Keresés

Részletes keresés

MemetikaTan Creative Commons License 2021.03.11 -1 0 557

Ha elolvasod a topikot, akkor "Robert Langdon" nick hozzászólásaira javaslom figyelni.

Előzmény: hiper fizikus (555)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.03.11 0 0 556
Előzmény: vizenkullogó (-)
hiper fizikus Creative Commons License 2021.03.10 0 0 555
Agnoszticizmus Creative Commons License 2006.09.17 0 0 554
:))
Előzmény: nazuna (553)
nazuna Creative Commons License 2006.09.17 0 0 553
A "három és féllel" egész biztosan, mert minden előző megállapítást csak kettővel kel szorozni - a kettő pedig egy szép egész szám, ráadásul primszám, akárcsak a hét, továbbá ha kivonjuk a hétből akkor is prímszámot kapunk az ötöt ... és ugyebár öt ujjunk van. Ki van ez találva - nem lehet véletlen ... sokmindennek a bázisa a három és fél.
Előzmény: Agnoszticizmus (552)
Agnoszticizmus Creative Commons License 2006.09.17 0 0 552
Érdekes, de nem lehet, hogy az egész csupán belemagyarázás. Mittomén, szerintem akár a hármas számmal is meg lehetne ezt csinálni.
Előzmény: dokibácsi (551)
dokibácsi Creative Commons License 2006.09.16 0 0 551

Mi történik velünk hétévente?

A hetes számnak a mitológiában és a vallásos hagyományokban ősidők óta mágikus jelentést tulajdonítanak. Sok biológus és orvos vélekedik úgy, hogy az élőlények testi- és lelki folyamatai egyaránt hétéves ritmusban bonyolódnak.

A szerelmesek a hetedik mennyországban érzik magukat. Hófehérkét hét törpével hozta össze a sors. A szivárványban hét szín látható, és James Bond sem véletlenül lett 007-es ügynök. Sőt, Istennek is hét napra volt szüksége, hogy megteremtse a világot.

A hetes számnak a mitológiában és a vallásos hagyományokban ősidők óta mágikus jelentést tulajdonítanak. Sok biológus és orvos vélekedik úgy, hogy az élőlények testi- és lelki folyamatai egyaránt hétéves ritmusban bonyolódnak. A természettudósok, pszichológusok és filozófusok arra a megállapításra jutottak, hogy hétévenként mindenki egy fejlődési egységet él át.

Mintha az életet több kis életre lehetne felosztani. Az emberre - korának megfelelően - bizonyos feladatok hárulnak, nehéz szakaszokat kell átvészelnie, hogy aztán a következő ciklusban sikereket érhessen el.

A modern orvostudomány megdöbbentő felfedezésre jutott: az ember genetikailag programozott, hétnapos ritmus szerint él. Ez idő alatt változik a bőr hőmérséklete, a szívverés és a vérnyomás. A szervezet szövetei minden hetedik évben megújulnak. A Föld élőlényei nemcsak a térbeli adottságokhoz alkalmazkodtak, hat rájuk az éjszaka és a nappal, illetve az évszakok váltakozása, sőt az árapály-jelenség is.

A legtöbb ember nem tulajdonít jelentőséget a hétéves ciklus befolyásának, pedig szembetűnő aktivitás figyelhető meg az egyes periódusokban. Hétéves korban esnek ki a tejfogak, s nőnek ki a maradók. Ez idő alatt a gyermek csecsemőből iskolássá fejlődik. Nagyjából 14 évesen éri el a pubertáskort: a lányoknál megkezdődik a menstruáció, a fiúk férfiasabbak lesznek. 21 évesen befejeződik a tinédzser-kor, az ember felnőtté válik. 28 évesen eléri a teljes testi-lelki érettséget, ebben az életkorban házasodnak és vállalnak gyermeket a legtöbben. 35 évesen többnyire a családé a főszerep, míg 42 éves korban újra visszatér a karrier iránt érzett fokozott érdeklődés. Körülbelül a hetedik ciklus után - 49 évesen - veszi kezdetét a férfi/női klimax, majd 56 évesen az emberek önmagukkal kezdenek el mélyebben foglalkozni.

