Keresés

Részletes keresés

Old Man of Stoer Creative Commons License 2005.01.22 0 0 3355
No, az érdekes lesz, de talán megoldható. Aztán majd jön egy másik nácizós kampány.
Előzmény: topdzsoj (3354)
topdzsoj Creative Commons License 2005.01.22 0 0 3354

Azt hiszem körvonalazódik a megoldás:- az eddigi dilemma, miszerint egy fasiszta toleráns nem lehet személyében boldog is, Roncalli átfazonírozásával megoldható.

A játék végösszege marad zérus, megmarad a Prügelknabe intézménye.

Én örülnék ennek, mert nekem végig Pius volt a szimpi.

Előzmény: Old Man of Stoer (3353)
Old Man of Stoer Creative Commons License 2005.01.22 0 0 3353

Nem gond, ugyanazokat a sablonokat kissé átfazonírozva be lehet vetni, szlogeneket elpufogtatni egy másik pápa/Vatikán ellen is: The song remains the same.

Előzmény: topdzsoj (3352)
topdzsoj Creative Commons License 2005.01.22 0 0 3352

Végül mindenki megboldogul, csak a sorrend érdekes...

Mindenesetre elöfordulhat, hogy Pacelli helyet cserél a füttyössel,-akarom mondani Roncallival.

Előzmény: Old Man of Stoer (3351)
Old Man of Stoer Creative Commons License 2005.01.22 0 0 3351
1 db boldog pápa rendel, azt' osszák el, úgyis marad az egész áporodott náciszimpatizánslélekkufárklerikoanarchistatrappista bagázs, csak úgy toleránsan megfogalmazva.
Előzmény: topdzsoj (3349)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.22 0 0 3350
No meg a II. Vatikani Zsinatnak se tapsol a klerus osztatlan lelkesedessel.
Előzmény: Old Man of Stoer (3348)
topdzsoj Creative Commons License 2005.01.22 0 0 3349

:)

Majd átállnak, végülis Pacelli-Roncalli, Kossuth-vasút tökmindegy.

Előzmény: Old Man of Stoer (3348)
Old Man of Stoer Creative Commons License 2005.01.22 0 0 3348
A boldogsági helyzet egyre fokozódik...
Előzmény: topdzsoj (3347)
topdzsoj Creative Commons License 2005.01.22 0 0 3347
22. Januar 2005, 02:06, Neue Zürcher Zeitung

Neue Debatte um Papst Pius XII.

…….Einige Historiker meinen, die jüngste Kontroverse könnte den «Mythos» vom makellosen Papst Johannes XXIII. ins Wanken bringen. Roncalli habe sich ja schon in Istanbul nicht etwa in Eigenregie um jüdische Flüchtlinge gekümmert, sondern vielmehr ganz im Sinn, wenn nicht gar im Auftrag von Papst Pius XII., der nach dem Fehlschlag des Konkordats mit dem Dritten Reich und nach erfolglosen Friedensinitiativen im Stillen zahlreiche Aktivitäten und diplomatische Interventionen zugunsten von Verfolgten in die Wege geleitet und allein im winzigen, zuletzt von den Deutschen umzingelten Kirchenstaat in Rom über 7000 Bedrohten Zuflucht gewährt habe.

Verteidiger von Pius XII. machen auch geltend, dass die Reden und Schriften des damaligen Papstes gegen Hitlers Gewaltherrschaft nur aus heutiger Optik als zu wenig direkt erschienen; nach Massgabe damaliger Kommentare etwa in der «New York Times» und in jüdischen Medien seien Pius' Botschaften als klare Zeichen des Widerstands verstanden worden. Nach dem Krieg habe sich der Jüdische Weltkongress mit einer finanziellen Zuwendung an den Vatikan für den Einsatz des Papstes erkenntlich gezeigt. Dem halten Kritiker entgegen, dass Roncalli selbst während seiner Zeit in Istanbul grösste Bedenken gegenüber dem jüdischen Exodus nach Palästina bekundet und vor einer gefährlichen «zionistischen Utopie» gewarnt habe. Der an der Universität Turin lehrende Historiker Pier Giorgio Zunino gab gar zu bedenken, dass Roncalli noch 1940 in Briefen an Familienangehörige eine gewisse Bewunderung für Mussolini und für die nationale Kompaktheit Deutschlands zum Ausdruck gebracht habe.

Folytatódik a vita a megkeresztelt francia zsidó gyerekek visszaadását tiltó állítólagos pápai utasítással kapcsolatban....Egyes történészek szerint az újabb vita megingathatja XXIII. János makulátlanságába vetett hitet....Roncalli isztambuli idejében nem saját elhatározásából, hanem Pius megbízásából gondoskodott a zsidó menekültekröl....Pius a németek által körbefogott Vatikánban több mint 7000 üldözöttnek nyújtott menedéket...

