Ezen a topicon remélhetőleg nyugodt és békés körülmények között beszélgethetünk a sokunk által méltán kedvelt, legendás mozdonytípusról. Mindenkit szerettel várunk, szabad véleményt formálni, de csak kultúrált keretek között. Ide várunk képeket, híreket eseményekről, történetek leírásait, élményeket, videókat, linkeket, és mindent ami a NoHABbal kapcsolatos!
Isten óvja a NoHABokat!!!
KÖSZÖNJÜK mindenkinek, akinek része volt abban, hogy ezek a csodálatos gépek az idei szezonban is velünk lehettek, csodálhatták őket kicsik és nagyok, hölgyek és urak, vasutasok és civilek!
Újra és újra jó volt látni azt, hogy mennyien örülnek a visszatérésnek, mennyien csodálják a pálya mellől is ezeket a gépeket, és én nagyon bízom benne, hogy jövőre is lesz folytatás, hiszen a vasút megsebzett imidzsére minden olyan apróság gyógyírt jelent, amely ezeket a gondokat elfeledteti. Ez pedig az egyik oldalon tulajdonképpen apróság, hiszen szerencsére van hadra fogható M61-ese a vasútnak, a másik oldalon viszont már nem az, hiszen nekem is volt számtalan kellemetlen vasúti élményem a nyáron, rengeteg késés, zsúfoltság, nem működő WC, vonatpótló buszozás félútról, de ha álmomból felkeltenek, hogy mondjam el mi maradt bennem vasúti élmény 2025 nyaráról, akkor az csak és kizárólag a 1972-1973 vonatpár nyári üzeme lesz, mindegy, hogy a strandról csodálva, vagy a sok-sok utazás egyikére emlékezve - a negatív élmények a homályos távolba vesznek.
Sziasztok, A német CLR (Cargo Logistik Rail Service GmbH) tulajdonában lévő, My 1142 számú Nohab érkezik Drezda főpályaudvarára tegnap kora délután, egy Muldából hazatérő különvonat élén. A mozdony az évente megrendezésre kerülő gőzmozdony találkozó vendége volt, de rajta kívül jelen volt még pár cseh, illetve számos helyi dízel- és villanymozdony is. A rendezvényről, és így a Nohabról videó is készült, mely az alábbi linken tekinthető meg:
2024. decmber 21-én Budapestről Tapolcára tartunk Nohab fogathajtással. Reményeink szerint valamennyi Magyarországon működő Nohab mozdony képviseli magát, de mivel a 60 éves mozdonyok java része nap, mint nap dolgozik, ez változhat is menet közben. A vonat az északi parton tart Tapolcára, hogy egy év végi megemlékezés keretében találkozóra hívja az érdeklődőket, majd az „ünnepség” után a déli parton kanyarodik vissza a főváros felé. A vonaton lesz lehetőség reggeli és vacsora elfogyasztására is.