Kb 04:30-04:40 körül lehetett. Azaz egy KISS-t az eset után még kiküldtek a Nyugatiból, ami KőTeher körül ácsorgott. A másik két beragadt vonattal nem lehetett már mit kezdeni.
Azért kíváncsi lettem volna a páratlan S50-es vezérére, amikor az ív után elvakítja egy DeLorean... (csak kérdés, hogy indulni akart vagy rosszul érkezett)
A szegedi IC vezére messzebbről láthatta, esetleg tudhatta is.
Akkor lenne működőképes, ha Oroszlányba vagy Battára továbbmenne. De tartok tőle, hogy nem szerencsés, ha az 1-es és a 40-es vonal instabilitását átvisszük a túloldalra.
Kelenföld 7-10-en megfordítani nehéz lenne (bár nem teljesen lehetetlen).
És akkor ehhez jön még, hogy Kőfelső - Fradi között 20-szal kell szöttyögni.
Kőfelsőről pótlóbusszal 5 perc lesz a Puskás, tehát igazán csak azoknak érné meg a játék, akik tényleg Dél-Budára mennek a 120a térségéből.
A közlemények alapján nem úgy tűnik, hogy bármi összekötés lenne. A gyorsok mennek a Nyugatiba, a személyek és az IR-ek Kőfelsőn fordulnak, ezen kívül az S76 (az nem világos, hogy mindegyik, vagy csak óránként egy) ki fog menni Pécelig, mert útban lenne Rákoson. Igaz, a 120-as vonal személyvonatairól egy szót sem írtak, így minden is lehetséges. Bár a körvasút építés és Kelenföld zsúfoltsága miatt nem tartom valószínűnek a hosszabbításukat. (De az is lehet persze, hogy le vagyok maradva az informáltság terén.)
A tervek egyébként úgy szólnak hogy a Hortobágy csak Nyíregyházáig/tól fog járni (mint az első évében ha jól emlékszem). A kijevi hálókat a Dacia hozza-viszi, egy ÖBB ülőhelyessel kiegészítve, teljesen új menetvonalon belföldi utazásra használhatatlan idősávban éjjel.
A Transcarpathia Ungvárról/ra fog jönni bérelt normál nyomtávú hálókocsikkal (vagonservice vagy mi, nem tudom pontosan a cég nevét). A Latorca munkácsi, és ungvári stokkot is fog vinni, illetve lesz vonat Beregszászra is, de azt nem tudom milyen formában.
Hogy azt ez a VPE-n hogy néz ki..., fene tudja. Az nekem nagyon kusza
"A ceglédi fővonalon Vecsés és Üllő között várhatóan 20 óráig a vasúti közlekedésre veszélyes fa kivágását végzik, emiatt az alábbi forgalmi változásokra kell számítani:Budapestről Monor-Cegléd felé:• A minden óra egészkor Cegléd felé induló Z50-es vonatok 5 perccel később, :05-kor indulnak, Monorig S50-es vonatként közlekednek • A Nyugati pályaudvarról :35-kor Monorra induló S50-es vonatok nem közlekednek Cegléd-Monor felől a főváros felé:• A Cívis InterRégiók, az Alföld Expresszek, valamint a Napfény InterCityk Monortól S50-es vonatként közlekednek"
Akkor viszonylag szerencsések voltatok. Jó sokat álltatok menetközben, nagyon nem irígylem ezt az utat. :)
Egyáltalán mentek buszok Ladány meg Nyíregyháza között, vagy ült mindenki az álló vonatokon? Annyi helyre kellett volna egyszerre busz, hogy nehezen tudom elképzelni, hogy volt valami pótlás.
6006-al indultunk a Nyugatiból, Köki bejáraton a 007-es Kiss tetőzárlatos lett. Legalább tucatszor próbálta újraindítani a rendszert ,de a főmegszakító leoldott.
50 perc ácsorgás után egy másik Kiss betolt minket. Mv mondta hogy a 007 egy jó darabig nem fog önerőből mozogni. Ezek után a 60 percet késő 6076-al mentünk haza végül is majd 200 perc késéssel érkeztünk Törökszentmiklósra, de hazahoztak minket
Püspökladány-Debrecen-Nyíregyháza között nem közlekedhetnek a vonatok, ezen a szakaszon pótlóbuszokkal utazhatnak, melyek minden állomáson és megállóhelyen megállnak.
...az a MÁV-éknak nem kellett. Ők a befuccsolt IC+-ukat nyomatják...
Az, hogy mi kell és mi nem, régóta nem arról szól és a legkevésbé függ attól, hogy "MÁV-éknak" kell-e, vagy nem.
Megvan az a gazdasági (politikai) érdekkör, amely gondosan értékeli, melyik tehenet érdemes úgy fejni, hogy a "négyujjas kesztyű" legalább két ujjából külön sajtárba jusson a tej... ...a másik kettő kapcsán pedig lehet panaszkodni, hogy drága a takarmány és rosszul tejel a tehén...
Flirtnek, Kissnek semmi keresnivalója a távolsági forgalomban, elvégre elővárosi vonatnak lettek megvásárolva, elővárosi kivitelben.
Lehet belőlük távolsági kivitelű vonatot is kapni, kényelmesebb ülésekkel, bőröndtartó állvánnyal, de az a MÁV-éknak nem kellett. Ők a befuccsolt IC+-ukat nyomatják, most pedig forgalomból kivont kocsikat javítanak, hogy újra forgalomba tudják őket állítani.
Közlekedéspolitikai vakvágány.
Mindezek mellé ma reggel is leszakadt a felsővezeték Szolnoknál, nincs Vonatinfónk, viszont Szent Emma és a Mávtriplamínusz alkalmazás nem létező, nem közlekedő vagy terelt útvonalon közlekedő vonatokat ajánl fel mint lehetséges utazási opció. Mindez szöges ellentétben a hivatalos MÁVINFORM-os közleménnyel, amit valami fura módon sikerült az ÉKM-en átnyomni hogy kirakhassák.
+ OFF-ként elmondom, hogy az ÖBB Scottyból is eltűntek a magyar vonatok. Dzsoni és Mojzi ezt is elintézték.