Keresés

Részletes keresés

RosarioRao Creative Commons License 2019.05.29 0 0 12827

Köszi a segítséget!
Még gondolkodom rajta, de azért hajlok az új fele, mert az amennyit én használnám (évi 3-4 kecske, 1 disznó), biztonsággal kiszolgálna a következő 30évben, és úgymond visszahozná az árát, hogy megbízhatóan működik, amikor kell. Használtban kitudja milyet fognék ki amatőrként.

Előzmény: öreg_néne_b (12826)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.05.27 0 1 12826

Ha feltétlenül boltban szeretnéd, akkor pl. itt kapható:
https://ferfiakjatekboltja.hu/id/507984-Diszno-kabito-keszulek

Alkatrészek is vannak hozzá:
https://ferfiakjatekboltja.hu/lista/5c066eff3fac6-disznokabito-keszulek#507984

De sokan hirdetnek jóval olcsóbban újnak mondott készülékeket.

Előzmény: RosarioRao (12825)
RosarioRao Creative Commons License 2019.05.27 0 0 12825

Sziasztok!
Azt olvastam itt a fórumon, hogy JP4 kábítópisztolyt tartják a szakértők az egyik legjobbnak.
Segítséget kérnék, hogy hol lehet ilyet újonnan vásárolni?
Több évtizedre megvéve inkább nem kockáztatok használtakkal, ismeretlen eredetűekkel.

Csak egy szlovák honlapon találtam.

nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.04.14 0 0 12824

Lehet hogy a fokhagymapor soha nem látott fokhagymát, ahogy a bolti tej tehenet.

nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.04.13 0 1 12823

Ami azt illeti vagy 3 fejet szoktunk kolbászba rakni./kb 25-30kg húsra/

Te tonnákat akarsz gyártani a fokhagyma porral?

Előzmény: jumurdzsakk (12819)
Butcher88 Creative Commons License 2019.04.10 0 1 12822

Nem tudom,egyiket sem használtam még!

A minőségi házi fokhagymát egyik sem helyettesíti!

Előzmény: jumurdzsakk (12821)
jumurdzsakk Creative Commons License 2019.04.07 0 0 12821

Igen, töltelékre gondoltam(sütnivaló kolbász). Vettem egy fél kg fokhagymaport a böllérshopból aminek elég jó az illata. A bolti kínai fokhagymának van egy enyhe gatyaszaga, és doh szaga is, de nem is olcsó.

Sajnos nem tudom az arányokat mennyi por mennyi fokhagymának felel meg.

 

Előzmény: Butcher88 (12820)
Butcher88 Creative Commons License 2019.04.07 0 0 12820

Töltelékbe?

Szerintem semmilyen mennyiségben nem érdemes alkalmazni!

Miért váltanád ki?

Előzmény: jumurdzsakk (12819)
jumurdzsakk Creative Commons License 2019.04.07 0 0 12819

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy a fokhagyma port, milyen mennyiségben célszerű alkalmazni nyers fokhagyma kiváltására?

Butcher88 Creative Commons License 2019.04.05 0 1 12818

Lehet,hogy ügyes szakember de egy jó nagy balfasz,ha ennyiért dolgozik!

A kés élét meg nem csak a csonttal lehet kivenni de halottam már olyat,aki kézrátéttel vissza adta az élét.....

 

Előzmény: pirobandi (12806)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.04.02 0 2 12817

úgy ment hogy a rokonság összejött és maradt valamicske.

 

Ez a rendszer úgy működött (jól), hogy a rokonságban mindenki vágott, mindenki adott és kapott segítséget, kóstolót, így mindenkinek egész télen mindig volt friss hús, hurka, kolbász, jókedv... Fagyasztó meg nem volt.

Úgy valóban nem működik, hogy csak egy család ad...

Előzmény: nyuggerfarhát68 (12816)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.04.02 0 0 12816

Az igazság az hogy régen tényleg úgy ment hogy a rokonság összejött és maradt valamicske.

