Keresés

Részletes keresés

saperka Creative Commons License 2005.03.06 0 0 91

Bizony, az alatt....:)

Azt már be sem írtam, hogy visszafelé mi volt, mert elmúlt, fátylat rá......de nem hiném, hogy ebben a szolgátatásközpontú világban BÁRKI megengedheti magának a flegmaságot......mert a TVL-en hazafelé csak flegma (lusta?) sztyuikkal találkoztunk, akik a csaknem 24 órás repülést nem könnyebbé, hanem nehezebbé tették.

 

Azért hozzá kell tennem, hogy az odafelé úton a szerény 5 órás késéen kívül minden tényleg nagyon ment.......

Előzmény: GinaP (90)
GinaP Creative Commons License 2005.02.27 0 0 90

Mi 22-én jöttünk haza Koh Samui - Bangkok utunkról és szinte csak jót tudok írni.

Az, hogy odafelé kedves magyar honfitársaink kocsmának nézték a gépet és a stuwikat megkerülve önkiszolgálták magukat sörrel és borral / így keverve/ melynek eredményeként még Dubai előtt összehányták magukat az ülésben, nem a TVL -nek róható fel.

Pontosan indultunk, 1 óra Dubai, 2 óra Katmandu és máris Bangkokban landoltunk.Szuper szervezés, kedves, felkészült idegenvezetők, szép szálloda, vacsora, városnézés.

Pár nap múlva indulás Samui-ra, ahol csodás szálloda a tengerparton, kitünő ellátás

és minden szempontból elsőosztályú fogadtatás várt.

Egy hét múlva fél 2-re jöttek értünk a reptéri transzferrel, Bangkokban 2 óra volt az átszállásra, a TVL pontosan indult. 4 meleg étkezés, 4 szinkronizált film / Trója, Gyűrűk ura 3, stb.../ igaz a 3 -szori leszállás azért eléggé megviselte a még edzett utazókat is / Katmandu - fél óra 33 utast felvettünk, India és Dubai - tankolások/.

A 24 órás út tényleg nagyon fárasztó, de a TVL mindent megtett, hogy elviselhetővé tegye. Az út ára / 11 éjszaka, repülő, félpanzió - 199e -ért / olyan kedvező, hogy a kellemetlenségek eltörpülnek. Ha Malév charterrel mentünk volna, csak a repülőjegy került volna közel ennyibe.

Még mielőtt bárki ezt gondolná, sem az Aeroviva, sem a TVL nem fizet ezért a hozzászólásért, csak annyi rosszat olvastam már eddig a fenti irodákról, hogy szeretném megmutatni a másik oldalt is.

Ja, egyébként tavaly is TVL-lel voltunk Phuketen és ott sem történt velünk semmi rossz.

Lehet, hogy szerencsés csillagzat alatt születtünk.... 

SAgnes Creative Commons License 2005.02.21 0 0 89
sziasztok

mienk is este 9valahany helyett hajnali kettokor indult de errol mar elotte egy hettel ( jegyatvetelkor tudtunk )
igy este 10 - 11 fele ertunk BKKba :(((

BKK -> Samui
reggel 9kor kirancigaltak minket a repterre ahol a 130 fos csoportbol hatunk kivetelevel mindenki 11kor ment a szigetre, mi varolistasok voltunk, fix hely a 1/2 2-s gepre :((( Idegenvezeto semmit nem tudott ( akart ??? ) intezni tk. mi beszelgettunk a thai lanyokkal :(((
hazaut: hajnali 7kor el Samuirol, ehhez 16:20-s BKK-> BUD indulas :(((((((((
a gep amivel jottunk haza tobb mint 5 orat kesett odafele, amikor beszalltunk kozoltek h vagy mindenki leteszi a s..et 10 p-n belul vagy itt allunk 2 1/2 orat :((((
Cserebe a pontos indulasert kisse hianyos volt a catering :(((
Ja es se TV, se zene mert bocsi kivettek a videorendszert es mar indulaskor kozoltek tobb mint 2 oras kesessel fogunk Bpre erkezni....
Hely: 3x3, nem ertem minek preseltek ennyi szeket abba a mini gepbe, sehovase feret el a labam nekem sem, parom jobb is h nem jott, o tobb mint 2 m magas :(((
Előzmény: -emma- (86)
GATTA Creative Commons License 2005.02.21 0 0 88

na ez az! mikor?!:-))

