Keresés

Részletes keresés

Perdikkas 2 Creative Commons License 2005.08.19 0 0 361
Na ez már 75%-ban sikerült:-) Nem tom miért nem sikerült 100%-osan, mert ha pl. a google-ba beírjátok megtalálja a weboldalt...talán az volt a baja, hogy a "Szöveg" mezőbe csak a www-s webcímet írtam és nem írtam még elé a http://-t pedig az URL mezőben ez automatikusan benne van, azt gondoltam nem kell még egyszer beírni..http://www.tv.animare.hu
Perdikkas 2 Creative Commons License 2005.08.19 0 0 360
Na ez már félig sikerült:-) megpróbálom újra...www.tv.animare.hu
Perdikkas 2 Creative Commons License 2005.08.19 0 0 359
Amikor a képeket feltöltötem, nem töltöttem ki a "kép felirata" mezőt, mégis feltette...

Amikor a linket akartam feltölteni, akkor szintén nem töltöttem ki a mellette levő "Szöveg" mezőt, és nem tudtam feltölteni a linket, kicsit ellentmondásosan működik a rendszer, de akkor most megpróbálom úgy hogy az "Új link" mellé nemcsak a webcímet írom be, hanem mellette a "Szöveg" mezőbe is valamit és aztán kattintok rá a "Felvesz" gombra...

erre kattintsatok rá
Előzmény: szmel (357)
Perdikkas 2 Creative Commons License 2005.08.19 0 0 358

"Örülök a sok hozzászólásodnak:-) "
Lassan elérem azt a mennyiséget a hozzászólások terén, mint a törlésem előtt:)

"Megpróbálok felmenni a leírt oldalra, mert én beszélek németül:-) "
Oké, akkor majd ha megnézted a honlapot, megoszthatnál néhány infót az életéről:) Bár én már tudok egysmást, mert a sissiweb.net-en írtak róla néhány sort+a filmet is láttam, de biztosan sokan járnak itt a fórumon, akik nem tudnak róla, meg engem is érdekelne kicsit részletesebben, esetleg majd a legközelebbi topictalin is megbeszélhetjük...Lehet hogy majd egyszer arra is veszem a fáradságot, hogy szótárral nekiessek a fordításnak:-)

"A Duna Tv előszerettel vetít kosztümös filmeket, érdemes a műsortervét figyelni, egy időben minden karácsonykor levetítették a 3 részt, tisztelegve ezzel Sissi születésévfordulójának..."
Egy időben valóban sűrűn adták, lehet hogy most valami kerekebb évfordulóra várnak, lehet, hogy csak 2007 karácsonyán, születésének 170. évfordulóján vagy 2008-ban, halálának 110. évfordulóján fogják adni legközelebb...

Adok egy webcímet: www.tv.animare.hu
Ez nem csak egy sima műsorújság, mint pl. a www.port.hu hanem van benne pl. műsorkereső cím alapján, főszereplő alapján stb. és nemcsak egy vagy két hétre előre, igaz ennek az a hátránya, hogy az időközben bekövetkezett műsorváltozás nem biztos hogy szerepel benne...+van benne Műsorfigyelő is, ami-hogy ha regisztrálod magad-és beírod a műsor címét vagy a főszereplő nevét, amit látni szeretnél, akkor e-mailben értesítenek, ha műsorra tűzi valamelyik adó. Úgyhogy sok időt és fáradságot lehet megspórolni ezzel a jó kis honlappal:)

" nekem ezek a portrék a kedvenceim közé tartoznak..."
Ezek is nagyon ismert és szép képek:-) Dehát Sisiről 99%-ban nagyon szép ábrázolások születtek, nekem is rengeteg kedvencem van de a sok kedvenc közül is valahogy a lent említett kép ragadott meg a leginkább:-)

Most egy ideig valószínűleg megint nem leszek a neten, de azért remélem addig is lesz forgalom a topicban:-)

