Keresés

Részletes keresés

bolsh Creative Commons License 2005.12.23 0 0 265

Romlott vagy javult a helyzet tavaly óta?

 

(MNO) 2005 12.23.   Neue Zürcher Zeitung (nzz.ch)
 

Amióta az úgynevezett politikailag korrekt megfogalmazás a karácsonyi marketinget is elérte, és az áruházláncok a számos valláshoz tartozó vásárlóikat „Boldog ünnepeket”-tel köszöntik a „Boldog karácsonyt” helyett. A keresztény konzervatívok szerint ostromállapot jellemzi Amerikát, s „kereszténygyűlölőnek” nevezik az Amerikai Polgári Szabadságjogok Unióját. Ez az emberjogi szervezet ugyanis perekkel fenyeget és „gyűlöletpropagandával” vádol mindenkit, aki karácsonykor említeni meri a karácsonyt. Az általuk kifejtett nyomás viszont a keresztény konzervatívok haragját vívja ki: olyan vállalatokat, melyek attól tartanak, hogy a nem keresztény ügyfeleiket karácsonyi üdvözlettel eltaszítják, azzal a gyanúval illetnek, hogy „ki kívánják irtani a vallást”. A savemerrychristmas.org honlapon feketelistát hoztak létre, ahova azok a cégek kerülnek fel, melyek mellőzik a karácsony eredeti üzenetét, és bojkottra hívnak fel ellenük. Olyan polgári kezdeményezések is mint, az Amerikai Család Szövetség is csatlakoztak a „keresztényüldözés” ellen tiltakozókhoz. Eredménnyel: százezrek bojkottálták ezeket a cégeket. S láss csodát az érintett kereskedelmi láncoknál ismét feltűntek a keresztény szimbólumok; az „ünnepi kínálatból” újra „karácsonyi ajándék” lett. A karácsonyi bevásárlás vallási semlegesítése elleni harcukkal a „keresztény tradíciók” apologétái nincsenek egyedül. A washingtoni törvényhozás helyszínén a „capitoliumi ünnepi fát” a republikánusok nyomására visszakeresztelték „capitoliumi karácsonyfára”.

Mi az hogy "ünnepi fa"?

bolsh Creative Commons License 2005.01.07 0 0 264

"Vízkeresztről mindent, vagy amit tudni akartok!"

 

címmel ismeretterjesztő műsor megy az Rtlklub Delelő c műsorában. Azt hiszem a keresztény hagyományok még sokáig masszívan élni fognak, ha még az eddig (tévesen) liberális, baloldali, kozmopolita beállítottsággal vádolt csatorna is ilyen lelkiismeretes részletességgel beszámol.

 

devereaux Creative Commons License 2005.01.03 0 0 263

Trópusi zőccség.

Magyarországon is van egy csomó szakkönyv, meg érdekes útmutató a termesztéséről.

Csak nem nagyon csípi a mi éghajlatunkat.

Előzmény: beezer (238)
PJ Proby Creative Commons License 2005.01.03 0 0 262
Beleolvastam az általad referenciának tekintett www.foxnews.com honlap ACLU-val kapcsolatos írásaiba, de egyetlen írásban sem találtam pozitív értékelést velük kapcsolatban. Túlnyomórészt negatív, elvétve semleges konnotációkban szerepeltek a keresztény-ellenességükkel, az eutanázia melletti kiállásukkal, a homoszexuálisok családjogi emancipációjával stb. kapcsolatos ügyekben. Illusztrációképpen csak egyetlen szerkesztőtől elhangzott, szimptomatikus mondat a FOXNews "The Beltway Boys", Dec. 18, 2004-i adásából:  

"You know, Juan, it’s been a very small group of people who hate religion, who are probably atheists, who particularly dislike Christianity, through lawsuits and pressure tactics and using the ACLU (search) and so on, that have made America a country that is a lot more secular than actually Americans are."

