gyorsaságot, erőt stb a lehető legmagasabb szinten tartsam. Hát nem tudom, szerintem a deréknak a bicaj nem annyira megterhelő, mint a gyaloglás - hisz több ponton van alátámasztva a test. Ott is van több variáció, hogy hogyan üljön, vagy éppenséggel fel is állhat a pedálokra. No meg azt is lehet variálni, hogy hogyan tekerjen. Minél több variáción átmegy bicajozás közben, annál jobb lehet a deréknak is - ugyanaz a helyzet hosszabb időn át nem kedvez semminek.

Előzmény: Maule (12605)
ghepard Creative Commons License 2018.08.01 0 0 12608

Na akkor pont egyidősek vagyunk, én 66 vagyok. Elhiszem, hogy már ismeri a testét, ennyi idő akatt valami biztos ráragadt, mint rám is a sok kisérletezéstől. Ha jó az ember immunrendszre és a bibi ellenére is tud mindenfélén mozogni, hatásosan lélegezni - akkor mintegy magától is átmegy pár nap alatt a gyulladás mindenféle speciális kaja nélkül is. Persze van kaja, ami egy kicsit mintha jobban gyulladáscsökkentő lenne. De az átlag felnőtt ember kb 40%-a izomzat - nos és a szinte örökmozgó izomzat talán sokkal többet tud generálni - csak legyen energia hozzá. Tehát jó legyen a kaja, a kajálás, emésztés és a felszívódás is, s nem utolsó sorban az ürítés is..

Előzmény: Maule (12604)
Maule Creative Commons License 2018.07.30 -2 0 12607

Visszaolvastam: tobb, mint 10 eve nem iszunk tejet. Elso szigoru utan megkostoltuk, es undorito ize volt. Kavet, ha iszunk ( ha nem szigoru, akkor hetente 2x) akkor szoja- vagy zabtej. Szojabol lehet "tej"habot csinalni, szeretjuk az izet is. Zabtej is kellemes, de nem habosodik. Csinalok tejet en itthon brazil diobol, pl forro esti kakaohoz. (aztat vizben, turmix, leszur)

Itt egy recept, mindig siker. Eloszor sajtosteszta szosznak csinaltam (barnarizsteszta, parolt gomba) azota brokkolival, cukkinivel, barmi zoldseggel. Csinalok quinoa muffinokat a maradek szosszal: maradek fott quinoat osszekeverem maradek elozo napi zoldsegekkel, ezzel a "sajt" szosszal, lenmag "tojassal" (1 evokanal orolt lenmag, 3 evokanal viz, allni hagy, ugyanugy osszetartja etelt, mint tojas, hasznald ezt a mennyiseget 1 tojast helyettesiteni) adok hozza altalaban egy aprora osszevagott eros paprikat (jalapeno?), fuszereket (bors, so izles szerint) fokhagymat sokat, petrezselymet, snidlinget, vagy ami epp kilog a hutobol: brokkoli szara lereszelve, ujhagyma zoldje. Muffinformat kiolajozom, ezt a kevereket bele. Megsut, majdnem olyan, mintha sajtos pogit ennel, de vegan, es tele feherjevel, gyogyito zoldseggel. Quinoa helyett lehet kolessel is, vagy puffasztott barnarizzsel. 

Naszoval a szosz, olyan konnyu, olyan finom, annyi mindenre lehet hasznalni:
1 csesze nyers kesudio beaztat egy ejszakara, en szurt vizet hasznalok. Masnap kesudio leoblit. 1 csesze hagyma olivaolajon, melle 3 gerezd fokhagyma. Ra egy cseszenyi karfiol reszelve parol, kicsit kihut. Hagymas-karfiol es kesudio be a turmixgepbe, melle 1/2 csesze soreleszto, 1 evokanal feher miso, egy pici turmeric (en tobbet rakok, mint eredeti recept 1/8 teaskanal) es cayenne izles szerint. fel csesze zoldsegle. (Zoldsegle: en sokat fozok, es osszegyujtom a mangold szarat, a gomba szarat, a poregomba zold reszet, a hagymak kozepet, a megsikalt gyokerzoldsegek hejat, a cukkinik vegeit, stb egy dobozban a fagyasztoban. Ha van eleg (nagylabos fele), labosba be, hozzaad fokhagyma es par baberlevel, bors, szaritott hinar es viz es fozok zoldseglet, azt kis dobozokban lefagyasztom - es hasznalom mindenhez)

Turmix 60 mp, es kesz a sajtszosz. Olyan, mint egy selymes cheddar szosz. Tejrol lemondani, olyan konnyu volt nekunk. Sajtot viszont a legnehezebb elhagyni, es ez egy szuper recept azoknak, akik probaljak, mint mi. Neha kell egy sajtosteszta :)

Előzmény: ghepard (12600)
Maule Creative Commons License 2018.07.28 -2 0 12606

Ha folyadekot eszel reggelire, szilardat ebedre, folyadekot vacsira, pont az emesztessel jatszol, konnyited a dolgat. Hagyod az emesztesre forditando energiat gyogyulasra, a konnyebben emesztheto, es gyogyito etelre. Hagy 12 orat legalabb az utolso esti es elso reggeli koze: mi probaljuk a 16 orat februar ota, nem mindig, nem szigoru, de probaljuk. 

