Keresés

Részletes keresés

tivadar Creative Commons License 2005.02.03 0 0 619

Szervusz BÖ!

 

Köszönöm válaszod.

Üdv: tr.

Előzmény: Báthory Ödönke (618)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2005.02.03 0 0 618
Szervusz Tivadar!

Tegnap végre sikerült egyeztetnem szeretett atyámfiával a kérdésedről. Kb ő is ezt mondta, hogy Istennel lenni. Illetve ő nem azt mondta, hogy Vele, hanem azt, hogy Nála. Amikor közöltem, hogy ezt már én mondtam, de neked ez nem elég, akkor elkezdte magyarázni. Minél jobban magyarázta, annál kevésbé volt elfogadható. Ezt ő is érezte, ezért abban egyeztünk meg, hogy földi ésszel fel nem fogható a dolog, de mindnyájan vágyunk rá.

A továbbiakban az én gondolataim:

Az a helyzet, hogy amikor az ember Istent kezdi keresni, akkor mindig ad annyi motívációt, hogy mégtovább, mégjobban keressük Őt. Ilyen tapasztalatuk persze csak azoknak van, akik valóban keresik, ezért nem lehet hitelesen beszámolni róla. Egyet tudok: Kérek még!!
Valami ilyesmi isteni jelenlétnek a teljességét várjuk a mennyekben.

Az üdvösségnek egyébként vannak konkrét jelei is. Pl az, hogy Isten nem tekint engem bűnösnek. Hiába sároznak be, Ő engemet tisztának tekint.

szervusz:b
Előzmény: tivadar (613)
tivadar Creative Commons License 2005.02.02 0 0 617

Olvasd el lécci a 610 és 611-es beírásomat, hadd ne kelljen ismételgetnem magam !

De csak ha télleg érdekel.

tr

Előzmény: Hozzá Hán Szóló (616)
Hozzá Hán Szóló Creative Commons License 2005.02.01 0 0 616
Ha rendesen, érthetően tennéd fel mit is szeretnél akkor talán tudnám mire is válaszoljak....
Előzmény: tivadar (613)
tivadar Creative Commons License 2005.01.30 0 0 615

Semmi bajom! ;-))

 

Nekem úgy tűnik félrebeszéltek - legalább is eddig.

 

Nem arról van szó, hogy én nem tudom mi az üdvös. Egészen biztosan tudom.  Csupán arra voltam kiváncsi (ill. lettem volna...) eltérítő mit ért pontosan ez alatt.

 

"...mintha egy szerelmestől követelnéd, hogy vezesse le neked racionálisan, miért pont abba a nőbe szerelmes."

 

Én semmit nem követeltem, azt meg főleg nem, miért pont ez a vallás, vagy miért pont Jézus (vele meg pláne semmi bajom.) Azt kértem, hogy egy sokat használt (horribile dictu: eléggé lejáratott) fogalmat írjon már körül a saját egyszerű szavaival. Hogy tivadarka is megértse...

 

Ehelyett jössz a szokásos dodonai, ledorongló, kioktatő, gyömrői-uti szöveggel... :-((

 

Higgyétek már el, a HGY-n kívül is van (hívő, vallásos) élet!

tr

Előzmény: vfo (614)
vfo Creative Commons License 2005.01.30 0 0 614
Az a bajod, hogy a természetes szinten próbálod megragadni a természetfölöttit. Ez olyan, mintha egy szerelmestől követelnéd, hogy vezesse le neked racionálisan, miért pont abba a nőbe szerelmes. Nem lehet. Csak akkor érted meg, hogy ő miért szerelmes bele, ha te is szerelmes leszel ugyanabba a személybe. Ez Jézus esetében működik. Ha nem vagy szerelmes, vagy nem akarod szeretni, felejtsd el az egész vitát, mert sehova nem vezet.
Előzmény: tivadar (613)
tivadar Creative Commons License 2005.01.30 0 0 613

"Üdvösség, egyszerűen Istennél lenni. Nála."

 

 

Ezt én némileg - bár tivadarként érteni vélem a lényeget - fellengzős mondatnak érzem. Épp ezért kértem,hogy tivadarkának mondd el, egyszerűbb szavakkal.

 

Sajnos nagyon sok emberrel jártam már így, és nem tudom eldönteni, hogy ez csak egyszerű szemérmesség, vagy magad sem tudod pontosan. Istenhez odabújni remek dolog, csak az a gond, hogy itt vannak a munkás hétköznapok, meg eza 6 milliárd másik ember...

 

"Remélem segítettem"    Sajnos nem.

 

Konzultáljatok hétfőn, aztán - hátha...

üdv: tr.

Előzmény: Báthory Ödönke (612)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2005.01.30 0 0 612
Kedves tivadar!

(Sajnos elterito atyámfia egy darabig nem tud jönni, de napi kapcsolatban vagyok vele, ezért most veszem a bátorságot és válaszolok helyette. Hétfőn aztán egyeztetek vele és szükség esetén korrigálok.)

Üdvösség, egyszerűen Istennél lenni. Nála.

Én ezt úgy képzelem és élem meg, mint igazgató és fia, illetve bármelyik dolgozója esetében. Az igazgató úrhoz bárki bejuthat megfelelő ceremóniák (bejelentkezés, időpont, titkárnő stb) segítségével. De a saját fia bármikor bejárhat hozzá. A dolgozók mindig sokkal nagyobb tisztelettel és alázattal viselkednek az igazgató úrral, mint a fia. Ő mégis a fiának jobban örül, mint az egész gyárnak (ha jó apa).

Isten hasonlóképpen nem ceremóniákat, meg viselkedést vár, hanem közösséget. Ő nem szolgákat keres, hanem a fiait várja vissza.

Tudod, Tivadarka (bocs, te mondtad:-) Istennek minden ember az alkotása. Azért teremtette őket, hogy megmutathassa a szeretetét. Ezért szeretné Isten, hogy a teremtményei végre már odafordulnának hozzá, hogy meglátnák Őt, megtalálnák Őt.