 

Mellesleg az „agyatlan szélsőjobboldali”-féle címkézésed csak azt bizonyítja, hogy nincsenek érveid. Ezzel a magam részéről befejezem ezt a süketek párbeszédét az ACLU-ról, de búcsúzóul még egy kis adalék  a derék jogvédők természetrajzához (ne keresgéld a "szélsőjobboldali" honlapokon, máshonnan idézem) :

 

The ACLU’s Radical Leftist Beginnings

The ACLU’s current war against Christianity and mo-rality has its roots in its beginnings in 1919 when itwas founded by Unitarian socialist Roger Baldwin. Baldwin formed the ACLU at a party attended by So-cialist Party leader Norman Thomas, Elizabeth GurleyFlynn (the future leader of the Communist Party,USA), and Soviet spy, Agnes Smedley

Előzmény: Don Alfonso (261)
Don Alfonso Creative Commons License 2005.01.03 0 0 261

"az ACLU-nak nevezett társaság 'Rooted in hate and communist philosophy'"

Egészen pontosan igy beszél egy agyatlan szélsőjobboldali errefele. Már a Fox News-on sem igy beszélnek. A Fox News-on az ACLU venerable organization, amely rossz útra tért.

Előzmény: PJ Proby (259)
Don Alfonso Creative Commons License 2005.01.03 0 0 260

Ez súlyos.

De ezek szimpla vallásos obskurantisták, és hangsúlyozottan nem antiszemiták.

Előzmény: PJ Proby (258)
PJ Proby Creative Commons License 2005.01.03 0 0 259
Úgy tűnik, hogy kissé szelektív a látásod, vagy felületesen olvasol. Az idézet úgy szól, hogy az ACLU-nak nevezett társaság „Rooted in hate and communist philosophy”.
Előzmény: Don Alfonso (257)
PJ Proby Creative Commons License 2005.01.03 0 0 258
Nem. Történetesen a http://www.americandaily.com/ honlapról, de ennek nincs jelentősége, mert százszámra találhatsz forrásokat ugyanezen mondanivalóval.
Előzmény: Don Alfonso (256)
Don Alfonso Creative Commons License 2005.01.03 0 0 257
Ki mondta, hogy Amerikában nincsenek szélsőjobboldali majmok?
Előzmény: PJ Proby (255)
Don Alfonso Creative Commons License 2005.01.03 0 0 256
Ezek a John Birch Society honlapjáról vannak?
Előzmény: PJ Proby (254)
PJ Proby Creative Commons License 2005.01.03 0 0 255
„Az ACLU se nem szekta, se nem káros, se nem kicsi. Én ugyan többször nem értek velük egyet, mint ahányszor igen, de ha nem lennének, ki kellene őket találni.”
Tevékenységük elszenvedőinek kissé más a véleményük:

Christianity Attacked By ACLU Terrorists

The cross was used by those who hated Christianity, first to kill Jesus and then in an attempt to kill the faith. Today, the symbol of that same cross is so feared in secular society that their own personal terrorist has been sent to rip it away from the followers of Christ.