 

En felnezek mindenkire, aki fut - en utalok futni, gyalogolni megy csak, azt szeretek. Kutyam volt, aki vitt mindenhova, az volt eletem, amig elt. meghalt, most nezek elebe uj ebnek, de a kovetkezo evem utazassal tele, nem fogadok orokbe egy uj dragat meg. Jovo tavasszal fogok. Ember uszasban hisz, de biciklit szereti nagyon-nagyon. De az elorehajolo poz nem jon be az uj Bechterewtol fuggetlen csigolyaproblemajanak. De nyomja a biciklit. Talalt egy terapeutat aki szerint bicikli jobb, mint semmi, szal hajra. Uszik neha: de legkozelebbi uszoda, ami 25 meternel hosszabb, 55 perc autout. Jart egy ideig, aztan elmaradt. Kezdjuk inkabb elvezni, ami vilag vegen elni pozitiv, mint hianyolni, amit varosban lakas ad. 

Előzmény: ghepard (12599)
Maule Creative Commons License 2018.07.28 -2 0 12605

Pasi triatlonozott, uszas jol esik neki. Biciklit jobban elvezi, de az elorehajolo poz nem tesz jot a korral jaro gerinccsigolya problemajanak, ami Bechterewen felul jott az utobbi par evben. Biciklizik meg, de csak vizszintes palyan, hegynek fel bantja. Doki azt mondja, minden mozgas jo, en a biciklire kezdek gyanus lenni - inkabb setalni viszem nagyokat. Mi egy nyugdijasoknak kitalalt varoskaba koltoztunk oregkorunkra, masszazsberlet elerheto luxus. 

Előzmény: ghepard (12602)
Maule Creative Commons License 2018.07.28 -2 0 12604

Ha segit, hajra. Ember 65, mar ismeri a tuneteit, a testet. Volt most egy rossz idoszak, rosszabb, mint jo ideje, es 5 nap legszigorubb dieta eleg volt elmulasztani a fajdalmat, lehozni gyulladast. Leirom, hogy sikerult. Reggeli: Kokuszviz turmix spenottal, afonyaval, friss bogyos gyumolccsel, chia, lenmag, mandulavaj. Ebed: parolt vagy sult zoldsegek. Vacsora: zoldsegekbol, hinarbol-algabol fozott  turmixleves, vagy csak a zoldseg le.  Vagy medicinal gombapor mandulatejjel. 2 het szigoru sikerult csak, mert utazgatas, de akkor is probaltunk gluten, kave, alkohol nelkul, meg persze tejtermek es gluten nelkul. O mar teljesen erti, mi segit neki: Elhagyni allati eredetu elelmiszert, es telerakni szervezetet gyulladascsokkento csodazoldseggel. Tornazik melle, en is hallom, ahogy pattog a hata, ha nyujtozik. Hihetetlen pozokat produkal, o softball es teniszlabdakat hasznal - te deszkat hasznalsz - mondani fogom te technikadat. 

Előzmény: ghepard (12603)
ghepard Creative Commons License 2018.06.13 0 0 12603

Ja még eszembe jött, ha még mindig fájdogál itt ott, hol kisebb, hol nagyobb mértékben a derka - akkor próbálgathatná azt a túlnyomásos légzést is. Az belülről masszírozza és mozgassa a derekat. A rekeszizmot rá lehet erre vezetni. Például egy kis deszkával, amit két oldalt nagy súllyal biztosít, hogy ne tudja megemelni. Most aláfekszik (deszka a hasa felett van), pont olyan magasan van, hogy épp alá fér (tehát így a deszka cseppet se nyomja) - na most próbálja a rekeszizommal nyomni  a deszkát felfelé (tehát szívja be a levegőt, minél többet). Így egész hatalmas belső nyomást lehet előidézni. Mivel a deszka a nagy súlyok miatt nem tud felmenni, akkor nagy nyomás keletkezik a testben. Aztán kifújja a levegőt, a nyomás elmegy. Majd megint kezdi beszívni stb. A nyomást lehet tartani jó ideig is, persze ha már elég edzett lesz a rekeszizom és fog tudni mozogni (vibrálni, rezegni - tehát mintha lélegeztetni fogja az embert nagy nyomáson) a nagy nyomás közepette is. Én ezt a melóban sokszor megcsinálom úgy ahogy ülök (az már inkább majdnem fekvés). A hasam pont a nagyon nehéz asztal aljához ér - ezt próbálom felfelé feszíteni a rekeszizommal. Ez az emésztésnek, bélmozgásoknak stb-nek is nagyon jót tesz.

 

Ha belejön a párod, fog az menni (a túlnyomás) deszka meg asztal nélkül is. Persze az is lehet, hogy semmi kedve ehhez.

Előzmény: Maule (12598)
ghepard Creative Commons License 2018.06.13 0 0 12602

Ha ferjemet kerdezed, o az uszasban es masszirozasban hisz. 

 

Szerintem mindkettő nagyon jó. Én az elsőt már jó rég óta nem művelem, helyette tolom el a mozgást fekvő helyzet irányába (mint az úszásnál), tehát egy kicsit kevesebb mozgás állva, több ülve (melónapokkor kb 10 órát ülök - tehát nagyon fontos, hogy akkor is valahogy mozogjak) és még több fekve. Masszázsra vannak saját vibrációs technikáim, hozzá se kell érnem semmihez, a vibráció megmasszíroz mindent.

 

Egyikunk sem hisz megavitaminokban, multi-level-marketing csodaszerekben. 

 

Na ezekben én sem, mint ahogy írtam is. Meg olyan csodaszerekben sem, amiket beléd tolnak az orvosok is.

Előzmény: Maule (12598)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!