Keresés

Részletes keresés

soltika Creative Commons License 2005.03.10 0 0 78
Hi, itt is hazudsz.
Például a székházuk honnan van?
Lottón nyerték?
Előzmény: Gonda László (77)
Gonda László Creative Commons License 2005.03.09 0 0 77

"Es ezeket mikor alapitotta az izraeli parlament? "

 

Az MVSZ-t a magyar parlament alapította? Tudtommal gróf Teleki Pál kezdeményezésére alapították neves személyíségek 1938-ban. De mind a mai napig egy kiemelten közhasznú, civíl szervezet! 2000 óta semmilyen állami támogatásban nem részesül. Semmilyen beleszólása sincs a poltikiának. Megpróbálták...

Előzmény: Derek (76)
Derek Creative Commons License 2005.02.06 0 0 76

"A Zsidó Világszövetségröl, a Zsidó Világkongesszusról..., a B´nigt B´rith-röl etc. is ugyanez a véleményed? Oszlassák föl?"

 

Es ezeket mikor alapitotta az izraeli parlament?

Előzmény: Gonda László (73)
figyelő Creative Commons License 2005.02.06 0 0 75
Amíg ez a hang sokakat tud megszólítani Erdélyben, addig nincs esély az anyaországiakkal való normális kapcsolatra - föltéve, hogy az anyaország nem óhajt visszafelé menni a történelmében.
Előzmény: figyelő (74)
figyelő Creative Commons License 2005.02.06 0 0 74

Onnantól kezdve, hogy a cikkíró "ateistázik", értelmetlen dolog volna tovább olvasni...

Bárgyú, de nem ártalmatlan!

Előzmény: Gonda László (73)
Gonda László Creative Commons License 2005.02.06 0 0 73

Népszavazásról, világszövetségről

(Szabadság /Kolozsvár/, 2004. jan. 27.)

 

"Nem népszavazásnak kellett volna döntenie a kettôs állampolgárságról — mondta a magát baloldalinak és magát jobboldalinak nevezô politikai elit. (A kormányon lévô baloldal már rég nem a szociális érzékenységérôl ismert klasszikus értelemben vett baloldal. Inkább egy már nem is multinacionális, hanem szupranacionális gazdasági érdekeket szem elôtt tartó nemzet-ellenes, liberális-ateista érdekemberek szûk csoportja. Az ellenzékben lévôk pedig nemzeti jelszavakat puffogtatók társasága, amely a Kárpát-medencei magyar nemzet igazi érdekeiért ugyancsak keveset tesz, és igyekszik a nemzet érdekeit képviselôket a parlamenten kívül rekeszteni.)

 

A magát pártatlannak valló személy is egyet érthet a kijelentéssel, hiszen már közhelynek számít az, hogy a környezô államok minden (pártpolitikai) vita nélkül lehetôvé tették a kettôs állampolgárság kérvényezését a határon túl élô nemzettársaiknak. Leginkább persze a baloldal harsogta, hogy nem kell népszavazás, és hagyják a parlamentre a döntést. Nem csoda, hiszen amikor terítékre került, leseperték. A jobb oldalnak sem tetszett nagyon, hiszen a Fidesz néhány évvel ezelôtt nem tartotta idôszerûnek a kettôs állampolgárságot. Még a külhoni állampolgárságot sem (ámbár jogászok szerint ez amúgy is kivitelezhetetlen). Ilyen körülmények között nem csoda, ha azt mondogatták, hogy "rossz idôben, rossz helyen, rosszul feltett" kérdés. Csakhogy ugyanígy lett volna rossz idô és rossz hely tíz évvel ezelôtt (akkor ugyanis valószínû, hogy "még nem érett meg a helyzet erre"), valamint tíz-tizenöt év múlva is, mert akkor már esetleg elavult, idejétmúlt lenne. Az elôállt helyzetért pedig keresni kellett egy bûnbakot, az MVSZ-t. Elvégre ô kényszerítette ki a népszavazást. Ez igaz, viszont ha nem tette volna, senki sem beszélne róla, évek múlva sem.