This terrorist has a name and it is The American Civil Liberties Union (ACLU). Rooted in hate and communist philosophy, it moves in the manner of other perverse and despicable bodies, cloaking itself in constitutional phraseology and the American Flag. In reality, it remains faithful to seeking the destruction of all American principals.
Előzmény: Don Alfonso (222)
PJ Proby Creative Commons License 2005.01.03 0 0 254
Én nem találgatok, hanem autentikus forrásokat idézek:
„Organizations such as the Horizons Fund of California, the Tides Foundation, the Gill Foundation of Colorado, the Arcus Foundation of Michigan and nationally known Ford and Rockefeller Foundations have all very quietly made generous contributions to the ACLU”.
Hogy-e szervezetek közül melyek állnak zsidó irányítás alatt, azt döntsd el magad. S ha elfelejtetted volna, emlékeztetelek rá, hogy „now, groups like the Anti-Christian-Liberties Union (ACLU) are declaring war on your right to freely express the joy of the Christmas season!”
Mindenesetre a pénzmozgások nagyságrendjéről képet alkothatunk eme idézetből:
„The current head of the ACLU is Anthony D. Romero, a homo-sexual who formerly served at the Ford Foundation dispensing$90 million to leftist and homosexuals causes.”
Előzmény: rutilus (250)
beezer Creative Commons License 2005.01.03 0 0 253
Ájjá le fene beléd: Leesek a székről a röhögéstől oszt összetöröm magam. azesz pónem.
Előzmény: rutilus (252)
rutilus Creative Commons License 2005.01.02 0 0 252
Igaz. Akkor a húsvét marad. De a Mikulásokat a MOSZAD likvidálni fogja. Utána pedig felöltik a jelmezeket csak azért, hogy különlegesesen preparált cukorkákat osztogassanak keresztény kisfiúknak, akiknek ettől leszárad a fitymájuk. Úgyhogy csak óvatosan a nagyorrú mikulásokkal.
Előzmény: beezer (251)
beezer Creative Commons License 2005.01.02 0 0 251
na várjál. Húsvétkor szűzlányok véréből sütnek pászkát. Nem ez van a dolog mögött?:)))
Előzmény: rutilus (250)
rutilus Creative Commons License 2005.01.02 0 0 250

hanem szinte korlátlan pénzügyi támogatással (vajon honnan?) és - ennek megfelelően - befolyással rendelkező szervezet.

Hát biztosan a zsidóktól. Köztudottan régi vágyuk, hogy megszüntessék a karácsonyt és elvegyék a keresztény gyermekek ill. nagymamák örömét. Minden pénzt megér ez nekik. Egyszerűen ez a rögeszméjük. Utána pedig a húsvét következik, hogy kivegyék a keresztény kisfiúk zsebéből a locsolópénzt.

Normális vagy?

Előzmény: PJ Proby (246)
PJ Proby Creative Commons License 2005.01.02 0 0 249
Az idézett cikk nem1995-ös, hanem 2004. dec. 27-i.
Előzmény: Don Alfonso (219)
PJ Proby Creative Commons License 2005.01.02 0 0 248
Bizonyítékod nincs Shahak KGB-s múltjáról, így marad az a minősítésed, hogy mocskos MOSZAD ügynök vagy. Kahane rabbi tanítványainak, s a KGB vezetői leszármazottjainak hintheted az igét, itt viszont alapkövetelmény a hitelesség.
Előzmény: Don Alfonso (210)
Jo Tunder Creative Commons License 2005.01.02 0 0 247

A Lovas Kinga Anális Koituszkör nem reagál Jackie Mason palesztinellenes kirohanásaira ? Szomorú.
Előzmény: PJ Proby (246)
PJ Proby Creative Commons License 2005.01.02 0 0 246
Megnyugtatlak, én sem aggódom a karácsonyért. Tudom, hogy amíg ember él a földön, addig mindig lesznek, akik karácsonykor a Megváltó születésnapját, az általa meghirdetett szeretet parancsát, s nem a konzumidiotizmust fogják ünnepelni. Szerencsére nálunk egyelőre nincsenek olyan befolyásos szerveződések, mint Amerikában pl. az ACLU, amely korántsem „hülye kis szekta”, hanem szinte korlátlan pénzügyi támogatással (vajon honnan?) és - ennek megfelelően - befolyással rendelkező szervezet. Mindazonáltal a topik nyitóban és néhány hozzászólásban idézett dokumentumok minimum arra hívják fel a figyelmet, hogy a társadalomnak védekeznie kell az ilyen militáns kisebbségek terrorja ellen.
Előzmény: beezer (211)
beezer Creative Commons License 2005.01.02 0 0 245
Na kapaszkodj meg. A karácsony máris profanizálva van.
Előzmény: PJ Proby (244)
PJ Proby Creative Commons License 2005.01.02 0 0 244

Tőlem akár reggelig is gyakorolhatod a számtani alapműveleteket, de eredeti mondandóm lényege továbbra is igaz:

 

„Ha a kereszténység és annak intézményei - köztük ünnepei – betiltásához nem volt elég kétezer év, akkor jó esély van arra, hogy néhány emberöltőig ez így is marad.”