Remélem segítettem. Szervusz:b
Előzmény: tivadar (610)
tivadar Creative Commons License 2005.01.29 0 0 611

Yah, még annyit;  kérlek ne idézz sehonnan, főleg ne a Bibliából, és ne is másolj be semmit. Csak a saját szavaid/gondolataid érdekelnek !

Kösz, előre is.  ;-)

tr.

Előzmény: tivadar (610)
tivadar Creative Commons License 2005.01.29 0 0 610

"egyik sem üdvözít önmagában, hisz mint jól tudjuk a hit üdvözít. "

 

Megtennéd nekem azt a szivességet, hogy leírnád nekem ide,  mit értesz/gondolsz TE, jelenleg, az egyes ember "üdvözülés"-e alatt.  KB. úgy, mintha egy érdeklődő nagycsoportosnak magyaráznád el.    "Tudod, Tivadarka az úgy van..."

De télleg, chomoyan.

Válaszod várva, üdv: tr.

Előzmény: elterito (609)
elterito Creative Commons License 2005.01.28 0 0 609

Tudok pár millió emberről, akik nincsenek megkeresztelve, de azért egészen jól elvannak, ugyanakkor tudok pár millió emberről akik meg vannak (számtalan keresztény egyház kebelén belül) keresztelve, de biztosan nem cserélnék velük...

(Mellesleg: én meg vagyok keresztelve, de nem vagyok erre különösebben büszke.).

 

Értem jól, de nem is erre utaltam. Arra utaltam, van olyan ami nem ember rendelése, hanem Istené (keresztség, ima, böjt stb.)

Az más kérdés, hogy egyik sem üdvözít önmagában, hisz mint jól tudjuk a hit üdvözít. (de az is kegyelem által)

 

Előzmény: tivadar (608)
tivadar Creative Commons License 2005.01.27 0 0 608

 

 

Azt hiszem, mindkettőnknek jobb, ha ebbe nem megyünk bele mélyebben!  ;-))

 

Tudok pár millió emberről, akik nincsenek megkeresztelve, de azért egészen jól elvannak, ugyanakkor tudok pár millió emberről akik meg vannak (számtalan keresztény egyház kebelén belül) keresztelve, de biztosan nem cserélnék velük...

(Mellesleg: én meg vagyok keresztelve, de nem vagyok erre különösebben büszke.).

 

Üdv: tr

Előzmény: elterito (607)
elterito Creative Commons License 2005.01.27 0 0 607
Úgy értem, nem tartom azt, hogy minden vallásgyakorlat az emberi elképzelésből származimók, mert van olyan ami Isten rendelése. Pl. nem lehet elhagyni a keresztséget és valami "modernebre" cserélni, mert az nem működik.
Előzmény: tivadar (605)
fish12 Creative Commons License 2005.01.27 0 0 606
Kösz!
Előzmény: vfo (595)
tivadar Creative Commons License 2005.01.26 0 0 605

 

 

Mit "nem" ?

Hanem ?    :-))

Előzmény: elterito (604)
elterito Creative Commons License 2005.01.26 0 0 604
így véled? (én nem)
Előzmény: tivadar (602)
vfo Creative Commons License 2005.01.26 0 0 603
Ha nem ismered az Urat, csak hallottál róla, akkor Isten dolgai neked bolondságok és szükségképpen az általad ismert megnyilvánulásokkal magyarázod a dolgot. Engem nem zavar, mert te nem jutsz az Úrhoz közelebb. Ugyanakkor egy értékes ember vagy, akinek józan a gondolkodása, de a józan gondolkodás önmagában még nem eredményez hitet, ami az Istennel való természetfölötti kapcsolatból táplálkozik.
Előzmény: Törölt nick (601)
tivadar Creative Commons License 2005.01.26 0 0 602

 

 

Hát azé, mer' minden tanban van olyan ami jól beilleszthető az aktuális (de folyton változó) világképembe. De már a sajátos rituálékban nem kivánok résztvenni, tehát nem akarok semmilyen -ista lenni.  A vallások hétköznapi cselekményeit már az emberek "készítik" és ezt már nem akarom magamévá tenni.

 

t.

Előzmény: elterito (599)
vfo Creative Commons License 2005.01.26 0 0 600
Én nem szenvedek hiányt anyagiakban, tehát a többesszámot nem veszem magamra. De a kérdésed jogos.
Előzmény: Törölt nick (598)
elterito Creative Commons License 2005.01.26 0 0 599

Én pl. jelenleg a budhizmus tanait tanulom, de soha nem leszek budhista

 

Akkó meg minek? Bocsi, ezt nem álltam meg. :-)

Előzmény: tivadar (582)
vfo Creative Commons License 2005.01.26 0 0 597
És egy másik prófécia, egy másik személytől, 7 évvel későbbről:

Rodney M. Howard-Browne próféciája
New Life Christian Fellowship, 1994. november 10, esti istentisztelet

