Keresés

Részletes keresés

beezer Creative Commons License 2004.12.18 0 0 242
Hogyhogy? a magyarok az egy nemzetiség, a lakosság, meg a helyi lakók összessége. hogy lehet a kettőt összehasonlítani? Arrafelé a lakosság és a magyarok nagyrészt ugyanazt a halmazt alkotják.
Előzmény: c45 (241)
c45 Creative Commons License 2004.12.18 0 0 241
A magyarok vagy a lakóság? Nem mindegy.
Előzmény: Törölt nick (240)
beezer Creative Commons License 2004.12.15 0 0 238
Kérdést nem értem, így nem tudok válaszolni rá. O.V. kisz-fűhrerre, Kövér László kisz fűhrerre, vagy von Stumpf kisz fűhrerre teccik gondolni?
Előzmény: greenwhite (237)
greenwhite Creative Commons License 2004.12.15 0 0 237

Szerinted az MSZP a az egykori KISZ führerrel mit csinált? 

Előzmény: beezer (236)
beezer Creative Commons License 2004.12.15 0 0 236
Hanem hagyd, hogy Orbán Viktor, vagy Hende Csaba magyarázza el. Így gondoltad?
Btw. A tizenkilencre húzás a huszonegy nevű játékban szokás. Bár lehet blekdzseknek is hívni, de én inkább magyarul mondom ha lehet.>:-))
Előzmény: greenwhite (235)
greenwhite Creative Commons License 2004.12.15 0 0 235

"De hizelgek magamnak azzal, hogy legalább átlagosan értelmes embernek tartom magam és nagyon nehezen viselem, amikor ez alá a szint alá akarnak sülyeszteni"

 

Akkor ne hagyd a szociknak, hogy "elmagyarázzák a dolgokat", 2004 szeptemberétől nem véletlen kormányszóvivő Batiz András.  

Amart Creative Commons License 2004.12.15 0 0 234
Nem vagyok én annyira előitéletes mint gondolod. Nem is vagyok balos, hál' Istennek soha nem is voltam. De hizelgek magamnak azzal, hogy legalább átlagosan értelmes embernek tartom magam és nagyon nehezen viselem, amikor ez alá a szint alá akarnak sülyeszteni. Nem tudok vakon hinni semmiben! Ezért nem vagyok jó médium olyanoknak, akik ezt szinte kötelezően elvárják.
Előzmény: greenwhite (233)
greenwhite Creative Commons License 2004.12.15 0 0 233
tudod olyannak, mint Te, aki annyira előítéletes a jobboldallal nincs az az érv ami meggyőzne
Előzmény: Amart (232)
Amart Creative Commons License 2004.12.15 0 0 232

"tudták, hogy 19re húznak lapot, de megpróbálták"

 

Ez megengedhető egy black jack partiban, de egy nemzet sorsa nem kezelhető "kártyajátékként". Sokan érezték ezt és azért nem mentek el szavzani.

 

A köntösről annyit, hogy nem az MSZP akart eladni valamit nekünk választópolgároknak, hanem a jobboldal nép-nemzeti köntösbe csomagolva.

 

A törvényjavaslat pl. nekem nem csapda lett volna, hanem egy mérlegelhető tény, nem homályos igérgetés, amelyből nagyon kilógott a lóláb. Pl. "csak utlevelet jelent" kijelentést az sem hitte aki mondta. Ez volt hiteltelen ezért nem jött be a 19-re az alsó. Sajnos azt érzékeltem, hogy a FIDESZ az érzelmi ráhatáson kivül semmilyen konkrétumot nem tett le, ráadásul ködösen, zavarosan akarta eladni a zsákbamacskát. Nagyon látszott, nagyon érezhető volt, hogy a semmilyen "anyagi következménnyel nem jár" érvüket ők sem hiszik, de az volt az elvárás, hogy én higgyek benne. Nem az anyagiak riasztottak el a szavazástól, hanem a téma felvezetése, ahol gondolkodás mentes "hitet" kértek tőlem. Ez nem megy.

