Keresés

Részletes keresés

nagyész Creative Commons License 2006.12.05 0 0 590

A Nemzetárulás Napján emlékezéseket tartanak szerte az országban. Mi emlékezgetünk, miközben a románok állítólag bejelentetették, hogy minden külföldön élő, magát románnak vallónak meg fogják adni az állampolgárságot. Mindenféle cécó, népszavazás nélkül. Nem sül ki a szemük a nemzetárulóknak?

 

zaromadof Creative Commons License 2006.11.25 0 0 588
a gyurcsany csurhe a primitiv
Előzmény: nisnis (587)
nisnis Creative Commons License 2006.11.25 0 0 587
agymosott primitiv népség
Előzmény: naakkormivan (-)
AmBesten Creative Commons License 2004.12.16 0 0 586
"A december ötödiki népszavazás hatása a környező országok turizmusára meglehetősen ellentmondásosnak tűnik: számos magyarlakta vidékre tervezett szilveszteri utazást mondtak le hazai turisták, írta pár napja az erdélyi Krónika című napilap. Egyes szállodákban a korábbi 110 százalékos foglaltság 65 százalékra esett vissza." - írja az Index.

Droopy Creative Commons License 2004.12.16 0 0 585

Azert ez is elgondolkodtato:
 
Helyi harag

Nem fogadták a magyarországi küldöttséget Nagyszalontán 

2004. december 15. 13:13
Utolsó módosítás: 2004. december 15. 15:35

Nagyszalontán a kettős állampolgárságról szóló népszavazás sikertelensége miatt nem fogadták Túrkeve küldöttségét. A magyarországi város vezetősége értetlenséggel fogadta a döntést. Ám bíznak abban, hogy nem szűnik meg a két város 15 éves testvérkapcsolata. A két város képviselői a hétvégén 11. alkalommal ünnepelték volna együtt a karácsonyt a szalontai Magyar Házban. Ebből az alkalomból Túrkevéről 50 fős delegációt vártak Szalontára, és a magyarországi település zeneiskolájának diákjai is felléptek volna - írja a Transindex. 

"Túrkeve város polgármestere a "nem" mellett agitált és nem szerettük volna azt, hogy a karácsonyi koncertünkön ez a polgármester most a szeretetről és testvériségről beszéljen városunkban" – indokolta döntését a nagyszalontai vezetőség. Ugyanakkor nem szerették volna a népszavazás sikertelensége miatt felháborodott lakosok haragjának kitenni a vendégeket.

Korábban már több helyen is radikális formát öltött az anyaország iránti elégedetlenség. A népszavazás után az egyik leglátogatottabb székelyudvarhelyi kávézó ajtaján az állt, hogy  "Magyar állampolgárokat nem szolgálunk ki!". Gyergyószentmiklóson a város búcsús szentmiséjén a környékbeli falvakból keresztaljákkal érkező több mint négyezres körmenetben az eddigi gyakorlattól eltérően nem vitték a piros-fehér-zöld zászlót. A római katolikus plébánián a hívek kérésére bevették a magyar lobogót, és csak a román zászló maradt kinn. A tömeg tizenöt éve először nem énekelte el a Himnuszt.

[hvg]

Előzmény: pancer1 (580)
deltabravo Creative Commons License 2004.12.16 0 0 584
aha, értem: nem minden jobbos hülye de te igen
Előzmény: naakkormivan (573)
deltabravo Creative Commons License 2004.12.16 0 0 583
érdeklődnék, Csurka vagy Szálasi képét tartod a falon a nappalidban?
Előzmény: naakkormivan (560)
deltabravo Creative Commons License 2004.12.16 0 0 582
te ezt biztos forrásból tudod? vagy csak szórod a szokásos baromságaidat
Előzmény: naakkormivan (546)
Kagakusha Creative Commons License 2004.12.16 0 0 581
"Kiemelés tőlem, gratuláljunk ne csak a primitíveknek, hanem a bulvártévéknek is.
Sajnos számítottam erre hogy az elszigetelt eseményeket mint általánost mutatják be az objektívek.. Továbbra sem nézem őket….."


Bizonyára jól teszed. :-)
Amúgy gratulálni lehet egyes ellenzéki papagáj- és netkommandósoknak is, akik eddig hintették az igét, miszerint az itthoni magyarokat most mennyire nem szeretik odaát, és jobban teszik, ha nem mennek oda ...

Előzmény: pancer1 (580)
pancer1 Creative Commons License 2004.12.16 0 0 580

A népszavazás megöli az erdélyi turizmus?

A december ötödiki népszavazás hatása a környező országok turizmusára meglehetősen ellentmondásosnak tűnik: számos magyarlakta vidékre tervezett szilveszteri utazást mondtak le hazai turisták, írta pár napja az erdélyi Krónika című napilap. Egyes szállodákban a korábbi 110 százalékos foglaltság 65 százalékra esett vissza.

