Keresés

Részletes keresés

selay Creative Commons License 2013.07.28 0 0 1699

Azért kellett kijönnöm, hogy bemehessek...

Előzmény: Last Seal (1698)
Last Seal Creative Commons License 2013.07.27 0 0 1698

Nem eleg kijönni,be is kell menni....

Előzmény: selay (1696)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.27 0 0 1697

Nahát még egy Hitgyülis topik?

selay Creative Commons License 2013.03.21 0 0 1696

Közel 19 évet töltöttem a Hit Gyülekezetében.

 

Nem 19 év után hirtelen megvilágosodással, hanem folyamatosan ébredtem rá, hogy nem az Igazságot hirdetik a gyülekezetben, mégis ott tartott a testvérek iránti szeretet, és egy belémnevelt tekintélytisztelet. Ámde egyszer csak betelik a pohár.

 

Egy 2006. nov.-i (szerdai) összejövetelen gyűjtött tapasztalataimat írom le, gondosan jegyzeteltem, ebből idézek röviden.
Ekkoriban már fontolgattam a gyül. elhagyását, néha kétségbeesetten kapaszkodót(= hamisságokat illetően feltételezett tévedéseim igazolását) keresve figyeltem a gyülitagokat. Nagyon vágytam rá, hogy ne legyen igazam, ezért sokszorosan kiélesítetten koncentráltam minden szóra és benyomásra.
Arról beszélt a Németh, hogy Isten gyermekeiként ajándékok, áldozatok, jó illatok vagyunk a világban. Hangsúlyozta keresztényi identitásunkat, ellenpéldaként hozta az általa neurotikusnak nevezett hívőket ("lelki roncsokat"), akik elmerülnek az önsajnálatban, az egyházi szolgálat számára haszontalanul, a vasárnapi ("korcslelkű") keresztények.Erőteljes képekkel állította elénk a Megváltó művét, Jézus Krisztus személyét, az Ő értünk hozott áldozatát.
Bár a prédika szvsz kimagaslóan jó volt, álmatagon teltek a félórák, Jézus nevére meg se rezdült testvéreim arca.(Legfeljebb diszkréten néhány kajás, vagy cukros zacskó)Németh Sándor a neurotikus, önsajnálatban veszteglő keresztények arculatának festegetéséről hirtelen átváltott az önarcképe rajzolására. Elmondta, hogy ha valakinek, neki aztán lenne oka önsajnálatra, mennyi támadás érte és éri folyamatosan, a földre kerül szétverve, sebesülten. Amikor azt ecseteli, hogy hogyan és hányszor "szedte össze belsőségeit a porból", a feléledt "közönség" lelkes tapsviharba, hallelujázásba, ámenezésbe tör ki. Percekig vissza-visszatérően ünneplik. NS szemlátomást a tenyeréből eteti a hallgatóságot!
Rettenetes volt! Előtte ugyanez a tömeg Jézus nevére, halála - feltámadása hírére rezzenéstelen néma közönnyel, álmos pislantásokkal reagált.
Nem gondolom, hogy egyedi eset, amit vázoltam. De ekkor több órán keresztül tudatosan figyeltem, és összehasonlítottam: a gyülekezet emberi vezetés alatt áll a prédikáció alatt (is, mert a Szent Szellem Jézus nevét emeli fel, és nem Németh Sándorét.)
Az emberi vezetés további alátámasztásul: Az előre megtervezett dicséretek közben vajon mikor tapsolnak, táncolnak, mikor kiáltanak az Úrhoz az éneklők? Függenek-e az emberi megnyilvánulások a dallam-ritmus diktálta kötöttségtől, vagy spontán jönnek ezek? Aki azt állítja, hogy spontán jönnek, (mint a szél, amikor arra fúj, amerre akar,) annak arra is felelnie kell, hogy ha elhallgat a zene, miért maradnak abba a fizikai öröm kifejezések, és miért folytatódnak amikor a zene újra indul?
A Hgy-ben NS neve Jézus neve fölé van felemelve! NS-nek kell vezényelni: "Tapsoljátok meg Jézust"!