 

Ez magyarul annyit tesz, hogy még unokáid sem fog fogják látni a 118-as hozzászólásodban megfogalmazott – a karácsony profanizálását követelő – kívánságod megvalósulását. Tehát ne beszélj mellé! Nem az a kérdés, hogy az egyes keresztény ünnepeket mikor kanonizálták, hanem az, hogy mit jelent a mai hívő ember számára a karácsony, s az ünnepnek a spirituális tartalma meddig marad fenn.

Előzmény: rutilus (205)
Derek Creative Commons License 2005.01.02 0 0 243
megvan:bisque
Előzmény: Derek (242)
Derek Creative Commons License 2005.01.02 0 0 242
Mert az ilyet itt nem levesnek hivjak,csak most nem jut eszembe a neve valami brisc vagy hasonlo.
Előzmény: beezer (241)
beezer Creative Commons License 2005.01.02 0 0 241
Na így már kielégítő a válasz. Köszönöm. A szótárban nem szerepel a leves. Nekik a gombó, a bámia, vagy okra, egy növény. Ezért kérdeztem rá. merhogy még sose láttam ilyet, és mivel gyakran emlegetik déli tárgyú könyvekben, érdekelt, hogy milyen.
Előzmény: Derek (240)
Derek Creative Commons License 2005.01.02 0 0 240

"Én azt kérdeztem, hogy mijafeneaz az okra, gombó, vagy bámia. ami egy ződség. és még valami (de ne haragudjatok meg). Látszik hogy mindketten sokat éltetek kint. Csaknem minden ételnek amit említetek, van magyar neve is. Bocsi."

 

 

A gumbo az maganak a kajanak a neve, az okra az egy zoldsegfeleseg ami nelkuol nem gumbo a gumbo. Ugy nez ki mint egy kg 7-8 cm hosszu szoros,hegyes  zold paprika de semmi koze hozza, es ezt daraboljak bele a levesbe ha megfozod egy  nyulos ,geles anyagot enged ki es ez adja reszben a gumbo allagat/Egy kollegam probalta MO-is a kertjeben,vitt haza magot, de csak egy evig birta utana elkorcsosult.

Előzmény: beezer (238)
Don Alfonso Creative Commons License 2005.01.02 0 0 239

Az ACLU 1920 óta létezik, tehát nem tiszavirágéletű jelenség.

Mind az ötven államban van chapterje, milliós nagyságrendben vannak tagdijfizetői, tehát márcsak a mérete miatt sem szekta.

Néha az én izlésemnek is túlzottan abszolutisták, de ha senki se lenne abszolutista a Bill of Rights vonatkozásában, már nem sok maradt volna belőle.

Előzmény: beezer (231)
beezer Creative Commons License 2005.01.02 0 0 238
Köszönöm felebarátaim. Nagyjából válaszoltatok. Csak nem a kérdésemre. Én azt kérdeztem, hogy mijafeneaz az okra, gombó, vagy bámia. ami egy ződség. és még valami (de ne haragudjatok meg). Látszik hogy mindketten sokat éltetek kint. Csaknem minden ételnek amit említetek, van magyar neve is. Bocsi.
devereaux Creative Commons License 2005.01.02 0 0 237
Oy vay! :)
Előzmény: Derek (236)
Derek Creative Commons License 2005.01.02 0 0 236
A gumbo az egy suru leves alapja egy nagyon sotetre piritott rantas , paprika,paradicsom hagyma, okra-t megfozni,so bors, cayenne pepper, ezt felengedni ,megfozni aztan shrimp, csirke ,cajun fustolt kolbasz,ha van softshell crab bele es ezt ontik ra parolt rizsre.
Előzmény: beezer (229)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!