Keresés

Részletes keresés

tankonyv Creative Commons License 2021.06.25 0 0 3853

Spórolj a tankönyvön!

Szerezd be az általános iskolai tankönyveket!

428 tankönyv közül válogathatsz, minden fontos témában.

A reklámok bezárása után, ingyenesen le tudod tölteni itt:

https://katfile.com/users/Pyt27/82340/tankonyvek:

 

Ha neked is vannak könyveid, regisztrálj be itt és oszd meg másokkal:

https://katfile.com/free387558.html

mókuspele Creative Commons License 2016.08.05 0 0 3851

Kedves általános iskolában tanító pedagógusok!

 

Akinek van pár perce kérem töltse ki ezt a kérdőívet, rengeteget segítene vele!

 

https://goo.gl/forms/Lme4rbfMGO3GJI422

 

Köszönöm szépen!

samanahamana Creative Commons License 2016.05.13 0 0 3850

OVIS GYEREKEK ROKONAI
segítségére lenne szükségem egy tervezési feladathoz. A kérdőív 3-6 éves gyerkőcök ízlésére vonatkozik, bármilyen hozzátartozó/barát kitöltheti. Rövid, max. 5 perc! :)
Itt található: http://online-kerdoiv.com/…/66786956739924e6dea3324b8c2ad17e

Elnézést a spamelésért, nem vetemednék ilyesmire, ha nem lennék végső kétségbeesésemben... Ovisoknak szánt gyümölcslé csomagolásának az újratervezéséről van szó (iskolai projekt), de mivel személyesen egy célcsoportbeli lurkót sem ismerek, nagy szükségem van a segítségre! Millió hála előre is, és még egyszer bocsi az off-topicért. 

zizzi123 Creative Commons License 2015.04.24 0 0 3849

Infót szeretnék a Leányka utcai bölcsiről! Esetleg tud valaki hasznos infót?
köszönöm!

Abigél80 Creative Commons License 2013.01.15 0 0 3848
Infót szeretnék az Edit utcai bölcsiről! Esetleg tud valaki hasznos infót?
köszönöm!
Creative Commons License 2012.10.17 0 0 3847
sevallona Creative Commons License 2012.04.18 0 0 3845

Sajnálom, hogy gyermekeket, szülőket semmibe lehet venni, aktív pedagógusokat újra bizonytalan helyzetbe lehet hozni.

 

 

 

 

Előzmény: pop-ey (3844)
pop-ey Creative Commons License 2012.04.18 0 0 3844

A demokrácia és az önkormányzás elveinek semmibe vétele!

 

Hol van az önkormányzat hatáskörrel rendelkezö szerveinek álláspontja? Úgymint az éreintett települési részönkormányzat véleménye, az Oktatási és Művelődési Bizottság határozata?( A program szerint nincsenek számításba véve.)

 

Volt/van erre igény az intézményt igénybevevők részéről? Milyen hatástanulmány alapozta meg ezen lépéseket? Milyen hatással bír a tanulókra a már lezajlott és várható váltás?

 

Kinek az érdeke?

Előzmény: sevallona (3843)
sevallona Creative Commons License 2012.04.17 0 0 3843
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.20 0 0 3842

Vagy bárki más tud erről bővebb tájékoztatást nyújtani?

Előzmény: beremendi (3837)
vincelléri Creative Commons License 2012.03.09 0 0 3841

"Február 29-én nagy érdeklődéssel övezett szakmai műhelykonferencia keretén belül mutatták be a projektben résztvevő munkacsoport vezetők az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium szakmai koordinálásával létrejövő természettudományos tananyagok kidolgozása első fázisának, a papíralapú oktatási segédeszközök fejlesztésének eredményeit.

A konferencia célja, hogy a projektben résztvevő munkacsoportok megismerhessék egymás eredményeit, valamint az egyes munkacsoportok eddigi tananyag fejlesztési tevékenységének összefoglalása volt, továbbá a szakmai anyagok kidolgozásának segítése annak érdekében, hogy a helyi sajátosságok és tapasztalatok beépüljenek a tananyagokba."

www.erd.hu

 

bezső Creative Commons License 2012.01.30 0 0 3840

Úgy hallottam, a volt II. Lajos iskolában megszűnik a nevelési tanácsadó és alapítványi iskola lesz belőle. Ez igaz?