 

De a Németh nem tud  saját magáról folyamatosan beszélni a tapsviharok miatt!

 

Jézus háttérbe van szorítva a Hit Gyülekezetében! Ez az, ami tűrhetetlenül, elviselhetetlenül fájt, ebben nem akartam azok után részt venni, hogy teljes fényben megláttam ezt a borzalmat.

 

Az új hullám idején is már alig tömegméretekben ugyanez zajlott:  a folyamatos produkciók kiszorították az evangéliumot, Jézus Krisztus tiszta beszéde nem kapott helyet! 

 

Ámde aki nem szereti teljes szívvel a Megváltót, annak bizonyára piti problémának tűnnek a fentiek. Nekem elég indok volt a Hit Gyülekezete végleges és visszavonhatatlan elhagyására.
Talán sok mindent észrevettem az évek során részlegesen, de eljöttem, amikor a hamisságok teljességükben megmutatkoztak, mert meg van írva:


"Álljon el a hamisságtól mindaz, aki az Úr nevét vallja".

 

Báthory Ödönke Creative Commons License 2012.10.18 0 0 1695

Amikor elküldött PL, akkor nem az volt a vád Egri ellen, hogy szemetül vezette a saját vidéki gyülekezetét. Sem nem az, hogy szemetül viselkedett egy ottani anyuka ellen. Hanem azt mondta szó szerint PL, hogy "rosszat akar a Gyülekezetnek". Ez volt ellene a vád, ez volt a kiközösítésének az indoka, semmi más. Márpedig ha valaki férfi és nem egy takonygerincű meztelencsiga, akkor a szavának helytáll. Akkor ha mond valamit, annak indoklását is tudja adni, nem pedig mástól várja el, hogy az ő szavának utánajárjon.

Az pedig teljesen biztos, hogy az Úr keze volt a dologban. Mert ha akkor ez nem történik meg, ha akkor kapok három nap haladékot (amit egyébként kértem is), akkor még mindig ott ülnék, és bizonygatnám az üres pohárról, hogy teli van. És akkor nem ismertem volna meg annyi nagyszerű embert és nagyszerű közösséget.

 

Köszönöm, hogy akkor PL nem engedett. Valóban az Úrtól volt.

 

b

Előzmény: oculus2 (1694)
oculus2 Creative Commons License 2012.10.16 0 0 1694

Nagyon szomorú dolog ez így, ahogy leírod. Helyesen tetted, hogy eljöttél. Ahol az embert nyilvánosan leszarozzák, onnét el kell jönnie. 

 

Na de Ödönke, azért álljunk meg egy szóra! Azt gondoltam, hogy ez a történet nagyobbat fog szólni! Talán ebben a hsz-ban más üzenetnek kéne rejlenie, mint a "lám-lám, ugye, hogy ez is alátámaszja a véleményemet a HGy-ről!" Hiszen a főszereplő itt nem egy, vagy általában "a" Hgy-s vezető, hanem az az Egri I., akivel szemben a fegyelmi eljárás  szerinted igazságtalan volta volt a végső indoka a HGy-ből való távozásodnak, egyúttal éltetője, fő üzemanyaga a "Kérdések a HGy-ről" fedőnevű "Bálák-tours" idegenvezetésnek! A tizenvalahányezer hozzászólásodban rendre előjön ez a legitimáció, szinte ez a gyökere az egész kritikus hozzáállásodnak! Tehát azt mondod: Egri I. olyan igazságtalanságot követett el "lefelé", amely után jogos volt Resliné távozása? Csupán elvileg: nem lehet feltételezni, hogy ha esetleg hibákkal, vagy emberi tévedésekkel kísérve (amely minden cselekedetünkről elmondható), de mégiscsak Isten igazsága nyilvánult meg az Egri elleni eljárásban?? 