Hitlerrel szembeni pápai fellépés csak mai szemmel látszik kevésnek, az korabeli NY Timesban és a zsidó médiában megjelent kommentárok Pius üzeneteit az ellenállás világos jeleként értelmezték. A háború után a Zsidó Világkongresszus emiatt a Vatikánt pénzzel támogatta...Roncalli isztambuli megbizatása alatt agályának adott hangot a zsidók palesztinai betelepülése miatt, a cionista utópia veszélyére figyelmeztetett...Roncalli még 1940-ben írt leveleiben Mussolini  és Németország nemzeti egysége iránti csodálatát hangsúlyozta...

Old Man of Stoer Creative Commons License 2005.01.20 0 0 3346
Igen, rosszul emeltem ki, az "overstated" tűnt nekem az eredetinél jóval erőteljesebb megfogalmazásnak, de elcse$ztem.
Előzmény: liberálmensevik (3345)
liberálmensevik Creative Commons License 2005.01.20 0 0 3345
Said to feel Naci crimes were overstated
Előzmény: Old Man of Stoer (3344)
Old Man of Stoer Creative Commons License 2005.01.20 0 0 3344

The Pope stated that he feared there was foundation for the atrocity
          reports, Tittmann said, "but he led me to believe that he felt there had
          been some exaggeration for purposes of propaganda."

Igen, mint ahogy pl. a katyni mészárlást is sokáig a németek nyakába varrták. A szovjetek, persze. Persze érdemes a cikk címe (said ... Naci crimes were overstated) és a eredeti (led me to believe that he felt there had been some exaggeration) közötti tartalmi különbséget is észrevenni..

Előzmény: liberálmensevik (3343)
liberálmensevik Creative Commons License 2005.01.20 0 0 3343
Pius XII Said to Feel Nazi Crimes Were Overstated

By REUTERS

LOS ANGELES -- Pope Pius XII told the United States in 1942
               that he thought reports of German atrocities against Jews were
          exaggerated and that he could not denounce the Nazis without criticizing
          the Soviet Union, according to a newly discovered document in the
          United States National Archives.

The document -- a secret report by the American envoy to the Vatican
          on a 40-minute meeting he had with the Pope on Dec. 30, 1942 -- also
          quoted Pius as saying that he would publicly condemn the Allies if they
          carried out a threat to bomb Rome.

Pius, during his meeting with the envoy, Harold Tittmann, was surprised
          when told that many did not accept that he had condemned the Nazis in
          his Christmas message of 1942 in which he declared that people were
          being killed because of their "race and nationality."

The Pope stated that he feared there was foundation for the atrocity
          reports, Tittmann said, "but he led me to believe that he felt there had
          been some exaggeration for purposes of propaganda."
October 21, 1999
Old Man of Stoer Creative Commons License 2005.01.20 0 0 3342
The New York Times: „gyermekrablás” a pápa utasítására
Újabb igaztalan vád – az amerikai Katolikus Liga szándékosságot sejt
2005. január 20. 9:56

Jack Corn
Ismét kellemetlen helyzetbe került a The New York Times. Ezúttal egy XII. Pius pápáról szóló cikkről derült ki, hogy a tartalma nem felel meg a valóságnak. Az amerikai Katolikus Liga elnöke szerint a lap szándékosan akarta olvasóit félrevezetni.

A balliberális újság 2005. január 9-i számában megjelent féloldalas írás egy tavaly előkerült, 1946-ból származó pápai utasítás alapján azt állította, hogy a II. világháború után XII. Pius pápa nem engedélyezte azoknak, a templomokban bújtatott zsidó gyermekeknek visszaadását a szüleiknek, akiket a háború alatt azért kereszteltek meg, hogy elkerüljék a haláltáborokba való deportálásukat.

Hat nap múlva reagált a cikkre William Donohue, a Katolikus Liga nevű amerikai keresztény szervezet elnöke. Nem hívott össze sajtótájékoztatót, csak egy levelet küldött a lap szerkesztőségébe, amelynek tartalmát a liga sajtóosztálya nyilvánosságra hozta.