Már az ókori görögök is hétéves szakaszokra osztották fel az életet. Hippokratész tanítása szerint "a hetes szám uralja a betegségeket és mindent, ami a testben pusztulással kapcsolatos".

Gyógyszeres kezelés nélkül a betegségek is hét szakaszban zajlanak: a hetedik, a tizennegyedik és a huszonegyedik nap a legveszélyesebb - állítják az orvosok. És ki ne tudná, hogy gyógyszerrel vagy anélkül minden megfázás nagyjából hét napig tart? Egy új tudományág, a kronobiológia kutatói bebizonyították, hogy minden cselekedet a genetikailag belénk programozott testritmussal van összefüggésben. Igaz, a növényekkel és az állatokkal ellentétben az ember egy ideig ellen tud szegülni személyes bioritmusának, a szervezet azonban bizonyos idő elteltével lépést tart vele.

(forrás: mok.hu)

Nemhívő Creative Commons License 2006.08.13 0 0 550

Helló dokibácsi !

A 67 Nemzeti Akadémia felhívásáról nyitottam egy topicot, az új felmérés is jó anyag.

Előzmény: dokibácsi (549)
dokibácsi Creative Commons License 2006.08.13 0 0 549

Kossuth Rádió / Szonda/Tudomány

Evolúció kontra teremtéselmélet Mindennapi tudomány, 2006. 08. 11., szerk.:

Lukácsi Béla 2006. augusztus 13., vasárnap 7:30 

A tudományos akadémiák a világ 67 országának képviseletében közös nyilatkozatot fogadtak el, amelyben felszólították a törvényhozókat, a tanárokat és a szülőket arra, hogy az iskolákban az élet kialakulásáról és fejlődéséről csak tudományosan igazolható nézeteket tanítsanak.

Néhány héttel ezelőtt Rómában a tudományos akadémiák, a világ 67 országának képviseletében közös nyilatkozatot fogadtak el, amelyben felszólították a törvényhozókat, a tanárokat és a szülőket arra, hogy az iskolákban az élet kialakulásáról és fejlődéséről csak tudományosan igazolható nézeteket tanítsanak. A darwini tanok melletti kiállás kiváltó oka a főleg az Egyesült Államokban divatos és erősödő ún. kreacionizmus volt, amely szó szerint veszi a bibliai teremtéstörténetet és úgy tartja, hogy az élet csak néhány ezer éves. Képviselői igyekeznek kiszorítani az oktatásból a darwinizmust, több helyen sikerrel. Az akadémiák nyilatkozatának indokoltságát most egy új felmérés is igazolta. Amerikai és japán kutatók 34 ország polgárait kérdezték arról, hogy hogyan viszonyulnak az evolúciós elmélethez, és az eredmények tényleg azt mutatják, hogy az Egyesült Államokban a lakosságnak csak a fele fogadja el, hogy az ember az állatvilágból fejlődött ki. Ennél már csak a törökök tartózkodóbbak, miközben Dániában, Svédországban, Franciaországban az elfogadottság 80 %-os. Az amerikaiaknál egyértelmű a tendencia, nő a tagadók és a bizonytalanok száma is. Ennek okát a kutatók a vallási fundamentalizmusban, a genetikáról való csekély ismeretekben és nem utolsósorban abban látják, hogy a témát bizonyos politikai irányzatok is napirenden tartják.

tépettsörte Creative Commons License 2005.12.24 0 0 547
Azért ez a felfedezés még odébb van, ha egyáltalán bekövetkezik.
Előzmény: dokibácsi (546)
dokibácsi Creative Commons License 2005.12.19 0 0 546

A tudomány felfedezi Istent

Ezt a felfedezést valahogy úgy tessenek elképzelni mint, ahogy a gyermek felfedezi a szüleit.

