haver vett egy valamilyen alja akkut a mofakertől és 0 percesen se tudta megtekerni a 640es főtengelyét, hiába töltöttük fel fullra akkor se tudta beindítani nekem szinte mindig zárt yuasa volt de már 10+ éve is ezek 30ezer felettiek voltak ami még jó volt az a spirálcellás 6 ah akku, az úgy tekerte a ténéré főtengelyt mint még más semmi ellenben amikor a biharról ereszkedtünk le a köves részen a dupla féklámpa leseggelte úgy hogy be kellett tolni, igaz szuttyogtunk vagy egy órát mire leért mindenki
robogóba 2ah lítium-ion akkut vettem az is bitangul tekerte, de nagy méretben iszonyat ára van, bár ha lehet hinni az ígéreteknek 10+évig bírja akkor meg már nem olyan vészes
Időközben rájöttem, hogy régen lejárt a műszakim, úgyhogy beleugrottam egy "ami gyorsan van" -kategóriába (néha ez is tud jó lenni...:-D), ezért megrendeltem az Exide-ot. A gyárinak titulált, eddig általam elfogyasztott 2 db Yuasa, nálam eléggé középszerű élettartamot produkált. Ezért ár/érték tekintetében nagyon rossz választás volt.
Amin viszont erősen gondolkodok, az egy powerbank-szerű indítássegítő vétele. Ha nem zárlatos az akkum, akárhonnan hazahoz, ami nem hátrány. Ráadásul van USB-m a motoron, amiről akár tölthetem is menet közben...
Landport YTX14-BS 15600 ért 2 év garral van a varga akkuban az előző ilyen volt 3 évet kibírt, de tavaly hidegen már megfontoltan indított.
1 hónapja egy landport LTX14-4 et vettem tőlük majd elválik.
Egy vartám volt, kb 7 hónapot bírt, de azt is úgy hogy az a cseredarab volt, mert az első meg se nyekkentette az önindítót. Ez az ominózus második meg a napi 15 hibátlan indítás után a 16odikat nem bírta, éjjel a benzinkúton hagyott magamra. De úgy, hogy gyors tankolás után ráadtam a gyújtást és az üresjelző lassú felparázslásán láttam, hogy ebbű baj lesz more... Bikakábel vétel és 1 óra várás az első autósra aki kisegít. Hazáig a lámpa össze vissza villogott, olyan zárlatos lett a rohadt varta, voltak kételyeim, de kibírta a generátor..
Volt egy banner bicikli bull ami 7 évig bírta hibátlanul, a következő ugyan olyat ugyan abban az üzletben vettem, az meg 1 évet bírt, így eltekintettem a banner vásárlástól.
A jp moto kínaija 13ezerért elvolt 2 évig...
Én yuasára még nem költöttem, most gondolkoztam rajta de ez a landport ltx olcsó és a 2 év gar nem hátrány. De nemtom mit mondanának ha gond lenne az akksival, lehet hivatkoznának valamire, vagy pedig gond nélkül cserélnék? Nem akarom kipróbálni.
A landport azért volt szimpatikus mert sokáig jelezte, hogy vége lesz. 1 nap állás után már műbikával indult csak, de melegen úgy tekert mint egy új.
Ellentétben a benzinkutas vartával :-)))
Köszönjük a figyelmet, egy márkaidegen akksi összefoglalóját látták-hallották :-)))
vannak még indexeim is igaz ténéré abból csak egy ép
a hosszúkások inkább xt-dt indexek
egyik garnitúra ledes index anno kurva sok meló volt ilyenre megcsinálni akkoriban még nem volt gyári ledes index. műgyantával erősített próbanyák 5x4 ledes osztásban
nekem van egy nem túl jól sikerült(kicsit kicsi lett) oldaltáska tartó konzol, ha eljössz érte neked adom, egy eleme nincs meg ami hátul összeköti a két keretet de azt nem nehéz csinálni legalább egy túrát végigvittem vele
ha érdekel a dolog lefotózom, bár már ide is feltettem legalább egyszer
volt is aki ígérte hogy jön érte de végül nem tette jöhetsz bármikor, kiakasztom a kerítésre aztán lehet vinni, mostanában nem sokat vagyok itthon