 

A bûnbak vagy a támadási felület szerepe azonban nem újkeletû az MVSZ számára. Az elmúlt években sorozatosan próbálták lejáratni, rosszindulatúan, helyenként alattomosan, máskor jogi úton. Félreértés ne essék. Senkit nem akarok védeni. Sok mindent elmondtak és leírtak az öt évvel ezelôtti választásról, a jelenlegi vezetésrôl. Nekem nem tisztem ezeket elemezni, sem véleményt mondani (megtette ezt különben a magyarországi legfelsôbb bíróság, visszautasítva mindazokat a vádakat, feljelentéseket, amelyek az MVSZ-t érték az elmúlt néhány év alatt). Egy viszont biztos, az elmúlt idôszak a szövetség történetében példaértékû. S talán ez egy másik ok, amiért támadják a világszövetséget. Tény ugyanis: a szervezet az elmúlt néhány évben folyamatosan, rendszeresen dolgozott — a magyar nemzet érdekében. Nem csak az egész Kárpát-medencére és a világra is kiterjedô gazdag kulturális munkájával (valamint különbözô kulturális kezdeményezésekkel). És nem is azzal, hogy kovász szerepet töltött be a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) létrehozásában. Hanem azzal, hogy hallatta hangját az egész magyar nemzetet érintô kérdésekben.

 

Foglalkozott a benesi dekrétumokkal. A Strasbourgban és Brüsszelben tartott sajtótájékoztatók, kollokviumok vezettek oda, hogy Európa ma már tudja: a benesi dekrétumok nemcsak egy cseh–német ügy volt, hanem súlyosan érintett mintegy kétszázezer felvidéki magyart is és sújt a mai napig is.

 

A felsorolás folytatódik azzal, hogy az MVSZ volt az a szervezet, amely érdemileg is hozzászólt a leendô európai alkotmányhoz: nyolcoldalas, kisebbségi jogokat tartalmazó beadványt nyújtott át az európai alkotmányt tervezô bizottságnak. A tavaly nyáron tartott hatodik világkongresszus munkálatait sem szabad figyelmen kívül hagyni. A magyarság és a Kelet címû kongresszus olyan kérdésre irányította a figyelmet, amelyre ázsiai gyökerû ôsi kultúránkkal foglalkozó történészeink közül többen régóta felfigyeltek. Tette mindezt minden anyagi eszközétôl megfosztva, hatalmi zaklatásoknak kitéve. Úgy, hogy a sajtó (a jobb oldalit is beleértve!) a szövetség munkáját teljesen elhallgatta.

 

Hírérték szempontjából az MVSZ csak a december 5. körüli idôszakban értékelôdött fel. A lejárató kampány azonban továbbra is folytatódik. A szövetséget folyamatosan támadják. Mert egyesek irigyelik a nehézségek ellenére sikeresen végzett munkát. Mások tudatlanságból, az idegen szívûek pedig, akik a magyarokat született fasisztának igyekeznek beállítani, meggyôzôdésbôl teszik. Megint mások azért, mert ez a feladatuk, ezért kapnak pénzt, elismerést.

 

Minden támadás ellenére azonban a szövetségnek továbbra is vállalnia kell küldetését úgy, ahogy tette ezt eddig. Kovász kell hogy legyen, amely a magyarság sorskérdéseit éleszti, fórum kell hogy legyen, ahol a gondolatok vita során szándékból akarattá válnak, és intézménynek kell lennie, amely az akarattá formálódott gondolatokat, a lehetôségekhez mérten, megvalósítja — egyetemes keresztény magyarságunk érdekében.

Somogyi Botond"

 

ui.:

 

A Zsidó Világszövetségröl, a Zsidó Világkongesszusról..., a B´nigt B´rith-röl etc. is ugyanez a véleményed? Oszlassák föl?

Előzmény: Probatbicol (-)
sanyi Creative Commons License 2004.12.07 0 0 72

egy tűzből felátmadó főnixmadár

 

Inkabb a keljfeljancsit ajanlanam.

Előzmény: AliceCsodaországban (52)
Probatbicol Creative Commons License 2004.12.07 0 0 71

Oké, te vagy a tények tudora.

 

Csak akkor azt nem értem, hogy a minap miért fogalmazott úgy Boross Péter, hogy Patrubány megsérti a világszövetségi törvényt....?

Előzmény: HJM (67)
zuglo_14 Creative Commons License 2004.12.07 0 0 70
Butaságod szintje elérte a 0,5M(marylou) szintet:-))
Csak hogy képbe legyél:-))
Előzmény: tarolo (66)
halford Creative Commons License 2004.12.07 0 0 69

Apám, a ti időtök lejárt.