Törölt nick Creative Commons License 2005.12.18 0 0 545
Kár. Pedig gondoltam, tanulok valamit tőled...
Előzmény: hajnaltores (544)
hajnaltores Creative Commons License 2005.12.18 0 0 544

Kedves Big négy!

Neked igazad van!!! Én viszont nem is írok többé, hiszen ez nem az én világom.

Én nem magyarázkodni jöttem, és nem vitatkozni. Ennyi. Remélem mindenki örömét leli ebben, és kiteljesedhet személyisége. Kellemes bizonygatást mindenkinek.

Előzmény: Törölt nick (543)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.18 0 0 543

"Magyarázkodsz."

Mikor hol? Inkább kérdezgetni próbáltam...

"Hogy miért? Mert Azt hiszed neked van igazad. "

Persze. Minannyian azt hisszük, ezért írkálunk. Te is... :)

"Állításaimat nem hogy alá tudom támasztani, és nem hiszem, hogy így van hanem tudom, "

Oké. A a saját szubjektív világodban ez biztos kielégítő, de mivel ide írkálsz, ezért láthatóan igyekszel ezt megosztani másokkal. Innnen kezdve igen igen kevés ennyi, hogy: "mert tudom"... Nem gondolod?

"hogy honnan? Onnan, hogy ezt akarom"

Hmm :) persze persze, én is akarok sok mindent...

Hopp pl. mossst akarom (annyira hogy már rákvörös a fejem), hogy teremjen a zsebemben egymillió euró...várok...várok...semmi...na mi lesz már?!

Ja? Télleg? De mennyi idő alatt teljesül ha akarok valamit...? Mennymá!

"Ott akarsz lenni, ahol vagy, ezért vagy ott ahol vagy. "

Nem bántani szeretnélek, de ez szerintem rettentő komolytalan.

Ha mindekivel az történne, amit valóban (és nem valami misztifikált, érthetelen, zagyva módon, amire gondolom utlasz) akar, akkor kánaán lenne a földön.

Hiszen akkor elég lenne, ha csak egyedül nekem teljesülne az, amit akarok, már paradicsommá válna a Föld, mert én speciel pont ezt akarom.

És mégsem... :(

"EZT SZERETNÉD. HA PROBLÉMÁID VANNAK, ARRÓL CSAKIS TE TEHETSZ. CSAK TE TUDSZ RAJTA VÁLTOZTATNI. "
Bár így lenne... Milliárdnyi ember van a földön, akinek rengeteg komoly problémája van és képtelen rá hogy változtassom. Nyomorgók, éhezők, betegek, gyerekek (!!!)...

Ja? Persze! Majd elfeljetettem... Mind maguknak köszönhetik igaz? Bahhh...

Elfogadom, hogy van sok olyan problémánk, amiről tehetünk és csak mi tudunk rajta változtatni, de ez nem minden gondunkra igaz szerintem.

"De miért hiszed, hogy idő szerint kellene pl. élned? Azért mert azt tanították meg? Vagy miért? "

Ha nem hinném el az időt (de ez szerintem nem hit, hanem inkább afféle létalapállás), akkor most nem tudnék ide sem írni, mert ez is csak az idő segítségével működik, mint kivétel nélkül minden, ami körülvesz minket.

A mikróbák, az állatok, a növények sem hiszik, hogy van idő, mégis lételemük. Nem?

"Van egy életed a földön, és különböző elméletek szerint elhiszed, hogy annyi volt.
Miért? Mert olvastad valahol? Vagy így tettszik?
"

Pont ez ez egyik fő vesszőparipám. Én speciel nem tudok és nem hiszek ezzel kapcsolatban semmit, mert azt gondolom, senki nem tudja, nem tudhatja az igazságot (vagy ha igen, az jól titkolja vagy nem tudja/akarja átadni).