Előzmény: szmel (356)
szmel Creative Commons License 2005.08.19 0 0 357
Ki kell tölteni a kép felírata mezőt is, pl. katt ide, vagy ide nézzetek...:-)
Előzmény: Perdikkas 2 (354)
szmel Creative Commons License 2005.08.19 0 0 356
Szia Perdikkas:-)
Örülök a sok hozzászólásodnak:-)szépek a feltett képek is, nem is lehet megkülönböztetni néha a húgát Sissitől...
Megpróbálok felmenni a leírt oldalra, mert én beszélek németül:-)

Így van, annyira hasonlított Sissire, hogy helyettesítette Őt, amikor annak el kellett utaznia, vagyia szabadulni akart bécsi börtönéből...
Én sem ismerek eddig olyan kiadványt, amely leánytestvéreinek életét dolgozza fel, pedig érdekes volna.

A kérdezett képen a fiatal császári mennyasszony látható, -de sajnos több könyvben is utánanéztem-, nem említik, hogy ki festette valójában...

Illéskének
A Duna Tv előszerettel vetít kosztümös filmeket, érdemes a műsortervét figyelni, egy időben minden karácsonykor levetítették a 3 részt, tisztelegve ezzel Sissi születésévfordulójának...

nekem ezek a portrék a kedvenceim közé tartoznak...
Előzmény: Perdikkas 2 (355)
Perdikkas 2 Creative Commons License 2005.08.19 0 0 355
Itt pedig néhány kép következik Sisi másik húgáról: a nápolyi királynőről, Mária Zsófia Amáliáról, aki annyira hasonlított Sisire, hogy ha jól emlékszem, szmel, azt mondtad, hogy időnként még helyettesítette is nővérét, ha a császárné már unta a reprezentálást.












Az első képen annyira hasonlít Sisire, hogy ha nem tudnám, hogy Mária Zsófia az, el sem hinném, hogy nem Sisi van a fotón:-)
Perdikkas 2 Creative Commons License 2005.08.18 0 0 354
Nem tudom miért nem megy a link-beszúrás, pedig az "Új link" mezőbe a http:// után beírtam a webcímet, majd rákattintottam a "Felvesz" gombra, aztán pedig a "beszúrás" gombra, meg is jelent a [link1] a szövegmezőben, a megjelenítés mégsem sikerül. Tud valaki ebben segíteni?

Mindenesetre a webcím: www.sophie-von-alencon.de.vu

Főleg annak jó, aki tud németül, de más is nyugodtan megnézheti a honlapot, mert így is meg lehet érteni néhány dolgot, meg jónéhány kép is van. A főoldalon van egy hosszú kibontott hajó fotó róla, de ne kattintsatok rá, mert akkor németül azt írja ki, hogy a lap nem megjeleníthető...Ehelyett várjatok kb. 10 másodpercet és magától betöltődik a honlap...Ezt a hosszú kibontott hajú képet mindjárt fel is teszem ide, mert pont olyan hosszú, mint Sissinek, és ebből a szempontból nagyon hasonlított rá, kíváncsi lennék, hogy ő is ennyit törődöt-e a hajával, mint a nővére:)

Perdikkas 2 Creative Commons License 2005.08.18 0 0 353
Nem tudjátok véletlenül, hogy nem jelent-e meg esetleg könyv Sisi testvéreinek az életéről magyarul? Sisiről rengeteg könyv jelent meg-ami nagyon jó-de azért jó lenne többet tudni a testvérei életéről is, amit én tudok, az csak egy-egy tömör, néhány mondatos összefoglaló mindegyikükről, pedig 8-an voltak testvérek és biztosan meg lehetne egy egész könyvet tölteni az ő életükről is. Pl. Mária Zsófia Amáliáról-aki talán a legjobban hasonlított Sisire-és akit "Gaeta hősnőjeként" emlegettek, biztosan sok érdekességet lehetne írni, és az ő élete is elég rosszul alakult, mint ahogy legtöbb lánytestvérének.