Szandra26 Creative Commons License 2012.01.21 0 0 3839

Sziasztok!

 

Iskolaválasztás előtt állunk.

A Kőrösi nagyon szimpatikus lenne, leszámítva azt a tényt, hogy összevont napközik vannak, különböző évfolyamokat vonnak össze. Ez mennyire működik a gyakorlatban? Bármi egyéb tapasztalatot szívesen vennék.

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.03 0 0 3838

Tudnál valami bővebb tájékozódási pontot adni ehhez a támogatáshoz?

Előzmény: beremendi (3837)
beremendi Creative Commons License 2011.12.03 0 0 3837

Januártól a kerületek és az önkormányzatok támogatást adnak azoknak a családoknak akiknek a gyermeke családi napközibe vagy magánbölcsődébe jár. Az én kislányom egy nagyon jó családi napközibe jár, ajánlom mindenkinek. 2,5 éves kortól fogadnak gyerekeket. Nem csak gyerekmegőrzés van, hanem igazi óvodai foglalkozások is. http://cinegenapkozi.hu/ a VIII. kerületben van.

sélliagrav Creative Commons License 2011.11.15 0 0 3836

Te érted is azt, amit írsz, vagy csak süketelsz bele a nagyvilágba?

 

Nem értem = Nem bírom megérteni, hogy tehet akkora böszmeséget.

Mi ebben a nem szabadon értelmezés? Mit feltételezel, ki fizet nekem azért, hogy ne helyeseljem az ilyen döntést?

 

Abban igazad van, hogy aki szolgál az nem független. Az én életem szolgálat. Nem akarok túl nagy szavakat használni, de aki a közszolgálatban dolgozik, az tudja. Szolgáltam a szegfűs kormány alatt és szolgálok a narancs kormány alatt. Ezek a fránya közigazgatási ügyek olyan egyformák már évek óta ... Én sosem voltam független, ezt sosem mondtam, sőt, ezt a szót nem is szeretem, vissza is keresheted korábbi eszmefuttatásaimat a témában. Mert mitől független az ember: lehetőségeitől, képességeitől, családjától, elveitől, főnökétől, gravitációtól? Tudod mi független? A hülyeség. Na igen, a hülyeség az színfüggetlen. Ezt jól demonstrálod is.

Előzmény: Törölt nick (3835)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.13 0 0 3834

Hát nem beszélni kell erről, hanem végre tenni. A gyerek a szülő szeme fénye. Na most akkor lássuk kinek milyen fontos a szeme fénye.

 

Nem azon kell gondolkozni, hogy kitől kell venni az alapanyagot és hogy jobb lenne helyben főzve a kaja.

 

Először is igazándiból ideje lenne megszorongatni annak a nyakát aki kimondta azt, hogy így legyen, hogy többet ne tudjon semmit kimondani,másodszor azt a kezét amivel ezt a szerződést aláírta sok apró darabra kéne aprítani töből, hogy azzal ne tudjon soha többet ilyen szerződések aláírásával akár csak gyermekeinknek is kárt tenni.

 

Ha ezek meg vannak, akkor utánna elzavarni az idegen bérenceket és majd utánna lehet gondolkodni az emlitett ötleteden, ami okos és hasznos és a gyerekek szempontjából teljesen egészséges. Ja és itt helyben megfizethető és gazdaságos.

 

Ja hogy fityisz kasszába és a helyi földesúr és sleppje zsebébe akkor nem csússzanna semmi. Hát igen ezt már ideje lénne felismerni, hogy ez lenne mindenkinek a legjobb ezen a téren is.

 

Azonban ameddig csak itt írogatás lesz, addig a mani vádorol zsebből-zsebbe a kölkök meg szarabból szarabb kajákat fognak drágábban kapni.