Csak feltételezni, valószínűsíteni tudunk e kérdésekben, mégis a legtöbben (mert olvasták vagy mert így tetszik, vagy leginkább, mert félnek az igazságtól) hitet hazudnak maguknak és másoknak erről, melyet sérhetetlen igazságként védelmeznek...

"Azért mert van egy-két darab érzékszerved miért kellene, hogy a világ úgy működjön ahogy TE, Vagy ÉN elképzeljük.? "
Semmit nem képzelek, nem tudok, és nem hiszek a világról. Amit tapasztalok, azok alapján valószínűsítek dolgokat, és e valószínűsítésekkel operálok, de soha nem nyilatkozom ezekről, hogy biztos, vagy hogy tudom. Fenntartom, hogy bármikor összeomolhat az egész...

"Nem elég bizonyíték az, hogy érzel? És létezel? Hogy egyáltalán Vagy."

NEM! Nesze semmi fogd meg jól...

"Azzal hogy kizárod a lehetőségeket, csak saját magadban erősíted azt , hogy értelmetlen a létezés. "
Nem értettél meg. Semminek a lehetőségét sem zárom ki!!!

Nem tudom, hogy mi az hogy létezés, mi az hogy értelem és pláne nem hogy van-e értelme a létezésnek...

"Mi az hogy bármit hihet bárki? "

Az, hogy hitre semmit sem lehet alapozni, mert egy érzelmekből, reményekből táplálkozó, választott szubjektív vélemény, ami nem biztos.

Mégis tömegek építik életüket különféle hitekre, butaságból, félelemből, képmutatásból, önámításból vagy mert megvezették őket (stb.) - én így gondolom.

"Pont az amiről beszélek. Szabad akaratod van. Te döntöd el , mit hiszel. "

Igen, ezért nem fogadható el és nem szabad komolyan venni a (kevéas kivétellel) hitet, szerintem.

A hit egy játék, amibe belefeledkezett az emberiség, vesztére, hiszen különféle dogmákkal helyettesít be, minden eddig meg nem válaszolt, nyomasztó kérdést. Közben az igazság keresése szépen elsikkad...

Aki a hétfejű sárkányban hisz, annak megjelenik, de a többiek nem látják? Aki angyalokban annak szintúgy? Ezek a dolgok óvodában (vagy diliházban) még elmennek...

"Senki nem gyakorol rád nagyobb hatást, mint te ÖNMAGADRA. "

Lehet, de a gyakorlatban csodákra mégsem vagyunk képesek. Én akarok, nagyon akarok repülni, most is ugrálok, de mégsem megy...

"Mondtam,hogy félre dobom a tudományokat, és a vallást. "
A vallást én is (legylábbis nagyrészt). De ha a tudománnyal is megteszed, akkor mi marad? A tudománynak köszönhetsz mindent, ami körülvesz.

Az ősember ahogy fölvette a követ és használta, elindult a tudomány...

"A választ mindenki magában találja, nincs olyan, hogy miért van emberiség, vagy merre haladunk. A kérdésekben benne van a válasz. "

Sem e kérdésekben, sem magamban nem találok semmiféle választ, csak még több kérdést...

"A világ mindenféleképpen egyensúlyban lesz, ha tettszik neked, ha nem. "

Szerintem ez nem tetszésről vagy nemtetszésről szól. Pontosan a hit ilyen a leggyakrabban. Döntök: hogy "hmm aha, ez tetszik...jó, akkor ezentúl ezt hiszem..", ez a korrupció...

Teljesen minden hogy tetszik vagy sem az igazság, egy a lényeg, hogy az minden kétséget kizáróan, valóban az igazság legyen!

Előzmény: hajnaltores (542)
hajnaltores Creative Commons License 2005.12.17 0 0 542

Pont egy ilyen reakcióra vártam valakitől, örülök, hogy megtetted.

Pont az állításaimat igazolod azzal amit csinálsz. Ugyanis próbálkozol.

