Keresés

Részletes keresés

elgenubi Creative Commons License 2005.01.25 0 0 13

 

Szerintem a környezetvédelem témaköréhez tartozik a fényszennyezés  ügye is.

Ez a városfejlesztési tervekből kimaradt, pedig a

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Csillagvizsgáló Intézete

munkatársai, akik szakértői és elkötelezett "harcosai" az ügynek, javaslataikkal, tanácsaikkal tudnának segíteni.

/Talán EU-s támogatást is lehetne szerezni.(?)/

elgenubi

tt65 Creative Commons License 2005.01.24 0 0 12
Igen, én vagyok a projekt Lezligróvsza!
Előzmény: Thernitibi (11)
Thernitibi Creative Commons License 2005.01.24 0 0 11
Szerintem nem szóltál semmi rosszat, csak én is egy kicsit bebambultam, hogy van még hely ahol bajaiak beszélgetnek, és amiről én esetleg nem hallotam.

Juteszembe, Te benne vagy az általad reklámozott projektben?
Előzmény: tt65 (10)
tt65 Creative Commons License 2005.01.24 0 0 10

Hmmm. Biztos valami rosszat szóltam, most vagy nem beszélgetnek, vagy nem bajaiak?

 

Nem tudom, nem vagyok naprakész a témában, csak érzékelem, hogy "küzdelem" folyik a fórumozók közt. De egyrészt én ebből kimaradtam, másrészt ez a topik nem erről szól!

 

Előzmény: Thernitibi (9)
Thernitibi Creative Commons License 2005.01.24 0 0 9
Szevasz Tamás
Mely más fórumokon beszélgetnek a bajaiak?
Előzmény: tt65 (8)
tt65 Creative Commons License 2005.01.24 0 0 8

Hozzuk fel ezt a fórumot, mert kissé "lecsúszott"! Pedig más fórumokon élénken kommunikálnak a bajaiak, ami örvendetes, de ez egy NAGYON FONTOS topik, tudniillik a jövőnkről van szó! Ide kellene özönölni mindenkinek!!!

 

Lenne egy bejelenteni valóm, egy térségi alkalmi társulás (hivatalos nevén: Fejlesztési Partnerség; FP) sikeres pályázatot nyújtott be az EQUAL pályázatra. Erről bővebben lsd. www.ofa.hu. Ez a majd három év lefutású projekt, közel kétszáz millió forintos támogatással a hátrányos helyzetűek esélyegyenőségének növelésére hivatott.

 

A topik témáját tekintve, ez a pályázat az  okobaja "Humánerőforrás fejlesztés" céljaihoz igazodik. Bár a program itt 2006-tól számol a pályázatokkal, ez a projekt már az idén indul. Nem is baj, hiszen minél előbb indul valaki, annál előbb fog tudni megfelelő referenciát felmutatni, ami pedig rendkívül fontos a további pályázati források sikeres elnyerése céljából.

lemi Creative Commons License 2004.12.14 0 0 7

Nagyon köszönöm kedves jkovacs:))), te vagy a bajai forum jóangyala!

 

Ma már nem veselkedek neki, de holnap este megmüvelem:)!

 

Üdv

lemi

Előzmény: Törölt nick (6)
lemi Creative Commons License 2004.12.14 0 0 5

Szia:),

 

letölteni letudom, csak megnyitni nem.

 

Erröl lenne szó:

 

"Öko-Baja" Baja településfejlesztési, modernizációs céljai, irányai 2005-2020 időtávban (pdf formátum)

Előzmény: Törölt nick (4)
lemi Creative Commons License 2004.12.14 0 0 3

Szia cheep,

 

én szívesen mondanám, de sajna nem tudom megnyitni. A kérdöívvel persze nem volt gond, mert az Word, pffffff.

 

Üdv!

lemi

Előzmény: cheep (2)
cheep Creative Commons License 2004.12.13 0 0 2

Szép, nagy terjedelmes mű.

Több idő kell a megemésztéséhez.

Ugyanakkor nagyon jó, hogy egy szakember tollából valamifajta koncepció kezd kialakulni a városunk jövője kapcsán.

