Keresés

Részletes keresés

liqvidfiu Creative Commons License 2005.02.28 0 0 138
nem személyeskedtem, pusztán fölróttam neked, hogy elbeszélsz mások mellett, nem érted amit irnak meg ilyesmi.
Előzmény: Professzor úr_ (137)
Professzor úr_ Creative Commons License 2005.02.28 0 0 137
"a vitapartnerek más topikokban elkövetett hozzászólásainak elemzése, és ezek alapján személyeskedő támadó megjegyzések tétele."

Nem te jöttél ide érdemi vita nélkül személyeskedni? Esetleg azt írjam a javadra, hogy itt nem egy másik topikban írt véleményemet szúrtad ki magadnak?

Javaslom, hogy ezentúl ne rajtam vezesd le a szer hiánya okozta feszültséget!
Előzmény: liqvidfiu (136)
liqvidfiu Creative Commons License 2005.02.25 0 0 136
2. titkos fegyver a vitapartnerek más topikokban elkövetett hozzászólásainak elemzése, és ezek alapján személyeskedő támadó megjegyzések tétele.

mekkora mester vagy te professzor.
Előzmény: Professzor úr_ (133)
Professzor úr_ Creative Commons License 2005.02.23 0 0 135
"Hisz a riválisoknál alacsonyabb egyéni technikai képzettség még nem feltétlenül jelent esélytelenséget a nemzetközi porondon."

Valóban nem, de komolyabb lemaradást már nem lehet hosszabb távon más kvalitásokkal (küzdőszellem, taktika stb.) kiegyenlíteni.
Előzmény: Törölt nick (134)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.23 0 0 134

Szerintem túlbonyolítod :

 

"

"kiváló technikai tudással nem lehet jó eredményt elérni"

Ez azzal a módosítással lehet igaz, hogy sokszor a kiváló technikai tudás sem elég önmagában a legjobb eredményekhez.

"

 

Én azt ugye épp abban a vonatkozásban írtam, hogy mint lehetne a Fradi példát visszájára fordítani.

Az nyilván egyértelmű, hogy egy képzetlenebb focistákból álló csapatnak nehezebb a dolga bármilyen porondon. Ez nem volt kérdés. Magyar csapatot példának hozni viszont különösen nem szerencsés azért, mert ezzel a focival számtalan más probléma is van, amelyek kiküszöbölése esetén máris csökkenhet a különbség.

Na ez a görög EB példa.

Mellesleg valóban nonszensz lenne és kötözködésnek tűnne egy ilyen példán lovagolni. Ám ne feledd, hogy Te ezt egy az olasz labdarúgók technikai képzettségével kapcsolatos provokatív megjegyzésre reagáltad, amire szerintem nem jó válasz.

Hisz a riválisoknál alacsonyabb egyéni technikai képzettség még nem feltétlenül jelent esélytelenséget a nemzetközi porondon. Ergo ez nem bizonyítja, hogy nem maradnak mögötte a nemzetközi mezőnynek ebben a tekintetben. Még akkor sem, ha egyébként valóban nem maradnak.

 

Előzmény: Professzor úr_ (131)
Professzor úr_ Creative Commons License 2005.02.21 0 0 133
Én nem tehetek arról, hogy a szétfüvezett fejeddel a Blikk szalagcímeinek értelmezésében merül ki a befogadási képességed.
Előzmény: liqvidfiu (132)
liqvidfiu Creative Commons License 2005.02.21 0 0 132
neked aztán van időd. vagy ez a titkos fegyver, ha olyan hosszut irsz amit senkinek nincs kedve végigolvasni, akkó nyertél?

gratulálok a győzelmedhez :)
Előzmény: Professzor úr_ (131)
Professzor úr_ Creative Commons License 2005.02.17 0 0 131
"a Ferencváros szereplése a legalapvetőbb retorikai szabályok szerint nem támaszt alá semmit sem"

Egyetlen példa önmagában valóban nem igazolhat egy állítást, ebben igazad van. Mindenesetre felsorolhatnám az összes magyar vagy éppen albán klubot, amelyek labdarúgói hasonló színvonalon és eredményességgel végzik a munkájukat, mint ferencvárosi kollégáik. A hozzászólásomnak szánt terjedelemre tekintettel azonban egyszerűsítettem, ami szerintem egyáltalán nem volt félrevezető.

