általában minden érvetek (a végén) a nyilasozásban, újnyilasozásban, neylonnyilasozásban, fidesznácizásban stb. merül ki. miért álltok így az úr színe előtt?
A dolog nem ilyen egyszerű, mert nektek, kommunistáknak köszönheteően feladtuk önállóságunkat, részévé váltunk egy nagy országnak, ahol már nem mindenben a helyi kisgóré parancsol. Tetszettek volna korábban gondolkodni és az EU NEM mellett kampányolni és voksolni. Szerencsére az én lelkiismeretem ez ügyben (is) tiszta.
Olvasta valaki a topiknyitót? Amit ott idéznek Gyurcsánytól, abban mi az a nagyon kemény? Közölte, hogy jó, jó, tudom, eddig mással voltunk elfoglalva, kormányváltás, népszavi, stb. de majd igyekszünk. Először itthon kell valamit rendberakni, aztán majd jön a közös ügy is, rajta vagyunk. A nyitóban a (nem tudom, kitől származó minősítésen kívül) én semmi keményet nem leltem. Elismert, magyarázatot adott, ígéretet tett. Mi a kérdés?
Ami lemaradt. Tudjuk. Orbán egy paraszt - Gyurcsány egy halk kulturált de tökös legényke. Aki meg nem látja a két szöveg közötti különbséget - az is paraszt.
Ezt már ismerjük. A te éles szemed akkor is világosan látná a különbséget, ha szó szerint ugyanazt mondanák. Mert tudnád, hogy ez a tahó nacionalista másképp gondolja. (Jut eszembe: látsz még nácikat a sötétebb sarkokban?)
"1. Tökösebb mint Orbán. Beszól még az Eu-nak is."
Spec Orban is beszolt.
Gyurcsany beszolhat, ha van mogotte vmi. Azt most en nem tudom megallapitani. Ha tenyleg van alapja beszolasanak, akkor hasznunkra valhat. Bar azt nem szeretem Gyurcsanyban, hogy egy tolvaj, de ha eloreviszi a nemzet szekeret, tolem nyugodtna beszolhat az EU-nak. Az EU se jotekonysagi intezmeny, kemenyen kell ott, illetve itt, is harcolni az erdekeinkert.
Ez csak egy elsőgenerációs értelmiségi vidéki dumájukkal is befognak faragni - amivel Orbánt próbálták alázni. Elsőgenerációs értelmiségi vidéki miniszterelnökük ha beszólt a Pápának, az EUnak - ezeknek is be fog szólni. Vagy van akinek mégsem?:)
A lószart. Ha Orbán keménykedéseire felkaptátok a fejeteket, akkor most ugyanúgy fel kellene. Az értelmiségit az különbözteti meg a pártszócsőtől, hogy a hasonló jelenségeket ugyanúgy ítéli meg, bárhol is tapasztalja.
Az egyik - persze, rájátszva a nálunk mindig föltalálható "nemzeti öntudatra is" - viszonylag tárgyilagos, szikár közlés, a másik bő lére eresztett, nacionalista-pöffeszkedő handabanda.