Keresés

Részletes keresés

Camo_BDU Creative Commons License 2021.11.14 0 1 10

Már rak.

Ami 16 éve vicc volt, az mára megszokottá vált.

Középkori Angliában játszódó filmekben fekete nemesek, királyok, hercegek.

De érdekes visszaolvasni hogy annak idején elképzelhetetlen vicc volt, ma meg már kötelezően hozzák, mint papírformát. :-o 

Előzmény: Yaoundé (9)
Yaoundé Creative Commons License 2005.01.15 0 0 9

#Alfréd

Ez lehet igaz, de most arról beszélünk hogy a fehér ember milyne hülye, és miért nem rak a középkori filmekbe is kínai meg indián király európába holott már őket is ismerték...

ez szándékos diszkrimináció! ;-D

De én hiányolom a ... najó ez már dúrva ezt nem mondom

Előzmény: Piszok Alfréd (8)
Piszok Alfréd Creative Commons License 2005.01.15 0 0 8
Nem tudom mennyire rejtett rasszizmus az, hogy az Eddie Murphy filmekben a fehér ember csak ütődött lehet, vagy max pincér, a fehér nő pedig csak a rosszfiú hisztis barátnője, vagy eladó egy üzletben. Ezzel szemben néger az összes jófiú és a szuper csajok. Ez lenne Amerikában az etnikai arány?
Yaoundé Creative Commons License 2005.01.14 0 0 7

#Ramos

:-DD
oké leesett :-))

Előzmény: Ramos_ (6)
Ramos_ Creative Commons License 2005.01.14 0 0 6
ez volt a rejtett rasszizmus
Előzmény: Yaoundé (5)
Yaoundé Creative Commons License 2005.01.14 0 0 5
igen cskahogy azok majmok voltak nem négerek az nem számít...
Előzmény: Ramos_ (4)
Ramos_ Creative Commons License 2005.01.13 0 0 4
majmok bolygója?
Előzmény: Yaoundé (3)
Yaoundé Creative Commons License 2005.01.13 0 0 3

igen ezt én magam is észleltem pl a 18. sz ban játzsódó ameriaki filmekben sok a néger rabszolga, fehér egy sincs. ez érthetetlne szémomra...

és kihagyták az egyéb rasszok képviselőit...

komolyan:
Egyzser meg kéne csinálni hogy a négerek az urak és a fehérek a rapszolgák amerikábans sztem be is tiltanák ;-DD

RedRiot Creative Commons License 2005.01.13 0 0 2
Nem is beszélve az emberszabású majmokról! Maximum bugyuta családi vígjátékokban játszhatnak főszerepet. Miért ne bizonyíthatna komoly, drámai szerepben pl. egy tehetséges orangután színész???
Előzmény: iloz (1)
iloz Creative Commons License 2005.01.11 0 0 1

Hasonló problémák vannak pl. a Nyócker című, egyébként multikultinak szánt animációs alkotással, amelyikben ugyan szerepelnek kínaiak, arabok és cigányok, viszont megfeledkeznek a navajo indiánokról, holott ők közismerten oroszlánrészt vállalatak a második világháborús eseményekben, továbbá alig-alig esik szó svéd átlagpolgárokról, akiket valósággal megtizedelt a filmekben szintén ritkán felbukkanó dél-ázsiai térség óriási szökőárja.

Egy másik jó példa a nemrég bemutatott A nemzet aranya c. film, amelyikben a gonoszok folyamatosan förtelemes ír-skót akcentussal beszélik az angolt, szemben a jókkal, akik igazi amerikaiul beszélnek, egyikük esetében megspékelve ezt némi szolid német káromkodással. Jó példája ez a filmekben gyakran felbukkanó amerikai-ír-német konfliktusoknak.

Etnikailag viszonylag kiegyensúlyozottnak mondhatók az Ocean's Eleven-Twelve filmek, de ezekben sem szerepel delfin, pedig a delfinek közismerten intelligens állatok.

Előzmény: Supernovablaster (-)
4KEREKES Creative Commons License 2005.01.06 0 0 0
O
Supernovablaster Creative Commons License 2005.01.06 0 0 topiknyitó

Nem tudom, láttátok-e a Lúdas Matyit, na hát abban egy deka kínai vagy néger nem volt, holott már Fazekas Mihály korában is a Föld népességének 20%-a kínai volt, 12,3%-a pedig néger. Az indiánokat vagy a hettitákat már nem is említem inkább. Illett volna reprezentatív arányban megjeleníteni őket legalább a mellékszereplők között, mert persze az hülyén nézett volna ki, hogy egy néger földesúr vs egy kínai libapásztor.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!