a www.sziget.hu oldalán van egy kívánság gép, ahol lehet szavazni a zenekarokra, akiket látni szeretnénk a szigeten. tudom, hogy nem nagyon veszik figyelembe, de azért szavazzunk kedvenceinkre...hiszen a remény hal meg utoljára...:)
Mariann, nem megyek svédo-ba szilveszterezni?:)))jo lenne:)nem szeretek tanulni:)jah az egyik róma tanárom, aki nem Tamás az 10 nyelven beszél!igyekezz behozni:)puszi!orsi
Erről a topikcímről csak annyi jut eszembe, hogy az egyik Beatles Anthology-n valamelyik számban Lennon a "sugarplum fairy, sugarplum fairy" szöveget kántálja a mikrofonba.
habár ezt a zenekart szerintem még csak kevesen ismerik magyarországon, gondoltam mégis létrehozok egy ilyen fórumot, hátha idővel az emberek is rájönnek, hogy mennyire jó zenekar!:) addig pedig írom a magam kis élményeit a zenekarral kapcsolatban...
szóval tegnap életem első sugarplum fairy koncertjén voltam. ott kezdődött a dolog, hogy alig találtam meg a helyet, hiszen már magával az épület megnevezésével is problémáim voltak az útbaigazítás során. utána egy kedves svéd fiú felajánlotta, hogy maga mutatja meg merre is kellene mennem. menetközben kiderült, hogy ő is egy énekes, mégpedig egy soul-jazz zenekarban és éppen próbára igyekszik...habár a kiírt kezdéshez képest 20 percet késtem, még így is kinn kellett állnom egy fél órát, ugyanis az embereket csak 10-esével engedték be és én elég késve érkeztem. miután bejutottam rögtön a színpad felé vettem az irányt. esélyem se volt, hogy az első sorba kerüljek...azért csak sikerült középtájról felküzdenem magam a harmadik sorig. tényleg igaz, hogy a zenekart "lil-mando diao"-nak hívják, victor nagyon hasonlít a bátyjára gustaf-ra, aki történetesen a mando diao énekese. szóval ott tartunk, hogy elkezdődött a koncert. a nézők átlagéletkora 17 év, 90%-ban lányok...nyomasztó....:) dehát mit is várok egy olyan zenekartól, ahol 18 és 21 éves fiúk zenélnek együtt. a zenekar példaképe a beatles, szerintem a rajongóké is. tömeg, nyomorgás, visongás....a zenekar ért hozzá, hogyan fokozza a hangulatot, habár a közönséggel folytatott metakommunikáció vajmi kevés. eljátszották szinte az összes számukat az eddigi egyetlen albumukról. és játszottak néhány feldolgozást is. kedvenc számaim: please stay young, sail beyond doubt, sweet jackie, godfever. végülis nincs mit mondanom róla. a számok nagyon jók, a fiúk rendkívül jól néznek ki (ezúton szeretném kifejezni hálámat a norén családnak...:) victor, gustaf és carl miatt:)), a hangulat hatalmas. mondjuk az furcsa volt, hogy victor egyetlenegyeszer sem mosolygott...próbált keménynek látszani, ami nekem bejön...de nem biztos, hogy jót tesz egy koncertnek:) hiszen annyira nem volt szar a buli:) egyébként dobáltak fel nekik rózsát a rajongók. cserébe a dobos ledobta a zenekar törölközőjét hozzánk, amit én kaptam el, de miután rám ugrott 15 fanatikus rajongó lány, inkább úgy gondoltam nincs is annyira nagy szükségem arra a törölközőre:)
azt hiszem mára ennyi fért bele....azt viszont tényleg nem értem, miért érnek ilyen hamar véget svédországban a koncertek (ez pl. negyed 10-kor fejeződött be).