Magyarázkodsz.Hogy miért? Mert Azt hiszed neked van igazad. Valami belülről azt súgja, reagálnod kell valahogy.Állításaimat nem hogy alá tudom támasztani, és nem hiszem, hogy így van hanem tudom, hogy honnan? Onnan, hogy ezt akarom.És tudod mi a szép az egészben? Hogy nem tud benne senki megakadályozni. Önmagam lehetek. Ez egy ajándék. Én irányíthatom saját magam.

Ahogyan te is. Vagy mindenki. Az a baj, hogy nem csak téged, mindenkit becsap a vizuális valóság.Nekem nem ellenfelekre van szükségem, hanem arra, hogy átadhassam sejtéseimet, de mivel az ember általában folyton saját igazát bizonygatja, ezért ez nehéz. Ha elhiszed, hogy mindez nem igaz, akkor az fog történni, hogy döntöttél. Eldöntötted, hogy nem adsz nekem igazat, vagy részben adsz igazat , a lényegen nem változtat az, hogy meghatároztad ismét egy tettel a világot, melyben élsz. Tehát: te is alakítod a magad módján, ahogy szükségesnek látod. Ismét fontos leírnom: EZT SZERETNÉD. HA PROBLÉMÁID VANNAK, ARRÓL CSAKIS TE TEHETSZ. CSAK TE TUDSZ RAJTA VÁLTOZTATNI. Idő létezik: hát persze földi életeket, pillanatokat beletukmálunk valamibe, az emberiség szépen kialakította. De miért hiszed, hogy idő szerint kellene pl. élned? Azért mert azt tanították meg? Vagy miért? Van egy életed a földön, és különböző elméletek szerint elhiszed, hogy annyi volt. Miért? Mert olvastad valahol? Vagy így tettszik? Azért mert van egy-két darab érzékszerved miért kellene, hogy a világ úgy működjön ahogy TE, Vagy ÉN elképzeljük.? A beszűkült tudat, csupán arra szolgál, hogy önkényesen elvesse azt amire nincs bizonyíték. Nem elég bizonyíték az, hogy érzel? És létezel? Hogy egyáltalán Vagy. Azzal hogy kizárod a lehetőségeket, csak saját magadban erősíted azt , hogy értelmetlen a létezés.

Mi az hogy bármit hihet bárki? Pont az amiről beszélek. Szabad akaratod van. Te döntöd el , mit hiszel. Mondta bárki is, hogy hidd el, amit írok, kötelezett téged valaki arra, hogy megszüless? Vagy engem? vagy bárkit. Senki nem gyakorol rád nagyobb hatást, mint te ÖNMAGADRA. Mondtam ,hogy félre dobom a tudományokat, és a vallást. A választ mindenki magában találja, nincs olyan, hogy miért van emberiség, vagy merre haladunk. A kérdésekben benne van a válasz. Ott akarsz lenni, ahol vagy, ezért vagy ott ahol vagy. A gondolat tetteket szül.  Annyira tisztában vagy a sorsoddal, hogy nem is érdekel. Előző életeidet úgy "elfelejtetted" mint a huzat. Hogy miért, mert tapasztaltál.Megvolt, tovább léptél. Minden egyes pillanatod tanulással telik.Semmit nem választhatsz el. A világ mindenféleképpen egyensúlyban lesz, ha tettszik neked, ha nem. Te, mint anyag, képes vagy érezni.És te mint anyag, képes vagy tapasztalni. Ezt teszi az anyag mindenhol. A maga módján él. Ahogy minden.Létezik.

Előzmény: Törölt nick (541)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.17 0 0 541

Szerintem az összes állítás, amiket írtál az utóbbi néhány hozzászólásodban, alaptalan.

pl. "Idő nincs." "léted örök" stb.

Kivétel nélkül, bizonyíthatatan és hiába írod, sajnos egyik sem nyilvánvaló...

Miért állítod ezeket?

Mert leírták egy érdekes könyvben? Mert többen is így gondolják?

Azért mert szeretnéd, hogy így legyen? Mert vágyol rá? Mert tetszik ez az elgondolás? Mert reménykedsz benne?