 

Előzmény: Báthory Ödönke (1693)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2012.10.15 0 0 1693

Nagyon szomorú dolog ez így, ahogy leírod. Helyesen tetted, hogy eljöttél. Ahol az embert nyilvánosan leszarozzák, onnét el kell jönnie. Az pedig sajnos realitás, hogy nem vársz bocsánatkérést. Így ha netán mégis megkapod, az már tiszta hszon.

 

b

Előzmény: Jeanne d`Arc (1691)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.15 0 0 1692

Nagyon sajnálom, ami veletek történt (mint volt Hit Gyülis és a hit Gyülit még mindig erősen kedvelő is). A történeted aláhúzza bennem mindazt, amit a Hgy-ről most gondolok, annyira jó lett volna, ha ilyenek nem esnek meg, mint a te történeted, meg az ilyenebbek sem. Reménykedem, hogy az Úrtól teljes kárpótlást és vígasztalást kaptatok azóta.

Előzmény: Jeanne d`Arc (1691)
Jeanne d`Arc Creative Commons License 2012.10.12 0 0 1691

Egy szep csutortok delutan, eppen harmadik gyerekemmel voltam terhes a kozepsot meg a nagyobbikat a babakocsiban toltam az SZDSZ szekhazban lakozo kalocsai gyulekezetbe, amikoron is egyszer csak megalltam a bejarati ajtonal es ezt mondtam magamban : "Inkabb a pokolba megyek, ettol meg az is jobb lehet". Megforditottam a babakocsit es hazaballagtunk a lanyokkal. A ferjem meg hat hetig jart oda nelkulunk es gondolom azon valo szegyeneben, hogy nem tudta megregulazni az asszonyt, o sem ment tobbet. Akkoriban a pasztorunk az ebben a topikban is jol ismert Egri Istvan volt. Tagadhatatlan intelligenciaja ellenere olyan terrort tartott fenn a gyulekezetben amit par ev utan elviselhetetlenne valt tobbek szamara. A kivalasztott gyulekezeti tagok informaciot gyujtottek a tobbiekrol es mi meg csak kaptuk a telefonhivast es a megrovast egy-egy baratinak hitt vacsora utan. Egy alkalommal Egri Istvan engem nyilvanosan is megalazott a kovetkezo keppen: a kislanyom dicseret kozben elore akart menni a zongorahoz. Ha engedtem volna az a baj ha nem akkor az..ott alltam a sulyos dillemmaval, hogy miert kapjak? Nem engedtem. Alkalom vegeztevel hangosan a podiumrol Egri Istvan ezt mondta nekem: "Te pedig egy szar anya vagy!" Na, ha addig nem voltam amugy is tetova anyasagomat illetoen akkor azutan mindenki biztosra mehet, hogy igen. Gyerekkorom Egri Istvaneval ellentetben nem zserbo es mesekocsi volt Tunder Lalaval hanem arvan, kiteve mindenfele csunya dolgoknak ami csak egy kislanyt erhet, minden szuloi model nelkul. Ezen es ehhez hasonlo epizodok is kozrejatszottak ( mivel szerencsetlen ferjem nem mert megvedeni es en ezt felrottam neki) aztan a csaladunk szethullasaban. En soha senkinek ot nem jelentettem, azonkivul, hogy az Ur Jezus hallotta a sok sirasomat es latta a gyerekeim konnyeit. Biztos vagyok benne, hogy Egri Istvan mashogyan erzekelte ezeket a dolgokat de innen mondom neked Istvan, hogy borzalmas 5 evunk volt veletek. Soha nem mentem korbe szidalmazni senkit, de latom azt hirdeted nyugodtan mondjuk el mi tortent velunk es hat nekem ez a tortenetem. Egy resze. Hozzaszolasommal nem lejaratni akartam senkit, de a tortenethez ez is hozzatartozik. Nem varok bocsanatkerest, nem haragszom mar senkire, talan csak azt kivanom titkon barcsak maskent lett volna. Tisztelettel: maria blackwell, volt resli istvanne

