Keresés

Részletes keresés

W_B Creative Commons License 2022.06.07 0 0 13497

+1 kérdés: csehszlovák kábítópisztolyba tömítést lehet venni valahol?

W_B Creative Commons License 2022.06.06 0 0 13496

Sziasztok!

Egy ismerősnek van állatkábító puskája, gondolom csehszlovák.

2-es szám van rajta.

300 kilós hízót nem fektette meg.

 

Melyik RWS patront lehet bele használni max?

Köszönöm.

badubadu Creative Commons License 2022.04.30 0 0 13495

A facen volt fent a hirdetés, hogy 2000 forintba kerül. Ráírtam, hogy érdekel 2000ért. Visszaírt, hogy bocsánat, de elírta, 20000 az ára.  Ok, semmi gond van ilyen. Erre egy hét múlva jelentkezik, hogy odaadja 2000ért, csak ne foglalja a helyet. Lehet erre nemet mondani?! Adott mellé még egy marék patront is.

Előzmény: Butcher88 (13494)
Butcher88 Creative Commons License 2022.04.29 0 0 13494

Ha oda rakod a fejéhez,a helyére megy úgyis és amit kapni hozzá rugó kb. 20 lövés után össze megy annyira,hogy akkor se marad a “helyén”.

2000 Ft? 
Egy párat vettem már de ilyen olcsón soha :)

Előzmény: badubadu (13493)
badubadu Creative Commons License 2022.04.28 0 0 13493

Gumi van benne, meg kaptam is hozzá. Csak azért kérdeztem, mert nem marad a helyén a szeg, kicsúszik. 2000ftot kért érte az eladó.

Előzmény: Butcher88 (13492)
Butcher88 Creative Commons License 2022.04.26 0 0 13492

Igen de ha nincs benne se gond!

A gumi legyen benne,az a lényeg…..a rugónak sok szerepe nincs,főleg x lövés után.

Előzmény: badubadu (13491)
badubadu Creative Commons License 2022.04.25 0 0 13491

Köszönöm a segítséget. Ezekben szokott lenni visszahúzó rugó?

Előzmény: Butcher88 (13490)
Butcher88 Creative Commons License 2022.04.25 0 0 13490

( Jateční přístroj ) Jp2 Csehszlovák kábító.

Előzmény: badubadu (13478)
nyuggerfarhat88 Creative Commons License 2022.03.22 0 0 13489

Mi mindig egyenként fagyasztottuk le tálcán utána/ többet zacsikba tesszük. 

Tán 20 éve így megy és figyelünk a felhasználására időben.

No, és a családban ki/elfogy a gyerekekkel együtt. 

Előzmény: öreg_néne_b (13488)
öreg_néne_b Creative Commons License 2022.03.21 0 0 13488

Én mostanában csak levákuumozni szoktam. 

Előzmény: nyuggerfarhat88 (13487)
nyuggerfarhat88 Creative Commons License 2022.03.21 0 0 13487

 

A kolbászok már megszikkadtak lassan elkezdjük a lefagyasztást.

 

nyebojsza Creative Commons License 2022.03.07 0 0 13486

Megfőzve. Az a biztos.

(persze, ahol kavargatják, meg nyers vérből csinálják a hurkát, ott ez nem "játszik")

Előzmény: 1házas (13483)
1házas Creative Commons License 2022.03.06 0 1 13485

Köszi. Hallottam róla de ha van saját akkor inkább azt használnám.

 

Előzmény: Jani 55 (13484)
Jani 55 Creative Commons License 2022.03.06 0 0 13484

Üdv!

 

Sertésvér por. Böllérboltban kapható.

Előzmény: 1házas (13481)
1házas Creative Commons License 2022.03.05 0 0 13483

Köszönöm a választ.

Sajnos a két vágás között több idő telne el ezért valahogy tartósítani kell a vért ezért fagyasztanám. Már csak az a kérdés , hogy nyersen vagy abálva?

 

Előzmény: Popenka (13482)
Popenka Creative Commons License 2022.03.05 0 0 13482

Én egyszer 45 darab csirke (húshibrid, nagy csirke) véréből csináltam hurkát.

 

Az első és az utolsó csirke vágása, és a hurka készítése között kb. 8-9 nap telt el.