 

Nem fogadom el amit a vitáról mondasz. Ha Orbán Viktor egy ügy mellett elkötelezte magát, akkor merjen kiállni érte! Nekem ez elvárás egy hazámat képviselő politikustól.

 

Az utolsó érvedet "egyik kutya másik eb" nem értem. Csak azt értem, hogy tetszik, nem tetszik valami hiba csúszott a gépezetbe. 3, 4 évvel ezelőtt egy ilyen népszavazást simán, ellenfél nélkül nyert volna a jobboldal. Most magyarázzátok meg miért nem tudott olyan érveket felsorakoztatni, amivel nyerő lett volna, pedig nagyon "szivhez szóló" témát választottak. 

Előzmény: greenwhite (185)
Laskafülü Tóbiás Creative Commons License 2004.12.15 0 0 231
FT.
Előzmény: SpM (226)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.15 0 0 230

ha a Te logikádat követem akkor kierőltethetnénk egy népszavazást arról, hogy pinokkió megtarthatja-e az üdülőjét, ovipapa meg a bányáját, avagy osszuk szét az árát vagy a hozadékát a rászorulók között... valszeg az aláírások begyűjtése nem okozna komoly gondot, sőt még érvényes is lehetne a népszavazás

ha meglenne a megfelelő számú aláírás szted kiírnák a népszavazást - mondván, hogy a nép magához ragadta a döntés felelősségét és immár nincs hivatalos álláspontjuk az ügyben?!

kapaszkodj meg; attól, hogy aláírja egy rakás ember a népszavazást követelő ívet, még nem következik egyenesen, hogy muszáj ki is írni a népszavazást... a mi kis demokráciánk abból áll, hogy megkaptuk ennek a döntésnek felelősségét, mert ebből nem lehet jól kijönni - és ők meg nem akartak belőle rosszul kijönni...

egyébként meg tökmindegy, mert az a törvény sosem készült volna el

Előzmény: tarolo (184)
SpM Creative Commons License 2004.12.15 0 0 228
Mint ahogy Te magad is idézted, (és ránk is vonatkozik) lesz egy átmeneti időszak. Amikor EU-ba belépnek megszűnik a jelenlegi államközi szerződések.  
  • A szerzödés nem szünik meg, csak hatástalanítódik. A megszünéshez fel kellene mondani.
  • Magyarország és a legtöbb uniós ország között nem voltak egyezmények.
  • A magyar-KGST egyezményeket fel kellett volna mondani legkésöbb az EU csatlakozás elötti utolsó alkalmas idöpontban, mert problémát okoz az EU csatlakozás miatt (harmadik államot preferál az EU országokat diszkriminál vannak - addig lehet örülni amig valamelyik uniós polgár nem kér kártérítést).
A szocális ellátásra az E111-es nyomtatványt használják majd, amit a kibocsátó állam fizet.

  • az E - 111 alapján nem szociális, hanem tb ellátásokat számolnak el.
  • a tartósan átköltözöttekre (ha különbözö országban biztosított mint ahol lakik) nem E - 111, hanem más nyomtatvány vonatkozik, teljes ellátásra jogosultak.
  • az OEP által biztosított service (kapcsolattartás az ügyféllel) egy szar, egy hónapja nem válaszolnak az e-mailemre.
  • egy olyan multilaterális egyezmény van Magyarország és az EU országok nagy része között (Az Európai Szociális Kartát kihirdetö törvényben hirdették ki), amely révén a szociális ellátások azon országot terheli, amelyik azt folyósítja - ebböl következik, hogy nem számolják el.
["Nem lenne méltatlan ha a honos országán kívül élve sehol se szavazhat?"]
 