Vagy azért állítod ezeket, mert van róluk olyan tapasztalatod, bizonyságod, amit másnak is át tudsz adni?
Tudsz az állításaid közül bármit is minden kétséget kizáróan, objektíven bizonyítani, úgy hogy bárki elfogadja? (ahogy pl. a fizikai kisérleteket szokták)

A hit sajnos nem elfogadható. Bármit hihet bárki...

Ha szubjektív (vélt) bizonyságod van, sajnos az kevés, lehet hallucináció, önszuggesztió stb...

Én is reménykedem ilyesmikben. Nekem is szimpatikusak ezek az elgondolások. Olvastam, is róluk valamicskét. Sőt, tapasztalatnak vélt élményeim is voltak...

Mégsem beszélek ezekről tényként, hanem egy olyan elgondolásként, amire ugyan magam is hajlok (remélem), de mivel nem bizonyított, nincs róla valós tapasztalatom, sem minden kétséget kizáró bizonyságom, (pláne bizonyítékom), ezért a nem kizárható hipotézisek fiókjában tartom...
Ha nem ezt tenném és tényként állítanám mindezeket, akkor úgy gondolom, hazudnék magamnak és a külvilágnak is...

Ha akarod, belemehetünk a részletekbe és megmutathatom minden egyes állításodnál, hogy mi a bibi...

Előzmény: hajnaltores (539)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.17 0 0 540

Minden tudományoskodás kudarcra van ítélve.

Azt gondolom,  tudomány az egyetlen fogódzónk. Ha ebben a témában kudarcra van itélve, akkor szerintem az egészet eleve elvethetjük.

A tudománynak köszönhetjük, hogy megy a számítógép, amin írunk és hogy reggel gőzöl a kávé a reggelinkhez és szinte mindent, amit az emberiség elért.  Megtapasztalni, megvizsgálni, elemezni, megérteni, megmagyarázni, leírni, bizonyítani, reprodukálni stb. Ez a gondolkodásmód szerintem az egyetlen mód, hogy a dolgok végére járjunk és megismerjük világunkat.

Tudtok helyette valami mást?

Szerintem nincs kudarcra ítélve a tudomány, azt gondolom, hogy mindent, ami minket körülvesz, akár látható akár nem, tudományosan fel lehet térképezni és ez a folyamat zajlik is. Ha van Isten, akkor a tudomány el fog jutni hozzá...

A hit egy szubjektív, érzelmi alapú gondolkodásmód. Mindeki abban hisz amiben kedve van. Ez inkább egyfajta játék (amit sajnos túl sokan, túl komolyan vesznek)...Erre nem támaszkodhatunk, véleményem szerint.

Ha valamire csak azt tudjuk mondani, hogy "vagy hiszed vagy nem!", akkor az sajnos nincs...

Előzmény: szembeszél (533)
hajnaltores Creative Commons License 2005.12.16 0 0 539

Ez teljesen nyilvánvaló. Mármint amit mondasz. Halálod csupán jelentéktelen részlet abban a momentumban ami valódi terved önmagaddal.

Arra nem jövök rá, hogy a fejlődés csupán az örök morális szabalyokat követi, vagy más rendszere is van. Nem szeretném belebonyolítani a földi logikákak,  Viszont a fizikai lét eme formája megköveteli. Tény: a személyiség örök ez nyilvánvaló, idő, tér, nincs, senki nem hal meg soha. Lét mindig is lesz. Személyes valóságunkat mi magunk teremtjük meg.Érzéseink a környezet  ugyanolyan természetes részei, mint a fák. Jelentős hatással vannak az időjárásra. Léteznek más összefüggések is. Pl : "epilepszia és földrengések között, ahon nagy energia és instabilitás találkozik, és hat a föld fizikai tulajdonságaira. "(ID:J.R. személyes valóság term.)

Az életem az enyém, Én magam Teremtem.

Személyiséged nem hal meg.

