Keresés

Részletes keresés

Garp szerint Creative Commons License 2005.01.05 0 0 98
Az én kutyám sem félt különösebben az ilyenektől, most 11 éves már és csak az utóbbi pár évben van ez. Azt hiszem, hogy jól tudom az okát is, mert kb. azóta van így, amióta egyszer a házunk előtt, attól pár méterre álló villanyoszlopba becsapott egy méretes villám, óriási villanással, hanggal és persze a környék házaiban (nálunk is) komoly elektromos károkkal járva. Na, azóta a kutyám igenis fél, szerintem is tőlem eléggé függetlenül. Persze akkor én is majd' összecsináltam magam, pedig bennt voltam a házban, de percekig csengett a fülem és káprázott a szemem (pont kinéztem az ablakon, amikor ez történt). Senkinek nem kívánok egy ilyen közeli villámcsapást, sem komoly másfajta robbanást, de az biztos, hogy aki ilyet átélt soha többé nem kívánja még a hasonló hangokat se. Még akkor se, ha nem kutya.
Előzmény: Mallory (94)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.05 0 0 97

Mert a szabályokat "szakértők" hozzák...

(Tudnék példákat sorolni, de ez nem az a topik.)

Előzmény: tüzes fal (96)
tüzes fal Creative Commons License 2005.01.05 0 0 96

A zöld durranós petárda tényleg elég nagy marhaság, de érdekes módon ezt egész évben engedélyezték, olyan látványos hangnélküli eszközöket meg nem mint nagy forgó lepkék stb. pedig nem.

 

Itt abból van a gond, hogy a petárdákat kizárólag hatóanyag mennyiség alapján kategorizálták és engedélyezték.

 

Pedig nem mindegy, hogy sörből van engedélyezve fél liter, vagy pálinkából, ugyanígy a durranós petárdákban hiába van 1g alatt a hatóanyag mégis túl nagyot durran.

 

 

Előzmény: Törölt nick (95)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.05 0 0 95
Nem, én azt mondtam, hogy hirtelen felindulásból betiltottam volna, de rájöttem hogy felesleges. Pontosan abból az okból amit te is írtál: aki agyilag nem ér el egy bizonyos szintet, az úgyis megveszi és használja. :-)
Előzmény: tüzes fal (93)
Mallory Creative Commons License 2005.01.05 0 0 94
Bocs, csak egy rövid h.sz. kutya-ügyben:
Az, hogy a kutya fél-e a lövéstől/petárdától/égzengéstől stb., elég nagy részben a szerencsén múlik. Egy alomból született, sok generáció óta munkára tenyésztett vadász(!)kutyák között is van egy-két olyan, amelyik retteg a durranástól/lövéstől, míg a többi alomtestvére tökéletesen ú.n. "lövésálló".
Ezen a problémán gazda szinte semmit nem tud segíteni.
(Ezt a h.sz.t nem elfogultáságból írtam, szerencsére az én kutyám teljesen jól tűri a robbanáshangokat [ellentétben velem, aki szilveszter környékén minden, az utcán eldobott parázsló cigarettacsikket petárdának nézek, és automatikusan behúzom a a nyakam... :-/ ].)
Előzmény: tüzes fal (88)
tüzes fal Creative Commons License 2005.01.05 0 0 93

De te mégis azt mondta, be kell tiltani, mert nem vagyunk elég érettek hozzá.

 

 

A durrogásról:

 

Mondjuk legutóbbi időkig lehetett venni flóbert pisztolyt, vagy gumigolyóst engedély nélkül, otthoni sörösdoboz lövészetre.

 

 

Mondjuk ez is durran akkorát mint egy petárda, majd ne használja az ember mert a szomszédot zavarja, amikor egyébként használhatná.

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.05 0 0 92

Látom hogy nem érted a lényeget. Leírom:

Éretlen az, aki felnőtt korára sem tud felelősséggel gondolkodni és cselekedni.