Orbán Nyúl felkötheti azt a bizonyos cipőjét.

 

Előzmény: tarolo (66)
HJM Creative Commons License 2004.12.07 0 0 68

(Az összes hócipőm tele ezzel a hülye indexes szerkesztővel)

 

26/1999. (III. 26.) OGY határozat
a Magyar Állandó Értekezlet megalakulásához kapcsolódó feladatokról


1. Az Országgyűlés üdvözli a Magyar Állandó Értekezlet megalakulását, és egyben felkéri a Kormányt, hogy
a) biztosítsa a Magyar Állandó Értekezlet működési feltételeit;
b) megfelelő egyeztetések után fogalmazza meg a Magyar Állandó Értekezlet működésével kapcsolatos feladatokat, és dolgozza ki a feladatok végrehajtásának mechanizmusait;
c) évente legalább egy alkalommal számoljon be az Országgyűlésnek a határon túli magyarokra vonatkozó politikai feladatok végrehajtásáról, beleértve a Magyar Állandó Értekezletek ajánlásainak végrehajtását is.
2. Ez a határozat a közzététele napján lép hatályba.
  

Előzmény: HJM (67)
HJM Creative Commons License 2004.12.07 0 0 67

"...Az MVSZ-ről törvény szól, amelyet a magyar parlament alkotott, tehát megváltoztathatja, átalakíthatja, megszüntetheti ezt a szervezetet. ..."

 

Nincs ilyen törvény!

Az MVSZ csak olyan törvényekben szerepel amelyekben valamilyen címen jogokat és pénzt kap az államtól, mint akármelyik más u.n. társadalmi szervezet.

 

 

Van viszont OGY határozat a MÁÉRT-rőL:

 

 </P>

1. Az Országgyûlés üdvözli a Magyar Állandó Értekezlet megalakulását, és egyben felkéri a Kormányt, hogy

a) biztosítsa a Magyar Állandó Értekezlet mûködési feltételeit;

b) megfelelõ egyeztetések után fogalmazza meg a Magyar Állandó Értekezlet mûködésével kapcsolatos feladatokat, és dolgozza ki a feladatok végrehajtásának mechanizmusait;

c) évente legalább egy alkalommal számoljon be az Országgyûlésnek a határon túli magyarokra vonatkozó politikai feladatok végrehajtásáról, beleértve a Magyar Állandó Értekezletek ajánlásainak végrehajtását is.

2. Ez a határozat a közzététele napján lép hatályba.

Előzmény: Probatbicol (11)
tarolo Creative Commons License 2004.12.07 0 0 66
Az MSZP Rt-röl mi a véleményed? Tudomásom szerint, jó drágán -ők vezetik félre az országot, régen!
Előzmény: galusko (65)
galusko Creative Commons License 2004.12.07 0 0 65
Az MVSZ szélsőséges és szélhámos banda, giccsegylet - de nem látom, mi volna feloszlatása törvényi indoka...
tarolo Creative Commons License 2004.12.07 0 0 64
Hát persze! És vezessünk be diktatúrát! A nyavalyás, kirekesztő Gyurcsány legyen örökös miniszterelnök. Nagyon buta!
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.07 0 0 63
Fel lehetne váltani egy korszerű, új megoldással.

Egy Partszeru, a Parthoz feltetlenul hu megoldassal? Juszt se engedunk ebbol, ugye Probatbicol?
Előzmény: Probatbicol (11)
dany82 Creative Commons License 2004.12.07 0 0 62
Aha. Igazad van.

Meg töröljék el a határontúli magyarokat.

Csak a gond van velük.

Büszke lehetsz magadra, milyen k*rva felelős hazafi vagy te.

Félelmetes.

Thug Angel
Előzmény: Probatbicol (-)
Röné Creative Commons License 2004.12.07 0 0 60
Eleget mondtál már, inkább moss szájat.
:-)))
Előzmény: AliceCsodaországban (56)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.12.06 0 0 59

Na ne izélj mán, hát a román kormánynak mi is a legjobb???

