Keresés

Részletes keresés

Eavit Creative Commons License 2005.06.03 0 0 7
nekem meg kaleidoscopio!!:)
Cida_509 Creative Commons License 2005.06.02 0 0 6
Szia, csak most találtam el ide, sokáig tartott... Én most Milton Nascimentot hallgatok, meg Fernanda Abreut - csak a nyelvtanulás kedvéért, de megszerettem a zenéjüket.
Előzmény: papírcsirke (5)
papírcsirke Creative Commons License 2005.01.12 0 0 5

hát bazze az egyetlen vagyok akit ez érdekel:))))

zombi topic rulez!

papírcsirke Creative Commons License 2005.01.05 0 0 4

nem adom fel:)

 

 

drum'n'bossa:

Brazíliából - a pillanatnyilag (megérdemelten) legjobban ajnározott két drum'n'bass DJ, Marky és Patife. A két Sao Pauló-i cimbora (eredeti nevük, csak mert olyan istenien hangzik: Marco Antonio Silva és Wagner Borges Ribiero de Souza) találmánya, hogy a jéghideg drum'n'basst latin zenével forrósítják fel, szerencsére a műfaj hazájában, Angliában is meleg fogadtatásra talált, olyannyira, hogy ma már lemezszerződést és klubestet is kaptak ott, és minden magára valamit adó brit d+b producer készít "brazil számot". Marky és Patife drum'n'bossa karneválját MC Stamina vezényli le.

 

hallgass bele bebel gilbertoba:)

www.wmuk-newmedia.co.uk/prezence/bebel/be/

 

vagy lenine-be:)

www.allbrazilianmusic.com/en/artists/Artists.asp?Status=DISCO&Nu_Artista=334&Nu_Disco=2432

jacksoul brasileiro vagy az alzira e a torra talán ismerős .

 

ha másra nem is jó,csinálok magamnak egy jó kis link gyűjteményt...

papírcsirke Creative Commons License 2005.01.04 0 0 3
kisujj,egyensúlyoz...bocs a durva hibákért
Előzmény: papírcsirke (2)
papírcsirke Creative Commons License 2005.01.04 0 0 2

 capoeira mjúzik:

A capoeira nélkülözhetetlen része a zene. Fő hangszere a berimbao, egy íj szerű ütős hangszer, amire egy tököt (cabaca) erősítenek.
Tököt rögzítő madzag alá helyezik a kisújjat, majd azon egyensúllyozva, hol hozzáérintenek egy követ a húrra ütéskor, hol nem, néha pedig épphogy. Ez tulajdonképpen a három alap hang a berimbaón. Ezek kombinációjával változatos ritmusok játszhatóak rajta.

Almássy téri Szabadídőközpont Workshop: "A brazil zene" Grupo capoeira brasil

 

SAMBA BOSSA NOVA
A kortárs brazil zene a szambától a bossa nova új hullámáig. A brazil zene nálam egyenlő a szambával és annak újkori továbbfejlesztésével, a bossa novával. Antonio Carlos Jobim, Joao Gilberto, Sergio Mendez vagy Tania Maria ismerősek számomra. Nagyon szíven ütött Jair Rodrigues fiának, Jairzinho Oliveirának pszichoanalitikus megbeszélése. (Ez dalcímének magyar fordítása.)
A brazil hölgyek mindig elbűvölnek.  Itt Jussara Silveira, Eliete Negreiros, Rosa Passos és Rita Ribeiro hangjába szerelmesedtem bele. Rosa, a kortárs bossa nova színtér egyik legfényesebb csillaga gitárpengetésre is fogta virsliujjait, és annak a Barroso-nak adta elő egyik dalát, aki a Brasilt szerezte. Hogy az akkordmenet és a dallam némiképp hasonlít, az érthető.
Az első számot előadó Quarteto Jobim-Morelenbaum formációt a nagy Antonio Carlos Jobim (1927-1994) fia, Paulo és unokája, Daniel, valamint a férj és feleség Jacques és Paula Morelenbaum alkotják. Az szinte természetes, hogy a jeles ős nem kevésbé közismert szerzőtársával, Vinicius de Moraes-szel közös két dalából gyúrtak egyveleget. Ezek a melódiák a Fekete Orfeusz című filmből ismertek.

