Lényemnek pénzért csinálták, mert évekig nem volt hajlandó megcsináltatni. Aztán mikor már a szemorvos azt mondta, hogy nem ír új szemüveget, mert 2-3 hónap múlva már megint nem lesz jó, akkor persze azonnal kellett az új szem. Messze nem került 400ezerbe. A "műtétre" villamossal mentünk és azzal jöttünk haza is, mert nem kaptam taxit.
Hogy szándékos vagy véletlen, azt nem tudom, de nekem nem kell szemüveg olvasáshoz sem. Elbocsájtáskor pedig azt mondták. Mindkét funkcióban jó, de az egyik távolra tud nagyon élesen teljesíteni a másik közelre. Az agy pedig szépen összerakja.
A Tp. szomszédom mondta, hogy a fiának 400 ezerért csinálták. :-))
Ilyen Háry János volt szegénykém. Mindig dicsekedett valamivel, de legfőképp azzal, hogy mennyi pénze van, neki mennyien és mennyivel tartoznak. :-))
Mondtam neki, hogy az egész családod nem szedett volna annyi pénzt össze. Ingyen volt az!
Biztos meg lehet pénzért is csináltatni. Miért ne? Csak nekik a Szegedre vagy Pestre jutásra sem lett volna pénzük. :-))
Nekem is igen sok ismerősöm esett át ezen a műtéten, jómagam is. Nem hallottam még olyanról, akinek ne sikerült volna, annál is inkább, mert ha uram bocsá rossz lencsét raktak volna be, akkor azt 10 perc alatt ki lehet cserélni. Ez a szép a dologban. Persze ezek az orvosok házhoz nem járnak. El kell menni és reklamálni!!!
Olvasáshoz nekem kell szemüveg, de ezt tudtam előre. Mert a mű lencse vagy közelre vagy távolra lesz beállítva és általában távolra csinálják. Van persze tetemes felárért olyan, ami már mindenhova jó, de nálam a borzadály látótér kiesésem miatt ez szóba se jöhetett.
Tisztában vagyok vele , hogy semmi sem tökéletes , lehetnek félresikerült dolgok . De az enyém majd maga a tökély lesz ... juszt is !
Csak még azt kell eldöntenem , hogy előbb ezt , vagy a számat próbáljam meg rendbe hozatni . Az lesz a bajosabb ... ugyanis egy rosszindulatú pukli miatt (biztos ami biztos alapon) , vízszintesen megfelezték
az állkapcsom jobb oldalon . Egyelőre úgy tűnik jó lett (egy percig sem fájt műtét után) , csak a semmibe hogy lehet valamit pótolni ? Majd ha már nekidurálom magam , megyek a SOTE-ra , mert a sebészem szerint ott csodákra is képesek . Rám férne egy kis csoda ....:-)
Nem kell ehhez külön biztosítás. Az SZTK ingyen és bérmentve megcsinálja. Számos ismerősömnél már megtörtént. Miután a hálapénz már tilos, csak el kell memni és elindítani a dolgot.
És ha jó a biztosításod, akkor a biztosítód fizet érte. Bár én a kivételek közé tartozom, nekem rosszabb lett a műtét után. Előtte nem kellett szemüveg, azóta kell biza.
Csak hol ... kinél ? Nekem is kell majd , mert mindkét szememen van"
Aki először megállapította, oda, vagy ( és szerintem ez legyen a járható út ) a területileg illetékes SZTK szemészete. Oda menj,előtte kérj időpontot, hogy neked van ilyened. Aztán ők majd intézik tovább.
Bárhol lehet csináltatni, manapság ez már egy rutin dolog. Nem kell betojni, nem fáj és maga a műtét kb. 15 perc. Előtte a csepegtetés lényegesen tovább tart. Nagyon megéri, mert utána sokkal világosabb é színesebb lesz körülötted a világ.
Erre nem tudok válaszolni. Az enyémet Szolnokon a kórházban csinálták. Egy abonyi doki. A nevét csak otthon tudnám megmondani a zárójelentésről.
Egy kollégámnak csinálták a szegedi klinikán. Ővé is kiválóan sikerült. Maszekul ment el a szemorvoshoz, de a műtét már államilag finanszírozott volt. Nekem a vizsgálat is az SZTK-ban volt.
A bal 9 perces műtőben tartózkodással járt. A másik(jobb) szemem 40 percig, mert egy mikrosebész "kislány" gyakorolt.
Semmilyen fájdalommal nem járt. SEmmit nem éreztem. Másnap sem fájt.
Gondolj bele. Ha bármit is éreznél, elrántanád a fejed.
Ez az ágyba fekvés a félrenevelt macskáknál is megvan ám . Enyémek még azt is tudják , hány óra a lefekvés ideje . Nyolc óra körül itt tekeregnek az íróasztal körül , és nyafognak . Tévét kikapcsolom , már rohannak is a hálószobába . Nem győzök vigyázni rájuk , hogy egyikre se lépjek rá ágyazás közben .
Végül is minden kenyér frissen jó, kivéve a svéd vasa bröd nevüt, mert az eleve kőkeményre szárítják. Marbellán nem emlékszem milyen kenyeret ettünk, de azt tudom, hogy egy kisebb pékségben vettük minden nap frissen. Pékség már rég nincs meg.:-(
Azért nem tudunk egyszerre hazamenni, mert senkire nem bízzuk. Még a lányomékra sem. Övéké is állandóan csavarog. Vagy jön velünk, vagy az egyikünk marad itthon.
Most is itt alszik az asztalon. Még le sem ülök a székre, ő már repül fel. Biztos a dolgában, hogy elkapom.
A nejem most kifejezetten azért ment a boltba, hogy neki hozzon bagettet. A frisset szereti. Én is. Az igaz, hogy csak úgy jó. A másnapos szinte ehetetlen. Másfajta kenyér itt számunkra egy sem jó. A nejem a teljes kiőrlésűt megeszi, pedig szerintem az sem jó. Nincs jó kenyér itt! Egyik sem, pedig van választék.
Lényem nagy kutyabarát. Volt is több kutyája egymás után. Olyan szeretettel még soha senkiről nem hallottam beszélni mint a kutyáiról. Szinte megható, ha a kutyáról mesél.
Hja.... ha valaki kicsi korában nem neveli meg a kutyát, az így jár. A mi tacskóink is mind el voltak nevelve, de vetett ágyra nem jöttek fel. Új korukban, minden próbálkozáskor kaptak az összetekert újsággal egyet a fenekükre. Megtanulták.
Hogy lekopogjam. A szürkétlenítéskor tettek be új lencsét is. Olyan jól sikerült, hogy a nejem leellenőrzi a hajónevet, amit bemondok. Távcsővel sem mindig látja, amit én szabad szemmel.
Boszikám! Lényed tévedésben van. A kutya ad engedélyt az ágy használatára. Betelepedik. Természetesen középre és keresztbe. Ha arrább taszigálom, akkor morog, vicsorog. Igértem már verést neki, de nem veszi komolyan.
A semmittevést sikeresen gyakorolom. Szeretem is. Imádok semmittenni.
Javítás nélkül röptettem el a höszömet.:(( Arról szólt a romló szem. Már nincs műtét.. Egy éve a jobbot megszürkétlenítették, ennyi volt.. Azóta az orrom a monitort néri meg szemüggel is:::))