Hát ez sikerált s neki!:-(((

Nem az eszéről vitatkozom, az nem nagyon van neki - ő teljesített egy feladatot, amit mondtak nek. Öcsi csináld ezt, vagy te leszel az összmagyarság jbboldali vezére - a másik lehetőségre ne is gondolj, hsz az lehetetlen! :-(((

 

Én mán csak azon gndolkodom, hogyan is jutott eza nímand hatalomba ennek a gittelegyetnek az élére...:-((

Előzmény: Spurius Titus Mamma (57)
enzo62 Creative Commons License 2004.12.06 0 0 58
Ne keseredj el,gondolj arra,hogy akik tegnap támadták a státus tv-t azok ma védik...szerintem a z1.5 millio igen szavazat manapság igen jo arány...ugatnak a kutyák,halad a karaván...:))
Előzmény: Törölt nick (22)
Spurius Titus Mamma Creative Commons License 2004.12.06 0 0 57
Na látod, ebből is látszik, hogy nem volt szekus. Ha az lett volna, több eszének kellene lennie.

Persze, ha az volt a feladata, hogy jól összeugrassza a határontúli meg az anyaországi magyarokat :-((( hát azt kitűnően teljesítette.

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.12.06 0 0 56

Ez nagyon szomorú egyébként... ennek a szekus fasznak azért illett volna kicsit legelébb tán az interneten nézelődnie hogy miylen alacsony is a részétel a népszavazásokon, aztán onnan gondolkodnia... mégis mit gondol??? MItől lesz több szavazata a KÁp mellett?  Olyan szép keményseggű mint Orbán, akitől még mindie elcsöppen vagy egymillió nő bugyija, és emiatt vannak annyian a népgyűlésein?

 

Próbálja ki..

 

 

Ehhh... nem is tudom mit mondjak na.

Előzmény: Spurius Titus Mamma (53)
enzo62 Creative Commons License 2004.12.06 0 0 55
"Igaz egy ismeros izraeli magyart nem vettek fel oda arra hivatkozva nincs ottani regionalis szekciojuk.:-)),"-na látod ,erröl nem tudtam,ez komoly gond... a qva anyjukat....:((
Előzmény: Derek (8)
enzo62 Creative Commons License 2004.12.06 0 0 54
Lövetni nem akarnál?:))
Előzmény: Probatbicol (-)
Spurius Titus Mamma Creative Commons License 2004.12.06 0 0 53
Prütykös! :-)

PatruBani(ék) tényleg szét akarja('k) népszavaztatni az agyunkat?

 

T. PatruBani Úr!

Hadd hívjam fel nb. figyelmét egy szép régi magyar közmondásra: Aki bottal köszön, annak doronggal felelnek.

Előzmény: AliceCsodaországban (52)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.12.06 0 0 52

Látta vaaki ma a honlapjukat? www.kettosallampolgarsag.hu - egy tűzből felátmadó főnixmadár van rajta. Ujra kezdik az aláírásgyüjtést... nemelég, hogy a földre eterítették a ht-iakat, most mpg jól szarrá is akrják verni őket...:(((

kígyószisz Creative Commons License 2004.12.06 0 0 50
Ők maguk oszlathatnák fel magukat (pl. önkritikát gyakorolva), mint társadalmi szervezet, de valóban nincs rá sok esély, bár már látszanak markáns véleményeltérések is. Kérdés, hogyan kezelik ezt majd a jövőben, esetleg egyben maradnak-e, vagy netán szétválnak, stb.
Előzmény: suto (49)
suto Creative Commons License 2004.12.06 0 0 49

"0 jogalap van ra. legfeljebb a koltsegvetes nem ad nekik penzt,de feloszlatni senkinek sincs joga."

 

De azért álmodozni lehet róla....?

Előzmény: Derek (0)
piranja Creative Commons License 2004.12.06 0 0 48

Milyen szerencsénk van, hogy Te itt vagy nekünk a barátaidal és felhomyályosítasz minket a nagy út elött.

Már úgy értem, hogy mi lenne ha Ti mennétek el a sunyiba?

Előzmény: Törölt nick (41)
Caidhan Creative Commons License 2004.12.06 0 0 47
"Kovács László ÁVH-s múltjáról, de izibe. "

tényleg... ez nekem fel se tűnt. asszem az ávósozás a mai magyar jobboldal nyelvhasználatában már nem annyira konkrét életrajzi eseményekre utal, mint inkább egyszerű kakofemizmusként, trágár kifejezésként működik... tehát nem azt mondják, hogy "X.Y. faszköcsöggeci", hanem inkább azt, hogy "X.Y. ávós"... de nagyjából ugyanazt értik alatta.
Előzmény: Törölt nick (43)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!