"Mert ha igen, úgy az állításod ellenkezőjét (vagyis, hogy kiváló technikai tudással nem lehet jó eredményt elérni) bizonyítaná például az Arsenal (de minden más "jó" csapat, amely kínosan szerepel a nemzetközi porondon) teljesítménye."

Az Arsenal kupakudarcait össze sem lehet hasonlítani a magyar csapatok vergődésével. Míg az előbbi mostanában többször bejutotott a legrangosabb kupa negyeddöntőjébe, addig utóbbiak a selejtezők túlélésére is sansztalanok. Persze lehet azt mondani, hogy a negyeddöntő elérése nem egy különösebb eredmény, de nem szabad elfelejteni, hogy ebben a szakaszban a hasonló erejű riválisok közül már legtöbbször az jut tovább, amelyik jobb formában, illetve idegállapotban van. Analóg példaként a különböző műveltségi vetélkedőket citálnám, ahol a döntőben már semmire sem elég önmagában a tudás, hiszen az csak az alap, amivel mindenki rendelkezik a résztvevők közül.

Arra is felhívnám a figyelmedet, hogy az Arsenal az utóbbi években bajnokságot és hazai kupát is nyert. Tudom, a Ferencváros szintén, valamint azzal is tisztában vagyok, hogy én vetettem fel mérceként a nemzetközi porondot. Tartom is magamat ehhez az értékmérőhöz! Az Arsenal olyan bajnokságban diadalmaskodott, amelynek képviselői rendszeresen jó eredményeket (köztük első helyeket) érnek el az európai kupákban. A magyar bajnok riválisai mit mutattak fel a határokon kívül?

Ezekkel a tényekkel szerintem te is tisztában vagy, és gyanítom, csak a vita kedvéért dobtad be a témát.

"kiváló technikai tudással nem lehet jó eredményt elérni"

Ez azzal a módosítással lehet igaz, hogy sokszor a kiváló technikai tudás sem elég önmagában a legjobb eredményekhez.

Nem kell leragadni a focinál, bármelyik (eredményben mérhető) szakmára igaz, hogy tudás nélkül nem lehet jó munkát végezni, legfeljebb eseti jelleggel. Ugyanakkor a megfelelő szakmai képzettség sem garancia önmagában a sikererre. Ha lövésed sincs az orvostudományról és annak gyakorlatáról, akkor nem tudsz műteni. Ha értesz ehhez a szakmához, de mondjuk éppen részeg vagy, akkor mindjárt kérdéses, hogy mi lesz a páciens sorsa.

"Kontra példaként pedig elég visszatekinteni az Európa Bajnokság történéseire, ahol a görög válogatottban az egyéni tecnikai tudás egyértelműen messze alattamaradt az ellenfelekének (Franciaország, Csehország, vagy Portugália válogatottja), mégis sikerült őket győzelemre vezetni."

Elöljáróban annyit leszögeznék, hogy a válogatottak részvételével zajló tornák sajnos kezdik elveszteni az értékmérő jellegüket, hiszen a megterhelő idény után a legnagyobb sztárok többsége formán kívül vagy/és motiválatlanul érkezik. Ennek köszönhetően a (hozzájuk képest) szerényebb képességű labdarúgókból álló csapatok már jóval merészebb álmokat szövögethetnek, mint évtizedekkel korábban.

Persze nem kívánom megkerülni a felvetésedet.

"az egyéni tecnikai tudás egyértelműen messze alattamaradt..."

Ezt mivel támasztod alá? Szerintem egyáltalán nem volt olyan nagy a különbség. A görögökre korábban sem az volt a jellemző, hogy képzetlenek, hanem az, hogy szervezetlenek. Most végre az utóbbit is megkapták Rehhagel bácsitól.