Mert ha a pünkösdiek nem veszik, Isten szele ráfúj a katolikusokra, a metodistákra és a baptistákra. És egy teljesen új mag fog kikelni és felnőni és egy teljesen új aratás lesz azok között, akik még nem is ismerik az én erőmet és az én dicsőségemet. Hatalmas módon fogom őket meglátogatni, azt mondja az Úr. Hozzám fognak jönni. Sokan, akik magukat pünkösdieknek mondják, meg fognak szégyenülni. Sokan, akik magukat teljes evangéliumi keresztényeknek tekintik, meg fognak szégyenülni. Mert ok azt állítják, hogy ismerik az én erőmet és az én dicsőségemet, de csak a kegyesség látszatával rendelkeznek, annak ereje nélkül. Én vi-szont azokat az éhes és szomjas embereket keresem, akik utánam kiáltanak, akiket hatalmasan meg is fogok látogatni. Egymás után egyre több ajtó nyílik meg. Sokan, akik a Szent Szellem kitöltetésében nem álltak Is-ten erejében, bele fognak esni Isten folyójába. Halleluja! És nagy lesz az öröm. Nagy lesz az öröm! Mert Is-ten mozgása nem fog a pünkösdiekre és karizmatikusokra korlátozódni, hanem az Úr cselekedni fog sok val-lásos ember, sőt olyanok között is, akik ma nem tagjai semmilyen felekezetnek. Még azokat is el fogja érni, akik más vallásúak. Ki fog törni és át fog csapni az iszlám világba is. Isten dicsősége meg fog nyilvánulni és sokan fognak eljutni az igazság ismeretére és Jézus Krisztust Uruknak vallják meg. Be fog menni olyan nemzetekbe, ahol eddig más isteneket emeltek fel, de ott is Jézus neve fog kijelentetni és természetfölötti je-lek és csodák történnek. És azokra a gyülekezetekre, akik nem fogadják Isten mozgását, éhínség fog követ-kezni, és egyszerűen elenyésznek és a semmi lesz az osztályrészük. De azokra, akik éhesek, mindegy, melyik felekezethez tartoznak, mindegy milyen szervezet tagjai, azokra, akik szomjaznak, növekedés jön, aratás jön, áldás jön és sokan csatlakoznak hozzájuk. Halleluja. Még nagyobb üldözés fog következni, mert Isten mun-kája nem fog akadálytalanul kiterjedni. De amikor a legnagyobb az üldözés, legnagyobb lesz a győzelem is. Ahol a legerősebb lesz az üldözés, Isten ereje is a legnagyobb lesz. Sokan megpróbálnak titeket megölni és az utatokba állni, de ne féljetek. Ne féljetek, ne hátráljatok meg és ne kössetek kompromisszumot, mert ezekben az időkben az Én kezem erős lesz rajtatok. És az Én Szellemem csodálatos és dicsőséges megnyil-vánulásait fogjátok meglátni és el fog terjedni, hogy ami az Apostolok Cselekedeteiben történt, ma is meg-történik. Az, amikor férfiak és nők átváltoznak, elragadtatnak és egy idegen helyen kerülnek elő, olyan ide-gen nyelven beszélve, amit azelőtt nem tanultak. Ok azt hiszik, hogy anyanyelvükön szólnak, de hallgatóik a saját nyelvükön hallják őket beszélni és sokan csatlakoznak hozzájuk, és sokaságok lépnek be a Királyságba (Isten országa - a ford.) És mielőtt kezet emelnének rátok, hogy elfogjanak titeket, el fogtok tűnni előlük. Ohóó! (kiabálás és tapsolás a gyülekezetben, majd kb. két mondat nyelveken) Mert a fenségesen dicsőséges jeleknek és csodáknak híre megy. Mert ez a nap az Isten Szelleme kitöltetésének napja. Ez az a nap, amikor Isten új módon nyilvánítja ki magát az O népe között. Senki nem akadályozhatja meg azt, amit én fogok ten-ni.