Költői kérdésedre költői válasz: természetesen nem, mert az országa nagykövetségén, minden alkalommal, amikor honos hazája választást hírdet.. :))
  • A nagykövetség mint szavazási hely, egy vicc. Még te is szmájlit tettél oda. 
    Kiröhögésre méltó az aki a szavazás érdekében képes 500 km-t utazni, (ráadásul vasárnap, amikor a tömegközlekedés is ritkábban jár) a választójog gyakorlása érdekében. Úgy kell neki, minek akart másik országba költözni.
  • Jelenleg, ha egy magyar áp. áthelyezi az lakóhelyét (megszünteti a lakóhelyet Mo-o) NEM szavazhat a nagykövetségen.
 
 
 
Előzmény: Törölt nick (227)
SpM Creative Commons License 2004.12.15 0 0 226

" a szerb kormány is jelezte, hogy kész tárgyalni"

 

Ceausescu is kész volt tárgyalni a németek kiengedéséröl, Honeckerék is.

Az NSZK tárgyalási alapja a DM volt. Mi mivel tudunk érvelni?

Előzmény: elevenke2 (204)
SpM Creative Commons License 2004.12.15 0 0 225

 "ott dolgoznak ahol akarnak és ott élnek ahol akarnak"

 

A 2+3+2 korlátozásról is lemondunk nagy vonalakban ugye?

 

Előzmény: vörösbáró (-)
SpM Creative Commons License 2004.12.15 0 0 224

"Pedig az EU-ban oda mennek ahova akarnak, és ott maradnak ahol akarnak,"

 

Feltételek nélkül? Olyan nagyvonalúak leszünk?


"(10)     A tartózkodási jogukkal élő személyek azonban nem jelenthetnek a fogadó állam szociális segítségnyújtási rendszerére indokolatlan terhet a tartózkodás egy kezdeti időszakában. Ennél fogva az uniós polgárok és családtagjaik három hónapnál hosszabb tartózkodáshoz való jogát feltételekhez kell kötni."
 
"(16)      Ameddig a tartózkodási jog kedvezményezettjei nem jelentenek indokolatlan terhet a fogadó tagállam szociális segítségnyújtási rendszerére, nem lehet őket kiutasítani.(...)"
 
"(21)     Annak eldöntését azonban a fogadó tagállamra kell bízni, hogy a tartózkodás első három hónapjában, vagy álláskeresők esetén hosszabb időszakban nyújt-e szociális segítséget azoknak az uniós polgároknak, akik nem munkavállalók vagy önálló vállalkozók, vagy ilyen jogállást tartanak fenn, vagy ezek családtagjai, (...)"

[CELEX: 32004L0038]

 

"szavazni viszont csak ott, ahol állampolgárok... :))"

 

Nem lenne méltatlan ha a honos országán kívül élve sehol se szavazhat?

Előzmény: Törölt nick (80)
SpM Creative Commons License 2004.12.15 0 0 223

Románia csatlakozási dátuma 2007, de nagy pénzt a dátum pontosságára én nem tennék... Valószínűbb a 2009-2010, ha(!) minden rendben megy.

 

A védzáradék 1 éves halasztást tesz lehetövé Bulgária esetében; valószínüleg Románia esetében is.

Előzmény: Okos Mikulás (213)
SpM Creative Commons License 2004.12.15 0 0 222

"Románia és Bulgária 2005 május elején csatlakozik az Európai Unióhoz. Erről az EU-tagállamok külügyminiszterei brüsszeli tanácskozásukon egyeztek meg."

 

Na okosok, ezért kellett itt a nemzetet temetni? Jövő tavasszal lehet egymásraborulni...:):):)

Forrás?

Előzmény: vörösbáró (-)
beezer Creative Commons License 2004.12.14 0 0 221
egyetértek. Ime a megoldás. Amire máris ugrott a fityisz. Gyorsan keresztbetesz a ht-nek. Hiszen sosem ők voltak a fontos, hanem a szavazatmaximálás. Na asszem mára elég. jóccak.
Előzmény: Rosszcsirkeff Mária (219)
Rosszcsirkeff Mária Creative Commons License 2004.12.14 0 0 220
Te meg büszke a saját ostobaságodra. Nem kínos ez számodra?:D
Előzmény: Okos Mikulás (218)
Rosszcsirkeff Mária Creative Commons License 2004.12.14 0 0 219

Milyen román sikerekről habogsz itt? Nem hallottál róla, hogy a ht magyarok azt kérték tőlünk, hogy segítsük az EUba való belépésüket? Ez az egyetlen komoly esély(ük).