Törölt nick Creative Commons License 2010.02.07 0 0 1690
Hát mert most álltak össze az MDFfel meg még néhány gerinces szervezettel

lehetséges hogy lesznek olyan hívek akik rájönnek hogy kihasználják őket
Előzmény: Báthory Ödönke (1687)
landdie Creative Commons License 2010.02.07 0 0 1689
A harmadik templom még nem áll...:(
prophet1 Creative Commons License 2010.02.07 0 0 1688
"Várandós" idő ez, Ödönke. Azért. A "kilencedik hónap" felé közelegve....
Előzmény: Báthory Ödönke (1687)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2010.02.06 0 0 1687
Már miért is? Mért pont most? Mennyivel másabb ez a mostani idő, mint bármely másik?

b
Előzmény: Törölt nick (1686)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.06 0 0 1686
bizony most tömeges elvándorlás várható sztem
Jéhu74 Creative Commons License 2010.02.06 0 0 1685
Tanulság ne dobd oda gyöngyeidet a disznóknak.
Előzmény: fish12 (1683)
fish12 Creative Commons License 2005.12.20 0 0 1683

Csak a pohár betelésének utolsó csöppjére térnék ki most.

 

..'95 őszén kis náívul lelkesen a Folyondár utca udvarában "baráti" társalgás közben beszámoltam PL-nek és testvérének.. egy másik (amerikai.. a Without Walls  ..http://www.withoutwalls.org/church.html ) gyüliben szerzett személyes tapasztalataimról, az ott átélt áldásokról...az ott látott feltétel nélküli szeretetről ..(csodákról)..stb... ^azt hittem, hogy majd  ők is örülni fognak a hallottak "láttán" , de nem..  :{  A beszámolóm nem várt (számomra váratlan) heves reakciókat, váltott ki ebből az egy két oszlopos vezetőből, --olyannyira, hogy azok magukból kivetkőzve (fejük vörösre válva) mindennek elmondtak --nemcsak engem, hanem még a Hgy-be lépésünk előtti  felekezet is, ahova "büszkén" tartoztam...(s a mai napig sem  szégyellek egyetlen  ott töltött pillanatot sem. --Ez már kevésbé mondható el a HGy-ről--, s ahol hajdan maga NS is megfordult, nemcsak lábbal, hanem  szívvel is..mert ott tért meg..)

 

*

 

Azonnal döntöttem, hogy ilyen vezetőség nem kell nekem, mert írtó veszélyesek...Egyrészt a beszédükkel nyiltan tagadták az újjáválás evangéliumát, másrészt a versengés, féltékenység, rosszindulat  és rossz feltételezés szelleme szinte vágható sűrűségű volt, ezért  részemről teljesen egyértelművé vált a további útirány...amit ott azonnal  ki  is nyilvánítottam nekik. 

 

*

Jelenleg  abszolút nem neheztelek rájuk, (ami a tényeken nem  változtat) -megbocsátottam az "úrfiaknak" is.. S így  évvége táján egyuttal kifejezem jókívánságaimat feléjük is:

 

Áldja meg  őket az Úr.. bölcseséggel és több alázattal, méltósággal..(az ÚRhoz és  embertársaikhoz..a Bibliát már nem is  említve)..és esetleg  még azt is megkockáztatom: Áldja meg  őket az Úr a szeretet hangsúlyossá (első helyre) tételével  és gyakorlattá válásával is..--mindkettőjük, s a gyülekezetük  életében is..!!