Gyors munkát végzek, azt mondja az Úr. Hétköznapi embereket fogok felemelni. Hétköznapi férfiakat és nőket fogok felemelni, akik egyszerűen csak megalázzák magukat az Én erőm és az Én kezem alatt, ezt mondva: „Uram, nekünk nem kell a dicsőség, nekünk nem kell az arany. De mi Neked adunk minden dicső-séget, minden tiszteletet és minden dicséretet.” Én pedig őket hatalmas, csodálatos, fenséges, dicsőséges módon fogom használni. És minden dicsőség, minden dicséret és minden tisztesség az enyém lesz, azt mondja az Úr. Mert én vagyok az Úr, a ti Istenetek, és én hatalmasan fogok közöttetek cselekedni, azt mond-ja az Úr és mindenkit az Én nevemhez vonzok. Ezért ma este is figyeljetek az én Szellemem szavára, ma este is hallgassátok, mit mondok nektek. Mert az Én ígéreteim közül bizonyosan egy sem fog eltűnni, mert ezek az utolsó napok és a munka, amit elvégzek, gyors lesz. Gyors munka lesz és közönséges embereken keresztül fog végbemenni. És ajtók nyílnak meg, olyanok, amelyekről az emberek csak álmodni mertek, vagy azt sem, a kijelentés kapui, lehetőségek az Én evangéliumom hirdetésére, az Ige terjesztésének kapui fognak meg-nyílni, melyek feltárulnak sokaknak, akik érzékenyek az Én Szellememre és így szólnak: „Ó, Istenem, fújj általam, érints meg sokakat általam, essen a Te tüzed rám!” És az Én népem belsejéből az Én folyóm fog folyni, és Isten dicsősége fog megnyilvánulni. De csak azokban, akik éhesek. Csak azokat éri el, akik szom-jasak. Csak oda jön, ahol félreteszik a világ dolgait. Ok azok, akiket nem vonz és ural az emberi kívánság, az embertől való félelem, mert az csapda, ezért hallgatni fognak az Úrnak, az o Istenüknek Szellemére. O to-vább fog vinni titeket az O erős és hatalmas karjával. És, óh, még angyalokat is fogtok látni és meg fognak jelenni ti előttetek és szolgálni fognak veletek együtt és mellétek szegődnek. Igen! És elképesztő jelek és csodák lesznek! Mert ezek azok a napok, amikor az Úr dicsősége az emberek között lesz. Halleluja. Azokban a napokban, amikor ezek az ajtók megnyílnak, azokban a napokban amikor az utak egyenessé válnak előtte-tek, ne mondjátok: „Uram, nem léphetek be, mert ez a nép tisztátalan.” Nem, nem, nem! Mert semmi, amit Én adok nektek, nem tisztátalan, azt mondja az Úr. Ti pedig beléptek és bátran hirdetitek az igazságot, egy iótát, egy pontocskát el nem hagyva abból, egyetlen lépésre sem eltérve attól, amit Evangéliumnak ismerünk. De ha bátran szóljátok a szavakat és bátran cselekszetek, el fognak jönni és ezt mondják: „Az igazságot és Isten erejét megtapasztaltam és megláttam Jézust. Ma átadom Neki az életemet és nagy és hatalmas dolgokat fogok én is cselekedni.” Látom Isten hatalmas cselekedeteit a Közel-Keleten, Izraelben, Iránban és Irakban, Törökországban, Szaúd-Arábiában, Egyiptomban és más országokban, Libanonban. Látom, ahogy Isten vé-gigsöpör a Közel-Keleten, Indián és Kínát megrázza Isten szele és dicsosége. És még a távoli országokban is fújni fog Isten szele, de hiszen most is fúj és a jelek és csodák híre még el se jutott a ti füleitekhez. És még itt, Amerikában is meg fogjátok látni, hogy még több emberi igyekezet lesz arra, hogy az Én cselekedeteimet korlátozzák, de én ki fogok kerülni minden emberi erofeszítést, ami a Szellem mozgásának útjában áll. El fogok menni minden emberi törekvés mellett, ami keresni és megszerezni akarja a dicsoséget. Elmegyek azok mellett is, akik kezüket vetik az én Szövetségem Ládájára, hogy kiegyenesítsék az útját. Mert néhányan meg fogják ezt próbálni, amikor megérintik az Én dicsoségemet és lesznek, akik holtan esnek össze a pulpi-tus mögött. Mert ez az a nap, amikor Isten dicsosége nem lesz egyetlen ember osztályrésze sem! És sokan lesznek, akik megpróbálják leírni vagy elmondani és megmagyarázni az ébredést, de nem fog sikerülni, mert képtelenek lesznek az Én dicsoségemet leírni!
Mert senki nem lesz képes arra, hogy az Én dicsoségemet annak teljességében bemutassa, hiszen az egy ki-beszélhetetlen öröm és tele van dicsoséggel és eddig a felérol se beszélt még senki. És ez valódi lesz, az én Szellememtol lesz, és alig tudnak majd beszélni róla. Csak a felét tudják leírni, az egészre képtelenek lesz-nek. Mert ezek csodálatos és dicsoséges dolgok melyek titkok, halleluja, az egyházban, dicsoség az Úrnak. De Isten Szellemének ennél nagyobb megnyilvánulásai is lesznek és látni fogjátok, hogy a második ház dicsosége nagyobb lesz az elsonél. Még a régi próféták is mindent megadtak volna, hogy ezekben a napok-ban és ebben a korban éljenek. De ti, én népem, kiválasztottak vagytok. Titeket, én népemet, egyenként szedtem össze. E kor miatt kerültetek be a Királyságba. Az Én Szellemem hozott be titeket. Ha nem gondol-nám, hogy a 90-es évek kísértéseit legyozitek, vajon újjá szültelek volna titeket ezekben a napokban és órák-ban? (kiáltozás és taps). De én tudom, hogy olyanok vagytok, akik a 90-es évek kísértéseit legyozitek. Ti vagytok az a nemzedék, amelyik minden olyan ero fölé emelkedik, amit az ellenség támaszt, hogy az Én Szellemem mozgását meggátolja ezekben a napokban és órákban. Ti vagytok az engedelmesek, akik nem a testnek, hanem Isten Szellemének engedelmeskednek. Ti vagytok azok, akik engeditek, hogy Isten tüze eljöj-jön és kiégessen beloletek minden salakot. Ti vagytok azok, akik hagyjátok, hogy a test 17 cselekedetete ki-égjen beloletek. Ti fogjátok hagyni, hogy a Szellem kilenc gyümölcse megnyilvánuljon. Ti, ó, én népem, vagytok azok, akikre mutatok és akikre ráhelyeztem az én kezemet, akiket ezekben a napokban és órákban támasztottam, hogy kimenjenek és az Én dicsoségemet ne megosszák másokkal, hanem bemutassák, hogy nagy és csodálatos dolgok történjenek. Ne figyeljetek a politikai helyzetre és ne ingasson meg titeket az. Mert, igen, a világ királyságai is haladnak, hogy eljussanak a szakadékhoz. Minden eltelt nappal közelebb kerülnek hozzá. Egyre közelebb és közelebb jutnak a romlás szakadékához. Így van ez minden nap, ahogy bejelentéseket tesznek a nagy elorelépésekrol a politikában, a béke ügyében, a biztonság területén, meg hogy ez a béke és biztonság kora. Az Én beszédem megmondta, hogy hirtelen