Hihetetlen ostobaságod élénken emlékeztet a fityeszére, akik már most ugrálnak a csatlakozásuk (és a nemzettestből kiszakadt véreink) ellen.:)))

Előzmény: Okos Mikulás (213)
Okos Mikulás Creative Commons License 2004.12.14 0 0 218
Miért is? Nagyon cikik vagytok. :)
Előzmény: Törölt nick (215)
Okos Mikulás Creative Commons License 2004.12.14 0 0 217
Akkor talán vegyél elő egyet. :) Szerintem is jobb lelépni, a Reichstag lángolása ehhez képest zsebtűz. :)
Előzmény: beezer (214)
házbizalmi Creative Commons License 2004.12.14 0 0 216

Menj, pátyolgasd inkább a kislányod karrierjét az MSZP-nél. :)

Biztos tehetséges. :)

Előzmény: Törölt nick (215)
beezer Creative Commons License 2004.12.14 0 0 214
Ezen a szinten már unlak titeket. további jó szórakozást. vitatkozni csak érvekkel lehet. fröcsögéssel nem.
Előzmény: Okos Mikulás (213)
Okos Mikulás Creative Commons License 2004.12.14 0 0 213

A csatlakozási fejezetek lezárása és a csatlakozás tényleges dátuma, meglehetősen eltérő dolgok. Abba most nem mennék bele, hogy még a tagállamoknak is meg kell szavazniuk a bővítést, ami Románia megítélését ismerve nem lesz egy egyszerű kör, de ezt most hagyjuk, mert a sok új ismerettől még elkábulnak a srácok és elfelejtenek orbánozni.  ;)

 

Csak a tények kedvéért:

Románia csatlakozási dátuma 2007, de nagy pénzt a dátum pontosságára én nem tennék... Valószínűbb a 2009-2010, ha(!) minden rendben megy.  

 

Tőlem lehet folytatni a fröcsögést, a tényektől az urak sosem hagyták zavartatni magukat. De azért érdemes kicsit hátralépni és elgyönyörködni bennük, ahogy ragad a takony a szájuk szélén az indulattól és ahogy ezzel párhuzamosan örülnek a román sikereknek. :) Tényleg szépek így együtt. :)

 

Ahogy a szikrázó intelligenciájuk és tudásuk jóindulattal párosul, valami eszményi....

 

Ez már akkora égés, hogy én kérek elnézést.

Előzmény: beezer (208)
beezer Creative Commons License 2004.12.14 0 0 212
Biztos kimoderálták a drágámat. Amilyen stílusban ír, nem is csoda.
Előzmény: Rosszcsirkeff Mária (210)
Nagulnov Creative Commons License 2004.12.14 0 0 211
Az MGP topikban is ezt csinálták. Szeretnek pofára esni.:O)
Előzmény: Okos Mikulás (207)
Rosszcsirkeff Mária Creative Commons License 2004.12.14 0 0 210
Ráaaádsul ez már a 3. hozzászólásod (ezen a nicken), nahát, hogy te ráadásul milyen bátor is vagy. Komolyan - téged csak csodálni lehet. De tényleg.
Előzmény: Magyarpolgár (206)
Rosszcsirkeff Mária Creative Commons License 2004.12.14 0 0 209

Komolyan? Ezt te írtad? Rögtön idézed is magad? Nahát, hogy te milyen okos vagy. Legyél nagyon büszke magadra.:DDD

(én)

Előzmény: Magyarpolgár (206)
beezer Creative Commons License 2004.12.14 0 0 208
Ha most eltekintek a szokásos jobbos finom stíltől megkérdezném: aztán miért?
Előzmény: Okos Mikulás (207)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!