Magyarósi Csaba (magyarosi@mail.index.hu)
2004. december 16., csütörtök 8:17

A romániai faluturizmus-szövetség a magyar vendégek harminc-negyven százalékos csökkenését prognosztizálta a népszavazás miatt kialakult helyzet miatt. Több magyar utazó például arra hivatkozva mondta le az utat, hogy szégyenkezik a voksolás eredménye miatt - írja a Krónika. Az elmérgesedett viszony a kisebb vendéglátó helyek forgalmát csaphatja agyon leginkább.

Lemondják

A Napi Gazdaság érdeklődésére a székelyudvarhelyi Bécsi Szálló munkatársa arról számolt be, hogy több magyarországi csoport is gondolkodik a szállásfoglalás visszamondásán. A vezetőség alaptalannak nevezi az aggályokat és igyekszik meggyőzni a vendégeket, hogy mégis utazzanak oda. Az ugyancsak székelyudvarhelyi Küküllő Szállónál az augusztusi 110 százalékos helyfoglalás december hatodika után, a várólistán lévők pótlásával együtt 85 százalékra esett vissza.

A csíkszeredai Hunguest Hotel Fenyőnél eddig mintegy harminc magyarországi vendég lépett vissza. A magyar turisták körében nagyon népszerű Torockón is mondtak vissza szilveszteri programot. Vajda Sára, akinek a vendégei szintén lemondták az utat, arról panaszkodott, hogy így mintegy ötmillió lej bevételtől esik el.

Daragus Attila, a romániai országos faluturizmus-szövetség alelnöke elmondta, hogy felméréseik szerint leginkább 2005 nyarára lesz érezhető a magyarországi turisták számának visszaesése, várhatóan harminc-negyven százalékos csökkenéssel kell számolni. Kovács Annamária, a csíkrákosi falusi turizmust szervező Cserekert Kft. vezetője azt mondta, hogy a kelleténél nagyobb hangsúlyt kapott a magyar állampolgárokat elutasító székelyudvarhelyi felirat, és így torz kép alakult ki Erdélyről.

Más vélemények

Ezzel homlokegyenest ellentétes élményekről számoltak be a Hargitafürdőn lévő Pókát menedékháznál, ott ugyanis csak magyarországi csoportok jelentkeztek szilvesztere és még senki nem lépett vissza. Hasonló pozitív tapasztalatokról számolt be Andrei Rusu, a szovátai Danubius Hotel igazgatóhelyettese, de hozzátette, hogy ennek ellenére naponta érkeznek telefonhívások magyarországi vendégektől azzal kapcsolatban, hogy milyen a jelenlegi hangulat Erdélyben.

Több erdélyi szálloda is úgy nyilatkozott, hogy nincs magyarellenes hangulat, nem jellemző a visszamondások száma. Nyugodtan jöjjenek Erdélybe, szívesen látjuk a Magyarországról érkező turistákat - mondta egy csíkszeredai szálloda illetékese. A Székelyföldre kirándulásokat szervező utazási irodák is ehhez hasonlóan nyilatkoztak, Mező Tibor, a Kárpáteurópa Utazási Iroda ügyvezető igazgatója közölte: elenyésző az utazást lemondó ügyfelek száma. Erdélyben ugyan érezhető az elkeseredettség, de a turistákat nem éri atrocitás magyarságuk miatt tette hozzá. Így vélekedett Kalóczkai István, a HonTours irodavezetője is, aki elmondta, hogy nagyon kevés a lemondás, igaz, az erdélyi utazások iránt érdeklődők száma jelentősen megcsappant.

A Szlovákiába utazásokat szervező Satur Utazási Iroda tapasztalatai szerint jelentősen csökkent a magyar turisták száma, ám ez nem a népszavazás, hanem a Tátráról szóló hírek számlájára írható. A magyar területeket változatlanul sokan keresik fel, a Tátra viszont nem sok érdeklődőt vonz a korábbi természeti csapás miatt.

Léderer Betty, az utazási iroda igazgatója, egyben a Cseh és Szlovák Turisztikai Hivatal Magyarországi képviseletének vezetője elmondta: rajtuk keresztül korábban több ezer magyar kereste fel a Tátrát, ám mostanság mindössze néhány érdeklődő van. A drasztikus csökkenés miatt a hivatal médiacsoportot utaztat Magyarországról a hegyekbe, hogy az ott készített anyagok bemutatásával visszahódítsa a Tátra szerelmeseit.

 

 

Kiemelés tőlem, gratuláljunk ne csak a primitíveknek, hanem a bulvártévéknek is.

Sajnos számítottam erre hogy az elszigetelt eseményeket mint általánost mutatják be az objektívek.. Továbbra sem nézem őket…..

őrült elmebeteg Creative Commons License 2004.12.16 0 0 579
A népszavazás megöli az erdélyi turizmus?
  • Magyarósi Csaba
  • 2004. december 16., csütörtök 8:17

    A december ötödiki népszavazás hatása a környező országok turizmusára meglehetősen ellentmondásosnak tűnik: számos magyarlakta vidékre tervezett szilveszteri utazást mondtak le hazai turisták, írta pár napja az erdélyi Krónika című napilap. Egyes szállodákban a korábbi 110 százalékos foglaltság 65 százalékra esett vissza.