Mi az utóbbi években egy fél sertést szoktunk venni, amikor kolbászt és májast szoktunk csinálni.

A karaj/tarja /szűzpecsenye lefagyasztva. A bőrke  nagy csontok kifőzve és a májasba darálva. No persze szoktunk mellé rendelni májat szívet, nyelvet, zsírszalonnát.

Lehet ez volt az utolsó év.

badubadu Creative Commons License 2019.03.29 0 3 12815

Te és ez merre fele van? Nálunk 2500ért még az ébresztőt se állítja be a hentes.

Előzmény: pirobandi (12814)
pirobandi Creative Commons License 2019.03.29 0 0 12814

Itt is egy szopás volt, meg belekerült a végén 50 ezer forintba az ivászat. A javát még kóstolóba illett odarakni és maradt 30 kiló zsír meg a csontok.

Most minden megmaradt, a rémálom is elmaradt, és 2 óra alatt el lett felejtve a malac. Potom 2500ft-ért. Gondolom ha tölteni kell az plusz 2 óra, meg némileg több a tarifa.

Javaslom mindenkinek, hogy hívjon egy hentest aki gyakorlott!

Előzmény: nyebojsza (12813)
nyebojsza Creative Commons License 2019.03.27 0 0 12813

Hát igen, a "családi" disznóvágás régen nálunk is egésznapos volt, a 150 kilós disznót 3-an, 4-en cibáltuk ki az ólból...

Aztán volt olyan hentes, aki a 250 kilóst egyedül kivezette az ólból, a szájféket csak addig kellett tartanunk amíg odaadtuk neki a baltát, hogy leüsse... szinte mindent egyedül csinált... és a 2 db 250 kilós disznó délre kész volt... de azt nem néztem, hogy hányszor feni a kést :D)

Előzmény: pirobandi (12810)
Boarhunter Creative Commons License 2019.03.27 0 0 12812

Maradjunk annyiban, hogy pár disznót már szétkaptunk mi is, ahhoz mindenesetre eleget, hogy tudjuk, nincsenek csodák...

Előzmény: pirobandi (12811)
pirobandi Creative Commons License 2019.03.27 0 0 12811

Egyszer elment wc-re, ott lehet valami zsebacéllal titokba megélezte, de én nem láttam élezni, bár inkább az lehet a dologban, hogy anatómiailag tisztában volt az álattal és nem az orja csonton húzgálta a kést, ami ráadásul lehet az átlagtól jobb minőségű is volt. Passz

Előzmény: Boarhunter (12809)
pirobandi Creative Commons License 2019.03.27 0 2 12810

Nem törvényszerű, hogy mindenütt szaross az ól, ahogy itt is sterilnek minősíthető.

Mindezt csak azért írtam le, mert most volt az áttörés januárban, hogy hentesre bíztam. Addig a nagybátyám vágta(és különféle ismerősök, rokonok), aki hozott még két "fogóembert" meg egy félhülye, alkoholista "lövőembert", akiben bízott állítólag, mert ügyes kezű. A nagybácsi is élezte már a késeket napokkal előtte, és módszeresen kipakolta 30 féle kés,  bárdok, ilyen olyan kaparókat. Megittak 5 liter pálinkát 2 láda sört a nap folyamán, és éjfélkor még a töpörtőt sütöttük. Még mondta, hogy a "srácoknak" húst csomagoljunk meg egy kis pálinka meg pénz is jól jönne nekik.

A hentes 7-re jött(addig 4-kor kezdődött a buli), megivott egy kávét, 1 kés volt nála 1db kalapács 1db vasúti laprugóból csinált bárd, meg a perzselő, (én kolbászt nem töltettem.) Leápolta, állványra felrántotta, pikk-pakk szétszedte és 9-re már itt sem volt. Még a fejet is kicsontoztattam, amit pár másodperc alatt elvégzett, úgy, hogy a családdal a malachoz hozzá sem nyúltunk, nemhogy kaparni. 

Ez örök tanulság volt számomra, hogy nem a kés és a hókuszpókusz teszi az embert, hanem a hozzáértés.