Összefoglalva:

Természetesen a játékosok megfelelő egyéni képzettsége még nem garancia a sikerre, de elengedhetetlen feltétel az ahhoz vezető úton.
Előzmény: Törölt nick (130)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.16 0 0 130
Arra céloztam, hogy a Ferencváros szereplése a legalapvetőbb retorikai szabályok szerint nem támaszt alá semmit sem. Mert ha igen, úgy az állításod ellenkezőjét (vagyis, hogy kiváló technikai tudással nem lehet jó eredményt elérni) bizonyítaná például az Arsenal (de minden más "jó" csapat, amely kínosan szerepel a nemzetközi porondon) teljesítménye. Kontra példaként pedig elég visszatekinteni az Európa Bajnokság történéseire, ahol a görög válogatottban az egyéni tecnikai tudás egyértelműen messze alattamaradt az ellenfelekének (Franciaország, Csehország, vagy Portugália válogatottja), mégis sikerült őket győzelemre vezetni.
Előzmény: Professzor úr_ (124)
liqvidfiu Creative Commons License 2005.02.15 0 0 129
muhahahahaha
Előzmény: Professzor úr_ (128)
Professzor úr_ Creative Commons License 2005.02.15 0 0 128
Kb. annyi, mint amit most én írok neked: gyújtsál rá egy spanglira, aztán vállald az elterelést!
Előzmény: liqvidfiu (127)
liqvidfiu Creative Commons License 2005.02.15 0 0 127
legalább értelme volt :)
Előzmény: Professzor úr_ (120)
Professzor úr_ Creative Commons License 2005.02.14 0 0 126
Én úgy látom, hogy inkább ez a te véleményed. Természetesen tiszteletben tartom.
Előzmény: elefantkillah (125)
elefantkillah Creative Commons License 2005.02.14 0 0 125
valószínűleg ő is úgy értelmezi, hogy a nyolcvanas években nem volt számottevő rockzene, viszont az olasz játékosok a legszebbek a világon. pont, mint ahogyan te gondolod.
Előzmény: Professzor úr_ (124)
Professzor úr_ Creative Commons License 2005.02.14 0 0 124
Tényleg nem értem, mi a gond. Írd le pontosan, hogy mit nem értesz/hogy értelmezed a leírtakat!
Előzmény: Törölt nick (123)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.11 0 0 123

"

Elvbarátod tegnap egy igen ostoba hasonlattal állt elő, és már az alaptételben óriási hibát vétett, ugyanis abból indult ki (persze lehet, hogy csak feltételezés szintjén), hogy technikai tudás nélkül is lehet jó focit játszani.

Természetesen ez nem állja meg a helyét, hiszen - mint azt a Ferencvárosnak nevezett söpredék rendszeres európai kudarcai is tanúsítják - egy képzetlen labdarúgókból álló csapat nem lehet eredményes, azaz objektíve jó.
"

 

Amennyiben az ésszel és a logikai készséggel legalább a "józan paraszti" szinten megáldott embernek tartod magad, kérlek helyesbíts!

Ez ugyanis retorikailag abszurd. Kb. akkora baromság, mint Aquinói "Szkeptikusok legyőzője vagyok" Tamás Istenbizonyságai.

Előzmény: Professzor úr_ (109)
zeuszka Creative Commons License 2005.02.11 0 0 122
ezt azért nem mondanám, de jók a kiszivárgott számok, az biztos. ezért is várom már nagyon a lemezt.
Előzmény: Törölt nick (121)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.11 0 0 121
Közben sikerült szert tenni pár Kaiser Chiefs dalra, és meg kell mondanom, hogy magasan veri az összes, általam felsorolt bandát.
Előzmény: zeuszka (117)
Professzor úr_ Creative Commons License 2005.02.11 0 0 120
Ez egy kábítószer-élvezőhöz méltó, tartalmatlan hozzászólás volt.
Előzmény: liqvidfiu (119)
liqvidfiu Creative Commons License 2005.02.11 0 0 119
prof. te egy vicc vagy és magadban beszélsz. félremagyarázol mindent és semmitsem értesz (a hozzászólásokból). nem, nem akarom objektiv tényekkel alátámasztani.
Előzmény: Professzor úr_ (109)
Professzor úr_ Creative Commons License 2005.02.09 0 0 118
Köszi!
Előzmény: zeuszka (116)
zeuszka Creative Commons License 2005.02.09 0 0 117
ez utóbbiban nem is kételkedtem, valamennyien így teszünk.
jól nyomja az ismerősöd, van ezek közt olyan, akiknek még nincs is lemezük (a Kaiser Chiefs, azt már én is várom). a Maximo Parkot még nem hallottam, a Keane meg gáz. viszont a többi az fasza, Smiths, Stone Roses pedig klasszikusok.
Előzmény: Törölt nick (115)
zeuszka Creative Commons License 2005.02.09 0 0 116
parancsolj:

http://www.everyhit.com/recordalb.html - ez angol statisztika.