Előzmény: többkell (537)
többkell Creative Commons License 2005.12.16 0 0 537
Szvsz.azért többminden tisztázásra szorul,ebben a szimpatikus gondolatmenetben.
Mert.
"Személyiséged tehát fizikai állapotodon képes uralkodni."
-De jó lenne! Sose halnék meg.
"...személyiségem egy íráson keresztül jut el hozzád."
-Igen.Halványan,töredékesen...amennyit az írás keretei megengednek.

"a racionalitás azt súgja: a gondolat előbb volt meg,mint az anyag."
-Lehet,hogy csak a racionalitás gondolja így.
-Mi az,hogy "e l ő b b "? Időben korábban,vagy logikai sorrendben?
-Muszáj különválasztani a tudatot és az anyagot? És ha minden anyag hordozza a
lehetőséget,hogy tudatos legyen egyszer,vagy fordítva: az örök szellem tartja moz
gásban, az egyébként ezért szintén örök anyagot.Vagyis:egyik sincs a másik nélkül
Előzmény: hajnaltores (535)
hajnaltores Creative Commons License 2005.12.16 0 0 536

Nem Isten képzelt el minket, hanem mi képzeltük el "őt".

Mivel úgy tűnik, létünk véges, az idő ellen játszunk. (említettem.)

De a személyiség fölött nincs idő.Talán az is világos, hogy az anyag nem vész el. Az univerzum-komplett rendszer.

Nem te teremted a gondolatot. Egy vagy a gondolattal. Egy vagy mindennel.Az alapforma változik. Remélem érthető.Hogy miért változik? Mert önmagát változtatja.Elképzel valamit, és végrehajtja. Ezt tesszük mindannyian.

Tudatalattid feltárása vezet a teremtés megismeréséhez.

Várom a kérdéseket.

Előzmény: hajnaltores (535)
hajnaltores Creative Commons License 2005.12.16 0 0 535

Be kell látni: Az anyagi történések fölött állnak: gondolatok, elképzelések.

Miután elképzelsz valamit, végrehajtod. A gondolkodás eredménye tehát a tett, vagyis az anyag másodlagos szerepet tölt be.

Előbb a gondolatnak kellett meglennie.

A racionalitás tehát azt súgja, hogy maga a gondolat előbb volt meg, mint az anyag.

Ezért tehát: a lélek örök.

A gondolat maga teremtődik anyaggá.Önmaga képére jön létre.Ahogyan az ember, vagy bármi más.Ezért van az, hogy te irányítod testedet. (máshogy nem is lehetne.)

Személyiséged tehát fizikai állapotodon képes uralkodni.

Bizonyára érzékeled, hogy személyiségem egy íráson keresztül jut el hozzád.

Egyinisége , márpedig mindennek van.

Előzmény: hajnaltores (534)
hajnaltores Creative Commons License 2005.12.16 0 0 534

Hadd áruljak el egy titkot mindenkinek, ami nem is titok:

A teremtés alapja maga a személyiség.

A lélek formálja az anyagot.

Ez az alap.

Ja, persze a lélek, ha tettszik személyiség túllép mindenen időn, téren, anyagon.

Aki nem hiszi járjon utána.

Léted örök.

Mindig is az volt.Idő nincs.De hogy történjen valami, hatunk ellene: tapasztaljunk, öljük egymást, teremtünk, eszünk,  iszunk. Alárendelünk, fölérendelünk, támadjuk egymást, stb.

Biztos feltetted már magadban a kérdést: - miért vannak mozgásban a legalapvetőbb elemek?Melyek különböző elrendezésben alkotják az anyagot?

A válasz egyszerű: mert akarnak.

Megvan a személyiségük. Persze ahogy változik a személyiségük, úgy változik, módosul, a formájuk, hozzáállásuk, stb.

Így , vagy úgy, minden mozdulatoddal alakítod a világ eseményeit.

Döntően hozzájárulsz ahhoz, hogy a világ hogyan változik, de az egyensúly mindig megvan. Ez a lényeg. Mindennek megvan az eredménye.Bár az ok okozat, csak a fizikai törvényszerűségének ad értelmet.(ill. biol,kémiai, sat).