 

üdvözlettel,

fish

Előzmény: tanú (1681)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2005.12.20 0 0 1682
Nekem tök egyszerű volt. Választanom kellett a kalap és a lapát között. A kalapot választottam.
:-)

b
Előzmény: tanú (1681)
tanú Creative Commons License 2005.12.20 0 0 1681
Újabb beszámolók?
CSerfa Creative Commons License 2005.03.10 0 0 1680

Tévedsz, Lacussa, akit én nem fogadok el (néhány ilyen ember van), egy sem hgys. Ha valakivel balhém volt, inkább a nemhgysek között volt.

 

Aztán írásodnak csak személyeskedő része van, holott az érett férfiúsáág, hogy nem embertől taníttatik, nem ember vezeti, hogy nem tejet iszik, stb., ez bizony bibliai dolog, nem személyemtől függ.

Azaz egyelőre meghátráltál, semmit nem tudtál megmutatni abból, amit pedig előbb állítottál, hogy a Hgyben "a vezetők azon igyekeztek, hogy eljussak az érett férfiúságra a Krisztusban ékeskedő korra".

Ez tehát egyszerűen nem igaz.

Márpedig nyilvánvalóan hamis dolgot állítani nem szép dolog! Nem megvallásokon múlik a dolog, hanem erőnek, igazságnak a megmutatásán. Lásd, ha te három érett férfiút mutatsz a Hgyn, aki a Hgy vezetőségétől vált érett férfiúvá, akkor felülbírálom álláspontomat. De én döntöm el, ki is az érett, mert szvsz te ehhez nem értesz.

 

Aztán egy dolog, egy fontos dolog elkerülte a figyelmedet: Nem emberi vezetés alatt kéne élnetek, nem szolgák (rabszolgák, akiket egyesek "szolgálati ajándék"-nak neveznek, mert így tévelyítik őket) irányítása alatt kell az érett férfiúság állapotában tovább nőni, hanem önállóvá, pontosabban nem embertől vezetetté kell válni, és az addigi rabszolgákkal együtt növekedni tovább, figyeld csak:

[Ef. 4.12-] a szentek helyreigazítására, kiszolgálás munkájára, a Krisztus testének építésére, míg csak mind el nem jutunk a hitnek és az Isten Fia megismerésének egységére, míg férfiasságunk bevégzetté nem lesz, s a Krisztussal való teljes beteltség korának mértékéig el nem jutunk, hogy ne legyünk tovább kiskorúak, kiket hullámok sodornak el, s a tanítás akármi szele találomra ide-oda hajt, úgy ahogy azt az emberi szeszély és ravasz tévelygők fogásai diktálják, ellenkezőleg, igazságban élve, szeretetben járva, nőjünk bele minden ponton abba, aki a fej, a Krisztusba, kiből kiindulva az ízek összeillesztésével, a kölcsönös szolgáltatás mindenféle kapcsán át összekötöződve, amin minden egyes tag saját mértékében munkálkodik, végzi a test a test növekedését szeretetben saját felépítésére.

Lám, aki ember vezetésével, tanítás szerint "növekedik", azaz mindenkor tanul, de az igazság ismeretére el nem jut, aki el nem képes hagyni a hitről való kezdő beszédet (szó szerint a prédikációkat, az evangéliumot, mondd, mennyit is kell azt hallgatni-tanulni????), semmiképpen nem érett, hanem kiskorú.

Aki pedig ebben a kiskorúságban tartja  a rábízottakat, nem istenesen, hanem istentelenül (Isten rendelései ellen) cselekszik. Bizony, akiket kiszolgálnia kéne, és helyreigazítani, azokon uralkodik, és persze él belőlük, ahelyett, hogy elhagyatná, túllépné a hit kezdő elemeit. (Persze akkor el kéne mennie dolgozni, még mit nem?)

Bizony sikertelen e tekintetben a Hit Gyülekezete, az apostol fent leírt célja egyáltalán nem valósul meg!

 

Lásd, én nem írok erről, ha te éppen ezzel nem kérkedsz.