 

Aki ésszel használja a petárdát azzal nincs probléma. Aki ész nélkül az felelőtlen és éretlen a petárda használatára.

Előzmény: tüzes fal (91)
tüzes fal Creative Commons License 2005.01.05 0 0 91

Éppen ezért max. csak 1 szám első személyben beszélhetsz éretlenségről, ha éretlenségről akarsz beszélni.

 

 

Előzmény: Törölt nick (90)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.05 0 0 90

Ja, eza "demagógia" elég rossz duma. Ezt hagyjuk meg a politikusoknak.

 

A szándékos károkozás (amit egyébként ugye senki nem kíván magának) viszont tény. Én azt nem értem, hogy miért nem lehet úgy szórakozni, hogy az ne másnak a kárára történjen???

 

Tudom hogy nem mindenki ökör, és lehet hogy sértve érzi magát az aki tud normális módra petárdázni, de tudod: akinek nem inge...

Előzmény: tüzes fal (87)
mamicska Creative Commons License 2005.01.05 0 0 89
a nyóckerben nincs hírhedt utca:-)))
kamerák vagynak:-))
Előzmény: murray (80)
tüzes fal Creative Commons License 2005.01.05 0 0 88

"Egészen addig jól el is volt odalent, amíg éjfélkor totális tüzérségi támadás nem kezdődött, komolyan mint Sztálingrád II. Pedig a pince a ház abszolút legcsendesebb része."

 

 

Ha még a lakásban vagy pincében sem maradt meg a kutyád akkor inkább vele foglalkozz többet.

 

A mi kutyánknak semmi baja nem volt, lehet, hogy ez is olyan összefüggés ami ráragad a kutyára a gazdájáról.

 

Ha te nem félsz a petárdától lehet, hogy a kutyád sem éri meg olyan tragikus dologként.

 

Mert lakásban lévő kutyának nem kéne félnie az utcán vagy a szomszéd kertjében durranáskor.

 

 

Előzmény: Garp szerint (85)
tüzes fal Creative Commons License 2005.01.05 0 0 87

Ez a "nem vagyunk még érettek hozzá" dumád demagógia.

 

Miért ne lennénk érettek hozzá?

 

Ha más országok polgárai elég érettek hozzá akkor mi is.

 

Leszámítva egy-két huligánt akik az utcán hajigálták a tömegbe, de ezek alapján általánosítani...

Előzmény: Törölt nick (86)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.05 0 0 86

Én vagyok éretlen??? Ezt miből szűrted le? Én azokra gondoltam, akik ész nélkül dobálóznak, vagy éppen a szándékos károkozás motoszkál bennük. Az ilyeneket sajnálni tudom, mert aki képtelen tiszteletben tartani mások tulajdonát, azt semmiképpen nem egy felelősségteljes ember. Nem a gyerekekről van szó, hanem aki felnőtt korára nem jut el erre a szintre!

 

Te mit szólnál ha kölcsönkérném a kocsidat, direkt nekimennék vele egy fának, aztán jót röhögnék? Rajtad. Gondolom nem azt mondanád, hogy jaj de jó volt, jó fej vagyok...

Előzmény: tüzes fal (72)
Garp szerint Creative Commons License 2005.01.05 0 0 85

Hát, az lehet, hogy Te így élted meg, ez jó. Mondom, alapból én is kibírnám egyetlen éjszaka, csak az a fránya a dologban, hogy ilyenkor mit csináljak a kutyámmal, aki jól megtermett és egyáltalán nem beszari kutyuli óriás snaci létére úgy reszketett a pincében, hogy egyszerűen rossz volt nézni. Oda is már úgy került, hogy az előző napokban miszlikbe szétszedte kinjában a kerítést körbe, lebontotta a szőrt/bőrt a fejéről, lábáról, felsebezte a száját, szemét, lábát a kerítésbontás közben és nem lehetett vele mást csinálni. Egészen addig jól el is volt odalent, amíg éjfélkor totális tüzérségi támadás nem kezdődött, komolyan mint Sztálingrád II. Pedig a pince a ház abszolút legcsendesebb része. És akkor nem tudom, a szembeszomszéd mit csinált a 3 hónapos iker kisbabáival, vajh bezárta őket a hűtőszekrénybe? :(((