romlás jön rájuk. Ezért ne tévesszen meg titeket a politikai, pénzügyi terület elorehaladása, vagy bármilyen, nemzetek közötti béke-egyezmény. Ne tévesszen meg. Még egy percre se üljetek le elgondolkodni azon, hogy ez áldást hoz az Egyházra. Mert az Én világom, az Én világom, az Én Királyságom és az Én céljaim nem kötodnek e világ rendszereihez. És a világ rendszerei a feledés felé menetelnek. De az Én Királyságom is menetel. És az Én Királyságom nagy lépéseket tesz és a Szellem nagy mozgásai mennek végbe benne. El fog jönni a nap, amikor még abban is megpróbálnak titeket megakadályozni, hogy az Én Evangéliumomat hirdessétek. Sokakat fognak börtönbe vetni és megtiltják nekik az Én igém prédikálását és üldözni fogják oket. De látni fogtok természetfölötti szabadulásokat, amikor a börtönök megrendülnek és az utcákon viszontlátjátok a bebörtönzötteket az Én Ki-rályságomat prédikálva (kiabálás és tapsolás), és senki nem állíthatja meg azokban a napokban, amit Én fo-gok tenni. De, ó, engedelmeskedjetek Nekem. Függesszétek a szemeiteket Rám. Adjátok át az edényeiteket Nekem. Ne a bunnek, hanem az igazságnak. Mert Én fogok cselekedni és megnyilvánulni úgy, ahogyan ad-dig azt senki nem tapasztalta. Mert az Isten dicsosége van köztetek, az Isten dicsosége támadt fel rajtatok. Ó, még csak fel se emeljétek a szavatokat azok ellen, akik a szolgálatotokat és akik az Én Szellemem mozgását támadják, mert az ilyenek velem állnak szemben, azt mondja az Úr, és Én fogok foglalkozni velük. Még csak ne is próbáljatok a kritikákra válaszolni. Ne kíséreljétek meg magatokat az emberek szemei elott igazzá ten-ni.
De keressétek az elottem való egyenes járást, és Én gondoskodni fogok rólatok. Ne aggódjatok az anyagiak miatt. Ne aggódjatok a pénz miatt, mert az lesz a legkisebb gondotok. Egyenessé fogom tenni a göröngyös ösvényeket és utatok minden lépésénél gondom lesz rátok. Mert az enyéim nem fognak hiányt szenvedni. Az enyéim ismerni fogják az Én ellátásomat, azt mondja a Seregek Ura, és Isten dicsoségében és bovölködésében fognak járni és ezen a területen is megnyilvánul Isten dicsosége.
Készítsétek el a szíveteket, mert mostantól egyre gyorsabban fogunk haladni. Egyre gyorsabban. Isten dicsosége, ohó, meg fog nyilvánulni. És Isten dicsosége beborítja a földet, mint a vizek a tengert. A Föld tel-jes lesz Isten ismeretével és dicsoségével. És látni fogtok, halleluja, (kb. 4 mondat nyelveken). Igyátok meg a bort, amíg lehet.. (kb. 1 mondat nyelveken) Tároljatok annyi olajat, amennyit csak tudtok. Mert eljön az ido, amikor senki nem lesz képes olajat szerezni. Eljön az ido, amikor szukében lesznek a bornak. De egye-tek most, igyatok most, készüljetek most. Mert eljönnek a napok, amikor fel kell használnotok, amit most felhalmoztatok. Legyetek készen. Nel egyetek olyanok, mint az öt bolond szuz, akiknek nem volt elég az edényeikben. Hanem legyenek készen a lámpásaitok. Legyenek a köntöseitek szeplotelenek. Legyenek a ru-háitok fehérek, azt mondja Úr. Legyenek az edényeitek tele olajjal és készüljetek. Mert eljön a világ sötétsé-gének órája. Mert eljön az éjszaka a Földre. És egyre sötétebb és sötétebb lesz és a gonosz és bunös emberek egyre rosszabbak lesznek. És a gonosz megnyilvánul és az utcákon tombol. Minden helyen eroszak. Ohó, és a pokol borzalmai nyilvánulnak meg, de ne féljetek. Nem éri el azokat, akik a Magasságos árnyékában nyug-szanak, azokat, akik a Mindenható titkos helyén lakoznak. Ne féljetek egyetlen pillanattól sem. Egyenesen fogtok járni. Elesnek melloletek ezren, jobb kezetek felol tízezren. Hozzátok nem is közelít. Nem, és szemei-tekkel nézitek és meglátjátok a gonoszok megbüntetését. Ó, gyertek Hozzám közelebb ma este. Közeledjetek Hozzám és én közelítek hozzátok és válaszolok nektek és nagy és hatalmas dolgokat mutatok nektek, amiket nem ismertek. És én sokak szemeit megnyitom, és ok belátnak a Szellem birodalmába. És a vallás és a tradí-ció szemellenzoi lehullanak róluk és a vallások és megkötözöttségek pikkelyei leesnek róluk. És szemeikkel tisztán látják az Én céljaimat és tervemet, melyet az Egyház számára jelentettem ki, és az Egyház fel fog kelni nagy erovel és nagy hatalommal, nagy jelekkel és nagy csodákkal. E napon és órán megmutatom az Én dicsoségemet. Ó, örvendezzetek, azt mondja az Úr, mert ma este is rajtatok van a kezem, jóra és nem go-noszra. Még az Egyesült Államokban, ebben a nagy országban is látni fogjátok, ahogy az ellenség egyre jobban és jobban betolakodik az Egyházba. Látni fogjátok, ahogy a sötétség egyre inkább meg akarja állítani az Egyházat, hogy elvegye a ti jogaitokat és privilégiumaitokat. Álljatok egyenesen, erosen és bátran. Ne kössetek kompromisszumot, hogy együtt lakozzatok azokkal, akik titeket a saját világukba akarnak átvinni. Ne kössetek kompromisszumot. Mert ha megteszitek, nemcsak az általam rátok helyezett kenetet veszítitek el, hanem az életeteket is. Mert ha keresitek az életeteket, elveszítitek azt, de ha énértem teszitek le azt, meg-találjátok, azt mondja az Úr. Ó, gyertek közel. Gyertek közel Hozzám ma este is és én is közel jövök hozzá-tok, és nagy és csodálatos és hatalmas és dicsoséges dolgok történnek. Ó! (kb. 6 mondat nyelveken) Ne za-varjanak meg a katasztrófák, amik történni fognak. Mert, igen, még nagyobb földrengések, és, ó, viharok, hatalmas viharok jönnek. De ne zavarjon meg titeket, csak tudjátok, hogy a föld is nyög és vajúdik, mert kö-zel a váltság napja. Kiált a megváltás után, ami hamar eljön.