9 napból egyet itthon töltöttek:-D

akkor most már lehet úton vannak hazafelé?

hazahozzák 1általán őket?;-)

Előzmény: saperka (84)
Mikó Creative Commons License 2005.02.21 0 0 87

Nem akarok vitatkozni, de az OK lajtsromjel és a HA lajtsromjel az két különböző dolog. Na és a cseh és a magyar zászló se ugyanaz.

 

Olyan ez mint két különböző rendszámmal ellátott ugyanolyan típusú busz. Nem a buszvezető és a kalauz a lényeg, hanem a busz.

Előzmény: cyprus_people (76)
-emma- Creative Commons License 2005.02.21 0 0 86
odafele ut:

Budapest: eleve 4 oraval kesobbi idulas, errol 1 nappal elotte szolnak. A gepen derul ki, hogy meg 5 utasra varunk. Masfel orat.
Dubai: 1 oras megallas helyett 2 ora..
Delhi: 1,5 oras varakozas a repulon.

visszaut:

Bangkok: a gep 5 oraval kesobb indul, nem szolnak elore.
Delhi: 2 orat allunk a repteren. Aztan meg varunk mas utasokra felet.
Dubai: meglepo, 3/4 oras allas.

Vegul hajnali fel 1 helyett reggel 9-re ertunk haza!! Egy 737-800-as geppel mentunk, amibe 200 utast bepasziroztak. A csomagok nem fertek el a tartokban, mi mar az ules ala pakoltunk...
Előzmény: toti941 (83)
-emma- Creative Commons License 2005.02.21 0 0 85
Nekunk is 2 gep volt. Visszafel az en labam sem fert el normalisan a 2 ules kozott, odafele csak a fiuknak volt ez gond... A szemelyzet mindket uton magyar volt (es meglepoen jo kiszolgalast produkaltak)
Előzmény: cyprus_people (76)
saperka Creative Commons License 2005.02.20 0 0 84
kérdezzük. mikor is? :))))))))
Előzmény: GATTA (82)
toti941 Creative Commons License 2005.02.17 0 0 83

 

  Ma olvasom az indexben hogy bekeményített az EU a sokat késő légitársaságokkal szemben

 

szerintetek hogy fogja ez érinteni a TVL -t  aki szerintem még pontosan soha nem indult

 

 tavaly Goából  több mint 12 órás késéssel tudtunk eljönni

 

toti

GATTA Creative Commons License 2005.02.16 0 0 82

aham:-)

tegnapi Mauritius gépen utazókat megkérdezzük, mikor haza jönnek;-)

Előzmény: saperka (81)
saperka Creative Commons License 2005.02.16 0 0 81
miért? tudsz valamit? :)))))))))
Előzmény: GATTA (80)
GATTA Creative Commons License 2005.02.15 0 0 80

felhozom....

de várjunk egy hetet, akkor mésok felhozzák:D

Előzmény: saperka (47)
genier Creative Commons License 2005.02.05 0 0 79

Sziasztok,

 

bocs, hogy belekotyogok, de én kedden jöttem vissza Thaiföldről, megosztanám a tapasztalatokat:

- az Aeroviva nem akart bennünket levinni Phuketre, határozott fellépésünk és egy nyilatkozat aláíratása után mégis meg tudták oldani.

- a TVL -lel soha többé nem utazom, sehová. Kifogtunk oda, s vissza is egy olyan bagázst, akikre inkább a börtönőr, mint a légiutas kísérő kifejezés illett.