Én azt csináltam, hogy nem kavartam ki a vért, svábosan, hanem hagytam megaludni.

A savójában állva, oxigéntől elzárva, az alvadék a hűtőm 3-4 fokos alsó sarkában kényelmesen kibírta ezt az időt. Nem fagyasztottam.

Van valahol fénykép is.... jó lett.

Előzmény: 1házas (13481)
1házas Creative Commons License 2022.03.05 0 0 13481

Sziasztok!

Véres hurkát szeretnék csinálni, a gondom hogy nincs sertésvérem.

Viszont nyulaim vannak amiket pont mostanában vágnék. A vért le tudom fagyasztani és ha összejön egy adagra való akkor elővenném.

gombászok Creative Commons License 2022.03.02 0 0 13480

Nálunk elkezdődött a szalonnaszüret!

 

Íme, az "ültetvény", még a füstölőben:

 

 

Ezek meg a kolbászok, füstölés előtt:

 

 

Az alany egy vásárolt fél disznó, 120 kiló körüli, a füstölnivalók meg 40 kg selejt kocából készültek, vágás időpontja jan. 12, családi feldolgozással, saját füstöléssel.

öreg_néne_b Creative Commons License 2022.02.28 0 0 13479

Zbrojovka Brno logó van rajta.

Előzmény: badubadu (13478)
badubadu Creative Commons License 2022.02.28 0 0 13478

Sziasztok! Tudnátok segíteni ennek a szörnyetegnek a beazonosításában? Köszönöm.

nyuggerfarhat88 Creative Commons License 2022.02.26 0 0 13477

Köszi amit írtál/küldtél.

Amúgy nem hatalmas mennyiségeket csinálunk nem nagy a család.

A véres/májas/disznósajtot a németeknél láttam bedobozolva.

 

Előzmény: Boarhunter (13472)
Boarhunter Creative Commons License 2022.02.26 0 0 13476

Én is így szoktam, de van, amikor kevés.

Előzmény: öreg_néne_b (13475)
öreg_néne_b Creative Commons License 2022.02.25 0 0 13475

Egy összehajtott papírtörlőt teszek belülre a tasak szájához, az megfogja a nedvességet, amíg hegeszt a gép.

Előzmény: Boarhunter (13474)
Boarhunter Creative Commons License 2022.02.25 0 0 13474

A hal kivételével én is. A halat a nedvességtartalma miatt ezekkel a kis gépekkel nehéz vákumozni, megfelelő méretű szekrényes cuccra meg sajnálom azt a félmilliót...

Előzmény: öreg_néne_b (13473)
öreg_néne_b Creative Commons License 2022.02.25 0 0 13473

Már szinte mindent vákuumozva fagyasztok, amit nem eszünk meg egy-két héten belül.

Előzmény: Boarhunter (13472)
Boarhunter Creative Commons License 2022.02.25 0 1 13472

Betöltöd bélbe, kicsit szikkasztod aztán amikor megfelelő az állaga, levákumozod.

A sütőkolbász sima fagyasztással 2-3 hónapot bír, vákumozva egy évet minimum.

Előzmény: nyuggerfarhat88 (13470)
Gzsm Creative Commons License 2022.02.25 0 1 13471

Ilyen. Egyébként 1-1,5 év után kiolvasztva sincs semmilyen mellékíze, teljesen frissen tartja.

Az Aldiban néha szokott 9 ezerért is lenni.

 https://www.lidl.hu/p/konyhai-ajanlataink/profi-vakuumos-foliahegeszto/p121959

Előzmény: nyuggerfarhat88 (13470)
nyuggerfarhat88 Creative Commons License 2022.02.25 0 0 13470

Ez olyan fém tégelyekbe van?

Németek igen használják, de nekünk jobb ha bélből esszük.

Előzmény: Butcher88 (13469)
Butcher88 Creative Commons License 2022.02.23 0 1 13469

Én vákumozva fagyasztom,mint minden mást.

Érdemes kipróbálni!

Előzmény: nyuggerfarhat88 (13468)
nyuggerfarhat88 Creative Commons License 2022.02.22 0 0 13468

No, nálunk lement a szokásos éves kolbász/májas gyártás.

A maradék zsírszalonna is ki lett sütve.

A kolbász már megjött a füstölésről.

A májasok lefagyasztása is befejeződik.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!