Vagy ott van pl. a legfiatalabb húga: Zsófia Sarolta Auguszta, akiről azt a filmet is készítették a németek 2001-ben, amit az mtv is adott 2-szer. Őróla több könyv is jelent meg, de mind franciául illetve németül, sajnos:-( Pedig nagyon kíváncsi lennék az életére, és persze arra is, hogy a filmben mennyire tértek el a valóságtól. Biztosan sok dologban(a legalapvetőbb az volt, hogy a filmben egy boldogtalan házasságot láthatunk, míg a sissiweb.net-en azt írják, hogy nagyon boldogok voltak; ettől függetlenül nagyon jó a film, nekem legalábbis nagyon tetszett)

Egyébként találtam egy nagyon jó kis oldalt Zsófia Sarolta Augusztáról, csak az a baj, hogy németül van, én pedig nem értem, csak néhány szót. Van jónéhány kép is, mindenképpen nézzétek meg, sajnos elmenteni nem lehet-egy kivételével legalábbis nekem nem sikerült-mert ha a jobb gombbal rákattintok, nem ajánlja fel a "Kép mentése más néven"-t. Így sajnos nem tudtam elmenteni a winchesterre, ha valaki esetleg rájönne, hogy kell, légyszi közölje itt a fórumon.

Szóval a webcím:
Perdikkas 2 Creative Commons License 2005.08.18 0 0 352
Kattintsatok majd rá a képre, mert nagyobb méretben az igazi:)
Egyébként a kép az eljegyzés alatt készült és megtalálhatjátok pl. a Brigitte Hamann-féle Erzsébet Magyarország királynéja című könyv 15. oldalán. sajnos az interneten csak nagyon kevés Sisi-oldalon van fenn ez a kép, nem tudom mi lehet az oka, hogy ez a festmény nem annyira híres, mint a klasszikus Sisi-ábrázolások, de nekem rendkívül tetszik:)

Azt viszont sehol sem írják, hogy ki festette, lehet hogy nem maradt fenn a neve, kár lenne. Nem tudja esetleg valamelyikőtök?
Perdikkas 2 Creative Commons License 2005.08.18 0 0 351
És íme a kedvenc képem, ami nekem a legjobban tetszik:






Ugyanez a kép egy kicsit sötétebb árnyalatban, akinek esetleg így jobban tetszik:


Perdikkas 2 Creative Commons License 2005.08.18 0 0 350
És sajnos DVD-n sem adták még ki idehaza:-( Csak rajzfilmváltozatban...Pedig jó pár régi klassszikus filmet kiadtak már DVD-n még a '30-as évekből, ez pedig csak fél évszázados film lenne:-) Remélem nem kell még fél évszázadot várni még kiadják ezt is:) A TV-ben is már jó régen adták, sajnos én még akkor nem voltam Sissi-rajongó, úgyhogy nem is vettem fel videóra, de majd csak adják valamikor...
Előzmény: Illéske (349)
Illéske Creative Commons License 2005.08.18 0 0 349
Annyit meséltem a 7 éves lányomnak Sissiről, és már úgy megmutatnám a Sissi-filmet neki (Romy Schneiderrel), de mostanában nem adják.  A Schönbrunni kastélynál láttam a boltban videókazettán, de hát... osztrákul.
Perdikkas 2 Creative Commons License 2005.08.17 0 0 348
Ja és még elfelejtettem említeni, bár lehet, hogy már tudtok róla ti is, 20-án adja a TV2 este 7-től a Julie-Maupin lovagja című filmet, amiben Romy Schneider lánya(Sarah Biasini) játssza a főszerepet, aki szereti a kosztümös filmeket, annak biztosan tetszeni fog. Tavalyi film, én már láttam egyszer, még frissiben, de mivel olaszul volt, csak keveset értettem belőle.
Perdikkas 2 Creative Commons License 2005.08.17 0 0 347
Szerencsére sikerült:-) Bár az uszkárnak csak egy része látszik, de nem is ő a lényeges:-) Ez volt az első alkalom, hogy képet tettem fel, de majd holnap még teszek fel néhányat...
Üdv
Perdikkas 2 Creative Commons License 2005.08.17 0 0 346
Itt van ez a kép, amit említettem, remélem sikerül beilleszteni.