- Phuket gyönyörű, még így a szökőár után is. Mindenhol építkeznek, felújítanak, ami törmelék van, az már építési törmelék. ( Ez igaz a Kata Noi, Kata, Karon, Patong, Kamala, Surin Beach-ekre, északabbra nem mentem el a robogóval).

- A víz csodálatosan tiszta, az Élet újra beindult, sorra nyílnak meg a megrongálódott üzletek a Beach Road-on ( Patong) és hát a Bangla Road is kezd hasonlítani önmagára. Az emberek mosolyognak. Többükkel beszélgettem, nem segélyt kérnek, hanem a pénzét náluk elköltő túristát.

- Átmentünk Phi-Phi-re, a "kispipi" érintetlen, a "nagypipi" sajnos valóban nagy pusztulást szenvedett el, ott még a törmelékek dózerolása és uszályokra rakása folyt január 31-én.

- A szálloda - amelyet egy korábban hozzászóló oly degradálóan említett - a Hotel Woraburi, egy 4*-os ( Európában is annyi!!!), tökéletes szálloda. A "kacsaúsztató" egy renkívül élvezhető, kanyargós, a hotel udvarát bejáró uszoda, amelyben mind úszni, mind "locsipocsizni" lehet. A szobák nagyok, tiszták, klimatizáltak. Igaz, tengerre néző szobája - az elhelyezkedéséből adódóan - talán 4-6 db lehet. A kaja elképesztően igényes, a szálloda árfekvése közepes. Url: www.woraburi.com

( értelemszerűen a phuket-i szállodát kell kiválasztani)

:-))))

 

Nem tudom, érdemes-e perelni az Aerovivát. Én nem fogom, mert kiharcoltam, hogy elvigyenek Phuketre - pedig nem akartak -, és mert nagyon jól éreztem magam. Mielőtt bárki rámsütné a "katasztrófaturista" megtisztelő billogát, szeretném még egyszer, nyomatékosan leszögezni: NINCS ilyenfajta látnivaló. Újjáépítés van, mosolygó emberek, alacsony árak és meleg.

 

Attila

kiskatka Creative Commons License 2005.01.31 0 0 78
Miért lennék halovány? Ezt kifejtenéd? Kiváncsivá tettél. Vagy te vagy az egyik telefonos ügyintéző, akit felidegesítettem?
Csak azt akartam érzékeltetni, hogy ezekkel csak így lehetett és ez elég szörnyű, főleg fogyasztóvédelmi szempontból. Egyébként az általam legokosabbnak tartott ügyvéd barátnőm (biztos ez is relatív, hiszen én mint halovány, ugye nem annyira ítélhetem ezt meg), szóval ő is kb. így tudta elintézni, hogy azonnal visszaadják a pénzét. Nekem rögtön kellett a pénz, azért pedig sajnos így kellett megküzdeni.
Vagy azért vagyok halovány, mert nem "mit nekem 650.000.-Ft"?
Mindenesetre inkább te gondold így, mint az ügyfeleim:) De ezt megírhatod privátban is egyébként, azt hiszem inkább ott a helye.
Előzmény: cyprus_people (77)
cyprus_people Creative Commons License 2005.01.29 0 0 77

Főleg, hogy ügyvéd vagyok,

 

Elég halovány ügyvéd lehetsz...

Előzmény: kiskatka (74)
cyprus_people Creative Commons License 2005.01.29 0 0 76

Az két gép volt.

Az kizárt! Még a személyzet is uaz volt! Magyar gép térképe ne ismerte volna a Kárpát-medencében Budapestet?

Előzmény: Mikó (73)
bardav Creative Commons License 2005.01.24 0 0 75

Szia Kiskatka!

