Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.24 0 0 12

Hát pont azt akartam mondani, hogy csinálja meg akinek hatalma van hozzá, és ezt senki nem fogja ellenezni, még azok sem akik nemmel szavaztak vagy nem szavaztak!

A bevádorláspolitikánk átgondolásán is azt értettem, hogy legyen benne egy kis pozitv diszkrimináció a külhoni magyarok irányában.

:-)

Előzmény: Maggie Archer (11)
Maggie Archer Creative Commons License 2004.12.24 0 0 11

ühümmm.......

Ezt rövidebben....kettős állampolgárságnak hívják:)))))

Előzmény: Törölt nick (9)
Korovioff Creative Commons License 2004.12.23 0 0 10
       Boldog karácsonyt és a legjobbakat a kuckó lakóinak.
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.21 0 0 9

Teljesen practice felfogva a dolgot...

...Mi lenne ha a határon túli magyarok, igénylés és a magyar eredet bizonyítása után, kapnának magyar útlevelet, ami olyan külhoni féle lenne, de nem olyan semmire se jogosító mint a magyar igazolvány?

Jogosítana mondjuk a Magyarországra történő korlátlan beutazásra, (állandó "magyar"vízum, jogosítana a Magyarországon történő EU-szabályok alapján való tartózkodásra.

Jogosítana, bejelentés alapján történő hosszabb tartozkódásra, max egy évre.

Jogosítana hivatalos munkavállalásra. (síma regisztrációval a munkaügyi központokban)

Végül jogosítana azonnali teljes jogú magyar állampolgárságra egy év után, külön kérelem nélkül, (mármint olyan mint az egyéb nemzetiségűek vagy menekültek esetén) ha az illető magyar állandó munkahellyel és lakással rendelkezik.

Jogosítaná ez az útlevél a közvetlen eltartott családtagokat, (kiskorú gyermek gyerek) de nem jogosítaná automatikusan a járadékra szoruló szülőket. Ők csak saját jogon jöhetnének át.

Az állampolgárság elbírálása esetükben gyorsított és könnyített lenne, azaz max 90 nap, és semmi magyar nyelvű állampolgársági vizsga.

Nem jogosítana az EU-ban való korlátlan utazgatásra, mert mi és még kívül vagyunk Schengenen.

Nem jogosítana semmiféle magyar szociális juttatásra automatikusan, magyarországi huzamosabb tartózkodás esetén sem. Ezekre az állandó lakás nem, csak az állandó munkahely jogosítana, ha még nem felelt meg vagy nem kérte az "igazi" magyar állampolgárságot.

Nem jogosítana a határon túli szak-, és egyetemi főiskolai diplomák, automatikuis elismerésére sem.

Az egész kérdést össze kéne kapcsolni a bevándorláspolitikánkkal és annak újraszabályozásával, és minden probléma nélkül lehetne pozitívan diszkriminálni a magyar nemzetiségűeket, az állampolgárság elbírálásánál és megadásánál.

Egészítsétek ki és vitatkozzatok, én ezennel elutaztam külhonba karácsonyolni.

Minden kubtagnak kívánok Szép Karácsonyt!

Előzmény: zuglo_14 (4)
zorki Creative Commons License 2004.12.21 0 0 8
Veled tartok, bár valszeg a ruhaszaggatást és kivonulást önállóan kell prezentálni!:)
Előzmény: sierra (7)
sierra Creative Commons License 2004.12.21 0 0 7

?

Amit jól esik. Miért, vannak olyanok, akik mereven AIDS nélkül akarják tárgyalni az állampolgárságot, meg olyanok, akik AIDS-szel együtt?

Mert akkor ez esetben megszaggatom a ruhám és nagy jajgatások közepette kivonulok a pusztába erősítő lelki gyakorlatokat végezni...

Előzmény: sashimi (5)
sashimi Creative Commons License 2004.12.21 0 0 6
Az AB alkotmanyellenesnek talalta, ahogy a Bokros-csomag - felkeszulesi ido nelkul - megszuntette a GYED-et. Megtehette volna-e a kormany, hogy az uj GYED-ek osszeget azonnali hatallyal mondjuk a felere csokkenti? Vagy az is elbukott volna az AB-n? (Ez a kerdes relevans a topikhoz)

sashimi
sashimi Creative Commons License 2004.12.21 0 0 5
Mi csinaljunk a nagyon kellemetlen szakmai kerdesekkel? Pl AIDS.

sashimi
Előzmény: sierra (-)
zuglo_14 Creative Commons License 2004.12.20 0 0 4
Hogy a témánál maradjunk(?), szerintem...

Elöször azt kéne tisztázni, hogy a határontúli magyaroknak mire lenne szükségük*, mert nem hiszem, hogy Szlovákiában, a Vajdaságban, Ukrajnában, Erdélyben, stb... ugyanaz kéne...
Már csak azért sem mert -szvsz- nem ugyanazon helyzetben vannak...

Aztán lehetne azzal foglalkozni, mi az a minimális bürökrácia ami még szükséges és elégséges...
És kellene foglalkozni azzal mire telik Állam bácsi pénzéből...
megjegyzés:* politikai, kulturális, gazdasági stb...téren... Persze ez nem megy egyik napról amásikra, meg dolgozni kéne, nem pedig szónoklatokat tartani....De ez már pasz...
sierra Creative Commons License 2004.12.20 0 0 3

Nincs mit és a legjobbakat a továbbiakban.

Előzmény: Korovioff (2)
Korovioff Creative Commons License 2004.12.20 0 0 2
       Tudomásul veszem én most is, csak erösen helytelenitem és nyilván én magam tartom magam a szabályhoz, hogy nem pártkérdéseket nem teszek pártüggyé, mert abból csak baj lesz, ahogy már lett is. De alkalomadtán igénybe veszem majd a kuckódat, köszönöm. Remélem, nem leszek remete :-)
Előzmény: sierra (1)
sierra Creative Commons License 2004.12.20 0 0 1

Ez nem klubklub, csak kiírjuk a tetejire, hogy kettős állampolgárság ohne pártpolitika és ha mégis betéved valaki pártpolitikával, akkor jól a fejire lehet húzni, hogy ne offoljon, mert arra ott a másik topic. Ezt már muszáj respektálnia, mert a klub az összeférhető emberek gyűjtőhelye és aki erre nem képes, az ki lesz rakva.

Ha te vonulsz át ide, akkor te hagyod szó nélkül az ottani pártpolitikai fejtegetéseket, illetve ha mégis hozzászólsz odaát, akkor tudomásul veszed, hogy ott viszont lehet pártpolitikát a fejedhez vagdosni és vica versa.

Előzmény: Korovioff (0)
Korovioff Creative Commons License 2004.12.20 0 0 0

Ez nagyon kedves felajánlás, bár én leginkább azt szeretném, ha mindenütt amúgy. Ezt  a "klub a klubban" módit egy kicsit már túl exkluzivnak érzem. Sokkal jobban tetszene az ellenkező irányú mozgás, mármint ha nem kizárólag a klubban lehetne tisztességesen beszélgetni. :-)

Meg nem is értem, hogyan tudnám használni a klubklubot. Ha odaát előveszik a kést, akkor vonuljak át ide? És nem volna jobb, ha a késesek jönnének? :-)

Előzmény: sierra (-)
sierra Creative Commons License 2004.12.20 0 0 topiknyitó
Ide legyen kedves átfáradni az egyik fajta vitamódszert alkalmazó fél. Jobban mondva mindenki vitázzon, amelyik topicban akar, csak itt így az eredetiben meg amúgy.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!