Perdikkas 2 Creative Commons License 2005.08.17 0 0 345
Közben megkaptam azt az 5 könyvet, amit rendeltem: Zsigray Julianna könyvét, Mária Valéria naplóját, Ferenc József magánélete ill. Erzsébet királyné magánélete a Királyi Házak-sorozatból, valamint a Rácz Árpád szerkesztette szép albumot. Ez utóbbi album hátsó borítóján van az a kép, amin Erzsébet egy ablakból néz ki, rajta kalap, mellette uszkár, a kép pedig a '60-as évek közepe táján készült Münchenben. Ha jól emlékszem, szmel, ez a kép nem tartozik éppen a kedvenceid közzé:-)
A könyvekre sajnos még nem volt túl sok időm, csak az Erzsébet-emlékalbumba kezdtem még bele, de majd ha véget ér a nyaraló-szezon, akkor nagyobb lendülettel esek neki:)
Perdikkas 2 Creative Commons License 2005.08.17 0 0 344
Jó kis vers:) Egyfelől érthető, hogy így érzett Sissi, de azért kicsit jobban megérthette volna a "bámészkodókat" is, akik közül biztos sokan voltak a "rajongói" is:)
Előzmény: szmel (337)
Perdikkas 2 Creative Commons License 2005.08.17 0 0 343
Sziasztok!

Jó ötlet ez a kecskeméti út, ott még sosem jártam és biztosan érdekes lenne a múzeum is...És remélem Zitu, Ulix is el tud majd jönni, meg még aki addig akar csatlakozni.
Előzmény: szmel (319)
szmel Creative Commons License 2005.08.17 0 0 342
Egy aranyos anekdota:
Ferenc József édesapja és a paraszt

"Ferenc Károly főherceg, II.Ferenc császár fia, I.Ferdinánd császár öccse, Ferenc József császár és Miksa mexikói uralkodó édesapja 1848-ban elsőszülött fia javára lemondott a császári méltóságról.Amikor később egyszer a barátságos öregúr Icshl környékén sétálgatott, beszélgetésbe elegyedett egy paraszttal, aki nem ismerte meg.
-És mit csinál a kegyelmed legnagyobbik fia?-kérdezte a paraszt.
-Császár-felelte Ferenc Károly.
-Hát a második?
-Az is császár.
-Na és a papája mi volt?
-Ő is császár volt!
-Hát testvére volt-e?
-Volt bizony.Ő is császár volt!
-Na és maga?-kérdezte végül a paraszt. Ne mondja már, hogy maga is császár!
--Azt nem-felelte mosolyogva a főherceg-, de nem hibádzott sok hozzá!"

Milyen érdekes a lemondás, igaz?
szmel Creative Commons License 2005.08.15 0 0 341
Jól van, örülök, hogy adtál magadról életjelt, azért a második talin, amely valsz. Kecskeméten lesz októberben, remélem találkozunk majd személyesen is...:-)
Előzmény: zitu (340)
zitu Creative Commons License 2005.08.14 0 0 340

Sziasztok!

 

 Nem tüntem el végleg,ha van egy kis időm mindig elolvasom a hozzászólásokat, amik nagyon érdekesek.

 Szeptembertől újra székel a Sisi Baráti Kör, bár nem tudom év közben be lehet-e lépni, azért megint leírom az elérhetőséget, ha valakit érdekelne:

 

 Szabó Margit

 Tel.: 06-28-419-325

 

Remélem minnél többen csatlakoztok!