Légyszi írd le, milyen utat fizettél be az aerovivának, s végül mit értél el náluk. Köszi: Bardav   (bardav@freemail.hu)

Előzmény: kiskatka (74)
kiskatka Creative Commons License 2005.01.24 0 0 74
A dubai-i topicba is leírtam, de ide is kívánkozik. De onnan ide másolom. Ne ne tudjátok meg, milyenköröm volt ma az aerovivával. Mert ők azt gondolták, hogy nem elég, hogy szeptembertől náluk van a pénzünk,még azért kicsit használnák. Még 30 napig. Aztán visszaadnák. De négyünk vízumdíját 80.000.-Ft-ot azért nem. Mert azzal már foglalkoztak. Mindent bevetettem. Főleg, hogy ügyvéd vagyok, illetve, hogy ott fogok állni a bejárat előtt, míg nem jön ki az ügyvezető. Több ügyintéző rámcsapta a telefont (pedig nem voltam agresszív, csak jogosan felháborodott) míg végül az ügyvezető hajlandó volt velem szóba állni. És azt mondta, hogy ma utalnak és persze mindent, mert ez így jogos. Csak azt nem értem, hogy akkor a személyzet miért van arra idomítva, hogy mást mondjon? És jól elszúrták a téli nyaralásomat, persze, hogy méltatlankodom.
Előzmény: cyprus_people (71)
Mikó Creative Commons License 2005.01.23 0 0 73

Az két gép volt.

 

A dec 27-én 3:15-kor nagy kegyesen elindult gép cseh lajstromjegyű volt, a jan 6-án BKK-ból 15:50-kor indult viszont magyar.

 

A TVL egy gyenge menetrendszerűséget produkáló de elfogadható fedélzeti szolgáltatással bíró charter társaság. Az előbbi miatt ha rajtam múlik, legközelebb kihagyom őket.

Előzmény: cyprus_people (70)
kiskatka Creative Commons License 2005.01.22 0 0 72
Én benne vagyok bár engem kisebb kár ért, de velünk dubai ügyben cs.sztek ki. A részletek az abu dhabi topicban. van hozzá ügyvéd, vagy keressek? én magam ugyan az vagyok, de kismama, viszont szívesen segítek a szervezésben. én nagyon haragszom rájuk. szeptembertől január 20-ig hitegettek azzal, hogy abba a szállodába visznek, amiről az utazási szerződésünk szólt, és kb. 650.000.-Ft-unkat használták (és nem csak a miénket, hanem másokét is, akik lemondták ezt az utat, mert nem vagyok ezzel egyedül) és most még nekem kell várni, hogy nagy kegyesen visszaadják-e annak az irodának, akitől az utat vettük. Plusz mehetek sokkal drágábban nyaralni, mert most már kicsit nehezebb valamit találni, mint mondjuk ősszel volt. És pofátlanul a szemünkbe hazudtak, amikor decemberben érdeklődtünk, hogy biztosan az a szálloda lesz-e. És rákenik a partnerirodára, hogy ők mondták, csak a partneriroda felejtett el szólni. Mivel mindenütt ez a koreográfia, gondolom így volt kitalálva. azt gondoljuk, hogy a szálloda, amit hirdettek soha nem volt reális lehetőség, csak reklám. És sokszor 650.000.-Ft-nak elég sok kamata van félévre, amit most szépen benyeltek. Lényeg, a lényeg pereljünk. Mert amit a tsunami ügyben műveltek az meg egész egyszerűen szégyenletes.

Előzmény: zoltankesz (69)
cyprus_people Creative Commons License 2005.01.22 0 0 71
De azért a sör a Dubai tranzitban jól esett úgye?
Előzmény: alex299 (56)
cyprus_people Creative Commons License 2005.01.22 0 0 70

Miért csodálkozol?

Ha már odafelé is öt órát késett, nem képes behozni. Mi dec. 27-én hajnalban ültünk fel rá 5 óra késéssel, és január 6-án is 5 óra késéssel érkeztünk vissza.

Csak azt nem tudom, mikor lehet a gép (az az egy!)tervszerű karbantartása?