 

Ezek olyan dolgok, hogy a felnőtt ember attól az, hogy belátja: azokkal, akik ezt a dolgot nem értik, fel se foghatják egyszerűen nem méltányos ezt csinálni. Azért ha valaki a nyomorék hóna alól kirúgja a mankót és röhög a földön fetrengő szerencsétlenen, szóval az ilyen jutalma mégiscsak a közmegvetés. Ha azt tudják az emberek "érteni", akkor ezt miért nem?

 

Egyébként felénk is elég nagy csend volt már fél egy körül. Mármint déli fél egy körül. :(( Akkortájt már tíz percenként csak 4-5 petárda robbant a környéken.

Előzmény: tüzes fal (84)
tüzes fal Creative Commons License 2005.01.04 0 0 84

Az engedélyhez kötéssel egyetértek ha azt mondjuk egy olcsó tanfolyamhoz kötnék, hogy az userek megtanulják biztonságosan használni, kapnának egy krtyát amit magukkal hordanának szilveszterkor.

Akik meg olyan barmok, hogy a tömegbe hajigálták, azok úgysem mennének el ilyen tanfolyamra és így nem lenne rá jogsijuk és megbuntethetnék őket.

 

 

A szomszédok engedélyéhez kötés úgy ahogy van levelestül-ágastul ökörség.

elég lenne 1 szomszéd aki valamiért orrol rád, pl. mert nyáron lebasztad, hogy vizes gazrakással füstöl az orrod alá.

 

 

Meg aztán ott van a rendelet, hogy este 22 óráig hangoskodhatsz saját telkeden.

ebbe belefér alkalomszerűen a mini tüzijáték is.

 

Szilveszter éjjel meg se az időssek, se az öregek nem csámborognak a kertben, hanem vagy szilvesztereznek, vagy a tévé előtt ülnek.

Lakásban meg nem olyan hangos mint kint, nem is zavaró, ha a szomszédban durrognak.

eyébként szilveszter úgyis csak egyszer van egy évben, legyen a tisztelt szomszéd toleráns, sörözzön, pezsgőzzön, bejglizzen, ne a szomszéd tüzijátékán akadjon fenn.

 

Attól, hogy ő idős majd én is úgy éljek mintha én is idős korú lennék, szilveszterkor este kilenckor ágyba be aludni?

 

Felénk éjjel 1 órakor már olyan csend volt mintha nem is szilveszter lenne.

Éjfélkor meg ingyen tüzijáték mindenütt, lehetett nézni a kertből.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Garp szerint (78)
bolsh Creative Commons License 2005.01.04 0 0 83
Vagy mondjuk jön egy EU-s polgár és rendeltetésszerűen használ egy tüzijátékelemet, és közben eszébe sem jut hogy tiltva lenne. Mi fog történni? Beszállítják? Kiutasítják? Honnan, az EU-ból?
Előzmény: bolsh (82)
bolsh Creative Commons License 2005.01.04 0 0 82

A haverod egy állat. Szerintem vagy ő nagyított neked, vagy te akarsz itt nagyot mondani, de végiggondoltad hogy az általad leírt eset 8 napon túl gyógyuló SÚLYOS testi sértés okozása? Ilyenért be is varrhatják a haverodat, és meg is érdemelné.