 

 

dudlinski Creative Commons License 2005.08.10 0 0 339

van Ferenczy Idáról olyan kép is hogy szamáron ül Festetics Mária grófnövel.

sajna most nem találtam meg, könyvekben láttam.

szmel Creative Commons License 2005.08.09 0 0 338
Néhány kép Ferenczy Idáról, Őfelsége felolvasónőjéről:-)





szmel Creative Commons License 2005.08.09 0 0 337
Jó reggelt Sissi Barátok:-)
Mára választottam egy verset...
Siisit sokszor bántották azok az emberek, akik folyton nézték, erről szól az alábbi költemény is.

A Bámészkodókhoz

Ó, bár elfogyna már a sok
Bámészkodó köröttem!
Hisz annyit bízvást mondhatok:
Csak embernek születtem.

Epém kavarja föl, mikor
Gusztálni kezd a jó nép,
Bensőmben ettől csak düh forr:
Egy csigaházba bújnék!

Színházban azt, ki nézni mer
Kis látcsövén szemezve,
Megfojtanám helyben, mivel
Szerszámát rám szegezte.

Kibírhatatlan mindez itt,
Bizony legszívesebben
Fügét mutatnék őnekik,
S arcom helyett a hátsóm...
szmel Creative Commons License 2005.08.08 0 0 336
Mi is nyaralni voltunk, a Balatonnál, ilyen szép időben:-(((
Előzmény: dudlinski (334)
szmel Creative Commons License 2005.08.08 0 0 335
Szia, üdvözöllek szerény társaságunkban:-)
A Mayerlinget én még nem láttam, de gondolom, hogy Rudolfról szól, és halálának körülményeiről...Te is Sissi rajongó vagyol?:-)
Előzmény: alminar (333)
dudlinski Creative Commons License 2005.08.08 0 0 334

köszi szmel:)

eddig nyaralni voltunk ugyhogy azért tüntem el:)

alminar:a Mayerling cimü balettet sajna én még nem láttam de ugy tudom hogy még játszák. azt hallottam róla hogy nem túl valóságos, mert hogy Erzsébetet és Andrássy Gyulát egy kissé túlzottan összeboronálták...habár ez nem róluk szól...

az Elisabeth címü musical zenéje nagyon tetszett de sajna még azt sem sikerült látnom:(

na, majd egyszer... :))

 

alminar Creative Commons License 2005.08.03 0 0 333

Nagyon jó ez a topic, okvetlenül el fogom olvasni egyszer az összes hozzászólást....

 

Lesz még az Elisabeth az Operettben, szerintetek?

 

Mit szóltok a Mayerling c. musicalhez, már a címe is elárulja, hogy valószínűleg kiről szól...

 

 

szmel Creative Commons License 2005.07.31 0 0 332
A második kép egy eredeti fénykép, amely ránkmaradt az utókorra, ennek már kitört az üvege:-(
Utánanéztem a Sisi császárné titkos szépségreceptjeiben, ott ezt írják:-)

Hajvíz nyírfalével:
410 cl finomszesz
(95 %-os)
206 cl rózsavíz
400 cl nyírfalé
2 g nyírfarügyolaj

Bay-rum hajszínező:
275 cl fimomszesz
(95 %-os)
5 g rumesszencia
3 g bay olaj
1 g muskátliolaj
desztillált víz
barna cukorszínező

Még azt is írják, hogy indigóval sötétítette a haját.Ezt egy másik szer egészítette ki, amelyet a zöld dió héjából (cortex viridis junglandis) nyertek.Ez az anyag mentes volt a mérgező hatástól, semmiféle kellemetlen mellékhatása nem volt.

Egy másik könyvben meg ezt olvastam:(amire Te is gondoltál:-)
30 tojást kikevertek 6 üveg konyakkal, és ezt tették pakolásként a császárné fejére, fontos volt, hogy bő vízzl ki kellett öblíteni!:-))

Előzmény: dudlinski (331)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!