Keresés

Részletes keresés

dulci_nea Creative Commons License 3 napja 0 0 145590

Köszi, az lesz.

Előzmény: Boszorka (145589)
Boszorka Creative Commons License 3 napja 0 0 145589

Nyugodtan hívd fel őket. Nekem csak egy telefonszámot adott valaki, hogy azon érdeklődjek, de közben akit érdekelt már elment máshova.Betenném ide, de hátha reklámnak nézi valaki.:-(

Előzmény: dulci_nea (145587)
dulci_nea Creative Commons License 4 napja 0 0 145588

Fiam már régebben érdeklődött náluk. Sajnos nem a mi árkategóriánk. Pedig már tervezem eladni a házat az otthonba kerülés miatt. 

Előzmény: Boszorka (145583)
dulci_nea Creative Commons License 6 napja 0 0 145587

Nagyon is érdekel. Megnéztem a neten. Helyileg is jó lenne.

Nem akar megnyílni a levelezőm, és a tiédre sem tudok küldeni. Vagy elkezdek ismeretlenül ajánlatot kérni.

Előzmény: Boszorka (145583)
mustármaggombolyító Creative Commons License 2026.07.11 0 0 145586

Most már akkor legalább hárman vagyunk.

Előzmény: Boszorka (145585)
Boszorka Creative Commons License 2026.07.11 0 0 145585

Én itt vagyok! Ha van söröd, idd meg. Nem jó az ilyesmit tartogatni. Per pillanat, nálam is kifogyóban van a készlet, de a mai lecsóhoz még van egy, illetve kettő, mert Lényem is itt van. 

Amúgy semmi újság, nyűglődik a nyár. Hol beborul, hol ki. A nagy pesti esőkből mi semmit se kaptunk. Szerencsére kisírtam 2 éve a locsoló rendszert, így már nem kell a kiégett füvet néznem  a kertben. 

Dumapartit már egyserzer felvetettem Imoknak, de süket fülekre találtam. Talán csak én voltam az egyetlen jelentkező? 

Előzmény: NagyonI (145578)
Boszorka Creative Commons License 2026.07.11 0 0 145584

Nos ez már komplikált, de remélem ösztönösen helyesen szoktam ragozni. :-)

Előzmény: mustármaggombolyító (145576)
Boszorka Creative Commons License 2026.07.11 0 0 145583

Nem tudom merre keresel otthont. Ismerősöm van a Telki kórház helyett működő öregotthonban és meg van elégedve. Voltunk nála néhányszor, soha nem panaszkodik semmire, sőt, pedig egy elkényeztetett főorvos volt valaha. Tudomásom szerint nincs sok várakzás. Sajnos az árat nem tudom, mert ő nem foglalkozik semmivel, a rokonság intéz mindent, akiket nem ismerek. De valahol megvan annak a száma, aki intézi a felvételt. Ha akarod, szivesen előkeresem. 

Előzmény: dulci_nea (145575)
Boszorka Creative Commons License 2026.07.11 0 0 145582

Nekem a fülemet szúrják a rosszul ragozott ikes igék. Tudom ma már szabad, de mégis. Talán azért mert ez az egyetlen nyelvtani szabály, ami kisiskolás koromból megmaradt, mert igen egyszerű. Egyes szám, harmadik személy ha ik. akor ikes az ige, ha nem akkor normális. Mármint az ige.:-) Nem hinném, hogy valaha is használtam rosszul, se szóban se írásban. 

Pl. én eszem, ő eszik

vagy én én rohanok ő roham

a

Eyébként 1944-es tanyasi nyaram emléke, hogy a paraszt.  asszony azt mondta "megyek főzik egy kis levest"

Így beszéltek akkoriban az ottani népek, no meg mint ő-vel természetesen.

Előzmény: NagyonI (145572)
tóttitkár Creative Commons License 2026.07.09 0 0 145581

Játszol még a párosító játékkal?

mustármaggombolyító Creative Commons License 2026.07.09 0 0 145580

Valóban, már nagyon aktuális lenne egy dumaparti, egy virtuális topiktali, akár van hőkupola, akár nincs.

Előzmény: NagyonI (145577)
Jolimama Creative Commons License 2026.07.08 0 0 145579

🥰

NagyonI Creative Commons License 2026.07.08 0 0 145578

Hahó!! Senki sincs idebent?? Legalébb egy horkantás kérek!!!

Előzmény: NagyonI (145577)
NagyonI Creative Commons License 2026.07.03 0 0 145577

A te dicséretednél nincs jobb a világon::)))!! A következő hőkupolánál noszogathatnánk i(I)mokot , hogy szervezzen egy dumapartit! Még vannak ötleteim:::))) Nem túl jók, de még vannak. Ki a jót nem becsüli......