"""NOL: Orodán Sándor belügyi szóvivő szerint nem tervezik a visszatérést a "teljes tiltás időszakához". Emlékeztetett rá, hogy korábban, mikor még tiltották petárdák birtoklását és használatát, milyen éles bírálatok érték az éppen hivatalban lévő kormányokat amiatt, hogy míg máshol elképzelhetetlen a szilveszter petárdák robbanása nélkül, nálunk (és már szinte csak nálunk) tiltják ezeknek az eszközöknek a vásárlását. A tiltás éveiben tízszer ennyi személyi sérüléses petárdabaleset történt, mint a pirotechnikai eszközök használatát ideiglenesen, kizárólag szilveszter éjjelén engedélyező rendelet hatálybalépése óta.""""Néhány nap, és megalakul a petárda szakbizottság, melynek tagjai külföldi tanulmányutakra indulnak, hogy a fejlettebb országokban tanulmányozzák a petárdahelyzetet""""""
A tiltás rossz megoldás, találjon ki a "bizottság" mást. Ajánlok nekik "tanulmányi utakat" pl: Rio de Janeiro, vagy Taipei, esetleg Hawaii. Hmm, politikusaink most nem chilei cseresznye, hanem madagaszkári petárdázási szokások nyomába erednek.

Mindig kitalálnak valamit...

 Azonkívül ha életbe lép a schengeni egyezmény nálunk is, akkor majd a hegyeshalmi úton a rendőreink (határőr már nem lesz) lemeszelik a kocsikat és petárda után fognak kutatni? Vagy hogy lesz ez megoldva?

Előzmény: murray (81)
murray Creative Commons License 2005.01.04 0 0 81

egy kis adalék::-)

 

Haver tegnap felhivott, mondom mivan? áh semmi fáj a kezem, be van kötve..szilveszter éjjelén vki visszatéröen bedobálta a kertjébe a petárdákat, a kutya meg a féléves gyereke a lakásban nyüszit, srác kivárta a bokorba a köv. járatot baseball ütövel kiment 3 20 év körüli gyerek, nekilátott , egyiknek eltörte a csuklóját másik kettö elszaladt . kocsi kinn állt direkt,nyomás utánuk végigkergette öket a fél városon. 

Istenem, annyira tisztelem!

mondtam, jövöre együtt ünnepelünk!:-)

 

Előzmény: murray (80)
murray Creative Commons License 2005.01.04 0 0 80

múltkor a 8 ker. ben jártam az egyik leghirhedtebb utcában dec 30án . megy a durrogtatás, megyek le a kocsihoz, a rendőr ott igazoltatja a srácokat és rámolják ki a nyikhajok a cuccot! ba+, egyedül ott foglakoztak ezzel?

Bp többi részén háborus helyzet volt!

Előzmény: Garp szerint (77)
Garp szerint Creative Commons License 2005.01.04 0 0 79
Arra meg tényleg kíváncsi lennék, hogy a petárda-pártiak mégis mit mondanak az állatok/idősek/gyerekek -kel kapcsolatos felvetésekre? Szarnak rá? Vagy valami hasonló? :(((
Garp szerint Creative Commons License 2005.01.04 0 0 78

Valaki azt írta itt nemrég, hogy vannak, akik tudnak kultúráltan tűzijátékozni a saját portájukon. Hát ezzel az a baj, hogy - hacsak az a porta nem x hektár - akárki is durrant/rakétázik a telkén/udvarán (azon a max. 200 négyszögölön), annyi erővel akár a szomszédjáén is tehetné. Fény és hang ugyanúgy "megvan" a szomszédságnak is akár többszázméteres távolságban is.

 

Ha az ember nézi a TV-t, látja, hogy csak (pl.) az állatokkal való helyes törődésnek micsoda kultúrája kezd kialakulni tőlünk civilizáltabb országokban. Azokon a helyeken a pl. háziállatokat megőrjítő durrogtatás/villogás/stb-stb szerintem simán állatkínzásnak számít. Ha már nekünk is olyan csicsa EU-konform állatvédelmi törvényeink vannak, akkor már csak ezek mentén is azonnal tiltani és szigorúan büntetni kellene minden ilyesmit.

