Agárdy Gábor kiváló színművészünk halálával ismét eggyel kevesebben vannak a Nemzet Színészei. Ismét tippelésre kérlek benneteket: vajon kit választanak Agárdy Gábor utódjaként a Nemzet Színészei közé? Szeretném azonban a szabályokat egyértelműen rögzíteni, ezért arra kérlek benneteket , hogy maximum 3 nevet jelöljetek meg az általatok vélt valószínűségi sorrendben. Első körben azok között fogok sorsolni, akik a "nyertest" első helyen eltalálják. Ha ilyen nincs, akkor értelemszerűen a második és a harmadik helyen megjelölt személy számít. A nyertesnek küldeni fogok egy Agárdy Gáborról szóló könyvet. Legyen szerencsétek! :)
Most néztem meg a Pedig én jó anya voltamot. Hihetetlenül megrendítő, átlényegült előadás volt. Nagyon régen láttam ennyire tökéletes átlényegülést, az Egy őrült naplóját Darvas Ivánnal.
Gratulálok Hegedűs D. Gézának, mert nagyon jó színész, de szerintem a Vígszínház legendái közül Kern András vagy Lukács Sándor jobban megérdemelné. Ráadásul ők idősebbek is.
Fél 11 előtt elsőként Szacsvay László, majd Lehoczky Zsuzsanna, a legutóbb választott Kulka János, Molnár Piroska, Pogány Judit, Bodrogi Gyula és Jordán Tamás érkezett a találkozóra. Majd félórás késéssel Csikos Sándor is ideért a színházba.
Anno együtt kávézgattak, teázgattak reggelente. Ekkor állítólag Hegedűs is bólogatott-panaszkodott, hogy hát nagyon a Katona dominanciája érvényesül a Színműn (mondjuk ez VA elmondása, lehet, hogy füllentett ebben is). Aztán amikor Vidnyánszky megjelent nagy svunggal az SZFE-n, akkor ő is felszólalt ellene.
A viszonyt árnyalja, hogy ifj VA ofője volt (Marton mellett, akinek a viselt dolgairól persze ő sem tudott semmit).
Szerintem - amellett, hogy mindig ügyesen helyezkedett - remek színész, az én ízlésemnek a kelleténél csipetnyivel több manírral (nevezhetjük úgy is, hogy magas szinten műveli a mesterségét, és a felhalmozott tudást érzem néha manírnak).
Gratulálok! Kívánom, hogy viselje a címet jó egészségben, boldogságban, még jó sokáig.
Az jutott eszembe, hogy vajon szokott- e még szerelmes leveleket kapni. Nagyon régen, amikor a pályája indult, Hegedűs Géza, az író mesélte el, hogy miért kérte meg a D. betűre a Vígszínház akkor még ifjú, szőke herceg külsejű művészét. Nos, az idős író a Vígszínház közelében lakott, és egyszer csak arra lett figyelmes, hogy zsákszámra kapja a szerelmes levelet. Először nagyon megörült neki, azt hitte, hogy a fiatal lányok hirtelen rajongani kezdtek az irodalomtörténetért, de hamar rájött a félreértésre. Ekkor kérte meg az ifjú színészt, hogy különböztesse meg a nevét, így lett a nemzet színésze Hegedűs D.
Hát nem mostanában lesz választás. Tudom a nemzet színészei esetén megvárják a temetést és csak utána választanak, de valamiért mindig olyan sokára temetik el. Meg hát nem tudni, hányszor napolják el megint a választást
Amikor itt volt egy grúz rendező, a Szentivánéji álmot rendezte, mondta, hogy neki tériszonya van, és fel nem megy, Szarvas Józsi tutira megy.
Egyébként egy Gothár-filmben lett volna egy vízbe ugró jelenete, de a forgatás közben elmondta, hogy ő a Hortobágyon nőtt fel, így nem tud úszni. Gothár azt hitte, hogy viccel.
Azért Rudolf Péternél sok jelentősebb férfi színész van, aki megkaphatná. Ráadásul ő igazgatói pozícióban van most, szerintem ezt is mérlegelik a szavazók. Én most legjobban Gálffi Lászlónak örülnék.
Már készül a törvénymódosítás, mely szerint ezentúl a nemzet színésze címet személyesen Vidnyánszky Attila fogja adományozni, nehogy ismét trauma érje, ha nem neki kedves személy nyeri el a címet.