     

     

     

    naakkormivan Creative Commons License 2004.12.15 0 0 578
    Csak a bunkó panelprolikat bunkóztam le. Nem a szegény panellakókat.
    Előzmény: Fann Tom (574)
    Juan Primo Creative Commons License 2004.12.15 0 0 577
    Viktor mondta na!
    Előzmény: naakkormivan (570)
    Juan Primo Creative Commons License 2004.12.15 0 0 576

    Semmi.

     

    Majd csillapodnak az indulatok!

    Előzmény: scorpio-grass (567)
    Fann Tom Creative Commons License 2004.12.15 0 0 575
    Szerinted aki szerény körülmények közt él az "bunkó"?
    Előzmény: naakkormivan (573)
    Fann Tom Creative Commons License 2004.12.15 0 0 574
    Olavasd vissza. Lebunkóztad őket:-( Nem tehetnek róla hogy szegényk.
    Előzmény: naakkormivan (573)
    naakkormivan Creative Commons License 2004.12.15 0 0 573
    Nem minden panellakó proli, de minden panelproli panellakó.
    Miért kellene szégyellnem magamat?
    Előzmény: Fann Tom (572)
    Fann Tom Creative Commons License 2004.12.15 0 0 572
    Te vagy a hülye,bunkó aki a panellakókat így minősíti. Örülj neki hogy neked nem ott kell élned.
    Szégyeld magad!!!
    Előzmény: naakkormivan (546)
    scorpio-grass Creative Commons License 2004.12.15 0 0 571
    IGEN.IGEN. START
    Előzmény: Törölt nick (568)
    naakkormivan Creative Commons License 2004.12.15 0 0 570

    "Ettől függetlenül lehet abban igazság, hogy a nemmel szavazók többsége fidesz szimpatizáns volt!"


    Na igen! Az MSZPsek meg az SZDSZ-esekkel karöltve először meggyóntak és megáldoztak, majd közösen mentek "Igen"-nel szavazni.

    Előzmény: Juan Primo (553)
    scorpio-grass Creative Commons License 2004.12.15 0 0 569
    Az ördögűzés egyik általánosan elterjedt módszerét miért ne használnák.
    Előzmény: kábelbúvár (566)
    Törölt nick Creative Commons License 2004.12.15 0 0 568

    Romániában én nem lennék külföldi? Aki véletlenül tud ottani nyelven?

    Eszem megáll.

     

    Előzmény: scorpio-grass (548)
    scorpio-grass Creative Commons License 2004.12.15 0 0 567
    Akkor mi a problémád?
    Előzmény: Juan Primo (564)
    kábelbúvár Creative Commons License 2004.12.15 0 0 566
    Azé remélem a temetőben füttyögés szokását nem veszik át....
    Előzmény: scorpio-grass (554)
    Juan Primo Creative Commons License 2004.12.15 0 0 565
    Helyesen falvakban term.!
    Előzmény: Juan Primo (564)
    Juan Primo Creative Commons License 2004.12.15 0 0 564

    A Keleti-Alpok sem rossz!

     

    Az osztrák is nagyon vendégszerető nép. A kis falukban (ugyanúgy mint itthon) köszönnek az emberek!

    Előzmény: scorpio-grass (562)
    Juan Primo Creative Commons License 2004.12.15 0 0 563

    Akkor ki az igazi magyar? :o)

     

    Orbán szvsz ott követte el a hibát, hogy 2000-ben nemmel szavazott!

    Meg ott hogy beállt a minősítgetők sorába.

     

    Az eszement Orbán-Duray-Kondor nyilatkozatoknak köszönhetjük a bukást!

     

     

    Előzmény: naakkormivan (560)
    scorpio-grass Creative Commons License 2004.12.15 0 0 562
    A Magas-Tátra sem rossz.
    Előzmény: Juan Primo (559)
    scorpio-grass Creative Commons License 2004.12.15 0 0 561
    OK
    Előzmény: vizinikk (557)
    naakkormivan Creative Commons License 2004.12.15 0 0 560
    Orbán honnan tudja, hogy hogyan szavaztak az MSZP-SZDSZ-es szavazók (ha mondott egyáltalán ilyesmit!)? Amit a FIDESZes szavazókról mondott az meg nem lephetett meg senkit, hiszen a FIDESZ jobbosnak álcázott liberális párt és most nyilvánvalóan csatlakoztak az MSZP-SZDSZ-hez, hogy lejárathassák a nemzeti érzést és megosztást teremtsenek a magyarság között.
    Orbán ott követte el a legnagyobb bűnt, hogy nem figyelmeztette a határon túli magyarokat, hogy ne reménykedjenek túlságosan, mert az ország nagy része már közömbös mindenre és nem fog elmenni szavazni! Ezt ő pontosan ugyanúgy tudhatta, mint Gyurcsány! Persze, ha előre figyelmeztette volna őket, akkor a pofon nem lett volna akkora, mint amennyire a libsik szerették volna!
    Előzmény: Juan Primo (547)

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!