Parasztreggelit fogok ebéd helyett vacsorázni. Csak halogatom a kaját... Egy hideg sört meginnék, de nyema:::((((

Előzmény: mustármaggombolyító (145573)
mustármaggombolyító Creative Commons License 2026.07.02 0 1 145576

Igen, mert az egyik esetben tárgyas ragozás kell (megúszom a locsolást) , a másikban alanyi a ragozás, mert megúszok EGY locsolást, tehát a tárgy határozatlan

Előzmény: dulci_nea (145574)
dulci_nea Creative Commons License 2026.07.02 0 0 145575

Három hétig voltam kórházban, azóta is megroggyant állapotban vagyok. Nem mondhatom, hogy soha többé kórház, mert nem tudom megoldani az itthoni ápolást. Otthont keresek, nincs egyértelműen jó, vagy egy évet is lehet várni.

Nehezen írok. A jobb kezemet nehezen használom.

dulci_nea Creative Commons License 2026.07.02 0 0 145574

Nem tudom elmagyarázni szabályokkal, csak felszisszenek, ha rossz a ragozás. Itt én is azt írtam volna, megúszok. De ha azt írod, a locsolást megúszom... 

mustármaggombolyító Creative Commons License 2026.07.01 0 0 145573

Az úszik  nem egy valódi, hanem egy álikes ige, tehát jól ragoztad.

NagyonI Creative Commons License 2026.07.01 0 0 145572

Messzi lányéknál évek óta vannak  olvasókörök. Messzivej is tagja ilyennek. ÉN olyan kishitű vagyok, szvsz nem mernék véleményt nyilvánítani. De nagyon tudnám támogatni. Nélkülem:::((((

Esett. Egy locsolást talán megúszok. (megúszom- írtam az imént, de nekem itt nem jó az ikes ige ragozása. Dömsödi G emlegeti az édesanyját, aki tanárként ügyelt ezekre az igékre, de DG és szerintem is már nem igazán van funkciójuk.

Fülledt lett az eső után. De nem kicsit..

Előzmény: mustármaggombolyító (145568)
Boszorka Creative Commons License 2026.06.30 0 0 145571

Jó lehet egy ilyen társaság, de amig dolgoztam, soha nem volt időm, aztán meg ..... ne is beszéljünk róla.:-(

Előzmény: mustármaggombolyító (145568)
Boszorka Creative Commons License 2026.06.30 0 0 145570

Hogy mik vannak! Esküszöm teljesen véletlenül jutott eszembe a dolog. De nálam  agépen már 30.-a van, úgy hogy egyből kivánok minden szépet és jót neked! 'rhatnál lkicsit többet is magatokról, Ica, kistarka, unokák????

Előzmény: gepesz (145569)
gepesz Creative Commons License 2026.06.29 0 0 145569

De! Juni. 30-án leszek mit tudom én mennyi. Én ugyan nem, remélem más , se. Meg mit bánom én.

Előzmény: Boszorka (145567)
mustármaggombolyító Creative Commons License 2026.06.29 0 0 145568

Nálunk Budafokon olvasókörként működik egy társaság, ami az olvasni szeretőket fogja össze, sőt inkább azokat, akik beszélgetni is szeretnek az olvasott könyvekről, s azok kapcsán a szerzőkről. Egy évre előre kialakítanak egy körülbelüli programot. Havonta egyszer jön össze a társaság a könyvtárban. Egyszer-egyszer kirándulást szerveznek valamelyik magyar író, költő emlékhelyére. Facebook oldaluk van, egy jól szervezett, bár kicsi társaság. Ha 15-en összejönnek, az már remek. Folyamatosan működik már több, mint tíz éve.

Előzmény: tóttitkár (145565)
Boszorka Creative Commons License 2026.06.29 0 0 145567

Gépészünk élsz még??? Totál el vagy ttünve. Ma itthon is élvezhetnéd a meleget, itt is közel vagyunk a 40 fokhoz mostanában. Részemről semmi panasz, inkább legyen meleg mint hideg.

Nem jubn végén voltál valamennyi éves???