http://www.infoplease.com/ipea/A0151020.html - ez meg amerikai
Előzmény: Professzor úr_ (112)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.09 0 0 115

Ha éppen megunom a három darab cd-t, amit hallgatni szoktam, akkor általában megkérem az egyik Toffee ismerősömet, hogy mondjon pár jó bandát. Bár a zenei ízlésünk nem mindig egyezik, néha jólesik ilyesmit is hallgatni. Legutóbb a The Libertines, The Smiths, Stone Roses, Kaiser Chiefs (ezt még nem ismerem), Keane, Belle & Sebastian (ezt se), Maximo Park (ezt se) albumait javasolta, most éppen ezeket kutatom. Először ugye fájlcserélőn kell beszerezni, mert hátha mégse, aztán ha tetszik, akkor 24 órán belül letörlöm a gépről és rohanok megvenni eredetiben. Ahogy mindenki más teszi.

Előzmény: zeuszka (111)
zeuszka Creative Commons License 2005.02.09 0 0 114
nyilván elismerheted, de ne állítsd be őt támadhatatlan és megdönthetetlen istenségnek.
Előzmény: Törölt nick (113)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.09 0 0 113

zeuszka !

 

AZert, mert hallgatok punkzenet, meg elismerhetem MikeOldfieldet is....remelem.

Előzmény: zeuszka (58)
Professzor úr_ Creative Commons License 2005.02.09 0 0 112
A kivétel és a szabály sokszor emlegetett kapcsolata.:-)

Természetesen az ilyen listák nem teljesen egyértelmű támpontok.

Egyébként megadnád az említett albumeladásosstatisztikás oldalaknak a címét?
Előzmény: zeuszka (110)
zeuszka Creative Commons License 2005.02.09 0 0 111
hogy kerülnek hozzád ilyen lemezek csak úgy?
(arra gondolni se merek, hogy illegális fájlcserélők útján jutottál hozzá)
Előzmény: Törölt nick (99)
zeuszka Creative Commons License 2005.02.09 0 0 110
"Legyen ez a közös nevező!"

OK. még csak annyit a tények kedvéért, hogy az az Oasis lemez idén tíz éves.
Előzmény: Professzor úr_ (107)
Professzor úr_ Creative Commons License 2005.02.09 0 0 109
Kedvenc elmebetegem!

Hackett már a "csodálatos" Ferencvárosról is kifejtette pár alkalommal a véleményét. Ajánlom figyelmedbe az e tárgykörben született cikkeit!

Ha már annyira nem fér a bőrébe néhány fagyista suhanc, hogy az olasz foci szapulásában lelik minden örömüket , ideje helyre tennem őket. (Lásd még felhívás keringőre.)

Elvbarátod tegnap egy igen ostoba hasonlattal állt elő, és már az alaptételben óriási hibát vétett, ugyanis abból indult ki (persze lehet, hogy csak feltételezés szintjén), hogy technikai tudás nélkül is lehet jó focit játszani.

Természetesen ez nem állja meg a helyét, hiszen - mint azt a Ferencvárosnak nevezett söpredék rendszeres európai kudarcai is tanúsítják - egy képzetlen labdarúgókból álló csapat nem lehet eredményes, azaz objektíve jó.

Szóba került, hogy az olasz védők technikailag képzetlenek: csak betömörülnek és kivágják a labdákat, a talján labdarúgás pedig erre épít. Nos, ha az eredményes játék valóban csak ennyit követelne meg, akkor a Ferencváros már rég a világ legjobbja lehetne, hiszen mindig éppen ezt a taktikát alkalmazzák az aktuális riválissal szemben, amelyik kisöpri őket Európából. Persze a Gyepes-féle labdarúgók még ehhez a játékhoz is képzetlenek, hiszen felszabadító rúgás helyett a saját kapujukba juttatják a labdát.

Úgyí tűnik, a híveik is csak öngólokra képesek...
Előzmény: thorsten (108)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!