Szembesültem vele, hogy egy gyakorlott, jó hentes feldolgoz annyi idő alatt egy malacot, míg egy asszony egy kacsát.

 

Előzmény: öreg_néne_b (12808)
Boarhunter Creative Commons License 2019.03.27 0 1 12809

Nyilván a Gyűrűk Urából a törpök kovácsoltak neki valami csodakést amivel megszúr, megpucol, szétbont és kicsontoz(?) egy 230 kilós disznót anélkül, hogy egyszer is meg kellene húzni az acélon...

Előzmény: pirobandi (12806)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.03.27 0 0 12808

Ott, a szaros ólban szúrta a disznót? :o

Előzmény: pirobandi (12805)
Kádár Géza Creative Commons License 2019.03.26 0 0 12807

De nálam van acélozás, pálinka egy kicsi meg egy cigi.

És igy is lehet dolgozgatni, persze nem ajánlom.

Most már a dickoron mellé van multironom is úgy hogy  mindegy.

Jó cuc az is.

pirobandi Creative Commons License 2019.03.26 0 0 12806

Már csak azért írtam, hogy ilyen acéllal játszás, meg 30 késes szemfényvesztés nem volt. Pikk-pakk. Kérdeztem bika az mennyi, azt mondta az egy 5 ezres, de aznapra az én malacom 2 tehén, meg 2 bika van...

pirobandi Creative Commons License 2019.03.26 0 1 12805

Sziasztok! Én januárban vágattam egy 230kg-os disznót hentessel 2500ft-ért. Bement az ólba egy 2kg-os kalapáccsal, leütötte, leszúrta, kihúzta és 1db kés volt nála,  másfél óra alatt leperzselte, kicsontozta amit kértem, és már itt sem volt, mert ment bikát vágni. Mondjuk ez vágóhídon dolgozott....

Kádár Géza Creative Commons License 2019.03.07 0 0 12804

Butcher 88 kiprobáltad az acélokat?

Ha igen melyik a jobb, melyik mellet döntötél?

Rockos Creative Commons License 2019.03.03 0 0 12803

Szerintem nem hülyeség, az én Px em is elöre míg be nem kopott, csak finomabb mozdulatokal lehetett fenni rajta, ha keményebben nyomtam oda kiment a kés éle.

Boarhunter Creative Commons License 2019.03.02 0 0 12802

Először talán azt kellene tisztázni, mit jelent az nálad, hogy "kifordítják a kés élét"?

Utána majd megbeszélhetjük, ez miért hülyeség...

Előzmény: zolocs (12799)
zolocs Creative Commons License 2019.03.02 0 0 12801

Szívesen, bármikor.

Előzmény: Rockos (12800)
Rockos Creative Commons License 2019.03.02 0 0 12800

Köszönöm Zoltán a tanácsot!!!

zolocs Creative Commons License 2019.03.02 0 0 12799

Sajnos ez így van, a frissen élezett késeknél ha ezek az acélok ha újak és nincsenek az állandó használat során " bekopva" akkor bizony kifordítják a kés élét. Ez az én tapasztalatom, de szerintem sok szakember egyetért ezzel. Én a hentesiparban használt késekről beszélek  viszont azt nem tudom, hogy  a kovácsolt szakácskéseknél ez hogyan működik. 

Előzmény: Boarhunter (12797)
zolocs Creative Commons License 2019.03.02 0 0 12798

Szia!

A piros nyelű dickoron jó párban áll a kék nyelű dick polish vagy a dick micro fenőacéllal. A dick micro valamivel durvább mint a polish de ez szinte észrevehetetlen. A lényeg az, hogy a frissen élezett kést először mindig a polír, vagy a micro vagy hasonló finomságú acéllal húzd le, ha ez már nem hozza vissza a kés élét akkor jöhet a durvább acél. Tehát még egyszer a piros dickoronhoz szerintem nagyon jó a szürke micro illetve a a kék polish fenőacél. 

Üdv: Zoltán     

Előzmény: Rockos (12796)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!