Boszorka Creative Commons License 2026.06.29 0 0 145566

A "játékos" topiktársa volt a topik kitalálója. Azóta beleszeretett a KI-ba, gondolom vele szórakozik inkább mint velünk.:-)

Azt hiszem mind enkimást képzel könyvklub alatt. Van barátnőm akinek van egy iylen klubja. Mikor ösze jönnek, akkor azt hiszem fpleg az evésről van szó, nagy ebédeket rendeznek.:-)

Én is voltam könyvklub tag, nem itthon és ott főleg a svéd könyvekről szólt a dolog. Spec. külföldön élő svéd nők voltak a tagok. Csak 12 tag lehetett, én is  kivártam, mit valaki haza költözött. Évente egyszer jöttünk össze. Akkor mindenki kiválaszthatott, egy könyvet, a kiadók prospektusaiból. Azt az egyet megvette. Aztán pontosan havonta küldtük  egymásnak a könyveket és az év végén visszakerült a megvett könyv a tulajdonoshoz. Sok évig csináltam, nagyon jó volt, mert mindig volt egy svéd könyvem amit olvashattam.  

Ma már sajnos semmit se tudok olvasni, a szemem elunta az állandó olvasást.:-(((((

Előzmény: tóttitkár (145565)
tóttitkár Creative Commons License 2026.06.27 0 0 145565

Nagyon hálás vagyok, hogy rátaláltam erre a topikra, és sikerült megtalálni a párosító játékot.

Sajnálom, hogy  topiktárs aki ajánlotta  nem jön erre mostanában .

Elmesélem  , hogy járok egy könyvklubba ami eléggé csalódás. A vezető valszeg összekeveri egy író  olvasó találkozóval, ahol a szerző részletet olvas fel.

Itt is felolvasással kezdődik, de aki olvas nagyon halk beszédű, kukkot se érték belőle.

Legutóbb úgy gondoltam kések 10 percet, hogy ne kelljen ott bután ülnöm.

Nem vált be a cselem addig inkább beszélgettek , míg rám vártak.

Valamiért ez annyira bánt engemet.

még szerencse, hogy legalább érdekes krimit sikerült választanom.

Boszorka Creative Commons License 2026.06.22 0 0 145564

Az ilyet ismerem. MIndig azt mondják, hogy semmi új, de aztán mégis minden más. A windovs 10-ről a 11-re, aránylag fájdalom mentes volt, de azért itt is van néhány furcsaság. Szitkok persze repedtnek, de vigasztaljon, hogy az ember előbb utóbb mindent megszokik.:-) 

Előzmény: mustármaggombolyító (145563)
mustármaggombolyító Creative Commons License 2026.06.22 0 0 145563

A 15 éves számítógépem pátyolgatása helyett célszerűbb volt egy új gép  beszerzése. Ami használt, de felturbózott ún. üzleti "all in" gép. Windows 11 van rajta, ami nagyon más mint az eddig használt Windows 7. Ma délután állították be, még kóstolgatom. de elég nehéz a megszokásaimat feledni, s miközben ismerkedek vele, a szitkok csak úgy röpködnek. De ezt a hsz.-t már ezen írom. Néhány dolog remek, sokkal egyszerűbb, mint a régi verzióban. Az még gondot okoz, hogy a régi géptől áttett fájljaimat hogyan keressem meg. E-mailezés, Facebook OK,printerrel a kapcsolat rendben. Laptopomon Windows 8 van, az is már 12 éves., de jól bírja, igaz, hogy nem gyötörtem. Ez volt a mai nap fő eseménye.

Előzmény: Boszorka (145561)
Boszorka Creative Commons License 2026.06.15 0 0 145562

Nálam minden a gépen van. Ha elvész, mit tegyek? Felhőhöz nem értek, fizetni meg nem akarok sehol. Nincsenek örököseim, senki se fogja keresni a műveimet ha elvesznek. Főművem kinyomtatva pihen a fiókban. 

Nem tudom mi bajod van a ctlC és ctlV használatával. Ezt nekem valaki a régiek közül, talán Tölgy, magyarázta meg. Kb 20 éve lelkesen és sokat használom. Régi szép idők, mikor tele volt a forum segítőkész társakkal

Most jöttem haza, 4 napos kirándulásról. Soha többet nem megyek egyedül sehova. 12-en voltunk és mindenki  nekem akart segíteni.:-(((

Még a stewardess is közölte, hogy emlékszik  rám a múlt hétről és vizzel kinált! Senki mást csak engem az egész repülőn. Természetesen nem kértem vizet. Mellesleg én is emlékeztem rá, mert teljesen ledöbbentem az oda úton, hogy egy német légitársaság gépén, ami PesztőlFrabkfurtba vitt, a személyzet nem beszél németül csak angolul.:-(((

Előzmény: NagyonI (145558)
Boszorka Creative Commons License 2026.06.15 0 0 145561

Hááát... Nekem most cserélték a Winoiws 10-et Windows 11-re. Semmi változást nem versek észre. Az informatikusom egy csoda.:-) 

Előzmény: mustármaggombolyító (145557)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!