Előzmény: sélliagrav (3833)
sélliagrav Creative Commons License 2011.11.13 0 0 3833

Nem értem azokat az önkormányzatokat, akik még a kötelező közszolgáltatásokat is úgy szervezik ki, hogy ezzel munkahelyek szűnnek meg és iparűzési adót visznek el a településtől. A Junior érdi telephelyén készült étel jutott más település intézményeibe is, az a másik település már akkor bukott azon, hogy bezárta saját konyháit. A kívánatos ezzel szemben az lenne, ha saját gazdáinktól vásárolt alapanyagokból helyi szakácsok főznének gyerekeinknek. Kormányprogram ez, s támogatás jár az így gondolkodó és cselekvő önkormányzatoknak. Nem egy gazdákodónak lehetőség ez, amivel sok helyen élnek is. A gigantikusra duzzadó központi tápgyárak hordozta veszélyekről pedig ne is beszéljünk. Nem tudom, hogy ki kinek a kicsodája és nem is érdekel. De nem egészséges dolog, hogy egy ekkora város kintről hozza az intézményeibe a kaját. És gondoljatok csak bele, hány vállalkozó van, aki boldog lenne többszáz-többezer napi tuti fizetővendégnek. Lenne elég érdi jelentkező rá ...

Előzmény: Törölt nick (3832)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.13 0 0 3832

Tisztelt olyan szülők, akik Érden a gyerekeik egészségét is féltik és azok életét fontosnak tartják!

 

Ma olvastam a www.meggyesek.hu oldalon az alábbi cikket:

 

http://hirszerzo.hu/hirek/2010/12/5/20101203_kozetkeztetes_gyermekek_onkormanyzat

 

meg ezt a cikket:

 

http://nol.hu/archivum/archiv-480889.

 

Megdöbbenve szembesültem azzal, hogy az ezidáig csak közszájon pletyka szinten beszélt hír beigazolódott, mi szerint szent figyiszes vezír által diktatórikusan kormányzott önnönkormányzat felrúgta a szerződést a Junior Kft-vel, aki eddig a bölcsitől az ovikig ellátta a gyerkőcöket városunkban ebéddel és több helyi intézménybe frissen főzve készítette az étkeket. Lehet, hogy nem mindenkinek a szája íze szerint,de friss volt és attól a pletykák szerint nem volt egyetlen gyerek sem beteg sem bölcsiben,sem oviban,sem isiben.

Most tehát igaz, hogy a Pensió 17 Kft. kapja meg a lehetőséget, hogy innen távol a Bp. X. ker.-ben 3 műszakban üzemeletett konyhájában éjszaka főzze meg a gyermekek másnapi élelmét és azt reggel ahova kell kiszállítsa.

 

Felvetődik a kérdés? Valyon minden iskolában meleg is lesz az az étek,amit a gyerkőcöknek a tányérjába ebédkor oda tálalnak? ha jön a nagy meleg friss is lesz az az étek.

 

Bár iskolás még a gyermekem, de hálát adok az égnek, hogy már nem szorúl rá erre a kényszer étekre és ez által legalább ilyen téren is tudok óvni az egészségét.

 

Persze elgondolkodtató az, hogy a mindeg mit eszik a kölök, de mivel ingyen van(mert már 3 gyerek fölött nagycsaládos potyán kapja a kaját) az is jó lesz neki.

 

Előbb a település, majd a lakosság,aztán az oktatás, most a gyerekek tönkretétele. meddig kell még ezt tűrni?

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.05 0 0 3830

Ezzel kapcsolatban érdemes lenne megszólaltatni azokat a tanárokat és ÉKF dolgozókat meg azokat a szülőket akik a bútorok szétszedésével foglalkoztak. Meg aztán a volt Széchenyi iskola diákönkormányzatát, hogy mennyibe is volt nekik a szállítás.

 

Meg kéne kérdezni azt a két hivatali személyt, akik mint kerékkötők és hátramozdítók szintén kimentek oda.

 

Meg kéne azt is kérdezni, hogy a bútorok közül több hova is vándorolt,kinek az irodjába már amikor megérkezett magyar honba.

Ja és el kéne számoltatni a hivatalt és azt a két említett személyt a napidíjjakkal kapcsolatban.

 

Szóval ideje lenne a mantrázásodat kissé visszafogni, vagy Te is részesűltél abból az 1 millából?

Előzmény: vincelléri (3829)
vincelléri Creative Commons License 2011.11.05 0 0 3829

ÉRD MJV KÖZGYŰLÉS ELŐTERJESZTÉS

Tisztelt Közgyűlés!


Mint Önök előtt is ismert, augusztus hónapban a Karmel International Alapítvány által Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata részére ingyenesen felajánlott, 5 évnél nem régebbi használt iskolabútorok érkeztek a hollandiai Barneveldből az Érdligeti Általános Iskolába, melyek elhelyezése nagyrészt ebben az intézményben, valamint a Teleki Általános Iskolában került sor.