Ne figyeljetek azokra, akik jönnek és azt mondják, hogy minden jó lesz és megpróbálnak elaltatni titeket. Mint a hamelni patkányfogó, eljönnek és álomba ringatnak titeket. De ne aludjatok, hanem tartsátok maga-tokat tisztán, legyetek éberek áron is megváltván az alkalmatosságot, mert a napok gonoszak. Mert O eljön, o eljön, a ti Uratok eljön! Nagy hatalommal és nagy dicsoséggel jön el. O eljön. És ez már nincs messze. O felkészíti a menyasszonyát. O felkészíti az o egyházát. Ideje, hogy megtisztítsátok a ruháitokat. Ideje, hogy megtisztítsátok a szíveteket. Ideje, hogy megtisztítsátok a szíveteket, ti bunösök. Itt az ideje, hogy megtisz-títsátok a szíveteket, ti kétlelkuek. Ki mehet fel az O szent hegyére? Az, akinek a keze és a szíve tiszta. Tisz-títsátok meg az életeteket. Tegyetek félre minden terhet és minden bunt, melyek olyan könnyen megszálltak titeket és legyetek készen. Ne ingassanak meg titeket a Földön történo események. Nemzetek fognak még feltámadni nemzetek ellen és mindenfelol háborúkról és háborúk híreirol fogtok hallani. Ó, és a pokol eroi megnyilvánulnak a Földön, de ne ingasson meg titeket, mert ez nem a ti királyságotok. Ez azért fog eljönni, hogy újra elmenjen. Mert nem a Föld a ti birodalmatok, a ti birodalmatok soha nem fog elmúlni. A tiétek az új birodalom, az új Föld és az új ég! Ó, igen, mert áron váltattatok meg! Mert minden, amit láttok, ezt az épületet is beleértve, amiben ma este ültök, meg fog semmisülni és el fog tunni. De, ó, azon a napon a menny dicsosége fog megnyilvánulni. Az a királyság válik láthatóvá, ami nem múlik el, a királyság, amely megmarad mindörökre, mindörökre, mindörökre, mindörökre (kiabálás és tapsolás). Ne azon iparkodjatok, hogy neveitek emberek tekercsein álljanak, hanem azon, hogy az Élet Könyvén, ami a Bárányé. Ohó, mert azon a napon, amikor kijelentetik azok neve, aki nem találtattak beírva az Élet Könyvébe, azoknak a sorsa a tuz tava lesz. (kb. három mondat nyelveken) Ekkor lesz az a nap, amikor Isten dicsosége úgy fog megnyilvá-nulni az Egyházban, mint annak elotte soha. Ez lesz az a nap, amikor az apostolok szolgálata folytatódik. Ez lesz az a nap, amikor a valódi próféták bátran fognak beszélni. Ez lesz az a nap, amikor az Én általam a pul-pitus mögé állított szolgákon lévo kenet megnövekszik. És, ó, az emberek már akkor is rettegni fognak, ami-kor ezek valahova bemennek, mert a Mindenható Isten hatalmas, hatalmas, dicsoséges jelenléte fog meg-nyilvánulni. Ó, ó. (kb. 1 mondat nyelveken) A Szellem kilenc ajándéka fog megnyilvánulni teljes erovel és hatalommal és az embereknek nem csak titulusa lesz, hanem jeleket és csodákat és hatalmas cselekedeteket fognak bemutatni. És nem az lesz a problémátok, hogy hogyan engedelmeskedjetek, és az se, hogy hogyan kerüljetek be az áramlatba. Mert amikor látjátok, látjátok az Én dicsoségemet, azt mondjátok: Igen, ez az igaz út, járjunk ezen! Senkinek nem kell titeket meggyoznie, mert a szívetek tesz bizonyságot mellette és azt mondjátok: igen, ez az Úr. O jött el közénk. És a farkasok hangja egyre halkabban és halkabban fog hallat-szani. Azon a napon idegenek hangját az Én juhaim nem fogják követni, hanem a Jó Pásztor hangját. Ó. (nyelveken) Nyissátok meg a szíveteket. Figyeljetek és hallgassátok, hallgassátok, mit mond Isten Szelleme. Figyeljetek arra, amit mond a Szent Szellem. Figyeljetek. Figyeljetek. Figyeljetek. Figyeljetek. Figyeljetek. Figyeljetek, amit Isten Szelleme mond ezen a napon és ebben az órában. (kb. 15 mondat nyelveken) Sok mondanivalóm van még hozzátok, mondja Isten Szelleme, de most még nem tudjátok elhordozni. Nem tud-nátok feldolgozni azt sem, amit eddig adtam nektek. Mert amit eddig elmondtam, az is meghaladja sokak felfogóképességét, hogy megértsék, mit teszek ezen a napon és ebben az órában. De örvendezzetek ezeken a dolgokon. Ó, elmélkedjetek ezeken és ahogy egyre több idot töltötök el az Én Szellememmel, egyre több és több dolgot fogok nektek kibontani és megmutatni.
És az Én angyalaim meg fognak jelenni. Az Én angyalaim most is itt vannak, ezen a helyen. Angyali feje-delmeim most itt vannak. Az Én angyalaim eljönnek és szolgálnak felétek és szolgálni fognak veletek együtt. Mert nem szolgáló szellemek-e elküldve azokért, akik öröklik az üdvösséget? Mert ti vagytok az üdvösség örökösei. Nem jártok egyedül. Ne féljetek a sötétség eroitol. Ne féljetek a démoni hordáktól. Ne féljetek a pokoltól. Nem, nem, nem! Mert a pokol össze sem hasonlítható az én Szellemem birodalmával. A pokol még csak be se léphet oda! Mert a sötétség nem állhat meg a világosság jelenlétében. És közöttetek a legkisebb, a leggyengébb hívo, aki egy egészen pici világosságban jár, az is kiszorítja a sötétséget. Ha-ha. (kb. 5 mondat nyelveken) Most ha huségesek vagytok azon a kicsin, amit adtam nektek, sok fölött teszlek titeket úrrá. Ha huségesek vagytok azon a kicsi keneten és szellemen, amit rátok helyeztem, és huségesen éltek és nem visz-szaéltek vele, növekedést hozok az életetekbe, néhányatok számára a következo 18 hónapban, ha jártok az-zal, amitek most van. Legyetek huségesek. Legyetek huségesek. (kb. két mondat nyelveken)
(Személyes prófécia az egyik jelenlévonek) Engedelmeskedned kell. Engedelmeskedned kell. Mert azt mondtam, hogy a nyelved olyan lesz, mint egy készséges író tolla és beszélni fogsz és írni fogsz. Írnod kell. Szorgalmasnak kell lenned. Könyvek fognak megjelenni. Olyan dolgokról, amiket neked mutattam meg és az embereknek is látniuk kell. Hallanod kell, le kell írnod. Neked kell. Neked kell. Neked kell. Bátornak kell lenned. Bátornak kell lenned. Bátornak kell lenned. (kb. 6 mondat nyelveken) És megkapod az áttörést, amit régóta kerestél a szolgálatodban, ami el fog terjedni a földön. Ha-ha. Mert imádkoztál és azt mondtad Isten-nek: több embert kell elérnem, többet, többet, többet. De a tolladdal, a tolladdal fogod elmondani, a tolladdal fogod leírni, és el fog terjedni. Halleluja, halleluja. Boldog vagy? (kb. 1 mondat nyelveken) És O mondta: mondjam meg neked, hogy megadja az ehhez szükséges anyagiakat. Elkezded, és amikorra befejezed, meg-lesz a pénz. Abban a pillanatban, ahogy befejezed a könyvet és készen állsz átadni a kiadónak, meglesz a pénz, ami kell hozzá. Halleluja. Köszönöm, Uram Jézus. (tapsolás és kiabálás) (kb. 9 mondat nyelveken)
Csak két másik alkalom volt, amikor ekkora kenetet éreztem magamon, ez most a harmadik. Az elso 1979. júniusában volt, amikor leesett rám a tuz. Most is rajtam van. A második eset ezen a nyáron volt, egy keddi napon. Ugyanez van itt most is. (kb. 20 mondat nyelveken) Engedelmeskedni fogok a Szent Szellemnek. En-gedelmeskedni fogok a Szent Szellemnek.
Báthory Ödönke Creative Commons License 2005.01.26 0 0 596
Nos, hát elolvastam a hivatkozott cikket. Tanulságos. A tanulság a következő:

1-Ha valaki rendet bont, azt tökön kell vágni
2-Ha kiderül, hogy a tökönvágottat ismerem, akkor bocsánatot kell kérni. Ha nem ismerem, akkor úgy kell neki.
3-Így járhat bárki
4-Az őrök szakszerűen jártak el. Ez bizonnyal elmondható az Andrássy út 60-ban működött szakemberekről is
5-Hirdessétek tovább a Krisztust. JAvaslom az Ő természetét szemlélni és tanulmányozni, hátha elváltoztok az Ő természetére. És akkor senkit nem kell tökön vágni, hogy elhiggye, hogy keresztények vagytok.

b
Előzmény: Báthory Ödönke (594)
vfo Creative Commons License 2005.01.26 0 0 595
Fordítsátok arcotokat a szélbe!
David Minor, 1987. április 6. Megjelent a Derek Prince Ministries gondozásában

(Az eredeti angol szövegből Németh S. Judit nyers fordításban olvasta fel 1989. október 5-én, az akkori Ganz Műv. Házban, a Hit Gyülekezete vidéki vezetőinek tartott összejövetelen. Az alanti szöveg az eredeti szöveghű fordítása)

Isten Szelleme azt mondja nektek, hogy a Szent Szellem szele fúj az országok fölött. Az Én gyülekezetem viszont nem vesz igazán tudomást erről a szélről.
Mint ahogy a ti országaitokban nevet adtok a viharoknak, Én is nevet adtam az enyémnek. Így szól: AZ ÚRNAK SZENTELTETETT.
Mivel nem értik, mi történik, az én népen sok tagja megpróbál menedéket keresni az Én viharom elől; de ha ezt teszik, nem kapnak részt az Én munkámban. Mert ez a szél azért támadt, hogy fújjon minden olyan intézményben, amit az Én nevemben építettek. Aki része bármely olyan intézménynek, vagy munkának, amely az Én nevemet felcserélte a sajátjával, összetöretik az Én viharom ereje által. Ezeket a munkákat és intézményeket el fogom söpörni, mint kártyavárat a viharban. Azok a szolgálatok, amelyek nem az Énelőttem való egyenességben állnak, összetörnek és elbuknak.
Ez az Én viharom. De az emberek kísértést fognak érezni, hogy mégis az ördög munkájának tulajdonítsák. Mégse hagyjátok magatokat félrevezetni. Ez az Én viharom. Az Én Egyházam mostani állapotát nem tudom és nem is akarom tovább tűrni. Szolgálatok és szervezetek fognak megrázkódni és az Én viharom által tönkremenni. Még ha egyesek el is akarnának bújni az Én szelem elől, nem menekülhetnek. Ez a szél az élet minden területén ellenáll nekik, és körülöttük minden szétporlik. De soha ne felejtsétek, hogy ez az Én viharom, azt mondja az Úr. A forgószél erejével fog megérkezni és látszólag csak pusztulást hagy maga után. De az Úr azt mondja: „Forduljatok a szél felé és hagyjátok, hogy az arcotokba fújjon. Mert csak az nem pusztul el, ami Tőlem van.” Értsétek meg, hogy ennek meg kell lennie!
Egy következő vihar! Ne ijedjetek meg, ha az Én viharom újra kitör. Nem olvastátok, hogyan fújt az Én lehelletem a száraz csontok völgye fölött? Ez a vihar ugyanolyan hatalmas lesz, mint az első és ennek is lesz neve: ISTEN KIRÁLYSÁGA!
Ez fogja elhozni az Én uralmamat, az Én rendemet és az Én erőmet. Ez a szél magával hozza a természetfölöttit. A világ ki fog nevetni titeket az első vihar pusztításai miatt, de ennek láttán el fog némulni. Mert ez a vihar hatalommal és erővel csodadolgokat fog az Én népem között létrehozni és a nemzetekre Isten félelme érkezik el.
Az Én hatalmamnak e megnyilvánulásai idején az Én népem készen fog állni, azt mondja az Úr. Mert az első vihar által, ami már el is jött, el fogom söpörni a kevélységet, a testi kívánságokat, a kapzsiságot, a versengést és a féltékenységet, s úgy fogjátok magatokat érezni, mint ha összetörve a földön feküdnétek, de hát nem olvastátok, hogy: „Boldogok a szellemükben szegények, mert övék a mennyek országa”? Az Én szellemem fogja az Én országomat megvalósítani és nyilvánvalóvá tenni.
Tudjátok meg azt is, hogy sokan fogják megkísérelni, hogy elrejtőzzenek a mostani szél elől, de szeretnék majd, hogy a következő magával ragadja őket. Ezeket a második vihar el fogja söpörni. Csak annak, aki a mostani szélbe fordítja az arcát fog megengedtetni, hogy a következő hordozza őt. Ébredésre vágytatok: jelek és természetfölötti csodák után. Ti és a ti nemzedéketek meglátjátok, de mindez akkor jön, amikor Én rendelem azt, mondja az Úr.
Abban az állapotban, amiben az Egyház ma van, képtelen az Én hatalmam edényévé válni. Ha viszont odafordítja arcát az Én szentségem szelébe, megtisztul és elváltozik, hogy visszatükrözze az Én dicsőségemet. Ez az Isten háza fölötti ítélet kezdete, de nem a vége. Ha eljön a második vihar és begyűjti az aratást, akkor fog eljönni a vég.