„Meg kell állapítanunk, hogy feltűnően sok pontatlanság van a szóban forgó cikkben. Például az idézett pápai utasításon nincsen aláírás és olasz helyett francia nyelven íródott. Kértem és megkaptam Olaszországból, Andrea Torinellitől (az Il Giornale című római lap szerkesztőjétől – a szerk.) az eredeti dokumentumot, amelynek az áttanulmányozása után kijelenthetem, hogy az igazság a New York Timesban megjelenteknek egyértelműen az ellenkezője. Kezdjük azzal, hogy az utasítás nem a Szentatyától vagy a Vatikánból került ki, hanem, mint ahogy a pecséten is jól látható, a franciaországi pápai nunciatúráról, és a szövege arra utasítja a püspököket és az egyházi intézmények vezetőit, hogy minden esetet megvizsgálva adják vissza a gyerekeket az értük jelenkező zsidó szülőknek. 1946-ban a francia nunciatúra azért bocsátotta ki ezt a rendeletet, mert Isaac Herzog, Jeruzsálem városának főrabbija levélben kérte Őszentségét. Egyébként Herzog főrabbi e levelében a kérése mellett őszinte háláját fejezte ki XII. Piusnak a sok ezer megmentett zsidó származású gyermekért és felnőttért, akiket a katolikus templomokban és más egyházi intézményekben bújtattak és mentettek meg. Golda Meir, Izrael azóta elhunyt miniszterelnök-asszonya többször is megköszönte a Szentatyának a gyermekek megmentését, sőt a háború után hálából a megmentett lelkekért Róma fasiszta idők alatti zsidó főrabbija megkeresztelkedett és felvette a keresztény hitet” – olvasható a Katolikus Liga elnökének a New York Times szerkesztőségének címzett levelében.

Old Man of Stoer Creative Commons License 2005.01.17 0 0 3341
Meghiúsult Hitler-terv a pápa elrablására
A katolikus egyház XII. Pius pápa boldoggá avatására készül
2005. január 17. 8:02

Jack Corn
A II. világháború viharos éveit kutató történészek régóta gyanították, hogy Hitler el akarta raboltatni XII. Pius pápát. Legutoljára John Cornwell angol történész 1999-ben megjelent, nagy feltűnést keltett könyvében célzott erre. Az Olasz Katolikus Püspöki Konferencia lapjában múlt szombaton megjelent írás megerősíti, hogy valóban létezett egy ilyen terv.

A náci diktátor eredetileg 1943 elején akarta eltávolítani a pápát Vatikánból, de Hitler máig ismeretlen okból elhalasztotta az Operation Rabat kódnevű terv kivitelezését. A német hadvezetés számára kedvezőtlenül alakuló olaszországi események miatt azonban a berlini kancellária ismét elővette az ötletet. Hitler 1944 májusában magához hívatta Karl Friedrich Otto Wolff SS tábornokot és személyesen utasította, hogy vegye őrizetbe és szállítsa Németország Württemberg tartományában található Lichtenstein kastélyba a katolikus egyházfőt. A Führer azt is megparancsolta a Waffen SS tábornokának, hogy ne feledkezzen meg a vatikáni kincstár „biztonságba helyezéséről sem."

Wolff Rómába való visszaérkezése után egy vatikáni tisztségviselő közbenjárásával titkos talákozót kért XII. Piustól. Május 10-én éjjel civil ruhában felkereste a pápát, és elmondta neki, hogy milyen utasítást kapott Hitlertől. A német tábornok arról biztosította a pápát, hogy nem fog engedelmeskedni a parancsnak, és nem tesz lépéseket a kincstár kirablására sem. Arra kérte az egyházfőt, hogy legyen óvatos a gyorsan változó és bizonytalan olasz belpolitikai helyzet miatt.

A vatikáni főpapok hitetlenkedtek a már hosszú ideje Rómában szolgáló német tábornok bátor viselkedésén. A pápa válaszában arra kérte Wolffot, hogy bizonyítsa be, hogy hajlandó megtagadni Hitler parancsát, és intézze el, hogy két elfogott és halálra ítélt partizán parancsnokot engedjen el a Gestapo. Wolff közbenjárására a földalatti börtönben őrzött partizán vezéreket három nap múlva szabadon bocsátották. Néhány héttel később, 1944. június 5-én a gyorsan közeledő amerikai csapatok felszabadították az olasz fővárost.

Az 50-es években Wolff papírra vetette emlékeit, és 1972 márciusában Monacóban a halálos ágyán átadta püspökének a visszaemlékezéseit tartalmazó naplóját a XII. Pius pápával kapcsolatos, birtokában levő egyéb dokumentumokkal együtt.

A katolikus egyház jelenleg XII. Pius pápa boldoggá avatására készül, és az ehhez szükséges anyagok áttanulmányozása során került elő Wolff tábornok hagyatéka.

1945 után sok zsidó és keresztény szervezet azzal vádolta meg a Mussolini és Hitler által mozgásában és cselekedeteiben erősen korlátozott XII. Pius pápát, hogy a háború alatti hallgatásával és tehetetlenségével elősegítette az európai zsidók millióinak üldözését és elpusztítását.