 forrás: www.crosstownblues.hu

 

drum:

Robertinho silva,

 

komolyzene:

A legjelentősebb nemzetközileg is elismert 20. századi brazil zeneszerző, Heitor Villa-Lobos fiatal korában megtanult csellón és klarinéton játszani. Már gyermekként nagy hatást tett rá szülővárosának népi kultúrája, és ez a zene egyre inkább hatalmába kerítette.

 saját magát képezte tovább és különböző népi együttesekben működött közre gitárjával. Emellett csellózással kereste kenyerét színházakban, mozikban, hotelekben. Az 1905 és 1913 közötti éveket utazással és a brazil folklór tanulmányozásával töltötte, mely alapvető meghatározója lett későbbi műveinek...

 

szamba...

bossa nova...

drum'n'bossa...

samba'n'bass...

 

érdekel?

papírcsirke Creative Commons License 2005.01.02 0 0 1

aktuál személyes kedvencem:

 

kaleidoscópio: tem que valer

egy nagyon finom kis brazil csemegét szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, általa pedig egy kis tüzet lopni otthonaitokba e cidris téli (hó)napokra.

2004-12-09 16:39:31



a kaleidoscópio két fiatal brazil művész - egy szép lány, janaina lima és egy csúnya fiú, ramilson maia - duója.

janaina táncosnő, akrobata, koreográfus és egyáltalán nem utolsó sorban dalszerző-énekesnő, aki miután a táncban már mindent elért, amit elérni csak lehetséges, kipróbálta énekhangját. jól tette. énekesnőként is gyorsan bejárta a világot, majd sao paolóba visszatérvén, 2001-ben találkozott zenésztársával, akivel a következő évben már kaleidoscópio néven koncerteztek brazíliaszerte.

ramilson, a bahiai születésű, ám sao paolóban nevelkedett zenészsrác egy helyi lemezbolt eladósegédjeként kezdte. az itt megismert producerek segítették hozzá első dalainak, később pedig szólóalbumainak megjelentetéséhez: e musica (1999), música eletrónica gospel (2001), drum'n'bass brazuca (2001), melyeket mind a közönség, mind a szakma az egekig emelt.

2004-ben megjelent első nagylemezükkel, és az erről kislemezen is kiadott két dallal, a radiocafé 98.6-on is gyakran hallható meu sonhoval és voce me apareceuval pedig sikerült számukra a nagy áttörés: brazília, majd az amerikai kontinens határai is elolvadtak körülöttük, olyannyira, hogy tem que valer című albumuk az acid jazz olaszországi hazája, az irma records közreműködésével budapesten is megvásárolható a jobb lemezboltokban.

tizenöt plusz egy annyira friss és annyira brazil gyöngyszem, hogy egyszerűen nem lehet mellettük csak úgy elmenni. szerintünk gyorsan szereznetek is kéne az egyébként is mutatós kis korongból. magatoknak vagy párotoknak. meglátjátok: ízleni fog nagyon!

siráj

 

 

 

a forrás: www.radiocafe.hu

 

ajánlom még: www.allbrazilianmusic.com

 

lenine,bebel gilberto...

_ Liar _ Creative Commons License 2005.01.02 0 0 0
0
Előzmény: papírcsirke (-)
papírcsirke Creative Commons License 2005.01.02 0 0 topiknyitó

még nincs a brazil zenének topicja?vagy csak a kereső nem adta ki?szóval brasil,tágabb értelemben dél-amerikai zene,kultúra.kaleiodoscopio,dj marky,dj patife...brasil 40 fok.

ha van mit hozzátenned.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!