Előzmény: Báthory Ödönke (594)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2005.01.26 0 0 594
Rendben van, tehát így kell elbánni mindenkivel, aki megzavarja az istentiszteletet. Biztonsági őröknek erősen hátbavágni, majd kivinni és egy padra ledobni. Bizonyára maga Jézus is így tett volna, hiszen ettől keresztény (Krisztusi) a HGY. Ebből is látszik, hogy nem az Ige tekintélye, és nem az Úrtól való tekintély működik ottan, hanem emberi tekintély. Magyarra lefordítva: Ne zavard az ÉN istentiszteletemet, az ÉN prédikációmat.

Ami pedig a Hir TV-t illeti, az még nem menti fel a HGYt a hazudozás alól.

Persze az adott esetnél nem voltam jelen. Bocsánatot kérek a hazugságot terjesztők helyett is.

b
Előzmény: ilbo (591)
esefi Creative Commons License 2005.01.26 0 0 593

A gyülekezetet miért is nem lehet dorgálni?

Viszont kíváncsi tettél. Milyen kérdéseidre, milyen válaszokat kaptál? Ha nekem úgymond sokmindenben igazat adsz - ezt írtad -, azokat a kérdéseket is feltetted és válaszokat is kaptál?

Előzmény: Törölt nick (576)
fish12 Creative Commons License 2005.01.26 0 0 592

namármost kamo777 , azon is érdemes elgondolkodni komolyan is :), hogy milyen mértékben van Ott az URNAK LELKE, ahol NINCS OTT a SZABADSÁG ?

 

 

mert , ha csekély mértékben lenne szabadság ottan, akkor az azt is jelentené (tisztán csak matematikai logikával) , hogy a LÉLEK (a SZENT) sincsen ottan...

ilbo Creative Commons License 2005.01.26 0 0 591

Hortobágyi Zoltán: Révay Zoltánt köszöntöm itt a stúdióban. Jó estét kívánok. A kedves nézõk nyilván olvasták az elmúlt napokban, illetve hát hétfõn és ma a Hit Gyülekezet istentiszteletén, rendezvényén, a Hit Csarnokban történt egy esemény...

 

H. Z.: Akkor ott vasárnap – azt olvastam az egyik újságban –, hogy az Ön kezében volt egy személyi hívó vagy valamilyen tárgy, ilyen csipogó…

 

Révay Z.: Igen, elhoztam az unokámnak a játéktelefonját, ezen rajta volt ez az eredeti madzag, ami megmaradt, és ez mindig nálam van, mert a táskában értékeket hordok, de még hogy tényleg, átgondolva mindent, még a fiamnak a kését is kint hagytam a parkolóban a kocsiban.

 

H. Z.: De ez volt az Ön kezében?

 

Révay Z.: Nem, ez egy rádiótelefon, és ettõl kisebb pici kis tárgy, és akkor elkezdett sípolni, fölemeltem, hogy lássák, hogy nincs semmi probléma.

 

H. Z.: De hogy került ez a kezébe? Miért…

 

Révay Z.: Hát ahogy én az emeleten fönt voltam a szokott helyemen – mert mindig a stúdió fölött, ahol a fiam dolgozott bent az alkalmak során, ott ültem a közelében, amikor tudott, ki is jött hozzám, és hát onnan mindent lehetett látni. Azért az egy kellemes hely, jó hely. Most is oda ültem, és amikor a Németh Sándor bejelentette, hogy kivételesen nem lesz közvetítés az ATV-n, egy bensõséges családi alkalom lesz, és pontosan 10 óra 37 perc volt délelõtt, a baleset este 22 óra 37 perckor volt. Fölpattantam a csõkorlátra, lecsúsztam rajta, átpattantam arra a helyszínre, ahol a kameráknak volt a fönntartott helye, az egy ilyen kiugró rész, és onnan ordítottam, hogy Sándor, három éve volt a baleset, emlékezz meg róla, mert nem bírom ezt áthidalni. És akkor hátulról erõs ütés, a testõrök szakszerûen…

 

H. Z.: Ez a valami akkor is a kezében volt?

 

Révay Z.: Tessék… Akkor is a kezemben volt.

 

H. Z.: Az nem lehetett, hogy ezt félre lehetett érteni, hogy valami…

 

Révay Z.: Áááá…

 

H. Z.: Persze azért több ezer ember volt ebben a csarnokban, nem?

 

Révay Z.: Az emberek elõször ugye… Németh Sándor a friss produktumokat, videokazettákat, CD-ket, újabb kiadványokat reklámozta, és utána kezdõdött volna. Felszólította, a hívek álljanak fel és kezdõdik az ima, az istentisztelet. És én ezt zavartam meg ezzel, ezért az egész után, hogy kicsit túlugorjak a történeten, el is mentem a rendõrségre, és följelentettem saját magamat.

 

http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=6596

Előzmény: Báthory Ödönke (563)
ilbo Creative Commons License 2005.01.26 0 0 590
Persze, mindenki hazudik, a hírTV is. :)))))
Előzmény: CSerfa (574)
fish12 Creative Commons License 2005.01.26 0 0 589
2. Kor. 3:17.
ilbo Creative Commons License 2005.01.26 0 0 588
Na most az egyik ezt állítja, másik azt. De mivel a HETEK és a HGY már hazudott nekem (és nem tért meg belőle), ezért, hogy melyiket válasszam, magam sem tudom.

Válassz gusztusod szerint.

 

De az Interneten most is le lehet tölteni, az apával készült interjút, amit a hirTV készített vele. Ott is azt mondta az apa, hogy nem Biblia volt a kezében. http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=6415

Előzmény: Báthory Ödönke (563)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!