Előzmény: zoltankesz (69)
zoltankesz Creative Commons License 2005.01.12 0 0 69

Sziasztok,

 

Volt 2 jegyünk dec 28-ra Bp-Bangkok-Puket-Bp. aeroviva ajánlata: ingyen átírják Bp-Bangkok-Bp-re, vagy + 39eft-ért adnak hozzá egy Bangkok-Samui-Bankok jegyet (ami melleseg a helyszínen személyesen intézve 24eft). Ja és bármelyik verziót elfogadva alá kell írnom, hogy nem tartok fenn további követelést. Egyiket sem fogadtam el, és kimentünk.

Még egy nagyon bosszantó dolog az volt hogy a TVL járat odafelé is, és visszafelé is majdnem pontosan 5 órát késett.

Szóval, ha bárki kollektívan perelne, én szivesen részt veszek, mert az aeroviva hozzáállását egyszerűen felháborítónak tartom. A mail címem zoltankesz@freemail.hu.

 

üdv mindenkinek

 

 

ui: az út így is fantasztikusra sikerült, csak picit többe került...

kriho Creative Commons License 2005.01.12 0 0 68

Még valami:

kerestem az Országos Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség honlapján, amiről írtatok, ez csak elvi felvetés volt, hogy ott szerveződünk, vagy ennyire hülye vagyok, hogy nem találom, segítsetek, légyszi!

kriho Creative Commons License 2005.01.12 0 0 67

Sziasztok!

 

A kollektív perben én is benne vagyok, bár már ott tartok , hogy akár egyedül is hajlandó vagyok perelni. Ma egyébként beszéltem néhány jogtudorral, pl. a Turisztikai hivatal egyik jogászával, egyérteműen jogos a követelésünk, ő pl. azt ajánlotta, hogy fogadjuk el a felét, de ne írjuk alá azt, hogy továbbiakban akkor nincs jogi követelésünk. Utána pereskedjünk. Klasz, amit most olvastam, hogy így még a felét sem adják vissza. Mit képzelnek magukról????

Több száz embert sakkban tartanak önkényesen?

Ma nagy nehezen kaptam azt a választ tőlük, hoy mivel nem fogadjuk el a kompenzációjukat, még kérnek 1 hét türelmet, mert momentán csak azokkal tudnak foglalkozni, akik viszont elfogadták. Mintha én még nem tettem volna le ugyanazt a pénzt, mint mások. Szerintem arra játszanak, hogy előbb-utóbb feloldják a Phuketet érintő utaztatási tilalmat, mint hétfőn a Maldív-szigeteket, és akkor aztán visznek oda bennünket, akár akarjuk, akár nem. Végül is arra fizettünk be, nem?!

 

mbaluka Creative Commons License 2005.01.12 0 0 66

Majdnem én is úgy kezdtem a mondatomat, hogy "EZ AZ" :(

Szóval azt a dumát nyomják, hogy a thaiföldi szálloda stb. költségeket előre utalták át a "kintieknek". Erre én azt kérdeztem, hogy ehez mi közöm van? Válasz: Örüljek, hogy feltudják ajánlani a befizetett összeg felét.

Előzmény: Taki (63)
Taki Creative Commons License 2005.01.12 0 0 65
Hiába javultak a dolgok Maldívon, ha a chartereztető cég lemondta a járatokat és nem akarja újraindítani őket :(
Előzmény: bardav (64)
bardav Creative Commons License 2005.01.12 0 0 64

HÁT EZ AZ!

Ép írtam az Aerovivának, hogy Phuketet a mai napig nem ajánlja a Külügy, Maldívon viszont helyreálltak a dolgok a minisztérium szerint, mégis a thaiföldesekkel szarozik az utazási iroda 50%-os ajánlatával.

Előzmény: Taki (63)
Taki Creative Commons License 2005.01.12 0 0 63
Sziasztok,
mi Maldívra mentünk volna az Aerovivával, de mi olyan szerződést kaptunk most,
hogy választhatunk 3-4 helszín közül vagy visszaadják a pénzt 15% levonása után.
Ti hogy-hogy nem kaptatok ilyet?
Előzmény: bardav (62)
bardav Creative Commons License 2005.01.11 0 0 62
JA! Bocs, már látom!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!