Kedves Feri bácsi!
Én mindig jókisfiú voltam, soha nem nyújtottam ki a nyelvemet, amikor a tévében tetszett beszélni és nem is mondtam olyat, hogy "anyád valagát", mint Apu, amikor Áder János bácsit látta szónokolni.
Nagyon sokat gondolkodtam, hogy mit kérjek a karácsonyfa alá.
Biciklit nem kérek, mert a nagyapám kommunista és ő azt már lopott nekem, kettőt is.
Plüssállatot sem kérek, mert azt a nagymama hozott nekem november hetedikére kettőt is.
Gondoltam hogy jó lenne valami poszter a szobám falára, de azt a másik nagyitól kaptam a szülinapomra. Orbán a felhők közül lenéz a földre, odalenn Lezsák Sándor ájtatos tekintettel néz vissza, egyik kezében sárazsadányi szőlőfürt, a másikkal éppen megsimogatja Révészesz Máriuszosz buksi fejét, körülötte kis pucér pufók Rogánok dicsőítik az Urat.
Orbán urat természetesen.
Szóval nem is tudom.
Talán csak egy ígéretet kérek.
Ne tessenek 2006-ban ezeket visszaengedni a kormányrúdhoz!
Kezét csókolja:
pannonbetyi
Nagyon sok olyan döntést kellene meghozni, amihez az ellenzék egyetértése is kell. Itt most ennek halvány jele sem mutatkozik. A kormány bizonyos ügyekben megfeszülhet, de például az EU támogatások sem biztosan lesznek elérhetők a kistérségek (régiók) létrehozása nélkül. Erről és sok hasonló másról a jelenlegi jobboldal hallani sem akar. Nélkülük pedig a 2/3 nem megy.
A Gatya Géttel elkezdett lejáratósdikor sem gondolt a ballib semmi konstruktivitásra a Fidesz mégis képes volt olyan eredményekre, amiket az MSZP is megtartandónak és továbbfejlesztendőnek ítélt a 2002-es kampányban.
Az mondjuk másik kérdés, hogy csak hazudtak.
A mostani klíma semmivel sem rossabb az akkorinál, tehát ez nem lehet kifogás a semmittevésre.
Igen, ehhez azonban mindenképpen kellene egy normális, párbeszédet folytató jobboldal, akivel az ország fejlődéséhez is szükséges 2/3-os döntéseket meg lehetne hozni (közigazgatási reform, új alkotmány stb.). Ez ma sajnos csak vágyálom.
Egyébként azt várom Gyurcsánytól, hogy kihasználva a jobboldal látható közömbösségét és tesz valamit azért, hogy ez a négy év ne úgy fusson ki mint a sima sodródás.
Értek alatta gazdaságfejlesztési tervet, fejlesztési irányt, azt, hogy mi az ördögöt is akarunk itt és most.
Mert azon az egy szem Smart Hungary programon kívül itt semmi sem volt mondva, csinálva még annyi sem.
Ezt a hereverést kormány nélkül is faszán meg tudnánk csinálni és még pénzbe sem kerülne.
A tény tény marad, emelnek mindent, áramot, gázt, vizdíjat, csatornadíjat, utazást, gyógyszert... mint az átkosban, adókedvezményeket eltörölték, illetékeket drasztikusan emelik, cserébe semmit se adnak, padlón az ország, meg különbenis olyan messze vagyunk az EUtól, mint Makó Jeruzsálemtől.
Javaslom, ha kedved van egy kicsit tanulni, látogasd meg a honlapját. Ott elolvashatod "vágatlanul" a miniszterelnökként elmondott (nem előre leírt és felolvasott) beszédeit, interjúit.
Aztán vesd össze őket OVI lázálmaival, követhetetlen, ugyanakkor semmitmondó, gyakorlati jelleggel nem bíró elmélkedéseivel.
Titokban azért szeretnéd, ha olyan kommunikációs készséged lenne, mint Gyurcsánynak - és ez sokak független megállapítása, elvonatkoztatva a személyes szimpátiától.
Előre várom Orbán mikor nem akarja majd összemérni magát Gyurcsány-nal.
Én nem vártan tőle semmi jót, nem is kaptam, de a mozgásszabadság alapos korlátozás alá esik jövőre, az útlevél illeték 50% ill. fölötte drágul: http://index.hu/politika/belhirek/?main:2004.12.28&206315 Ennek a kormánynak sosem elég??? Utálat, amit csinálnak.
kösz. bár nem vagyok jobboldali. nem csápolok a fidesznek, bár ripacsmajomgyurcsányodnál (mint kiindulási alap, origo) csak "jobb" lehet.
böff.
elitista és royalista vagyok. hehe