 

Olvassátok el és Ti is mondjátok el a véleményeteket!

mamicska Creative Commons License 2004.12.12 0 0 1
köszönet a tájékoztatásért...a többit később.

mam.
Előzmény: Törölt nick (-)
Tombolda Creative Commons License 2004.12.12 0 0 0
Pard0n.
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.12 0 0 topiknyitó
Kedves Bajaiak, itt élők, Bajáról elszármazottak, városunk szimpatizánsai!

A „Bajai Szalon” két évvel ezelőtt, a választások hónapjaiban töltött be aktív szerepet. Most egy olyan programot ajánlok figyelmükbe, amely eddigi tapasztalataink szerint jelentős érdeklődést vált ki és aktivizálja városunk jelenlegi és volt lakóit, szimpatizánsainkat! Elkészült és vitára bocsátottuk a város hosszú távú modernizációs programját - az

„Öko-Baja” Baja településfejlesztési, modernizációs céljai, irányai 2005-2020 időtávban

című vitaanyagot - amelyet a www.bajavaros.hu oldalon a okobaja címen tudnak elérni. A PDF formátumú, írásvédett vitaanyag letöltése terjedelme miatt hosszabb időt vesz igénybe, akinek nem áll rendelkezésére ez a program, az ingyenesen letöltheti.

Városunknak eddig nem volt hosszú távú, jövőképet felvázoló víziója. Ezt próbálja meg pótolni ez az úttörő vállalkozás, amely egyben kísérlet arra is, hogy a város társadalmi-, gazdasági- és civil életének szereplői egymásra találhassanak, és uniós polgárokként az Európai Unióban sikerrel alkalmazott közös értékrendszer mentén együttműködjenek, közös programokat valósítsanak meg.

A nyomtatott formában is elérhető programtervezet szakmai vitája a napokban kezdődött meg. Tizenhárom munkacsoportban több mint száz, városunk társadalmi, üzleti életében fontos szerepet betöltő szakember, civil szervezetek szakértői dolgoznak azért, hogy meghatározzuk a város jövőképét, a következő másfél évtized legfontosabb feladatait. Felkértem a városunkban működő történelmi egyházak jeles képviselőit is, vegyenek részt a közös munkában!

Célunk egy élhetőbb város, egészségesebb környezet, fenntartható fejlődés feltételeinek megteremtése, biztosítása!

Vitaműsorokat indítunk a helyi rádióban és televízióban, felhasználjuk a nyomtatott sajtó adta lehetőségeket is, hogy minél szélesebb körben alakuljon ki, formálódjon ez a fontos dokumentum, melyet elképzeléseim szerint a jövő év elején fogadna el a város Képviselőtestülete. Fontosnak tartom a megfelelő tájékoztatást, az információáramlást, mert csak így biztosítható, hogy az itt élők magukénak érezzék a modernizációs, fejlesztési elképzeléseket, és ezzel partnerek legyenek a megvalósításban is!

A vitaanyag egy váz, egy elképzelés, mely nem fogja, foghatja át a város teljes társadalmi-, gazdasági és civil életét, bizonyára vannak hiányosságai is, melyek a közös munka során kerülhetnek korrigálásra. Kérem Önöket, mondják el véleményüket, tegyenek javaslatot, hogyan, milyen irányban fejlődjön városunk! Legyenek partnereink, és vigyük sikerre a foglalkoztatás központú, élhetőbb, versenyképesebb várost megcélzó hosszú távú programot!

Tisztában vagyok azzal, hogy a napi megoldásra váró feladatok mellett - azoktól részben elvonatkoztatva - nem könnyű a következő másfél évtizedről beszélni, célokat megfogalmazni. Mégis arra kérem Önöket, ezeket az oldalakat is használjuk fel arra, hogy a jövőnkkel foglalkozzunk! Rendszeresen olvasni fogom javaslataikat, elmondom véleményemet, illetve eljuttatom ötleteiket a 13 munkacsoporthoz! Egyben felkérem a munkacsoportok tagjait is, kapcsolódjanak be, kísérjék figyelemmel a vitát, hasznosítsák az ott megismerteket! A nyilvános vitafórumon túl eljuttathatják véleményüket e-mailben is a vitaanyag szerzője, Horváth Máté gazdaságfejlesztési főtanácsadó munkatársam címére homate@bajavaros.hu, vagy a szellpeter@bajavaros.hu címre.

Baja, 2004. november 18.


Tisztelettel:

Széll Péter polgármester

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!