 

Lenne még egy lehetőség esetleg, hogy csak az tűzijátékozhasson, aki erre engedélyt kap, amihez az összes szomszédjának lenne mondjuk vétójoga. Ha senki nem reklamál, akkor kaphat engedélyt, amivel mehet a boltba megvenni a hozzávalókat és kész. Akinek nincs engedélye, de találnak nála akármi ilyen anyagot, azt ugyanúgy kell büntetni, mint az engedély nélküli fegyvertartást. Végülis az, vagy nem?

Garp szerint Creative Commons License 2005.01.04 0 0 77

Teljesen igazad van. Párszor már én is kirontottam az utcára, hogy valakinek a seggébe dugom a saját petárdáját, de mire kimegyek (cipőt húzni, kabát, kulcs), addigra már senki sincs a ház előtt. Az utca végéig meg nem fogok rohanni, meglátják és elfutnak.

 

Azért a rendőrök hozzáállása érdekes, mert nagyon megértőek, de még annyit se tesznek meg, hogy mondjuk az inkriminált kocsmába, ahol a petárdázós töketlenek dajdajoznak esetleg benézzenek és azt mondják, hogy ejnye! Mert az, hogy 50-nel elgurulnak egyszer a kocsma előtt nem az a kimondott figyelmeztetés.

Előzmény: oldskool (64)
rali Creative Commons License 2005.01.03 0 0 76
Szóval: 15 : 15
Óz_a_nagy_parázsló Creative Commons License 2005.01.03 0 0 75
Mit vergődöl, ha legális?
Te is annyit érsz mint tomcat cimbid, egy szemen köpést!

Remélem egyszer egy tökösebb kölyök lefújgázsprével azt viperával addig üt ameddig mozogsz.

Na, erre számítson, aki önbíráskodik.

"ilyen az utca".

üdv.
Előzmény: oldskool (64)
Óz_a_nagy_parázsló Creative Commons License 2005.01.03 0 0 74
"Érdekes. Az irritáló egyének toleranciát követelnek, de eszükbe sem jut, hogy ezt ők gyakorolják. "

1 db petárdát nem hajítottam el már kb 4 éve, mellé lőttél burnyák.
Nem fogok veled vitatkozni, szavaztam , neked is van 1 szvazatod. Használd okosan.
Előzmény: harm2 (58)
tüzes fal Creative Commons License 2005.01.03 0 0 73

Aki képes egy ptárdát a másik lába elé vagy a tömegbe dobni az gondoljátok, hogy majd bexarik a betiltástól és nem veszi meg feketén?

 

Aki meg betartva a törvényt használta, azok nem vennék meg mert ők betartják a törvényt.

tüzes fal Creative Commons License 2005.01.03 0 0 72
Te lehet, hogy éretlen vagy, de nem mindenki van ezzel így.
Előzmény: Törölt nick (60)
murray Creative Commons License 2005.01.03 0 0 71

igaza van a srácnak , üsse csak a kis köcsögöket!

 

Előzmény: verz (69)
bolsh Creative Commons License 2005.01.03 0 0 70

15:15

 

és az ilyen szélsőséges és trágár véleménnyel csak rontasz az oldalad véleményén.

 

Aki mást "bánt" a petárdával, vagy a remélhetőleg létrehozandó tiltott területeken mégis durrogtat, az kapjon annyit amennyit Kulcsár!

Előzmény: harm2 (58)
verz Creative Commons License 2005.01.03 0 0 69
Bravó, csak gratulálni tudok! :(((

És még az ilyenek sírnak a petárdázás miatt. Remélem egyszer a gyerekek mellett lesz egy tagbaszakadt felnőtt is, és úgy megver, h egy életre leszoksz az önbíráskodásról!!!
Előzmény: oldskool (64)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!