A teljes személyiségünk iseretlen marad. Pedig ez a teremtés kulcsa.

Gondolj bele: hány százalékát is használod az agyadnak...

Önmagad irányítása elég összetett folyamat: dobog a szív, lélegzel, satöbbi.

Gondolkodtál már azon, hogy ezeket TE irányítod? Jól olvasod TE. Tudsz róla?Nem.

Illetve tudod, hogy történnek benned folyamatok de tudatos szinten nem vagy vele tisztába , hogy mit csinálsz. Teszed, mert tenned kell. Élni akarsz. Lenni. Létezni.

Na, majd folytatom, most pihizek.

Előzmény: szembeszél (533)
szembeszél Creative Commons License 2005.12.16 0 0 533
Minden tudományoskodás kudarcra van ítélve.
Előzmény: Lopakodó Hold2 (404)
vizenkullogó Creative Commons License 2005.11.06 0 0 531
igen
Előzmény: ansz (529)
Óóófi Creative Commons License 2005.08.20 0 0 530

A What the bleep do we (k)now film kapcsán illetve azzal összefüggésben egy fiatal amerikai srác létrehozott egy komplett virtuális világot, gyönyörű helyszínekkel, gondolatokkal, és kedves, segítőkész tagokkal, akik a világ minden tájáról érkeztek. A szoftver ingyenes, nem vírusos, és ha online vagy, bármikor bebarangolhatod a helyet és beszélgethetsz a jelenlévőkkel. A grafika nem tökéletes, de érdemes bejelentkezni és letölteni!!!

http://www.whatthebleep.com/plaza/

ansz Creative Commons License 2005.07.31 0 0 529
Istennek nincs szüksége tudományra - mondják - és viszont, miközben lehet, hogy tévednek?
Előzmény: vizenkullogó (528)
vizenkullogó Creative Commons License 2005.07.31 0 0 528
Isten nélkül rogyadoznak a tudomány bástyái.
laca137 Creative Commons License 2005.05.21 0 0 527
nem arról szól e az Istenkép tudati megalkotása hogy az emberi lét autómatikusan nem csak látott tapasztalható világból realizálja létezését,,,, hanem egyből "feltételezi" - hiszen létezésének alapja - hogy a létezése bázisát egy olyan egyetemes teljességből vezeti le amihez érzékszervei és ésszerű gondolatlánca-saját korlátai miatt- már nem ér el. és mert egyébként sem rendelkezik ezzel a születése körül , teljesen természetes hogy olyan öntudati stuktúra kezdeménye van benne ami ha kifejlődik fel fogja ismerni hogy a létezésének forrása a saját maga által érzékelhetőn , és tudatosithatón túl van , ott kell hogy legyen

vagyis az emberi lét alapállása hogy metafizikai jellegű , öntudatlanul ez persze nem zárja ki a ennek a metafizikai alapállásnak a későbbi tudati félreértelmezését, eltorzítását rossz metafizika ként való tudatosítását , vagy leszűkitését a látható tapasztalható érezhető és átgondolható világból való levezetettségre, ami viszont saját létének bázisát szűkiti le ,,,, persze öntudatlan hiányérzete lesz mert a tudata is igyekszik az alapállást realizálni , de erre csak úgy képes ha létezése alapjait kibőviti a megtapasztalhatóságon túlira . ehhez viszont a tapasztalati világban igazolt módszerek nem elegendőek.

Előzmény: Törölt nick (519)
Kanalfabéta Creative Commons License 2005.05.21 0 0 526

A tudósok feltételeznek egy esetleges teremtőt...

Ez a feltételezés megrengeti a tudományos világot ...

Előzmény: vizenkullogó (-)
Carvalho Creative Commons License 2005.05.05 0 0 524
Nicsak, itt van carnap a kondenzcsík végén.
Előzmény: carnap (523)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!