Egyébként nem vagyok benne biztos, hogy tudsz sima gátlóra váltani, legalábbis elől mintha más lenne a sima és az elektronikus átmérője és mérete, én egyszer próbáltam betenni a simáét (utángyártott, elvileg belevaló gátlók), de nem ment bele, más volt a szár mérete, stb.
Sajna rákell szánnom magam, hogy megváljak az elektronikusan szabályozott lengéscsillapítóimtól. Elől-hátul szarok, sikerült valakinek szakembert találnia ezek felújítására? Kicsit sajnálnám ezt az extrát elengedni
Hát kicsit kiszámíthatatlan a dög, most jó a fordulatszámmérő viszont most új hiba jött elő. Eddig kétszer fordult elő, alapjáraton kanyarodásnál (parkolóba állás) egyszer csak lefulladt a gép, mintha bénán kuplungoltam volna. leveszem a gyújtást, újra rárakaom, semi sem világít, mintha nem lenne benne akksi. Szerencsére az indítózás működött, és mikor elindult az autó, semmi probléma. Itt valamelyik rellére gondolok...
Lehet többet kéne használnom a gépet, most is állt vagy 2 hónapot...
Nagy eséllyel érintkezési, forrasztási "hiba". Részben a mozgás/mozgatás, részben az eltérő hőtágulási paraméterek miatt elsősorban a csatlakozó aljzatok érintkezőinek forrasztásai tönkremennek az évtizedek során.
Ki kell venni a műszeregységet és fel kell újítani a forrasztásokat. Persze ekkor már egy átfogó TMK sem árt...
Mondjuk az autó teljes elektromos rendszere is hálás lenne egy komolyabb törődés után! :-)
Olyan volt, hogy a sebességmérő hülyéskedett, azt egy dobozcsere oldotta meg a kesztyűtartó alatt. Fordszámmérőnél lehet, hogy maga a műszeregység (óra) a hibás, sosem volt még ilyen hibám.
Eladó egy új állapotban levő (nem használt) Bosch generátor (120A). Bosch száma 0 986 041 461. Magamnak vettem, de sajnos az SV24-re az olaj-víz hőcserélő csöve miatt nem megy fel. Bármilyen más modellre (pl. 2.5 TD, 2.0) jó, természetesen kipróbálási garanciát tudok rá adni. Minimális sérülése van a műanyag burkolaton, amely szállítás közben keletkezett, miután a derék francia, akitől vettem, b@szzta rendesen bebugyolálni. Eladási ára a beszerzési ára, 95 euró, az legyen forintban 35e forint. Kívánságra küldök képeket, érdeklődni az adataimnál levő emailen lehet.
Nos sikerült megoldani a motorháztetőnyitást viszonylag egyszerűen (ami egyébként nem jó hír összességében), egy hosszú vékonyhegyű csavarhúzóval benyúlva a hűtőrácsnál felül a két nyitómechanizmuson levő fület kifelé (bal oldalt balra, jobb oldalt jobbra) tolva simán kipattan a motorháztető.
Köszi még egyszer a tippet! Szerencsére a bowden nem volt elszakadva, csak kiugrott a rögzítőfülből (bal oldalt elöl).
Szia capa! Köszi a tippet és a videót, kicsit visszajött az életkedvem, mert ezek szerint talán roncsolás nélkül sikerül majd kinyitni. Csinálok majd fotókat a tudásbázist bővítendő, és jelzem, ha kész.
Sziasztok! Úgy néz ki, sikerült egy első lökhárító levétel és visszatétel után a motorháznyitó bowden kis kapcsolóelemét eltörnöm (pedig már nem először csinálom a lökös levételét). A problémám az, hogy nem tudom kinyitni a motorháztetőt. Érdeklődöm, hogy találkozott-e már valaki ilyen gonddal, és hogyan sikerült kinyitni a motorteret? Úgy nézem, hogy talán a díszrácson be lehet nyúlni egy csavarhúzóval és megtolni a rudazatot, van esetleg valakinek ilyen tapasztalata?
Érdeklődnék, hogy valaki találkozott-e már fékerőszabályzó-hibával 605-ön, és ha igen, honnan sikerült szerezni alkatrészt? Égen-földön kerestem, összesen egy helyen találtam, amit meg is rendeltem, de visszamondták, hogy mégsincs. Esetleg fel lehet ezeket újítani? Egy bontottat sikerült szereznem, ami úton van felém.