 

Persze minderre, azaz a Hit Gyülekezete hitéletének fenti kudarcára a legkönnyebb azt mondani, CSerfa, te problémás ember vagy, veled nem vitázom.

Hát ez nem is vita. Hanem csak kb. annyi, amit megszoktunk a hgysektől, jön megint egy új szurkoló a csapattól, és kiabál mindenféle jót a csapatról, és mindenféle kígyót-békát az ellenfélről.

Pedig, ha sejtenéd, én is szeretem a Hgyt, és inkább a javát akarom, mint a vesztét! Gondolom, inkább szeretem, mint te.

 

Ilyen gondolataim támadtak késő éjjel.

 

CSerfa

Előzmény: Lacussa (1679)
Lacussa Creative Commons License 2005.03.10 0 0 1679

Kedves CSerfa!

Sajnálatos módon korábbi hozzászólásaidból jó párat elolvasva arra a következésre jutottam, hogyha valakiről Te megtudod, hogy a hgy tagja akkor külön hadjáratot kell az illetőnek fojtatni, hogy akár csak egy kicsit is elfogadd az illetőt. Mivel a Te vélemény nyilvánításaid nagy többségben tapasztalatom szerint általában inkább csak kötözködések, (bár talán már láttam ellen példát is) és most is csak ezt vélem kihallani írásodból, ne haragudj de mint a bemutatkozásomban írtam nem vagyok hajlandó vitatkozni, civakodni, senkivel, senki kedvéért.

 

Ezenkívül korántsem biztos, hogy előbb kezdted a hgy-ben mint én mert én évekig nem jártam. Ámbár ha csekélyke hozzászólásaimat elolvastad volna ezt biztosan tudnád. Viszont igencsak balgatagságra utal az ha valaki azt gondolja, hogy Istennél az évek és nem az engedelmesség számít. Annak pedig rendkívül örülők, hogy nem rajtad múlik, és tőled függ, hogy kinek miről van elképzelése, vagy kinek van üdvössége. Mert úgy tapasztaltam írásaid alapján, hogy a hgy tagjaként ilyen privilégiumokban szerinted csak tévedésből lehet bárkinek is része.

 

Ha írásommal megsértettelek kérlek bocsáss meg mert megsérteni legalább annyira nem akarok senkit mint ahogy vitatkozni sem akarok senkivel, legfeljebb véleményt cserélni.

Hali Lacussa.

 

Előzmény: CSerfa (1678)
CSerfa Creative Commons License 2005.03.09 0 0 1678

Lacussa!

 

Írod, "...a tizen egnéhány év alatt amit a hgy berkein belül töltöttem én mindig is azt tapasztaltam, hogy a vezetők azon igyekeztek, hogy eljussak az érett férfiúságra a Krisztusban ékeskedő korra".

 

Nem, ilyen vezető nincs a Hit Gyülekezetében. Ahogy egyetlen egy érett férfi sem az Úrban. Ki is az közetek, akit már nem hány ide-oda a tanítás akármi szele, nincs kiszolgáltatva ravasz téverlygők fogásainak?

Ki is az köztetek, aki már nem embertől tanul, aki Sándorhoz (meg a többi vezetőhöz) hasonlóan prófétál, és átvenné Sándortól (meg a többi vezetőtől) a szót, ha ő kap kijelentést, és Sándor (meg a többi vezető) nem? Hol is vannak ezek a férfiak, akik egyenként mind prófétálnak? Hogy lehet, hogy mindig ugyanazok beszélnek?

Mikor mennek el a ti vezetőitek dolgozni? Egyáltalán, meddig akarnak "az evangéliumból" élni? ugyan, mikor is hagyja el a Hgy a hitről való kezdetleges beszédet (azaz pl. a prédikációt, meg az evangélium "érett férfiak"-nak való unos untalan hangoztatását?

Stb.