Forrás: Avvenire
Probatbicol Creative Commons License 2005.01.08 0 0 3340
Lorenzoval vigyázz, nem egyenes jellem. Én most Hess-szel Angliába.
Előzmény: Törölt nick (3338)
cangaroo Creative Commons License 2005.01.08 0 0 3339

Magasság?

IQ vagy bitófa?

Előzmény: Probatbicol (3337)
Probatbicol Creative Commons License 2005.01.08 0 0 3337
A tömeg mellékes, a magasság számít csak.
Előzmény: beezer (3336)
beezer Creative Commons License 2005.01.08 0 0 3336
100 kilóval lehet jelentkezni? vagy a tömeg is meg van határozva?
Előzmény: Probatbicol (3335)
Probatbicol Creative Commons License 2005.01.08 0 0 3335

Most tervezik az utat a programozók. Nagyon kell vigyázni, mert többen vagyunk, és az utazásoknak nem szabad keresztezniük egymást, mert akkor fenyeget a doppelstangel echo-effektus, ami azt jelenti, hogy a kollégám vagy én kerülünk - mondjuk - Hitler vagy Wallenstein helyébe, ők meg idepottyannának a jelenbe, és ez nemkívánatos.

Előbb tehát teljesítek pár ugrást a II. Ramszeszhez, Nagy Frigyeshez és Rejtő Jenőhöz, aztán jöhet Speer!

---------------

Egyébként most van felvétel a csapatba, ha a magasságod 110-240 cm között van, akkor jöhetsz. De másoknak ne szój, ez nagyon bizalmas!

Előzmény: Törölt nick (3334)
pindiy Creative Commons License 2005.01.08 0 0 3332
Az igaz, de kisrészvényenek?
Előzmény: Törölt nick (3330)
Probatbicol Creative Commons License 2005.01.08 0 0 3331
Szánalmas volt, többet vártam tőle. Hitlerrel csak pár szót tudtam váltani, kapkodott összevissza. Ludendorff érdekesebb volt, de aztán őt is gyorsan meguntam. Most volt a per, már elvitték Dolfit Landsbergbe. Majd visszanézek, amikor a Mein Kampfot diktálja.
Előzmény: Törölt nick (3328)
pindiy Creative Commons License 2005.01.08 0 0 3329
Az életről az Castiglione lehet, hogy sokat tudott, de hogy dugták a nőjét arról viszont fogalma sem volt.
Előzmény: Törölt nick (3323)
Probatbicol Creative Commons License 2005.01.08 0 0 3327
Nem tudtam kivárni a végét, mert be volt programozva az ugrás a sörpuccsra. De amikor eljöttem, Pompeius állt jobban.
Előzmény: Törölt nick (3325)
Probatbicol Creative Commons License 2005.01.08 0 0 3324

Van róla hangfelvételem, ha érdekel.

-------------

Tegnap nagyon jól sikerült a tengeri csata, jó helyet kaptam, mindent láttam. Ez a Pompeius tényleg nagyon ügyes.

Előzmény: Törölt nick (3323)
alfredoo Creative Commons License 2005.01.08 0 0 3322

oms

lehet hogy sok minden mas egyeb mellett a tortenesek is keverednek bennem. probaltam vissza/visszakeresni, arra tippelek hogy a felvetesem es vitam a 2587es szamu torolt hozzaszolas torolt szerzojevel lett volna volt. nem is tudom hogy ki volt az illeto...

jo ez a moderatura...

de, bar ez furcsa lenne, nem emlekszem hogy te a reszedrol vitattad volna azt a megallapitast. igy viszont egyetertest lehet(ne) feltetelezni es akkor mar vitathato is a dolog...

Előzmény: Old Man of Stoer (3106)
beezer Creative Commons License 2005.01.08 0 0 3320
Hátja. Azóta persze kicsit elszaporodtak a magukat zsidónak nevező emberek. meg akik nem zsidók de lehetnének. Meg akik lennének, de nem hagyják nekik. meg akik nem is tudnak róla. stb. stb.
Előzmény: Törölt nick (3319)
beezer Creative Commons License 2005.01.08 0 0 3318
Te el tudod képzelni, hogy valamit egyszerre minden zsidó betart? Nem volt ám buta a Teremtő! Nem akar sietni a Messiással.:)))
Előzmény: Törölt nick (3316)
beezer Creative Commons License 2005.01.08 0 0 3317
Merci bien.
Előzmény: nakam (3313)
Állományjavító Creative Commons License 2005.01.08 0 0 3315
A saqbbat pénteken napnyugtakor jön be. Mostanság úgy fél hat felé.
Előzmény: nakam (3314)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!