A Karmel International Alapítvány az elmúlt napokban újabb iskolabútorokat ajánlott fel ingyenesen városunknak, melyek leszereléséről az Alapítvány gondoskodik, az elszállítás költségeit önkormányzatunknak kell biztosítania, ez összegszerűen 1800 euró plusz ÁFA-t jelent.

Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése úgy dönt, hogy az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyonáról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 36/2008. (VI.27.) KGY. rendelet 20. §-a alapján a Karmel International Alapítvány által térítésmentesen felajánlott iskolabútorokat köszönettel elfogadja.

A Közgyűlés az iskolabútorok elszállításának költségeire a város 2011. évi költségvetése általános tartaléka terhére 1.000.000,- Ft-ot biztosít. Egyúttal felkéri a polgármestert, hogy a költségvetési rendelet fentieknek megfelelő módosítását terjessze Közgyűlés elé.

Határidő: azonnal

Felelős: T. Mészáros András polgármester

Forrás: www.erd.hu

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.10 0 0 3827

Már megint látszik, hogy még az udvari firkászsághoz sem értesz.

Ha egy régi épületből csak egy résznyi marad meg akkor már nem új épület lesz az egész, csak hozzáépítés és tódás-fódás meg felújítás. Persze ez az érdi fidesznyik szótárában már új építésnek számít, amire aztán sikerdíj címszóval a slepnek jutalmat lehet osztogatni a lakosok összekuporgatott és egybehordott közös javaiból.

 

Jó lenne, ha végre előbb papíron leírnád amit ide fel akarsz írni és oda adnád a gazdinak, hogy az is elolvassa és kijavítgassa,mint SP. és csak utánna,amikor a frankciótok is megszavazta akkor írnád ide a kis szösszeneteidet, mert különben,mint sokadszorra és megszokottan ismét nevetségessé teszed magad.

Előzmény: vadmurok. (3825)
aramjs1 Creative Commons License 2011.10.09 0 0 3826

Az azért elgondolkodtató, hogy bizonyos terveket soha nem lehet közzétenni, mert ugye a szerzői jogok... Na, általában azok azok a tervek, amelyek alapján aztán nem is épül semmi (miután ki lettek fizetve).

vadmurok. Creative Commons License 2011.10.09 0 0 3825

Akkor a gyengébbek kedvéért szájbarágósan is leírom:

 

Nem a régi épületet fogják toldozni-foldozni, hanem vadonatújat építenek, amit pontosan óvoda céljára terveztek. A régi épület konyha lesz + egy helyiség az óvónőknek.

aramjs1 Creative Commons License 2011.10.09 0 0 3824

Nem tudtad, hogy nem azért fizetik, hogy olvasson, hanem hogy írjon?

(Na, olyanokat is ír, persze.)

Előzmény: sélliagrav (3822)
Diótörő Creative Commons License 2011.10.09 0 0 3823

Ha Hagyó Nokiás dobozban kapta a lét, itt meg biztos fogpasztás dobozban adják.

Pedig abba is sok belefér ám !!

Előzmény: Törölt nick (3818)
sélliagrav Creative Commons License 2011.10.08 0 0 3822

Ha olvastad a saját beírásodat, akkor olvashatod, hogy mit írtál.

Előzmény: vadmurok. (3821)
vadmurok. Creative Commons License 2011.10.08 0 0 3821

Ha olvastad a megelőző hozzászólást, rájöhetsz, miért éppen ezt a tervlapot raktam be. A többiről is van fotóm.

Előzmény: sélliagrav (3820)
sélliagrav Creative Commons License 2011.10.08 0 0 3820

Ez nem terv, legfeljebb tervlap ... bocs, de ez olyan labda, amit le kell ütni ... egy ház nem csak homlokzatból áll ... sőt, leginkább nem abból, ez csak a külcsíny, de a házakat jellemzően a belbecs miatt építjük ...

Előzmény: vadmurok. (3819)
vadmurok. Creative Commons License 2011.10.07 0 0 3819

Íme az óvoda új épületének terve. A régi épület marad konyhának és az óvónők fogadóhelyiségének.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!