 

Attól tartok elképzelésed sincs, mi az érett férfiúság, milyen istentiszteletet rendeltek az apostolok, stb. Attól bizony a Hit Gyülekezete igen távol áll, és egyre távolodik.

Lásd, én csak 7 évet voltam a Hgyben (látom, nálad előbb kezdtem), de néhány év alatt rájöttem erre.

 

CSerfa

Előzmény: Lacussa (1669)
tanú Creative Commons License 2005.03.09 0 0 1676

"a mit hallasz, és látsz vizsgálj meg, ami jó azt fogyaszd, ami rossz azt pedig köpd ki"

 

Erre én is bólogatok!

Előzmény: Lacussa (1675)
Lacussa Creative Commons License 2005.03.09 0 0 1675

Kedves tanú!

Nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalataid vannak. Ha pedig Te, már eljutottál az éret férfiúságra akkor mindent a mit hallasz, és látsz vizsgálj meg, ami jó azt fogyaszd, ami rossz azt pedig köpd ki. Amúgy pedig bocsánat a személyeskedésért.

Hali Lacussa.

Előzmény: tanú (1674)
tanú Creative Commons License 2005.03.09 0 0 1674
Hamarabb eljutottam volna az érett férfiúságra, ha a vezetők egyáltalán nem tanítottak volna erről semmit.

Sőt! már el is jutottam az érett férfiúságra, csak a vezetők visszafejlesztettek egy 15 éves gyerek szintjére.

Előzmény: Lacussa (1669)
Lacussa Creative Commons License 2005.03.09 0 0 1673

Kedves vfo!

Mint lejjeb írtam "Ámbár mivel minden vezetőt nem ismerhetek ezért lehet, hogy vannak ilyenek is."

Hali Lacussa

Előzmény: vfo (1671)
Lacussa Creative Commons License 2005.03.09 0 0 1672

Kedves Serenic!

Tisztelettel megkérnélek, hogy mielőtt véleményt nyilvánítasz rólam, nézd meg e kevéske hozzászólásom, és rá fogsz jönni, hogy igyekszem reálisan látni mind a hgy, mind pedig más esetében ugyanis utálom a rózsaszín ködöt.

Hali Lacussa

Előzmény: Törölt nick (1670)
vfo Creative Commons License 2005.03.09 0 0 1671
Ha a múlt vasárnap óta a hgy, ill. a Fórum nyilvánossága előtt folyó ügynöközést figyelemmel kísérted, akkor magad is láthatod, hogy a hgy-nek némely lelkésze nem olyan, mint amit te feltételezel.
Előzmény: Lacussa (1669)
Lacussa Creative Commons License 2005.03.09 0 0 1669

Megint csak nem tudok veled egyet érteni, mert a tizen egnéhány év alatt amit a hgy berkein belül töltöttem én mindig is azt tapasztaltam, hogy a vezetők azon igyekeztek, hogy eljussak az érett férfiúságra a Krisztusban ékeskedő korra. Ámbár mivel minden vezetőt nem ismerhetek ezért lehet, hogy vannak ilyenek is.

Hali Lacussa

Előzmény: vfo (1668)
vfo Creative Commons License 2005.03.08 0 0 1668
Persze. Ebben igazad van. De a vezetők jelentős része mindent elkövet annak érdekében, hogy a tagok túlnyomó része lehetőleg minél tovább maradjon kiskorúságban. SF erre utalt, nem pedig arra, hogy minden hgy-s gyengeelméjű. Csak lehet, hogy nem fejezte ki magát pontosan.
Előzmény: Lacussa (1667)
Lacussa Creative Commons License 2005.03.08 0 0 1667

Bocs vfo de a hgy nem csak pár emberből áll és azok közül is a nagy töbségéről szerintem nem mondható el, hogy "lecsökkent szellemi igényéről" híres, ámbár biztos található köztünk ilyen is, mert ahol búza van ott van konkolycserje is.

Hali Lacussa

Előzmény: vfo (1666)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!