Ezen a topicon remélhetőleg nyugodt és békés körülmények között beszélgethetünk a sokunk által méltán kedvelt, legendás mozdonytípusról. Mindenkit szerettel várunk, szabad véleményt formálni, de csak kultúrált keretek között. Ide várunk képeket, híreket eseményekről, történetek leírásait, élményeket, videókat, linkeket, és mindent ami a NoHABbal kapcsolatos!
Isten óvja a NoHABokat!!!
A linkelt hsz. szerintem inkább a 629-re vonatkozik, nem a Hatosra. Amúgy az 567-es power pack az, amit már nem gyártanak, a Hatos dízelmotorjában 645-ös power packek vannak, ha jól emlékszem. Ettől persze még állhat motorhibával.
Ennyire azért nem egyszerű, több megoldás is van, de a lényeg az, hogy a követeléseket sorba állítják, ezzel párhuzamosan számbaveszik a vagyonelemeket és utána - jó esetben - megpróbálnak a lehető legtöbb pénzt csinálni az utóbbiakból (amennyiben nem likvid pénzeszközökről beszélünk). Ez működhet úgy is, hogy a követelések egyik tulajdonosához kerül a vagyontárgy és ő elégíti ki a többi jogosult hitelezőt, mindenesetre ritka az, amikor egy ilyen volumenű felszámolás gyorsan végetér.
A Nohab -ban az az egyik jó, hogy (még ma is!) minden javítható rajta. (Hacsak nem főkeret sérült. :-P ) ... és mivel marhára nincs sok hadra fogható, erős dízel gép az országban, esélyesen meg is érné. (Ráadásul külsőre jó állapotú.)
(De értem, szóval anyagilag padlóra került a cég. Háttt... Úgy valóban sokáig fog állni a gépük. :-( Egyszerűbb volna ha átvenné és üzemeltetné valaki más. Már ha teheti persze...)
Hátha valaki arra jár: a 29-en Füred-Tapolca között péntekig vágányzár van, tegnap a 021-es Nohab Révfülöpön, a 022-es pedig Füreden dekkolt, így szinte biztosan egész héten elcsíphetők a vonalon munka közben.
20éve láttam ilyet [annak idején 2004 - 2005 körül - ugyanúgy a Szekszárdi Szüreti Fesztivál idején] a Szekszárd - Tolna-Mözs vasúti szakasz felújításakor - pályakarbantartási munkálatok miatt. Annyi különbséggel, hogy anno a 006-os Nohab volt a megyeszékhelyen [még narancs színben]. Szekszárd sem mostanában látott Nohab-ot ahogy ilyen hosszú személykocsis vonatot sem [kivéve a júiusi Agrárminisztérium szerű bajai M41 Csörgő-s különvonat - azt is csak áthaladóban].
Nohab Szekszárdon
M61 Szekszárd-on
M61 019 Szekszárd-on [Nohab Szemből]
M61 019 Nohab Szekszárd-on
M61 019 Nohab Szekszárd-on ['90s Grafika] <-- alapból így sikerült az iPhone 5-el.
M61 Szekszárd-on [a késő délutáni - kora esti fényekben]
M61 019 Szekszárd-on [Nohab sötétedéskor]
M61 019 Nohab Szekszárd-on [este]
M61 019 Szekszárd-on [Nohab szemből éjszaka]
M61 Szekszárd-on [szemből - Nohab sötétben]
Nohab - a mozdony ami nem habozik.
Van1 nagyon régi gyerekkori [homályos - halvány] emlékem arról, hogy járt errefelé [nagyon ritkán] Villamos FűtőKocsi [megeshet, hogy1 Szergej-es személyvonat miatt]. 1ik családtag konkrétan be is akart szállni a VFK-ba csak szóltak neki, hogy az a vagon utazásra nem használható.
Tökre más élőben látni olyan embereket akiket eddig csak a NET-en láttam [TKori].
Jó látni, hogy vannak emberek akik tartják a lelket ezekben a régi gépekben. Vigyáznak rá, óvják őket és karbantartják, hogy még jó sokáig csodálva gyönyörködhessünk bennük. A Villamos FűtőKocsi alapjáratának hangját régóta le akartam videózni, hogy lencsvégre kapva meg legyen örökítve az utókor számára [nemsok videó van róla fent a NET-en].
KÖSZÖNJÜK mindenkinek, akinek része volt abban, hogy ezek a csodálatos gépek az idei szezonban is velünk lehettek, csodálhatták őket kicsik és nagyok, hölgyek és urak, vasutasok és civilek!
Újra és újra jó volt látni azt, hogy mennyien örülnek a visszatérésnek, mennyien csodálják a pálya mellől is ezeket a gépeket, és én nagyon bízom benne, hogy jövőre is lesz folytatás, hiszen a vasút megsebzett imidzsére minden olyan apróság gyógyírt jelent, amely ezeket a gondokat elfeledteti. Ez pedig az egyik oldalon tulajdonképpen apróság, hiszen szerencsére van hadra fogható M61-ese a vasútnak, a másik oldalon viszont már nem az, hiszen nekem is volt számtalan kellemetlen vasúti élményem a nyáron, rengeteg késés, zsúfoltság, nem működő WC, vonatpótló buszozás félútról, de ha álmomból felkeltenek, hogy mondjam el mi maradt bennem vasúti élmény 2025 nyaráról, akkor az csak és kizárólag a 1972-1973 vonatpár nyári üzeme lesz, mindegy, hogy a strandról csodálva, vagy a sok-sok utazás egyikére emlékezve - a negatív élmények a homályos távolba vesznek.